Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Poti inlocui cu iaurt grecesc.Ca e cremos. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| bereea wrote:Fetelor, am nevoie de un sfat: vreau sa fac o salata de pui, adica salata verde cu carnita de pui taiata bucatele si porumb dulce.Problema este ca se pune si maioneza si eu as vrea sa evit.Cu ce as putea inlocui maioneza? Eu folosesc des un sos facut dintr-o lingura de maioneza si iaurt cat cuprinde! Doar cu iaurt simplu nu prea imi place, dar e o chestie de gust personal! Ma bate gandul sa incerc un sos din avocado cu iaurt si condimente adecvate ...sa vedem ce iese! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Avocado cu iaurt si cu usturoi e yaaaaam! Pentru mine. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| kali wrote:Avocado cu iaurt si cu usturoi e yaaaaam! Pentru mine.
Eu de mult nu mai manac maioneza dar am inlocuit-o exact cu sosul asta de avocado care este minunat.Am mai folosit si pasta de humus si de Thina care si ea da un gust superb tuturor salatelor! |
|
| Hai ca pun aici o reteta destul de dietetica care poate inlocui bine maioneza.
-200 gr iaurt -2 linguri mustar de buna calitate -2 linguri de usturoi pisat -3 linguri ulei de masline -1 legatura de coditze care se aseamana cu cele de ceapa njmai ca sunt mai scurte si foarte,foarte subtiri -sare,piper dupa gust.
Amestecam totul impreuna si-l punem la rece ptr cateva ore.Foarte gustos . |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Thina e cumva tahini (pasta de susan)? |
|
| Lilly of the valley wrote:Thina e cumva tahini (pasta de susan)?
Daa. |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Eu nu am reusit un humus care sa mi placa, poate ca am pus prea mult tahini si a iesit prea aromat. Nu stiu... |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Pot inlocui untul cu untura la cornulete ? Maine vreau sa fac si nu am de unde cumpara untura. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| ingerash wrote:Pot inlocui untul cu untura la cornulete ? Maine vreau sa fac si nu am de unde cumpara untura. Sa inlocuiesti untura cu untul? Se poate, dar ca nu o sa-ti iasa asa de fragede ca si cu untura. Eu mai faceam si combinate, sa fie mai usoare. |
|
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Ies foarte bune si cu unt . |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Fetelor, multumesc tuturor pentru idei! |
|
| Revin tot eu ...cu tigaile mele Sunt foarte nemultumita ca nu gasesc o tigaie satisfacatoare , care nu scoate o tona de fum , si in care sa trebuiasca putin ulei . In special pentru carne si pentru legume as vrea . |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| miriam wrote:Sa inlocuiesti untura cu untul? Se poate, dar ca nu o sa-ti iasa asa de fragede ca si cu untura. Eu mai faceam si combinate, sa fie mai usoare.
Eileen wrote:Ies foarte bune si cu unt .
Multumesc o sa incerc .Ma gandesc la biscuitii care se fac cu unt si ce fragezi sant.
Eileen,tava gril e ideala. |
|
| Ingeras , tocmai ce vorbeam cu fetele la "ce gatim azi" , fiindca vroiam sa mi iau o tigaie grill de ceramica delimano , si fetele zic ca nu e tocmai ok, se prinde , nu se curata bine
Si asta era ultima tigaie grill in care imi pusesem marile sperante |
|
|