Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Hartia de copt nu se unge cu nimic si nu se lipeste; de asemenea, nu e comestibila...Eu folosesc parchment paper si nu wax paper pentru ca e mai buna (vedeti ca poate si in tara sunt mai multe tipuri de hartie de copt) si rezista la temperaturi foarte mari in cuptor si niciodata nu mi s-a intamplat sa se lipeasca ceva de ea sau sa se arda scrum marginile. Se maroneste putin pe margini, cand folosesc cuptorul la 450-500F (232-260C). Sunt foarte multumita de ea si chiar daca costa mai mult, merita si se poate refolosi cu succes taind doar marginile ingalbenite sau maronite (avantaj fata de wax paper, care se lipeste si pe care-o arunci dupa folosinta).
Laptele praf pt dulciuri eu il cumpar foarte rar daca reteta o cere si aici se gaseste la cutie de carton care contine cam 4 plicuri cu granule, nu praf, iar daca-mi ramane mai mult intr-un plic, impachetez bine si folosesc alta data, daca expira intre timp, directia gunoi. Mie nu mi s-a intamplat niciodata sa mi se aspreasca vinetele pt salata , le-am facut si la robot cutitul fiind din inox (si se zice ca sa tai cu unul din lemn), da' e bine de stiut in caz ca . |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Va rog, cine are o reteta buna de cornulete, ca de ceea ce am su nu sunt multumita |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Bereea iti pot scrie reteta pe care o am de la mama si ies foarte fragede. Cornulete cu rahat.
2 cani de untura de porc(se poate inlocui cu unt sau margarina,dar nu mai sunt la fel de fragede) 2 oua drojdie(cam cat o nuca) 3 sferturi de cana de apa minerala sau bors de casa esente,zahar vanilat,razatura de portocale si lamaie(dupa pofta fiecaruia) Faina cat cuprinde,astfel incat sa iasa un aluat potrivit de tare. Se amesteca toate ingredientele si se framanta pana se obtine aluatul.Se lasa la frigider cam o ora-doua.Se intind foi,se taie triunghiuri,se pune cate o bucatica de rahat in fiecare triunghi,apoi se rasucesc. Se coc la foc potrivit,iar cand se scot din cuptor(fierbinti) se tavalesc prin zahar pudra. Pofta buna.Si daca mai ai intrebari iti raspund cu mare drag.Si eu am in plan cornulete pentru Craciun.Copiilor mei le plac tare mult. |
|

| multumesc frumos |
|
| bereea wrote:multumesc frumos
Cu placere! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/26/2010 Mesaje: 1515
| Va rog,cine are o reteta buna pentru crema de tort,si o crema de vanilie.
O idee de un aperitiv mai deosebit?
|
|

| ce fel de crema de tort? |
|

Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| mirela74chris wrote:Bereea iti pot scrie reteta pe care o am de la mama si ies foarte fragede. Cornulete cu rahat.
2 cani de untura de porc(se poate inlocui cu unt sau margarina,dar nu mai sunt la fel de fragede) 2 oua drojdie(cam cat o nuca) 3 sferturi de cana de apa minerala sau bors de casa esente,zahar vanilat,razatura de portocale si lamaie(dupa pofta fiecaruia) Faina cat cuprinde,astfel incat sa iasa un aluat potrivit de tare. Se amesteca toate ingredientele si se framanta pana se obtine aluatul.Se lasa la frigider cam o ora-doua.Se intind foi,se taie triunghiuri,se pune cate o bucatica de rahat in fiecare triunghi,apoi se rasucesc. Se coc la foc potrivit,iar cand se scot din cuptor(fierbinti) se tavalesc prin zahar pudra. Pofta buna.Si daca mai ai intrebari iti raspund cu mare drag.Si eu am in plan cornulete pentru Craciun.Copiilor mei le plac tare mult.
Ador cornuletele cu rahat ! Mirela exista vreun secret ?As vrea sa fac si eu ,dar sa-mi iasa bine din prima. |
|

| bereea wrote:ce fel de crema de tort?
Una nu prea gretoasa. |
|

| Cry, mai intai trebuie sa-mi spui ce fel de tort vrei sa faci.vrei crema de fructe, de ciocolata, de cafea, de vanilie, chantilly? |
|

| Asi vrea sa fac ori un tort de mere,ori un tort de crema de zahar ars(exclus frisca,nu place nimanui),deci ce fel de crema ar merge?
|
|

| Pai, la tortul de zahar ars nu poti pune nici o crema , poti doar sa-l invelesti in frisca.Daca nu va place mai bine il lasi asa. Tortul de mere, din cate stiu eu, tot in frisca merge invelit. Sincer, nu stiu cum as putea sa te ajut.Sau, daca vrei tort de mere, fa pandispan, insiropeaza-l bine, pune crema de vanilie, apoi felite de mere fierte ca pentru compot si scurse bine. |
|
| oanamaria wrote:Ador cornuletele cu rahat ! Mirela exista vreun secret ?As vrea sa fac si eu ,dar sa-mi iasa bine din prima.
Oana secretul e sa tii aluatul la frigider.Poti sa il lasi si mai mult timp la frigider(dar sa ai grija sa acoperi aluatul cu o folie alimentara).Nu e greu de facut.Mai mult timp iti ia sa le faci ca de copt se coc foarte repede.Maine am in program sa fac si eu.Pun poze pe seara. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| bereea wrote:Va rog, cine are o reteta buna de cornulete, ca de ceea ce am su nu sunt multumita bereea, uite reteta laurei sava (asa le face si mama mea) http://savalaura.blogspot.com/2010/12/cornulete-cu-bors-umplute-cu-gem.html |
|

| danab, multumesc...doar ca eu n-am bors.Pot inlocui cu apa minerala? |
|
|