Intoarcerea la serviciu
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Saturday, October 14, 2006 10:13 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
sousourel wrote:

Asa ca nu stiu daca ma incadrez, in realitate in 6 ore.

Probabil (de fapt, sigur) legea nu a luat in calcul ca un profesor sau un invatator nu preda efectiv 6 ore / zi ci ca mai munceste cateva ore bune in plus in fiecare zi ca sa aiba ce preda banghead
bontocel
Scris: Tuesday, November 28, 2006 8:46 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/30/2006
Am si eu unele nelamuririuff
Sper ca ma poate sfatui cineva.
Eu incep munca in 3 saptamani sau 2 luni, dar nu la acelasi angajator de la care am intrat in CIC.
Ce ar trebui sa fac in aceste conditii?
Pot sa cer noului angajator reducurea timpului de lucru la 6h? La interviuri a insistat pe intrebarea" si copilul ai cu cine sa-l lasi?"...si eu am raspuns ca DA-cu mama soacra...dar NU m-ar deranja sa-mi reduca timpul de lucru.ras
Si cele 3 mil, pana inplineste bb 2 ani,cine le da?Statul?
TatyKS
Scris: Tuesday, November 28, 2006 8:53 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Eu stiu ca statul da acei bani uff
MNiko
Scris: Tuesday, November 28, 2006 8:53 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
bontocel wrote:
Am si eu unele nelamuririuff
Sper ca ma poate sfatui cineva.
Eu incep munca in 3 saptamani sau 2 luni, dar nu la acelasi angajator de la care am intrat in CIC.
Ce ar trebui sa fac in aceste conditii?
Pot sa cer noului angajator reducurea timpului de lucru la 6h? La interviuri a insistat pe intrebarea" si copilul ai cu cine sa-l lasi?"...si eu am raspuns ca DA-cu mama soacra...dar NU m-ar deranja sa-mi reduca timpul de lucru.ras
Si cele 3 mil, pana inplineste bb 2 ani,cine le da?Statul?

Cu cele 6 ore de munca nu stiu sa-ti raspund, dar cu cele 3 ,5 mil da. Trebuie sa te duci acolo unde ai depus dosarul la inceputul anului 2006 ( atunci cand a fost marea nebunie cu mamici cu bebei in brate la coada, cred ca la primarie), sa ii anunti ca te intorci la serviciu incepand cu data de...... Si sa faci cerere pentru cele 3,5 milioane. pana la 1 ianuarie 2007, vei primi tu in acelasi cont sau prin posta(cum le primeai pe cele 8 de pana acum) cele 3,5 mil.Statul le plateste (uitasem sa -ti raspund). Dupa 1 ian, alocatia copilului va devevi de 2 mil, iar tu vei primi 1,5 mil. (cumulat tot 3,5), dar numai pana la implinirea varstei de 2 ani. Dupa aceeea alocatia va fi tot cea de acum.
Miri
Scris: Tuesday, November 28, 2006 9:26 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
"....Dupa 1 ian, alocatia copilului va devevi de 2 mil, iar tu vei primi 1,5 mil. (cumulat tot 3,5), dar numai pana la implinirea varstei de 2 ani. Dupa aceeea alocatia va fi tot cea de acum."

Niko, dar stii cumva daca s-a aprobat alocatia de 2 milioane, dupa 1 ianuarie?
Iar mamicile vor primi 1 milion,daca se reintorc la servici, incepind cu 1 ianuarie, eu asa am citit!Tu de unde stii de 1,5 milioane?uff
MNiko
Scris: Tuesday, November 28, 2006 10:32 PM

Miri wrote:
"....Dupa 1 ian, alocatia copilului va devevi de 2 mil, iar tu vei primi 1,5 mil. (cumulat tot 3,5), dar numai pana la implinirea varstei de 2 ani. Dupa aceeea alocatia va fi tot cea de acum."

Niko, dar stii cumva daca s-a aprobat alocatia de 2 milioane, dupa 1 ianuarie?
Iar mamicile vor primi 1 milion,daca se reintorc la servici, incepind cu 1 ianuarie, eu asa am citit!Tu de unde stii de 1,5 milioane?uff

pentru ca asa am citit atunci cand am completat actele de indemnizatie, si in plus pe B1tv e o emisiune la ora 11 AM, "Ne priveste", unde miercurea este invitata de obicei D-Na secretar de stat pe probleme de familie ( Moga sau Boga nu retin exact) care da lamuriri in acest sens. Alocatia sigur e aprobata.
Miri
Scris: Tuesday, November 28, 2006 10:36 PM
Nivel

Mersi de raspuns,Niko!
Emisunea de pe B1 o urmaream si eu, dar de cand cu Sara, tot uit de ea!Pe doamna din minister o cheama Muga!sic
MNiko
Scris: Tuesday, November 28, 2006 10:42 PM

Miri wrote:
Mersi de raspuns,Niko!
Emisunea de pe B1 o urmaream si eu, dar de cand cu Sara, tot uit de ea!Pe doamna din minister o cheama Muga!sic

Si eu am inceput de vreo luna sa tot uit de ea. Acum am inceput serviciul si chiar nu mai pot sa o urmaresc.

Si inca ceva:(off topic, dar nu stiu unde s-o pun) pt cele care v-ati facut cont la Banc Post pentru alocatia copilului, acel cont care era gratuit. Duce-ti si lichidati-l si mutativa banii in alt cont sau chiar sa va vina acasa, prin posta. Protocolul incheiat de banca cu casa de pensii a cazut, astfel ca intretinerea contului nu mai e gratuita. Se percepe taxa. De exemplu eu m-am dus sa scot alocatii de pe ultima luna si in loc de 24 ron cat trebuia sa iau, am luat 19 Ron. Restul au fost comisioane. Mi se pare exagerat de mult. Noroc ca imi facusem deja cerere sa imi intre alocatia pe cardul de serviciu, ca altfel mai pateam asa inca vreo 2 luni.
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, November 28, 2006 10:47 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
MNiko wrote:

Si inca ceva:(off topic, dar nu stiu unde s-o pun) pt cele care v-ati facut cont la Banc Post pentru alocatia copilului, acel cont care era gratuit. Duce-ti si lichidati-l si mutativa banii in alt cont sau chiar sa va vina acasa, prin posta. Protocolul incheiat de banca cu casa de pensii a cazut, astfel ca intretinerea contului nu mai e gratuita. Se percepe taxa. De exemplu eu m-am dus sa scot alocatii de pe ultima luna si in loc de 24 ron cat trebuia sa iau, am luat 19 Ron. Restul au fost comisioane. Mi se pare exagerat de mult. Noroc ca imi facusem deja cerere sa imi intre alocatia pe cardul de serviciu, ca altfel mai pateam asa inca vreo 2 luni.

Si daca cardul de "serviciu" este tot la BP se aplica respectiva taxa de "intrtinere" cu tot cu comisioane?
MNiko
Scris: Tuesday, November 28, 2006 10:50 PM

Nu stiu. Eu il am la BCR si acolo nu mi se percep comisioane asa de mari. 2 000 lei vechi la orice retragere. oricum e mult mai convenabil. Plus ca nu mai depind de orarul bancii. Un bancomat functionabil e suficient.
Miri
Scris: Tuesday, November 28, 2006 11:13 PM
Nivel

Sa inteleg ca voi putea opta pentru livrarea banilor pe cardul de serviciu?scratch La ora actuala, ii primesc prin posta, cu binecunoscuta "atentie"lasata postaritei!
MNiko
Scris: Tuesday, November 28, 2006 11:19 PM

Corect. Eu deja primesc banii de 2 luni pe cardul de serviciu. Trebuie sa mergi la cas ade pensii, la alocatii cu o copie dupa extrasul de cont al cardului ( le trebuie contul IBAN - ca sa stii ce sa ceri de la banca) si completezi acolo o cerere. Indemnizatia incepe sa intre dupa 2 luni, iar alocatia dupa 3 luni de la cerere.
Miri
Scris: Wednesday, November 29, 2006 10:51 AM
Nivel

Multumesc pentru informatii Niko!
MNiko
Scris: Wednesday, November 29, 2006 10:54 AM

Miri wrote:
Multumesc pentru informatii Niko!

Pentru putin!pupici
bontocel
Scris: Friday, December 1, 2006 12:24 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/30/2006
Multumim pentru informatii MNiko!pupici
Spor la munca de la servici..si de acasa, bineantelesras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.