Intoarcerea la serviciu
Subiectul anterior · Subiectul urmator
marivic
Scris: Wednesday, July 7, 2010 2:23 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Va intreb si eu ceva pt.o verisoara de-a mea.Sta acsa pt.ingrijirea copilului,are copilul 2 luni.Are dreptul sa stea 2 ani.Dar ea ar vrea ca atunci cand face fata 1 an,sa mai ramana insarcinata cu al doilea deoarece are 35 de ani.
Intrebarea mea este:
Primeste in continuare banii pt.cresterea copilului?Sau trebuie sa lucreze ceva timp,intre copii si cat?
Lilly of the valley
Scris: Wednesday, July 7, 2010 2:26 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
Daca cel de-al doilea copil se va naste inainte de a implini 2 ani primul copil nu va trebui sa lucreze. In caz contrar ar trebui sa lucreze 12 luni pana la nastere.
Poate iti raspund mai exact fetele din domeniu
Katrina
Scris: Wednesday, July 7, 2010 8:35 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/9/2010
O mamica ,vecina cu mine,a fost in Concediu de ingrijire a copilului pana la 2 ani pana in 12 decembrie 2009,data la care era insarcinata in luna a 9 a.A primit concediu prenatal si in 31 decembrie 2009 a nascut si acum este in continuare in concediu de ingrijire a copilului.
ninetem
Scris: Wednesday, July 7, 2010 9:12 PM
Nivel

Inregistrat: 10/19/2007
marivic wrote:
Va intreb si eu ceva pt.o verisoara de-a mea.Sta acsa pt.ingrijirea copilului,are copilul 2 luni.Are dreptul sa stea 2 ani.Dar ea ar vrea ca atunci cand face fata 1 an,sa mai ramana insarcinata cu al doilea deoarece are 35 de ani.
Intrebarea mea este:
Primeste in continuare banii pt.cresterea copilului?Sau trebuie sa lucreze ceva timp,intre copii si cat?

Eu l-am nascut pe Matei la 2 ani si 2 saptamani diferenta de Teo. De pe 25 august, cand a implinit Teo 2 ani si pana pe 5 septembrie am fost in concediu prenatal si apoi dupa ce am nascut am fost 43 de zile concediu de lauzie si apoi am primit indemnizatia.
marivic
Scris: Thursday, July 8, 2010 9:20 AM
Nivel

OK,multumesc frumos de raspuns.computerlove computerlove
Cris-DL
Scris: Thursday, July 8, 2010 10:29 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Daca la nasterea celui de-l doilea copil, cele 12 luni prevazute de OUG nr. 148/2005 (art. 8) sunt in perioada de concediu si indemnizatia lunara pentru cresterea primului copilului, indemnizatia se prelungeste pana la implinirea varstei de 2 ani a celui de-al doilea copil.

Daca se intoarce la serviciu mai devreme de implinirea varstei de 2 ani, a primului copil... de fapt, uite mai jos ce spune legea... e clar -asta, daca intre timp, nu o vor mai schimba mogulii ras

Din Normele de aplicare a OUG 148/2005:
"Art. 8 - (1) În cazul în care persoana îndreptatita, beneficiara a stimulentului lunar sau, dupa caz, a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului, pâna la împlinirea de catre acesta a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copiilor cu handicap, naste în aceasta perioada unul sau mai multi copii ori i se încredinteaza spre adoptie, i se încuviinteaza adoptia, i se dau în plasament unul sau mai multi copii ori este numita tutore, se procedeaza dupa cum urmeaza:
a) daca cele 12 luni prevazute la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta sunt acoperite în totalitate de perioada de concediu si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, acordarea acestora se prelungeste corespunzator pâna la încheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului. Pe aceasta perioada se acorda o singura indemnizatie, la aceeasi valoare cu indemnizatia primita anterior nasterii celui din urma copil;
b) daca cele 12 luni prevazute la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta sunt constituite si din perioade în care persoana a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit prevazute la art. 5, atunci indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se va calcula pe baza veniturilor realizate pe aceasta perioada, inclusiv pe baza celor realizate în perioadele asimilate prevazute la art. 4 alin. (7) lit. c) - g), i), l), n) si q).
(2) În situatiile prevazute la alin. (1), dreptul la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului sau, dupa caz, stimulent lunar, pentru copilul anterior, înceteaza la data solicitarii noului drept.
(3) În situatia prevazuta la alin.(1) lit. b), daca din calcul rezulta un cuantum al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizatiei primit anterior nasterii celui din urma copil, atunci se acorda indemnizatia lunara pentru cresterea copilului primita anterior.
"

marivic
Scris: Thursday, July 8, 2010 11:01 AM
Nivel

Multumesc mult,CRIS!computerlove Chiar acum i-am trimis ce mi-ati scris voi,....va multumesc tuturor pt.informatii!computerlove
nikmiki
Scris: Thursday, August 5, 2010 11:34 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 7/18/2010
Eu nu am renuntat la cei 2 ani cu baiatul ca sa ma intorc la munca si nu regret.
Am o intrebare.Eu am nascut pe 1 iun o fetita in Spania.am inteles ca pot sa beneficiez de alocatia de 2mil in Romania.Poate cineva sa-mi spuna de ce acte am nevoie si unde trebuie sa le depun?
alimami
Scris: Thursday, August 5, 2010 12:46 PM
Nivel

Inregistrat: 11/2/2009
nikmiki wrote:
Eu nu am renuntat la cei 2 ani cu baiatul ca sa ma intorc la munca si nu regret.
Am o intrebare.Eu am nascut pe 1 iun o fetita in Spania.am inteles ca pot sa beneficiez de alocatia de 2mil in Romania.Poate cineva sa-mi spuna de ce acte am nevoie si unde trebuie sa le depun?

Iti trebuie ceva formulare tip de la Serviciul social,de acolo de unde se primeste si indemnizatia,trusoul pt nou nascut,stimulentul si ce mai era.Trebuie sa fie o astfel de institutie in judetul de domiciliu.Sunt comasate multe directii,eventual intrebi la Primarie-ca astea apartin de primarie.Deci,cererile alea tip,apoi copii dupa buletinele voastre,dupa certificatul de nastere al copilului,dosar plic, ceva declaratie ca nu ai mai beneficiat de alocatia respectiva..oricum,trebuie sa mergi in orasul de unde esti si sa cauti acolo directia asta care se ocupa de indemnizatii,alocatii.
nikmiki
Scris: Thursday, August 5, 2010 3:08 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 7/18/2010
alimami pupici multumesc frumos computerlove
Anelise
Scris: Friday, April 15, 2011 10:39 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
roxy81 wrote:
buna, momentan sunt in concediu de crestere copil pana luna viitoare cand va trebui sa ma intorc la vechiul loc de munca dupa nasterea celor doi copii pe care i-am nascut la o diferenta de 1an si jumate,practic ma aflu in concediu de crestere copil de 3 ani si jumate.As dori sa va intreb daca este adevarat ca angajatorul este obligat sa ma primeasca la servici si daca ma primeste pe acelasi post se va face vreo modificare a salariului eu avand functia de inginer iar salariul meu din 2007 fiind de 900 lei brut? Am citit pe net ca salariul minim pe economie pentru cel cu studii superioare este de 1200 lei.
bulinutza
Scris: Saturday, April 16, 2011 8:21 AM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2007
Rxy, din pacate nu stiu sa-ti raspund la intrebare si am si eu la randul meu o dilema:

Eu urmeaza sa nasc in noimebrie, momentan fiind in concediu postnatal pana in ianuarie 2012. Conform noii legi am posibilitatea sa aleg intre a sta 1 an acasa cu 85% din media veniturilor pe ultimul an + bonus 500 RON inca 1 an, la intoarcerea la servici, SAU 2 ani ani cu 600 RON/ luna.

Dilema mea este cum se calculeaza veniturile de 85% daca optez pt a sta 1 an??? Din salariile avute in ultimul an dinaintea primului concediu???uff uff ( Sper ca nu 85% din indemnizatia care orium e taiata si e de fapt 70% din media veniturilor dinainte de concediu...uff uff uff )

Stie cineva exact? Ca nu gasesc specificat niciunde in lege...ce se intampla cand treci dintr-un concediu in altul, conform noii legi???uff
alexandrabogdan
Scris: Thursday, November 24, 2011 11:26 AM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2008
se apropie si la mine momentul intoarcerii la servici. ma cam ia cu fiori numai cand ma gandescpale am stat atat de mult acasa (de la 17 sapt de sarcina) incat imi e teama ca am uitat tot si ca nu ma voi putea adapta iar la un program strict.

spuneti-mi va rog dc stiti cand ar trebui (cu cat timp inainte) facuta cererea pt intoarcerea la servici? am intrebat la noi dar nemaiavand cazuri contabila habar nu are. eu ar trebui sa ma intorc in 13 ianuarie 2012. Sara implineste 2 ani in 12.
duchess292004
Scris: Monday, December 5, 2011 4:07 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 10/22/2010
Stie cineva care este prevederea legislativa in care se precizeaza ziua exacta in care trebuie sa ne prezentam la serviciu dupa concediul de 2 ani?
Am tot citit pe forum pareri diferite: in ziua implinirii varstei de ani sau la o zi dupa implinirea varstei?
Multumesc!
monica irimia
Scris: Monday, December 5, 2011 6:11 PM
Nivel

Inregistrat: 7/3/2010
duchess292004 wrote:

Am tot citit pe forum pareri diferite: in ziua implinirii varstei de ani sau la o zi dupa implinirea varstei?

La o zi dupa implinirea varstei. Eu asa m-am prezentat. Daca pe 25 e ziua aniversara a copilului, pe 26 e prima zi de lucru a mamei.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.