Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Mirela multumesc ! Danab super reteta! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| bereea wrote:danab, multumesc...doar ca eu n-am bors.Pot inlocui cu apa minerala? Cu suc de lamaie sau clasicul helas. eu fac azi fursecuri, am sa incerc mai multe retete, ca tb sa le iau pachet la bunici, unde mergem de sarbatori. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/26/2010 Mesaje: 1515
| bereea wrote:Pai, la tortul de zahar ars nu poti pune nici o crema , poti doar sa-l invelesti in frisca.Daca nu va place mai bine il lasi asa. Tortul de mere, din cate stiu eu, tot in frisca merge invelit. Sincer, nu stiu cum as putea sa te ajut.Sau, daca vrei tort de mere, fa pandispan, insiropeaza-l bine, pune crema de vanilie, apoi felite de mere fierte ca pentru compot si scurse bine.
Multumesc,saru'mana |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| cum se pregateste mousse de lamaie pentru tort? |
|

Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Eu folosesc urmatoarea reteta:2 oua intregi ,4 lg zahar,sucul de la o lamaie ,150 ml frisca . -ouale impreuna cu zaharul si sucul de lamaie le-am pus pe abur si am mestecat bine pana s-au ingrosat ,apoi am dat deoparte si am lasat la racit . Frisca batuta am amestecat-o cu crema rece cu mixerul.Nu trebuie amestecata foarte tare ca se ingroase repede ,daca se pare ca e prea groasa,mai pui suc de lamaie si amesteci cu lg.
|
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| nu pare greu de facut...o s-o incerc,sper sa-mi si iasa multumesc de raspuns |
|

| nu are cum sa nu-ti iasa, dar atentie la lamaie.Pune jumatate si apoi gusta sa nu fie prea acra.Nu se foloseste gelatina. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Multumesc mult !!!! Vineri facem !
Era pentru topicul de cornulete ! |
|

| spor la facut cornulete! |
|

Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| fetelor n-am gasit niciun topic dar daca puteti sa ma ajutati si pe mine cum se fac galustele pentru supa ? multumesc! |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| 1 ou, o ceasca cu gris, sare, putin ulei/unt topit, optional patrunjel tocat
Bati oul ca la omleta, incorporezi restul si lasi 10-20 min sa se umfle, sa nu fie lichida deloc compozitia ci pasta spre taricica. Vezi si tu, daca mai trebuie gris, mai adaugi putin. Daca vrei multe galusti, mai poti pune un ou si adauga gris suplimentar in ploaie si lasat pana la consistenta de care ti-am zis. Iei compozitie cu lingurita/lingura si rastorni usor in supa si lasi sa fiarba cu totul pana devin pufoase -se si maresc cam dublu (la inceput o sa se scufunde, apoi se ridica singure la suprafata). |
|

| merci delfi! m-ai scos din mare impas ca mi-a cerut sotul sa-i duc la spital supa cu galusti si eu cu chestiile de finete din bucatarie sunt cam paralela |
|

| delfi le-am terminat! au iesit o minunatie si sunt foarte pufoase! multumesc inca o data!:018: |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| eu fac numai din ou si gris.am auzit si de varianta ca e bine sa lasi sa se umfle,dar si ca trebuie introdus in supa imediat dupa ce prepari.eu le fac cand fierbe deja supa si le bag in supa direct cu lingura. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Fetelor, cine are o reteta incercata de macaron sau prajitura Laduree?? Fetele de prin Franta poate ma ajutati, va rog mult?? E un deliciu de prajiturica, ceva absolut deosebit |
|
|