Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Intre mese noi nu mancam nimic daca suntem acasa. In parc insa prefer sa am la mine biscuiti sau sticksuri sau grisine ca sa ii dau eu in caz ca vede la alt copil. Nici noi nu mancam de la straini si de asta prefer sa ii dau eu. ca daca se pune pe urlat...e jale... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Oooo...pai si eu fac la fel, ii cumpar...rar se intampla sa ia de la straini dar nu din manuta lor, ci direct de la sursa! |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Si fii-mea mananca intre mese altceva, chiar pufuleti cu branza, sticksuri, dar prefera rosioarele, feliile de castraveti, strugurii, iaurtul de baut sau natural, sucuri naturale...mananca bine mesele principale si de aceea nici n-am renuntat la snacksurile dintre mese...de la straini nu mananca pentru ca-n parc este un loc special cu bancute, acoperit, unde doritorii se pot duce sa manance, nu prea am vazut copii sa vina cu mancare pe playground...singura data cand mi-a mancat de la straini a fost la un picnic organizat de biserica romaneasca, caz izolat cand a luat o gura de mic de la o bunica ce statea si se ruga de nepoata sa manance...nu i-am facut nimic, n-am certat-o c-a luat fara s-o vad si aveam si noi mici si n-a vrut de la noi, dar i-am explicat ca nu e bine sa mai pape de la straini...stiu ca n-a inteles, daca se mai ivesc ocazii, o sa-i tot repet sa nu ia si o sa prinda treaba. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Maria & mami wrote:Stele, sa nu imi spui ca ai mancat lapte cu orez sub nasul lui , el a cerut si tu nu i-ai dat ! Si asta DOAR ca sa ii dai lui .... lectii !
Nu, nu am mancat "sub nasul lui", ci mai incolo !Nu a fost o "lectie", caci nu asa as intelege eu ca i-as administra o lectie.Adevarata lectie este constientizarea faptului ca ori s-a saturat de fructe, ori nu ii este suficient de foame ca sa manance (nu conteaza ce, ce i se pune pe masa).
Eu am crescut altfel, si anume: nu iti place asta?Pai ce ai vrea tu?A, da?Hai sa ii dam copilului ce vrea, si uite-asa am probleme cu alimentatia si acum, la multi ani de la copilarie, sunt un om capricios la mancare (si nu numai ) si foarte selectiv.Daca nu imi place ceva anume, prefer sa rabd de foame decat sa mananc.
Pe cand un copil caruia ii pui pe masa ceva, ii place bine, nu, iarasi bine invata in timp ca toata lumea mananca "asta" si cui nu ii place, poate renunta pana la masa viitoare la respectivul fel de mancare.Este o metoda pe care am citit-o candva si mi s-a parut buna.O experimentez cu Matei de multe luni de zile si sunt multumita re rezultate.Nazuri face ca orice copil, dar foarte pretentios la mancare nu este.
Daca copilului ii satisfaci orice capriciu culinar, in timp el va specula astfel incat sa manance numai ceea ce ii place, si adesea ceea ce place copiilor mai mult si mai mult nu este tocmai sanatos (dulciuri, fainoase si altele care nu furnizeaza organismului necesarul optim ). |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| stele_pe_cer wrote:
Daca copilului ii satisfaci orice capriciu culinar, in timp el va specula astfel incat sa manance numai ceea ce ii place, si adesea ceea ce place copiilor mai mult si mai mult nu este tocmai sanatos (dulciuri, fainoase si altele care nu furnizeaza organismului necesarul optim ).
perfect de acord cu tine! asta mi-a zis si pediatra noastra si am vazut si la altii ca da rezultate. uneori respect aceasta regula, alteori nu insa tind sa o respect pt ca nu mi se pare normal sa te milogesti in fata lui si sa ii pui pe tava o suta de feluri de mancare doar-doar o manca ceva!
eu tin minte, nitel off topic, ca am fost crescuta si invatata ca mananci ce e pe masa, fara nazuri si nu vreau si nu imi place si mai stiu eu ce. poate si pentru ca au fost vremuri in copilaria mea cand nu erau posibilitati de "a alege". am invatat sa savurez cu aceeasi placere si o mancare seaca de cartofi si un fel rafinat de sushi. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Andismom wrote:perfect de acord cu tine! asta mi-a zis si pediatra noastra si am vazut si la altii ca da rezultate. uneori respect aceasta regula, alteori nu insa tind sa o respect pt ca nu mi se pare normal sa te milogesti in fata lui si sa ii pui pe tava o suta de feluri de mancare doar-doar o manca ceva!
Eu am trecut si prin faza cu milogitul, si prin faza cu urlatul la el ca doar-doar o manca mai bine si mai mult, si mai repede (eram in perioada cand o masa dura peste 45 de minute), am trecut si prin faza cu "inca o lingurita si gata", si prin "mancat tot si vomat", pana cand mi-am dat seama ca copilul manca bine daca nu are gustari intre mese si daca i se respecta dorinta.Vrea sa manance se i se serveste, bine, nu nu-i bai, va manca peste 4 ore infinit mai bine.
Andismom wrote:eu tin minte, nitel off topic, ca am fost crescuta si invatata ca mananci ce e pe masa, fara nazuri si nu vreau si nu imi place si mai stiu eu ce. poate si pentru ca au fost vremuri in copilaria mea cand nu erau posibilitati de "a alege". am invatat sa savurez cu aceeasi placere si o mancare seaca de cartofi si un fel rafinat de sushi.
Iaaac ..am ramas cu traume in ceea ce priveste mancarea de cartofi, nu am suportat-o niciodata si, sub insitentele mamei tot nu am mancat-o, in skimb cum strambam din nas, cum aparea copanelul cu piure (singura mancare acceptata cu bucurie la vremea respectiva).In rest nu mancam nici fructe, nici legume, nimic decat copanele si lapte.Ei bine, asa un copil ca mine nu mi-as dori!Si asta eu consider ca se datoreaza parintilor, care au cedat mofturilor copilului. |
|
| sa stii Stele ca si eu m-am milogit si ma mai milogesc uneori, am si urlat si tipat de nebuna fara nici un folos. am sarit si peste mese si nu pot spune decat ca sunt de acord cu ce zici tu. tocmai de asta incerc sa evit, pe cat posibil, mancatul intre mese sau, oricum, sa fie f putin. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Nici noi nu servim intre mese gustarele...de obicei, execeptii apar ca peste tot, mai ales cand nu suntem acasa. Iar exceptia exceptiilor sunt fructele, pe care daca le doreste, la primeste (mai ales ca le culege direct din strat - capsuni, deocamdata). Iar daca mancam in afara meselor lui si doreste sa guste, evident ca ii dau sa guste daca e ceva ce poate el manca, nu e condimentat sau prajit. Cu asta se rezolva, odata ce a gustat nu mai e curios si nici nu isi strica apetitul pentru masa urmatoare....din fericire, altfel ar pierde acest privilegiu. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Duminica la festivalul Arlekin ne-am racorit "intre mese" cu o inghetata impreuna cu mami. Ce mult ne-a placut friscaaaa, inghetata rece nu a fost pe placul domnisoarei.
|
|
| bravo Alex! ce "purci" te-ai facut la botic dar se vede ca a fost bunaaaaaaaaaaa!
Nico, ai curaj sa ii dai frisca pe vremea asta? ma refer la cea din comert? eu nu am tupeu ca cica se poate degrada f usor si poate duce la enterocolita. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Intre mese: doar apa, nimic altceva. Cu jum. de ora inainte de masa nu-i mai dau apa fiindca imi refuza mancarea. Daca la o masa nu vrea sa pape nimic atunci cu "nimic" o las pana la urmatoarea masa. Avem avantajul ca e micuta, inca, nu si-a dezvoltat mofturile |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Andismom wrote:
Roxanel, iti spun eu cum avem noi mesele: la trezire (pana in 7) 250 ml lapte pe la 12:00 fructe sau macar un suc de porto cu un biscuite pe la 15:00 masa de pranz 18:30 un iaurt sau ceva fructe (rar) cu biscuiti seara, la culcare (in jur de 22:00) 300 ml lapte cu cereale.
Ai dreptate Andismom. Eu lapticul nu il mai consideram masa. |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Intre mese prefer sa-i dau un fruct, dar afara mai mananca si un biscuite sau pufuleti. Inainte cu o ora/doua de masa nu-i mai dau dulce, ca isi strica pofta.
|
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
|
da, am curaj o data pe vara, frisca era facuta la o masina speciala, cunoastem vanzatoarea... da, in general am curaj. Si pediatrul ne-a recomandat sa-i mai fac frisca acsa si sa-i amestec cu fructele care nu-i plac dar lenea de a face zilnic frisca este prea mare, ii dau fructele combinate cu cerealea si gata, le papa. |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Si noi papam intre mese mai mult fructe ca Nici Daria nu si-a dezvoltat inca mofturile Insa la masa, ca era vorba, daca nu mananca ce-i pun in farfurie, pa si la revedere, data viitoare o sa fii numai bine flamanda sa halesti tot.Nu-mi place nici mie sa pun zece feluri pe masa si sa aleaga Maria Sa ce-si doreste ca eu raman in urma sa strang si sa fac curat si spal zece castronele |
|
|