intrebare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Roxie
Scris: Sunday, August 12, 2012 3:03 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2007
aurishta wrote:
Cred ca se bazeaza pe anumite reguli din vechiul ceremonial de inchinare al evreilor , mentionate in Vechiul Testament. Oricum, in practica de azi, au fost amestecate multe astfel de lucruri cu altele noi, moderne.Chestie de organizare interna.

Singura referire in VT este asta din Levitic 15:18: Daca barbatul se va culca cu femeia si va avea el curgerea semintei, sa se spele amândoi cu apa si necurati sa fie pâna seara.
Deci biblic, relatiile sambata cu sotul nu afecteaza mersul la biserica duminica.
LilianaD wrote:
Mie mi se pare interesant cum intra cineva , arunca o intrebare,... voi va dati de ceasu mortii sa raspundeti, va contraziceti, argumentati...iar acea persoana nici macar nu mai e curioasa sa afle raspunsul sau parerile voastre.hohot
Cum ar veni iar discutam discutii, ca pana la urma, fiecare face tot cum vrea si cum simte .

Pai ce sa faci daca este o "discutie ce merita discutata"? ras Oricum nici nu conteaza ce raspundem noi aici, pentru ca ea va face cum crede ea.
aurishta
Scris: Sunday, August 12, 2012 3:44 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Oricum crestinii nu sunt sub prevederile VT, insa de la ceva trebuie sa fi plecat ideeasic
misha
Scris: Wednesday, August 15, 2012 10:03 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
mamiemi wrote:
Dupa opinia mea, faptul ca persoane care nu apartin unui anumit cult se grabesc sa isi dea cu parerea si chiar sa jigneasca este o dovada de intoleranta.

A ironizat cineva un evreu sau un musulman ca se circumcide, sau ca unul aprinde lumanari de sabath sau celalalt tine post de Ramadan? Nu am remarcat pe acest forum pana acum.Dar de cate ori se vorbeste despre o practica din cultul crestin ortodox, toata lumea e experta, indignata sau amuzata, ironizeaza preotii.

Subscriu in totalitate, mamiemi! Din pacate am avut acelasi sentiment de foarte multe ori!
roxica
Scris: Saturday, November 10, 2012 7:28 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 9/26/2009
mamiemi wrote:
Dupa opinia mea, faptul ca persoane care nu apartin unui anumit cult se grabesc sa isi dea cu parerea si chiar sa jigneasca este o dovada de intoleranta.

A ironizat cineva un evreu sau un musulman ca se circumcide, sau ca unul aprinde lumanari de sabath sau celalalt tine post de Ramadan? Nu am remarcat pe acest forum pana acum.Dar de cate ori se vorbeste despre o practica din cultul crestin ortodox, toata lumea e experta, indignata sau amuzata, ironizeaza preotii.

Abtinerea de relatii trupesti inainte de Liturghie are semnificatia unui post, a unei retrageri, interiorizari, pentru a te pregati pentru participarea la Liturghie, care este pentru ortodocsi cea mai importanta slujba. In cadrul ei se savarseste Sfanta Taina a Impartasaniei, care inseamna in sens propriu unirea cu Hristos. Stiu ca pentru neoprotestanti nu are aceeasi semnificatie, dar nu va dati cu parerea despre ceea ce va e strain.
In posturi este recomandata tot pentru o apropiere mai mare de Dumnezeu, pentru indeletnicirea cu rugaciunea. Nu este obligatorie: Sf. AP. Pavel sune sa fie cu buna invoiala intre soti. Nu este regula pusa de un preot, nu e curioozitate si intruziune in cuplu, ci sunt recomandari stabilite in timp, de sfinti parinti.

A-ti da cu parerea in necunostinta de cauza si intr-o maniera ironica si acuzatoare este cel putin lipsit de bun simt.

Vreau sa ii multumesc lui mamiemi pentru raspuns si sa-i transmit toasta aprecierea mea ....

si celorlalte le multumesc pentru interesul acordat....

nu am mai intrat la acest subiect pentru ca am aflat raspunsul...si da....l-am intrebat fara nici un fel de jena pe duhovnicul meu....
nu mi se pare nici deplasat nici lipsa de bun simt ....nu l-am intrebat cum sa fac dragoste cu sotul meu sau iertata sa-mi fie adresarea "in ce pozitite" pur si simplu am pus o intrebare legata de ceva firesc....atat timp cat stie toate secretele mele, toate offurile mele, mi se pare normal sa stie si toate nelinistile si nelamuririle mele...; el m-a sfatuit sa nu tin cont de "babisme" adica de sfaturile celor de pe "strada" legate de biserica si de practicile ei....m-am izbit de multe astfel de situatii cind in biserica fiind venea vreo femeie si-mi zicea nu pe acolo, pe dincolo..nu pune mana..ia mana...nu spala sambata ca nu stiu ce sarbataore din batrini e..si multe alte astfel de lucruri...
de aia am intrat pe acest forum ..crezand ca aici scriu numai cei care sunt crestini, nu cei care se cred crestini doar pentru ca sunt botrezati..pentru ca isi duc copiii la imparatsit si pentru ca au nasit ...nu....a fi crestin e cu totul altceva....

daca ati respecta biblia....pe care atat ati adus-o in discutie ati invata sa fiti tolerante si sa aveti intelegere fata de anumite situatii , anumite persoane...fara ironie....fara subantelesuri;
am crezut ca pe acest subforum pot gasi un raspuns sincer...fara luat la "mistouri" si lucruri de astea...dar se pare ca este un loc unde daca nu faci parte din "gasca" esti un ciudat...

imi pare rau ca am declansat discutia asta....
bereea
Scris: Sunday, November 11, 2012 6:12 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
roxica wrote:

de aia am intrat pe acest forum ..crezand ca aici scriu numai cei care sunt crestini, nu cei care se cred crestini doar pentru ca sunt botrezati..pentru ca isi duc copiii la imparatsit si pentru ca au nasit ...nu....a fi crestin e cu totul altceva....

Si tu esti o adevarata crestina, nu? Ai grija, draguto, sa nu-ti musti limba...
roxica
Scris: Monday, November 12, 2012 9:09 AM
Nivel

nu ma consider o crestina adevarata....nici pe departe, dar, recunosc ca mi-as dori sa fiu....dar nu sunt!;
oricum am intrat pe acest subforum crezand ca o sa gasesc niste prietene, care pot raspunde la o intrebare , la orice intrebare, fara ironii sau luat peste picior....
shirel
Scris: Monday, November 12, 2012 9:25 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Chiar nu-mi vine sa cred ca ati ajuns la o aemenea intrebare cine este mai crestin decat celalalt .hohot hohot Nu stiu parca ati fi la gradinitza ,pe bune .Cineva a pus o intrebare cine vrea raspunde ce el crede personal ,fiecare cu ideile lui si toti sunteti bineveniti.Pe cuvant suntem cu toti oameni pacatosi fiind asa ne-am nascut asa ca suntem egali nu?
Asa nu-mi plac discutie astea aiurea despre religie ,pe cuvant in loc sa invatam fiecare unul de la celalalt si sa luam lucrurile bune din fiecare religie voi va contrazici cine este mai crestin decat celalalt ? Eu pot sa va spun ca nici nu conteaza plus ca este un singur D-zeu peste toate religie ,lasa-ti-l pe el sa-si faca treaba si sa decida cine este mai crestin ,mai bun si mai curat.
bereea
Scris: Monday, November 12, 2012 9:37 AM
Nivel

Scuza-ma, Shirel, dar de ce sa nu intreb? Respectica vine aici si da cu parul desi nimeni nu a luat-o in ras si isi permite sa judece daca suntem sau nu bune crestine.Mi se pare o intrebare legitima.Nu gasesc nimic de ras.
shirel
Scris: Monday, November 12, 2012 12:33 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
bereea wrote:
Scuza-ma, Shirel, dar de ce sa nu intreb? Respectica vine aici si da cu parul desi nimeni nu a luat-o in ras si isi permite sa judece daca suntem sau nu bune crestine.Mi se pare o intrebare legitima.Nu gasesc nimic de ras.

Fiindca te stiu desteapta ,de asta si fiindca esti sigura si ce raspunsuri si comentarii vei primi .Pe mine una ma distreaza discutiile astea dar si ma lasa cu un gust amar citindu-le ,nimeni nu este perfect si credintza nimanuia nu poate fi masurata sau cantarita asa ca mi se par discuti si intrebari fara sens.
Respectiva a pus o intrebare la care s-a raspuns foarte frumos nu inteleg de ce trebuie sa va dovedeti atata crestinismul dovediti in primul rand demninatea ,iubirea si respectul pentru aproapele vostru asta mi se pare un lucru important nu cine este mai crestin decat altcineva.
bereea
Scris: Monday, November 12, 2012 12:42 PM
Nivel

Pai tocmai de asta am intrebat-o daca se crede o crestina mai buna decat altii, a venit dupa 4 luni si incepe sa judece.Nu vad unde e greseala mea.Sincera sa fiu, m-am cam saturat de "stiinta" tuturor in ce priveste credinta/religiile etc
bulibuli
Scris: Monday, November 12, 2012 9:40 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
shirel wrote:
Chiar nu-mi vine sa cred ca ati ajuns la o aemenea intrebare cine este mai crestin decat celalalt .hohot hohot

Asta imi aminteste de un banc...

2 nebuni se certau:
- Eu sunt trimisul lui Dumnezeu!!
- Ba eu sunt cu adevarat trimisul lui Dumnezeu!!
Al treilea intervine:
- Sunteti nebuni amandoi, nu am trimis pe nimeni!!

hohot hohot hohot
aurishta
Scris: Monday, November 12, 2012 11:00 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
hohot hohot
roxica
Scris: Tuesday, November 13, 2012 7:59 AM
Nivel

vanina wrote:

Interesanta discutie cu preotul alcool si ce alte detalii in legatura cu actul sexual ai de gand sa-l intrebi? ras

o prima ironie.....

roxica
Scris: Tuesday, November 13, 2012 8:01 AM
Nivel

vanina wrote:

Din proprie initiativa sau preotul e interesat? what

ironie..sau luat peste picior?.....
roxica
Scris: Tuesday, November 13, 2012 8:06 AM
Nivel

Fluturas wrote:

draga mea,raman si pentru noi vreo 4 zile pe saptamana...

ma scuzati ca am intervenit,dar nu m-am putut abtineras

parca tot luat peste picior as interpreta-o....
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.