Nivel: Membru
Inregistrat: 9/26/2009 Mesaje: 72
| Fetelor am si eu o intrebare la voi....daca duminca mergem la biserica? cand nu e bine sa ai rel;atii intime cu sotul?...sambata seara sau duminica seara?...voi ce stiti? |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Cine te-a invatat pe tine ca "nu e bine sa ai relatii intime cu sotul"? |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 9/26/2009 Mesaje: 72
| stiu ca inainte de a merge la biserica nu e bine nici chiar cu sotul..de aia se spune ca si inainte de impartasanie nu e bine citeva zile inainte si citeva dupa....la fel ma interesa si cind mergi la biserica....daca stie careva, daca nu, am sa intreb un preot |
|
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| roxica wrote:... am sa intreb un preot
Interesanta discutie cu preotul si ce alte detalii in legatura cu actul sexual ai de gand sa-l intrebi? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| vanina wrote:Interesanta discutie cu preotul si ce alte detalii in legatura cu actul sexual ai de gand sa-l intrebi? Vanina, unii preoti limiteaza intimitatea in anumite perioade fiindca o considera a fi ceva "necurat". Mie nu mi se pare nici logic, nici scriptural, dar trebuie sa respectam credinta altora. |
|
| aurishta wrote:Vanina, unii preoti limiteaza intimitatea in anumite perioade fiindca o considera a fi ceva "necurat". Mie nu mi se pare nici logic, nici scriptural, dar trebuie sa respectam credinta altora.
Inteleg, dar mi se pare aiurea sa ai discutii despre sex cu preotul, sau sa-i ceri permisiunea...
Eu sunt atee, dar daca as fi credincioasa si as avea o asemenea curiozitate, poate ca mi-as ruga sotul sa intrebe preotul |
|
| Pai femeile fac cele mai intime confesiuni la spovedanie, de pilda, asa ca o astfel de intrebare nu li se pare deplasata. |
|
| aurishta wrote:Pai femeile fac cele mai intime confesiuni la spovedanie, de pilda, asa ca o astfel de intrebare nu li se pare deplasata.
Din proprie initiativa sau preotul e interesat? |
|
| Nu cred ca are cineva chef sa spuna, dar daca-i musai...cu placere! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| roxica wrote:Fetelor am si eu o intrebare la voi....daca duminca mergem la biserica? cand nu e bine sa ai rel;atii intime cu sotul?...sambata seara sau duminica seara?...voi ce stiti?
Nu poti avea relatii intime cu sotul doar daca tii post negru, in rest libertate totala orice ar zice preotul.
Mey, relelor
Vanina, o curiozitate: daca esti atee ti-ai botezat copilul? |
|
| Da Bereea, Sabin este botezat. La vremea respectiva nu eram atee, si chiar daca as fi fost, tot l-as fi botezat(de dragul familiei). |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Lasand la o parte gluma si comentariile ironice, din punct de vedere ortodox raspunsul e : nici, nici...daca e sa ne luam dupa 'reguli' e voie numai martea si joia (cand nu e sarbatoare)( sper sa nu gresesc, dar cred ca si Parintele Cleopa clarifica acest aspect), dar totul tine de fiecare cuplu in parte, de dorintele ambilor soti, de slabiciunea sau credinta lor...problema relatilor intime in familia crestina a fost si ramane una delicata. Sunt destule carti si mari duhovnici care vorbesc despre asta; un raspuns echilibrat mi s-a parut cel al parintelui Nicolae Tanase in cartea Sotul ideal, sotia ideala desi acolo dlui vorbea mai mult despre relatiile intime in post.
|
|
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| misha wrote:Sunt destule carti si mari duhovnici care vorbesc despre asta; un raspuns echilibrat mi s-a parut cel al parintelui Nicolae Tanase....
In Biblie nu se mai uita nimeni pentru raspunsuri? |
|
| Roxie wrote:In Biblie nu se mai uita nimeni pentru raspunsuri? Nu, se pare ca este o carte depasita , super-studiata si interpretata , este mai usor de cautat raspunsul pe Google |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| As crede ca sambata seara nu e "bine". Depinde de religie cred. Intreba-ti preotul/confesorul daca asta te linisteste sufleteste. |
|
|