Intoarcerea la serviciu
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Miri
Scris: Monday, October 9, 2006 2:03 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Kiki wrote:

Si sa rezistati fara pitici, care cred eu ca e cel mai greu lucru! plans

Nu-mi spune, ca ma apuca bocitul de pe acum....plans
Cris-DL
Scris: Monday, October 9, 2006 2:08 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Miri, eu cand m-am intors la serviciu, dupa 2 ani, salariul meu era putin mai mult decat avea un muncitor, dar odata cu reluarea activitatii mi s-a modificat si salariu conform grilelor de salarizare yes
Normal este si tie sa ti se modifice, procentual cresterii salariilor din firma voastra, mai ales ca si salariul minim brut pe economie s-a marit.
Miri
Scris: Monday, October 9, 2006 2:34 PM
Nivel

Da, tu ai dreptate, dar cind domeniul in care lucrrezi se numeste "sanatate"si e inca bugetar...uff
georgy_adinutza
Scris: Monday, October 9, 2006 2:45 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/2/2006
Kiki wrote:
Am si eu o intrebare, pentru cine ma poate lamuri...de fapt mai multe intrebari oare

Ce se intampla cand te intorci la serviciu? Din punct de vedere legal... 6luni nu are voie sa te dea afara? Te poate reangaja pe un alt post si pe salariu mai mic? Daca firma isi muta sediul in alta localitate, ce se intampla?

Mercic.

Eu abia acum am citit ......legal , sunt obligati sa iti pastreze postul pana te intorci , respectiv in prima zi de munca , dar legea nu il obliga pe angajator sa iti ppastreze locul inca 6 luni , daca angajatorul "vrea" , poate restructura postul din a 2 zi de munca .....deci este obligat .

da , te poate reangaja si pe un alt post daca esti si tu de acord , iar daca salariul ptr pozitia respectiv este mai mic , da ......adik in momentul in care te intorci la servici , iti poate spune "ca s-au facut restructurari , ca s-a desfiintat pozitia pe care o ocupai tu inainte si nu mai este decat pozitia aceasta daca vrei " ..., ei sunt acoperiti din punct de vedere legal , ei te-au primit inapoi si ti-au facut oferta ...

iar daca firma isi muta sediul in alta localitate , probabil ca iti face o oferta sa mergi in noua locatie , iar daca nu accepti tu , inseamna ca iti dai demisia ...si iar nu e vina angajatorului ......

Art. 62. - (1) In afara concediului legal platit pentru ingrijirea copiilor in varsta de pana la doi ani, salariata mama poate beneficia de inca un an concediu fara plata.
(2) Pe perioada in care salariata se afla in concediul prevazut la alin. 1 nu i se va putea desface contractul de munca, iar in postul sau nu vor putea fi angajate alte persoane, decat cu contract de munca pe durata determinata.

georgy_adinutza
Scris: Monday, October 9, 2006 2:52 PM
Nivel

Miri wrote:
In cazul in care revii la serviciu, inainte de implinirea celor doi ani, trebuie sa-ti refaci dosarul pe care l-ai depus prima data, cind ai solicitat intrarea in CIC?
Daca da, ce acte trebuie sa contina si cu cit timp, inainte de data reinceperii serviciului, trebuie refacut dosarul si unde trebuie depus?

?Miri , nu trebuie sa iti refaci dosarul , trebuie sa faci o cerere care sa fie aprobata de seful tau direct prin care soliciti revenirea din CIC incepand cu data de .......si nu uita sa specifici in cerere ca vrei si reducere programului de lucru cu 2 ore (adica muncesti 6 ore / zi , in loc de opt ) pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.

CCm la nivel national
Art. 17. - (1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.
georgy_adinutza
Scris: Monday, October 9, 2006 2:55 PM
Nivel

Miri wrote:

Eu mi-am facut cerere pina la 1. ianuarie 2007, deci atunci pot sa ma intorc la serviciu sau sa-mi fac alta cerere, sa ramin in continuare acasa....
Am un gind si zau ca nu stiu ce sa facuff
Poti sa-mi dai un sfat?

Miri , nu conteaza ca ai facut cererea pana la 01 ianuarie , legel tu te poti intoarce oricand doresti , problema e sa iti semneze seful cererea de revenire ......

daca te pot ajuta cu ceva , intreaba-ma ....
georgy_adinutza
Scris: Monday, October 9, 2006 3:03 PM
Nivel

Kiki wrote:
Tu esti norocoasa, Leut, daca poti munci si sa mai treci si pe acasa. Eu nu as putea, programul meu la serviciu e facut la secunda. si nu am cum sa ma strecor acasa, desi lucrez la 5 min de casa (cu masina)....Eu pierd stand acasa cam 11 milioane, deci iti imaginezi, dar asta e...

kiki , inainte sa intri in cic , ti-a dat angajatorul diferenta Cic ....adik cf CCM la nivel national , trebuia sa ti se acorde diferenta dintre salariul tau si indemnizatie pe o periaoda de 8 saptamani ...

Art. 66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

georgy_adinutza
Scris: Monday, October 9, 2006 3:18 PM
Nivel

sper ca v-am lamurit cat de cat , daca mai aveti intrebari la care va pot raspunde , va astept ...pupici pupici
Kiki
Scris: Monday, October 9, 2006 3:29 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Merci, Georgy. Nu am primit nimic de la angajator. uff
georgy_adinutza
Scris: Monday, October 9, 2006 3:46 PM
Nivel

Kiki wrote:
Merci, Georgy. Nu am primit nimic de la angajator. uff

i-a legatura si vb cu ei , ca trebuie sa existe si la voi un CCM pe unitate ,care sa se spuna anumite chestii , insa la baza intocmirii CCM pe unitate sta acest CCM unic , la nivel national ...iar asta e lege , nu te poti juca cu ea .....inainte se dadea aceasta diferenta in momentul in care salariatul/a intra in cic si timp de opt saptamani ii se dadea aceasta diferenta , apoi incepand cu data de 01.01.2006 s-a modificat legislatia cu privire la sustinerea familiei in vederea cresterii copilului in sensul ca plata indemnizatiei nu se mai face prin intermediul angajatorului si orice venit impozabil de orice natura suspenda plata acestui drept ...asa ca fiecare angajator trebuia sa gaseasca o solutie sa se acorde acesta diferenta (noi de ex o platim toata odata in ultima luna de medical ) .......mai nou din 01 ianuarie 2007 se schimba iar legislatia si nu afecteaza cu nimic daca ti se acorda sume sau avantaje de natura salariala ori asimilate salariilor :

MO 545 / 23.06.2006

art. 12 alin. 3

Kiki
Scris: Monday, October 9, 2006 3:48 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Merci, Georgy, astept sa merg la serviciu sa vad in calculator ultimile fluturase sa vad daca apare ceva, dar eu stiu ca nu am primit....banghead
georgy_adinutza
Scris: Monday, October 9, 2006 3:51 PM
Nivel

Kiki wrote:
Merci, Georgy, astept sa merg la serviciu sa vad in calculator ultimile fluturase sa vad daca apare ceva, dar eu stiu ca nu am primit....banghead

daca nu ai primit , i-a legea in brate , iti trimit eu daca vrei si du-te la ei si spune-le ...ptr ca e dreptul tau legal .....
Miri
Scris: Monday, October 9, 2006 8:34 PM
Nivel

Georgy, esti o comoara la casa omului!pupici
Oricum ,pe postul meu a fost angajatA temporar o alta colega, pina nici nu intrasem eu in CIC, asa ca...Iar in momentul in care mi-am facut cererea pentru a ramine acasa, mi s-a spus ca"daca iti faci cererea pina la 2 ani, atunci pina la 2 ani trebuie sa stai, pentru ca pe post angajam pe cineva pe perioada pe care tu o specifici in cerere".
Ca o fi asa sau nu...Oricum, eu cererea am facut-o pina la 1 ianuarie, ca nu aveam de gind sa ma intorc mai repede.
monique
Scris: Monday, October 9, 2006 11:01 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Miri, pupici pupici pupici
Vis-a-vis de reintoarcerea la munca.... eu sunt o fire f activa, iar statul in continuu in casa cu copilul cred ca ma innebunea... poate unele mame ma condamna, dar eu una am simtit cum am revenit la viata din momentul in care am reinceput munca... Daca inainte faceam din tantar armasar pt orice tampenie care-mi trecea mie prin cap si pe care o procesam toata ziua, de se crucea Claudiu de ce-mi debita mintea, lucrurile au revenit la normal dupa aceea... am redevenit eu, cea care eram inainte, mi-am recapatat increderea in mine, sunt mai puternica, mai luptatoare si mai hotarata sa rezolv cat mai multe.Fiind cu masina, trec pe acasa si de 2-3 ori pe zi, fara sa ma intrebe nimeni nimic, iar cand ajung acasa am alt chef sa ma joc si sa ma ocup de Alexandra, si profit de fiecare minutel in parte... si ea simte asta...
E drept, imi este f greu, mai ales ca nu ma ajuta nimeni in gospodarie, cateodata incep sa fac mancarea cand vin pe la 3, ca pe la 5 cand ajungem amandoi acasa, doar sa o finalizez si sa papam si noi mancarea calda... seara robotesc ca o harnicutza prin casa, si, crede-ma, am alt chef sa le fac pe toate.
Nu mi-a fost deloc teama sa o las pe Alex fara mine, am toata increderea in bona, ca si tine in Manu... ba, tocmai, i-a prins bine ca e independenta acum, pot sa lipsesc toata ziua si stiu ca fata e bine, si nu plange dupa noi...Iar cand sunt la munca ma mai trezesc din cand in cand cu un zambet pe buze sau o lacrima de bucurie cand ma gandesc la minunea noastra, in rest chiar ma detasez de tot ce inseamna casa si "problemele" ei... si crede-ma, exista un alt echilibru...
Cat despre bani... da, asta a fost motivul principal pt care m-am intors dupa 8 luni...castig in plus inca vreo 20, deci... chiar merita...
Mult succes in decizia pe care o vei lua...
aaaaa... si am mai pierdut ceva f imp... timpul petrecut cu voi...fool
georgy_adinutza
Scris: Tuesday, October 10, 2006 7:47 AM
Nivel

Miri wrote:
Georgy, esti o comoara la casa omului!pupici
Oricum ,pe postul meu a fost angajatA temporar o alta colega, pina nici nu intrasem eu in CIC, asa ca...Iar in momentul in care mi-am facut cererea pentru a ramine acasa, mi s-a spus ca"daca iti faci cererea pina la 2 ani, atunci pina la 2 ani trebuie sa stai, pentru ca pe post angajam pe cineva pe perioada pe care tu o specifici in cerere".
Ca o fi asa sau nu...Oricum, eu cererea am facut-o pina la 1 ianuarie, ca nu aveam de gind sa ma intorc mai repede.

Miri , ei ti-au spus asa , ptr ca trebuia sa stie si ei pana cand vrei tu sa stai , ca sa stie si ei ce ii spun persoanei care iti tine locul si ptr a stii pe ce perioada sa incheie contractul ........acum i-a gandeste-te , cum ar fi sunat-o pe tipa respectiva si sa ii zica :"Stiti este un loc disponibil temporar dar nu stim pe ce durata , poate sa fie 2 ani , poatea sa fie 2 luni ...." .......suna cam aiurea , nu ?!!!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.