intrebare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, August 7, 2012 1:40 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Ideea de la care plecase acest concept al relatiilor intime, precum si permisiunea femeii de a intra in biserica in anumite perioade delicate ale lunii era ca in acea perioada nu toata lumea se imbaia decat poate odata pe saptamana, eventual luna, iar in Biserica e bine sa intri curat, neprihanit la trup si suflet.
aurishta
Scris: Tuesday, August 7, 2012 1:52 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Eu cred ca, mai degraba, din dorinta unora de a reglementa viata altora in cele mai mici detalii.
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, August 7, 2012 2:13 PM
Nivel

aurishta wrote:
Eu cred ca, mai degraba, din dorinta unora de a reglementa viata altora in cele mai mici detalii.

probabil, dar ce -am afirmat mai sus mi-au fost explicate de un preot cand m-am casatorit (pt ca exact in acea zi imi venise menstra) si peste ani buni am botezat si ma aflam in aceasi situatie.
Hai ca nanuta de imprumut se gasea, dar nunta fara mireasa ...sic In concluzie am primit acceptul de a intra in biserica si de a ma cununa religios si apoi mai tarziu am si botezat.

Ruth
Scris: Tuesday, August 7, 2012 3:10 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/4/2011
fetelor eu nu sunt in masura sa va dau sfaturi pt k sunt tanara, dar va zic ce stiu si ce mi s a spus si mie
Roxie wrote:

In Biblie nu se mai uita nimeni pentru raspunsuri? uff

in Biblie exista multe raspunsuri despre tema aceasta, care aveti Biblie(si care nu aveti este Biblie si pe google) cititi 1 Corinteni capitolul 7 versetele 3 pana la 6
sper sa va fie de folospupici
aurishta
Scris: Tuesday, August 7, 2012 4:13 PM
Nivel

Lilly of the valley wrote:

... ce -am afirmat mai sus mi-au fost explicate de un preot cand m-am casatorit (pt ca exact in acea zi imi venise menstra) si peste ani buni am botezat si ma aflam in aceasi situatie.
Hai ca nanuta de imprumut se gasea, dar nunta fara mireasa ...sic In concluzie am primit acceptul de a intra in biserica si de a ma cununa religios si apoi mai tarziu am si botezat.

Noi discutam discutiisic aici, dar nu ar fi cazul fiindca fiecare cult sau religie are regulile ei iar intrebarea initiala a fost in perimetrul regulilor ortodoxe.
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, August 7, 2012 4:23 PM
Nivel

aurishta wrote:
Noi discutam discutiisic aici, dar nu ar fi cazul fiindca fiecare cult sau religie are regulile ei iar intrebarea initiala a fost in perimetrul regulilor ortodoxe.

tot crestin ortodoxa sunt si eu
aurishta
Scris: Tuesday, August 7, 2012 4:38 PM
Nivel

Nu ma refeream la tine chiar delocnono , ci la faptul ca discutiile despre justetea sau injustetea acestor reguli nu isi au locul la acest subiect. Mie imi place sa-mi fie respectate opiniile si ma straduiesc sa le respect pe ale altora, in consecinta. Doar ca m-am "prins" putin in replicisorry1 si am iesit "pe aratura"sorry Imi cer scuze daca am lezat pe cineva, in vreun felhail
Roxie
Scris: Tuesday, August 7, 2012 4:48 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2007
Ruth wrote:
in Biblie exista multe raspunsuri despre tema aceasta, care aveti Biblie(si care nu aveti este Biblie si pe google) cititi 1 Corinteni capitolul 7 versetele 3 pana la 6
sper sa va fie de folospupici

Exact, pai si ce facem atunci, facem cum spune in Biblie, sau facem cum spune sfantul parinte x sau y?
aurishta
Scris: Tuesday, August 7, 2012 6:29 PM
Nivel

Normal ar fi sa cautam raspunsul in Scripturi, dar unii prefera sa apeleze la altii. Din cate stiu, partea asta cu intimitatea face parte dintr-un intreg sistem de posturi, cu diferite alte reguli.
bereea
Scris: Friday, August 10, 2012 7:43 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
vanina wrote:
Da Bereea, Sabin este botezat. La vremea respectiva nu eram atee, si chiar daca as fi fost, tot l-as fi botezat(de dragul familiei).

Mi se pare corect
bereea
Scris: Friday, August 10, 2012 7:48 AM
Nivel

Roxie wrote:

Exact, pai si ce facem atunci, facem cum spune in Biblie, sau facem cum spune sfantul parinte x sau y?

Dat fiind ca Biblia este singura carte sfanta, mi se pare corect sa urmam ceea ce gasim acolo orice ar spune orice preacuvios, preasfant nestiutor parinte. Oamenii fac reguli care sa le convina lor,nu inteleg de ce trebuie sa stie popa ce fac su in pat si cand.
mikaela
Scris: Friday, August 10, 2012 12:54 PM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
Pai nu cred ca spune nimeni ce face exact in pat si cand/cum, doar preotul nu-i ginecolog ras Doamna in cauza nu a specificat religia, s-a plecat de la premisa ca ortodoxia e religie majoritara si de aici concluzia ca doamna in cauza e ortodoxa. Eu stiam ca preotii studiaza cartile sfinte, inclusiv biblia, deci nu cred ca ar fi total nestiutori sau ar da o "lege" care sa le convina lor, ca doar nu fac vizite nocturne. O intrebare la preot/confesor poate usura/clarifica sufletul, chiar nu conteaza restul.
bereea
Scris: Friday, August 10, 2012 9:54 PM
Nivel

Mikaela, am inteles, dar nu exista carti sfinte, ci doar una, si se pare ca nu e atat de studiata, altfel n-ar interzice preotii relatiile sexuale in timpul unui post nespecificat in acea carte sfanta. Doamna sa faca asa cum ii cere constiinta , e cel mai bine.Mie mi-ar fi jena sa ma duc sa intreb de preot sau pastor cand pot sau nu sa ma culc cu barbatu' dat fiind ca e specificat atat de clar.La urma urmei sunt doar niste oamnei care-si fac meseria pentru care castiga bani.
mamiemi
Scris: Saturday, August 11, 2012 11:06 AM
Nivel

Inregistrat: 2/3/2008
Dupa opinia mea, faptul ca persoane care nu apartin unui anumit cult se grabesc sa isi dea cu parerea si chiar sa jigneasca este o dovada de intoleranta.

A ironizat cineva un evreu sau un musulman ca se circumcide, sau ca unul aprinde lumanari de sabath sau celalalt tine post de Ramadan? Nu am remarcat pe acest forum pana acum.Dar de cate ori se vorbeste despre o practica din cultul crestin ortodox, toata lumea e experta, indignata sau amuzata, ironizeaza preotii.

Abtinerea de relatii trupesti inainte de Liturghie are semnificatia unui post, a unei retrageri, interiorizari, pentru a te pregati pentru participarea la Liturghie, care este pentru ortodocsi cea mai importanta slujba. In cadrul ei se savarseste Sfanta Taina a Impartasaniei, care inseamna in sens propriu unirea cu Hristos. Stiu ca pentru neoprotestanti nu are aceeasi semnificatie, dar nu va dati cu parerea despre ceea ce va e strain.
In posturi este recomandata tot pentru o apropiere mai mare de Dumnezeu, pentru indeletnicirea cu rugaciunea. Nu este obligatorie: Sf. AP. Pavel sune sa fie cu buna invoiala intre soti. Nu este regula pusa de un preot, nu e curioozitate si intruziune in cuplu, ci sunt recomandari stabilite in timp, de sfinti parinti.

A-ti da cu parerea in necunostinta de cauza si intr-o maniera ironica si acuzatoare este cel putin lipsit de bun simt.
bereea
Scris: Saturday, August 11, 2012 11:10 AM
Nivel

Mamiemi, nu este lipsa nici de bun simt , nici de cunoastere, dupa parerea mea tu, fiind sotie de preot, nici n-ai putea sa ai alta opinie.Si nici nu inseamna ca cunosti mai bine decat neoprotestantii biblia sau pe Dumnezeu.Nu am vrut sa jignesc pe nimeni asa ca nu mai sari ca arsa ori de cate ori nu sunt de acord cu ceea ce nu este dupa biblie.Sau vino cu argumente biblice, ok?
In rest, ma abtin de la comentarii ca sa nu fiu la fel ca tine.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.