Intre mese....
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Miri
Scris: Sunday, June 3, 2007 2:16 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Am tot citit ce si cum mananca piticii nostri...
Intrebarea mea este daca intre mesele principale voi le dati puiutilor cate ceva, de rontzait sau de baut(suc de fructe,lapte, ceai...), mai ales ca acum a venit si caldura peste noi....
Eu am senzatia ca , o data cu cresterea aportului de lichide, Sara nu mai mananca la fel de bine uff uff uff
g_nicoleta2000
Scris: Sunday, June 3, 2007 2:20 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Noi nu papam absolut nimic intre mese. Eu sunt de parere ca " intre mese" este cel care strica masa sau duce la un obicei prost de rontai tot timpul. Intre mese stomacelul trebuie sa se odihneasca sau sa digere ce a mancat nu sa faca treaba de zor. Alex bea doar apa intre mese, cat doreste ea de mult.
Pediatrul meu spune ca nu-i prea buna ideea asta a mea pentru ca este mica dar pe de alta parte ma aproba cand zic ca principala greseala in a strica mesele sunt aceste "intre mese". Avem 5 mese pe zi si atat.
Roxanel
Scris: Sunday, June 3, 2007 6:02 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
g_nicoleta2000 wrote:
Noi nu papam absolut nimic intre mese. Eu sunt de parere ca " intre mese" este cel care strica masa sau duce la un obicei prost de rontai tot timpul. Intre mese stomacelul trebuie sa se odihneasca sau sa digere ce a mancat nu sa faca treaba de zor. Alex bea doar apa intre mese, cat doreste ea de mult.
Pediatrul meu spune ca nu-i prea buna ideea asta a mea pentru ca este mica dar pe de alta parte ma aproba cand zic ca principala greseala in a strica mesele sunt aceste "intre mese". Avem 5 mese pe zi si atat.

5 mese? La ce ore mami? Noi avem 3 dar rontaim intre.
Miri
Scris: Sunday, June 3, 2007 8:39 PM
Nivel

In principiu, Sara are 3 mese fixe iar intre ele cate o gustare(un fruct, un iaurt...)
Problema e ca intre mese mai bea sucuri de fructe , lapte sau ceai...cu apa nu se prea impaca!oare
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, June 3, 2007 8:43 PM
Nivel
Nivel: Senior

si noi avem 5 mese... in fine, cu indulgenta 5 atunci cand nu papa fructele de la 12:00.

intre mese ii mai dau uneori (dc nu a mancat fructe sau a manacat f putin) cate ceva (biscuiti, covrigi, pufuleti etc.) si intotdeauna f multe lichide. o vreme nu i-am dat decat apa intre mese, din acelasi motiv pe care l-a invocat Nico: stricatul poftei de mancare. in ultima vreme insa ii dau suc de porto pt ca il bea f bine, desi la fel de bine bea si numai apa goala.

Roxanel, iti spun eu cum avem noi mesele:
la trezire (pana in 7) 250 ml lapte
pe la 12:00 fructe sau macar un suc de porto cu un biscuite
pe la 15:00 masa de pranz
18:30 un iaurt sau ceva fructe (rar) cu biscuiti
seara, la culcare (in jur de 22:00) 300 ml lapte cu cereale.

MNiko
Scris: Sunday, June 3, 2007 8:50 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Pana sa o dau la cresa Cristina mai manca cate ceva intre mese, de obicei fructe sau covrigei sau pufuleti. Insa eu ii dadeam doar intre micul dejun si pranz si oricum nimic cu o ora inainte de orice masa.
Acum pot sa spun ca nu mai gusta decat rareori ceva intre cina si lapticul de seara, in rest e la cresa si acolo au program strict.
Miri
Scris: Sunday, June 3, 2007 9:29 PM
Nivel

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!pupici pupici pupici
stele_pe_cer
Scris: Sunday, June 3, 2007 11:18 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Eu lui Matei nu ii dau absolut nimic intre mese, insa la gradinita au doua gustari si 2 mese principale.Acasa ar cere el gustarica, dar nu o primeste.In skimb daca ne aflam in oras si mancam ceva ce are si el voie, ii dam fara restrictie, ca stiu ca mananca putin si oricum masa urmatoare o ia cum trebuie (adica gustarea o ia numai cand stiu ca urmeaza lapte cu cereale sau lapte simplu, nu cand urmeaza fructe sau legume, pe care le accepta uneori mai greu).In rest, un NU vehement biscuitilor, pufuletilor, grisinelor sau stiksurilor.
Ely
Scris: Monday, June 4, 2007 12:10 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Si eu ii mai dau cate un sticks,biscuit,iaurt intre pranz si cina ,dar nu intotdeauna depinde cat papa la pranz.Apa este la dispozitie ii las bidonasul si bea cat crede ea .
Andi&Mariuca
Scris: Monday, June 4, 2007 9:05 AM
Nivel

stele_pe_cer wrote:
Eu lui Matei nu ii dau absolut nimic intre mese, insa la gradinita au doua gustari si 2 mese principale.Acasa ar cere el gustarica, dar nu o primeste.In skimb daca ne aflam in oras si mancam ceva ce are si el voie, ii dam fara restrictie, ca stiu ca mananca putin si oricum masa urmatoare o ia cum trebuie (adica gustarea o ia numai cand stiu ca urmeaza lapte cu cereale sau lapte simplu, nu cand urmeaza fructe sau legume, pe care le accepta uneori mai greu).In rest, un NU vehement biscuitilor, pufuletilor, grisinelor sau stiksurilor.

si eu zic la fel, un nu vehement, dar uneori cere si ce sa-i fac? mai ales ca uneori nu imi ia fuctele. acum eu zic ca un covrig sau un biscuite nu ii fac rau. pufuletii ii evit mult pt ca nu sunt ok. caut din cei fara multa sare si, mai ales, fara alte adaosuri. de regula, biscuti primeste in completare la masa de fructe (sau in loc de ea) si la cea de iaurt. dar nu mai mult de 3 pe zi, maximum 4.
leut
Scris: Monday, June 4, 2007 10:46 AM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Da Stele, "nu vehement" dar ce te faci cand iesi in parc si vede la alti copii cate o bombonica, cate un biscuit sau alte alea...decat sa-mi planga, pentru ca oricum nu o impac prea usor mai ales ca fiica-mea e o pofticioasa, mai bine un biscuit sau doi de pofta si gata.
De altfel Alex are, cu tot cu laptic, cinci mese principale:
- la ora 7 laptic;
- ora 10 fructe cu cereale sau almete cu painica...si suc de fructe;
- ora 13 pranzul;
- ora 17 iaurt sau lactate cu cereale;
- la culcare laptic...
Intre mese la noi inseamna: apa, suc de fructe, biscuiti mai rar, ceva dulce si vreau sa spun ca asta nu influenteaza cu nimic pofta de mancare...sic
taki
Scris: Monday, June 4, 2007 10:55 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Si Sasha e o pofticioasa mare. Si eu am fost, chiar am fost operata.sic . Ca nu nu fiu off topic... noi mai papam intre mese: grisine, biscuiti, mar, banana. Si cand ne ducem in parc, in drumul nostru avem un Forentti. De acolo imi mai luam eu cateodata forneti cu branza. I-am dat si Sashei o data si de atunci de fiecare data cand trecem pe langa acel Fornetti, imi zice papa-papa.essen
g_nicoleta2000
Scris: Monday, June 4, 2007 1:50 PM
Nivel

Asa-i Leut, chiar vorbeam astazi cu un tatic care-mi spunea ca a lui baiat cere mancare pe strada la trecatori. Copilul papa bine acasa dar este mare pofticios, mai grav este ca daca stomacelul se invata sa fie tot timpul plin atunci si cere tot timpul.
Noi am eliminat lapticul de dimineatza, nu vrea decat papa solida adica cereale sau sandviciuri. Eu i-as da numai cereale la prima ora dar daca vede ca noi papam altceva vrea si ea si atunci incerc sa papam toti acelasi lucru.
La 10-10;30 este obligatoriu fruct combinat cu cereala pudra sau daca-i la mama Aura papa mancare gatita gen linte sau soia de care eu gatesc foarte rar inspre deloc.
la 13 pranz traditional si la culcare pe la 14 o cana cu laptic si 2 lg de cereale.
la 17 fruct cu kefir, este cea mai obisnuita gustare
pe la 19 cina si la culcare iar lapte

Noi la mesele principale papam un singur fel de mancare, asa ne-am invata si noi asa ca si ea papa la fel ca noi.

Singura problema intre mese care o avem este cand mergem la piata sa cumparam cas. Cum branza pentru ea este mai ceva ca ciocolata pt mine o gramada de femei ii taie sa-i dea sa pape uff, nu-mi prea place ca-i taie cate o bucata maaare, Alex nu este spalata pe maini, casul vara cam pute de la zer.. brrr
stele_pe_cer
Scris: Monday, June 4, 2007 6:35 PM
Nivel

leut wrote:
Da Stele, "nu vehement" dar ce te faci cand iesi in parc si vede la alti copii cate o bombonica, cate un biscuit sau alte alea...decat sa-mi planga, pentru ca oricum nu o impac prea usor mai ales ca fiica-mea e o pofticioasa, mai bine un biscuit sau doi de pofta si gata.

Stii ce fac?Si asta mi se intampla foarte des, mai ales de acum, de cand a venit caldura...Uite ce fac: explic in prima faza politicos ca nu permit ca copilul meu sa manace de la straini.De ce?Pt ca nu este sanatos in primul rand, pt ca este un copil alergic, pt ca nu ii dau nimic, dar absolut nimic solid intre mese.Unii inteleg, altii nu inteleg.Cei ce nu inteleg ajung sa se consoleze cu gandul ca sunt o mama nebuna si nici in basca nu ma doare pe mine!Altii deja stiu ca Matei nu are voie si, daca ei ofera copiilor lor ceva de mancare, intai ma intreaba daca ii dau voie (pt ca sunt cazuri izolate cand ii permit sa ia ceva, gen biscuit sau grisina).

Nu ii dau voie sa manance intre mese pt ca smekerul meu nu mai mananca bine la urmatoare masa, plus ca se obisnuieste sa "guste" cate ceva din ora in ora si ajuns la ora mesei sanatoase o refuza, face nazuri sau fitze.De ex la ora 18 astazi a cerut fructe si fructe i-am dat.A mancat un sfert din ele, apoi "nu mai veau".Ok, nu mai "vei", nu e bai.S-a terminat masa.In skimb cand eu am mancat orez cu lapte la 3 minute dupa masa lui, ca vrea orez cu lapte.I-am explicat ca masa lui s-a terminat, ca el singur a spus ca nu mai "Vea", adica inseamna ca nu ii mai este foame.Si Matei deja stie ca daca masa lui a fost terminata in totalitate, mai manca si altceva daca el vrea.In skimb daca masa lui a fost mancata pe jumatate, nu mai primeste nimic si restul de masa o primeste a doua zi, cand linge tot.

Mi s-a intamlat ca in parc sa miorlaie ca vrea una-alta, dar se potoleste de indata ce ii explic pt ce nu doresc sa manance lucrul respectiv.In mod cert nu intelege el tot talcul explicatiei, dar ceva-ceva tot prinde.Acum la simplul "nu e voie" sau "nu e sanatos" nu mai cere.Ba mai mult, in diferite situatii s-a invatat sa imi ceara voie "e voie"?Accepta si un NU si un DA.
Maria & Mario
Scris: Monday, June 4, 2007 6:54 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Stele, sa nu imi spui ca ai mancat lapte cu orez sub nasul lui , el a cerut si tu nu i-ai dat ! alcool fool Si asta DOAR ca sa ii dai lui .... lectii ! oare
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.