Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna!Din ziua in caere mi se desface cuntractul de munca,in cate zile trebuie sa-mi depun dosarul de somaj? |
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| genoveva wrote:Buna!Din ziua in caere mi se desface cuntractul de munca,in cate zile trebuie sa-mi depun dosarul de somaj? In mod normal, angajatorul ar trebui sa faca asta, ca doar el te disponibilizeaza. Daca ar fi de buna-voie, s-ar numi demisie. |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 6/13/2011 Mesaje: 94
| De fapt procedura e cam asa: 1.angajatorul intocmeste actele premergatoare si anume:decizia de concediere cu art.65,adeverinta cu veniturile pe ultimele 12 luni cu numarul op-ului cu care s-a facut plata somajului...find cont unic e unul singur,apoi adeverinta de carte de munca,daca tu nu ai deja intocmit carnetul de munca,apoi cu toate astea completate si stampilate,impreuna cu actele de tale se depun de catre persoana care cere somajul la ajofm -ul de care aprtine. Deci angajatorul face actele iar tu depui dosarul.Termenul e de 30 de zile pentru a beneficia de la data incheierii contractului sau peste 30 de zile de la data depunerii actelor. |