Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| As dori sa postam aici intrebarile noastre din domeniul culinar, care nu-si gasesc raspuns in rubricile deja deschise. Asadar, am sa incep chiar eu cu o problema care ma arde: Cum se utilizeaza hartia de copt? Mie mi se prinde tot timpul desi am incercat cu metoda umezirii pe dos si cu tapetarea cu faina... La ce altceva decat ciocolata de casa se poate utiliza laptele praf si daca aveti idee cat poate sta (cat rezista) deschisa punga? Mersi |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/16/2007 Mesaje: 318
| Eu stiam ca hartia de copt se umezeste cu ulei Cu lapte praf eu faceam doar ciocolata de casa ,dar stiu ca daca punga nu este bine inchisa laptele praf incepe sa se intareasca. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| La drob din ficat de pui, nu ung niciodata hartia. Nu se prinde nimic de ea. In rest, o ung cu foarte putin unt... |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Harta pentru copt o ung numai cu ulei. Lapte praf pun in salata de vinete daca e iute. |
|
| sousourel wrote: Lapte praf pun in salata de vinete daca e iute.
Wow !!! Asta da idee !!! |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| sousourel wrote:Lapte praf pun in salata de vinete daca e iute. nu am mai auzit asa ceva eu hartia de copt nu o ung cu nimic. |
|
| Nici eu n-am uns-o si mi s-a prins. Am crezut ca e de vina hartia ca e mai slaba calitativ si am luat alta, care mi-a facut la fel. Daca tot suntem la acest subiect...hartia de copt se mananca? |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| fdianamaria wrote:Nici eu n-am uns-o si mi s-a prins. Am crezut ca e de vina hartia ca e mai slaba calitativ si am luat alta, care mi-a facut la fel. Daca tot suntem la acest subiect...hartia de copt se mananca? eu o arunc totdeauna,inca nu am gustat daca e buna sau nu eu folosesc cel mai mult la blaturi de prajitura.se prinde de blat dar o dau jos foarte usor |
|
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Eu nu folosesc lapte praf, deci nu pot sa iti dau nici un sfat
In schimb hartia de copt folosesc foarte des, si NU ung cu nimic, de fapt asta ar fii si avantajul ei, ca nu se unge, cand mai fac prajituri se prin prajiturile putin de hartie, dar este normal, se desprind frumos , usor si gata...
|
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/16/2007 Mesaje: 318
| fdianamaria wrote:Nici eu n-am uns-o si mi s-a prins. Am crezut ca e de vina hartia ca e mai slaba calitativ si am luat alta, care mi-a facut la fel. Daca tot suntem la acest subiect...hartia de copt se mananca? Nu se mananca hartia de copt |
|
| felyy wrote: Nu se mananca hartia de copt
Nu? Cainele meu zice ca da si ca e foarte buna (dar cu moderatie, desigur ) |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Cristy wrote:In schimb hartia de copt folosesc foarte des, si NU ung cu nimic, de fapt asta ar fii si avantajul ei, ca nu se unge, cand mai fac prajituri se prin prajiturile putin de hartie, dar este normal, se desprind frumos , usor si gata...
Subscriu.
Laptele praf, eu il folosesc si la piure de cartofi. Mai bine zis il foloseam, ca nu mai am. In privinta termenului de valabilitate dupa deschiderea pungii, in general scrie pe punga/cutie si acest lucru. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Hirtia de copt nu se unge cu nimica dar sint totusi retete cind se recomanda sa fie unsa(doar daca compozitia nu contine unt ,ulei sau margarina) Despre laptele praf(cu toate ca aici la noi nu se gaseste)mie imi trimit prietenele din Rominia pentru ciocolata si eu folosesc toata punga 1kg. Se poate pastra daca ai posibilitatea de a inchide punga inca o data ermetic, daca nu se intareste . |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/3/2008 Mesaje: 517
| Help, stie careva retete pentru sandwich-uri vegetariene(am inventat eu cateceva, dar trebui sa mai schimb cumva) Off, de putin timp, fata mea s-a facut "ierbivora" si nu mai stiu ce sa-i pun dimineata la pachet , totusi nu poate sta la scoala atatea ore doar cu-n sandwich si fructe, acasa nu mananca, cica nu poate asa devreme. daca sunt of topic, dar nu stiu unde sa postez |
|
| Sandwich-uri cu dovlecei taiati feliute subtiri, facuti pane si feliute de rosii?
Turtite de cartofi rasi si prajiti cu ou si cas?
Sandwich-uri cu conopida pane?
Exista in comert si soia vegetala, numai ca e foarte sarata. Candva luam si eu cu masline si chiar imi placea
Aaa, si mai e si eterna zacusca, doar ca...mno...cam face mizerie.
Sau "hamburgeri" in care sa pui chiftele de legume si ce mai vrei tu pe langa. |
|
|