Intoleranta la proteina din laptele de vaca
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mihaela_manea
Scris: Tuesday, July 5, 2011 11:29 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/18/2011
alexandrabogdan wrote:
fetitza mea are 1 an si 6 luni. ii dau lapte praf inca dar special, din ala fara proteina (la ce are ea intoleranta). se numeste milumil pepti si il bem de la 2 luni. tolereaza iaurtul (pt ca e fermentat iar prin fermentatie e distrusa proteina) si untul. eu nu ma stresez din cauza asta, e cea mai mica problema a mea. sa fie ea sanatoasa. calciu nu se gaseste doar in lapte, e continut de multe alte alimente printre care si in sucul de portocale.

Alimente bogate in calciu:
lapte si produse lactate
cereale, galbenus, carne, cascaval, nuci, migadale, fructe uscate
laptele degresat si semidegresat contine mai mult calciu la 100 ml decat laptele integral
banane, capsuni, kiwi, lamai, mere, pepene galben, piersici, portocale, struguri
dovlecei, mazare, morcovi, spanac, sparanghel, anghinare, broccoli.
vrei sa spui ca pot sa i dau unt si iaurt fara nici-o problema,adica nu pateste nimic.M-as bucura enorm daca as putea sa i dau aceste doua produse dar sti sigur ca nu pateste nimic.Astept raspunsul tau.Si laptele acela degresat despre care mi-ai scris tu pot sa -i dau eu?Nucile de la ce varsta am voie sa-i dau?
alexandrabogdan
Scris: Wednesday, July 6, 2011 9:09 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
eu am dat o lista cu alim luata de pe net. ca sa vezi ca mai este calciu si in alt aliment.
tu nu ti legatura cu un medic pediatru dc aveti problema asta? ce lapte praf bea? eu nu am facut nimik fara acordul medicul ... iaurtul tot asa am dat. poti incepe cu 1-2 lingurite sa vezi ce se intampla. a 2-a zi dai mai mult un pic si tot asa.
mihaela_manea
Scris: Thursday, July 7, 2011 1:21 PM
Nivel

alexandrabogdan wrote:
eu am dat o lista cu alim luata de pe net. ca sa vezi ca mai este calciu si in alt aliment.
tu nu ti legatura cu un medic pediatru dc aveti problema asta? ce lapte praf bea? eu nu am facut nimik fara acordul medicul ... iaurtul tot asa am dat. poti incepe cu 1-2 lingurite sa vezi ce se intampla. a 2-a zi dai mai mult un pic si tot asa.
Doctorul care la diagnosticat cu aceasta alergie este din Bucuresti iar eu din Calinesti.Cel mai aproape e in Alexandria dar doctori de aici nici nu au auzit de aceasta alergie se uitau mirati cand au auzit ce are ce sa imi spuna astia deci.Sa vedem m-oi duce luna viitoare din nou la dr acela sa vedem ce mai spune.O sa incerc si cu un pic de iaurt.danone e bun?
alexandrabogdan
Scris: Thursday, July 7, 2011 6:09 PM
Nivel

noi folosim iaurt de Pecica sau de Curtici. nu stiu dc se gasesc la voi, dar ar trebui. cica sunt mai naturale.adevarul e ca dc te uiti la termenul de valabilitate vei vedea ca e mult mai mic fata de alte iaurturi.
mihaela_manea
Scris: Friday, July 8, 2011 12:07 PM
Nivel

alexandrabogdan wrote:
noi folosim iaurt de Pecica sau de Curtici. nu stiu dc se gasesc la voi, dar ar trebui. cica sunt mai naturale.adevarul e ca dc te uiti la termenul de valabilitate vei vedea ca e mult mai mic fata de alte iaurturi.
in rest fetita este bine nu mai are crize noaptea.Pe al meu il mai apuca uneori crize de plans dar poate o fi de la dinti.Apropo tu ce i cumperi de la magazin?ma refer la dulciuri,bomboane?eu nu stiu ce sa i mai iau in afara de fructe si pufuleti.
alexandrabogdan
Scris: Friday, July 8, 2011 12:14 PM
Nivel

noi suntem f bine. atata timp cat respecti un regim alimentar nu mai apar probleme din ACEA cauza. poate fi din alta cauza. eu nu ii dau fetei dulciuri. bea Actimel ca ii place si il tolereaza si din an in paste Barni. atat. in rest fructe si mancarica gatita in casa. eu sunt mai stricta cu alimentatia ei. NU pateu cumparat, crenvusti, prajeli, mezeluri.

noi cred ca oricum avem o forma mai usoara de intoleranta din moment ce unele chestii le tolereaza.

medicul pediatru nu i-a prescris calciu? ca tot ziceai de calciu. noi am luat Osteocare vreo 3 luni la rand dupa ce a implinit 1 an iar inainte gluconat de Ca.

de plans plangem si noi uneori din diverse motive.dar nu mai sunt crizele din primele 2 luni de viata care erau din cauza intolerantei.
mihaela_manea
Scris: Friday, July 8, 2011 12:52 PM
Nivel

alexandrabogdan wrote:
noi suntem f bine. atata timp cat respecti un regim alimentar nu mai apar probleme din ACEA cauza. poate fi din alta cauza. eu nu ii dau fetei dulciuri. bea Actimel ca ii place si il tolereaza si din an in paste Barni. atat. in rest fructe si mancarica gatita in casa. eu sunt mai stricta cu alimentatia ei. NU pateu cumparat, crenvusti, prajeli, mezeluri.

noi cred ca oricum avem o forma mai usoara de intoleranta din moment ce unele chestii le tolereaza.

medicul pediatru nu i-a prescris calciu? ca tot ziceai de calciu. noi am luat Osteocare vreo 3 luni la rand dupa ce a implinit 1 an iar inainte gluconat de Ca.

de plans plangem si noi uneori din diverse motive.dar nu mai sunt crizele din primele 2 luni de viata care erau din cauza intolerantei.
nu ia prescris calciu dar o sa il intreb eu.cum sa manifestat la voi aceasta intoleranta ?la noi au fost crize de plans,scaune diareice cu mucus si cu un pic de sange chiar.temperatura uneori.astept raspunsul tau ca sa pot compara simptomele daca au fost la fel de grave.mersi frumos e foarte important pt mine sa mai pot vorbi cu cineva care are aceeasi probleme si doar pe tine te-am gasit.scuze in caz ca te deranjez cam des.
alexandrabogdan
Scris: Friday, July 8, 2011 6:28 PM
Nivel

colici puternice, plans non stop, dermatita atopica. nu am avut diaree.
nu ma deranjezi stai linistita
mihaela_manea
Scris: Saturday, July 9, 2011 10:42 AM
Nivel

alexandrabogdan wrote:
colici puternice, plans non stop, dermatita atopica. nu am avut diaree.
nu ma deranjezi stai linistita
am mai auzit termenul asta dermatita atopica dar nu stiu prea bine ce inseamna.mai popular cum se manifesta.si alta intrebare am inteles ca i dai iaurt si unt ai ajuns sa i dai cantitati mai mari sau cate un pic?eu nu i mai dau lapte aptamil pepti ca era cam scump si nu mai ma descurcam cu bani.oare o sa-l afecteze rau?
alexandrabogdan
Scris: Saturday, July 9, 2011 6:28 PM
Nivel

si ce lapte bea? ca cred ca Aptamil pepti e sg la noi pt intoleranta la proteina. noi luam lapte din Ungaria, ca suntem la granita si se renteaza. il iau la jumatate de pret dar f ult timp am luat din Ro. papam si 1 iaurt intreg acuma dar am inceput treptat. unt folosesc doar la micul dejun pe paine sau cand calesc ceva pt mancare
mihaela_manea
Scris: Saturday, July 9, 2011 8:02 PM
Nivel

alexandrabogdan wrote:
si ce lapte bea? ca cred ca Aptamil pepti e sg la noi pt intoleranta la proteina. noi luam lapte din Ungaria, ca suntem la granita si se renteaza. il iau la jumatate de pret dar f ult timp am luat din Ro. papam si 1 iaurt intreg acuma dar am inceput treptat. unt folosesc doar la micul dejun pe paine sau cand calesc ceva pt mancare
nu ai mai dau deloc lapte.deci ati ajuns la un iaurt intreg si nu au aparut nici-un fel de probleme?o sa incerc si eu cate un pic sa vedem ce o sa se intample.eu am mai incercat demult cu unul de post SAVIA ai zicea ce parere ai despre el?
alexandrabogdan
Scris: Sunday, July 10, 2011 6:07 PM
Nivel

nu stiu ce sa zic dde el, nu am auzit. nu ii dai lapte deloc??? la varsta lui are mare nevoie de lapte. fa un efor si cumpara-i , nu il priva de lapte. sau poate poti comanda din Ungaria pe net. nu stiu ce sa zic
uite un site de la o farmacie http://patikaszentanna.hu/?p=online_termek2&id=0031002321039
mihaela_manea
Scris: Monday, July 11, 2011 8:28 AM
Nivel

alexandrabogdan wrote:
nu stiu ce sa zic dde el, nu am auzit. nu ii dai lapte deloc??? la varsta lui are mare nevoie de lapte. fa un efor si cumpara-i , nu il priva de lapte. sau poate poti comanda din Ungaria pe net. nu stiu ce sa zic
uite un site de la o farmacie http://patikaszentanna.hu/?p=online_termek2&id=0031002321039
tu cat lapte i mai dai pe zi?si altceva acolo la adresa respectiva imi apare milumil peptida.tot aptamil pepti?si ce inseamna 2498ft/db cat costa?
alexandrabogdan
Scris: Monday, July 11, 2011 6:27 PM
Nivel

eu ii dau lapte de 2 ori pe zi cate 240 ml.

da e tot aia, s-a schimbat denumirea din aptamil in milumil. asta in ungaria. de fapt acolo nici nu era aptamil era milupa. dar e acelasi lucru.

ala e pretul/ bucata. in jur de 40 si ceva de lei
mihaela_manea
Scris: Tuesday, July 12, 2011 11:14 AM
Nivel

alexandrabogdan wrote:
eu ii dau lapte de 2 ori pe zi cate 240 ml.

da e tot aia, s-a schimbat denumirea din aptamil in milumil. asta in ungaria. de fapt acolo nici nu era aptamil era milupa. dar e acelasi lucru.

ala e pretul/ bucata. in jur de 40 si ceva de lei
mersi acum sa vedem daca lo mai vrea ca nu iam mai dat de 3 luni.io mai place?al meu face foarte des rosu in gat.tu ai problema asta?am inteles ca a avut sistemul imunitar foarte slab dupa aceasta alergie si asa o sa pateasca o vreme.la a ta ia dat canini?daca da cum a fost am auzit ca poate sa faca temperatura si scaune moi.angel
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.