Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Am si eu o intrebare pt cine lucreaza in invatamant. Am aflat ca pt nasterea unui copil primim de la scoala o prima, dar nu stiu unde sa caut legea, ca daca-i spun contabilei de la scoala mea ridica din umeri neputincioasa ca ea nu stie despre ce e vorba (asa cum mi-a facut si in 2004 cand am intrat in CIC de a trebuit sa ma duc la ea cu monitorul oficial sa-i demonstrez ca am dreptul la imdemnizatie conform noii legi, cea din martie 2003). Unde trebuie sa caut? In contractul colectiv de munca? Poate sa ma lamureasca cineva? Multumesc! |
| Am primit prima despre care am cerut informatii! Fetelor care lucrati in invatamant, cereti prima pt nastere la scolile unde sunteti incadrate ca avem dreptul la ea! |
| Nuuuuu..ca habar n-au ca se acorda asa ceva!!! |
| Pai mi-s si mandra ca soarele, cum sa nu se uite!!! |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Si mie mi-au dat prima, dar numai in baza unei cereri facute de mine dupa nasterea copilului, cerere la care am atasat o copie dupa certificatul de nastere al copiluluil.La noi prima este stipulata in contractul colectiv de munca si se acorda la nastere, la adoptie, la casatorie.Este un cuantum de 3 salarii corespunzatoare unei anumite clase. |
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Am aflat si eu de aceasta prima, am vorbit la scoala. Voi vedea, inca nu am primit niciun raspuns. E incredibil ce se intampla in tara asta. Nenorocitii naibii, doar nu dau bani din buzunarul lor. Scuzati-ma, fetelor, am fost putin cam dura. |