Intoarcerea la serviciu
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Tuesday, April 25, 2006 11:20 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Am si eu o intrebare, pentru cine ma poate lamuri...de fapt mai multe intrebari oare

Ce se intampla cand te intorci la serviciu? Din punct de vedere legal... 6luni nu are voie sa te dea afara? Te poate reangaja pe un alt post si pe salariu mai mic? Daca firma isi muta sediul in alta localitate, ce se intampla?

Mercic.
AdrianaC
Scris: Tuesday, April 25, 2006 11:44 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
In principiu, din cate stiu eu, sunt obligati sa iti pastreze postul. Mai multe detalii cred ca ne poate da Georgy_Adinutza, ca e mai in domeniu.

De asemenea, daca firma se muta in alta localitate ... probabil ca trebuie sa te duci dupa ei sau sa renunti la ei.

Nici eu nu stiu exact cum e si la mine, dar deocamdata mai am de stat si ma mai bucur de libertatea de a sta cu copiii.
Kiki
Scris: Tuesday, April 25, 2006 11:50 AM
Nivel

AdrianaC wrote:
In principiu, din cate stiu eu, sunt obligati sa iti pastreze postul. Mai multe detalii cred ca ne poate da Georgy_Adinutza, ca e mai in domeniu.

De asemenea, daca firma se muta in alta localitate ... probabil ca trebuie sa te duci dupa ei sau sa renunti la ei.

Nici eu nu stiu exact cum e si la mine, dar deocamdata mai am de stat si ma mai bucur de libertatea de a sta cu copiii.

Si eu la fel...dar am vorbit aseara la telefon cu o colega si am intrat la banuieli...
oana_nicole
Scris: Tuesday, April 25, 2006 5:16 PM
Nivel
Nivel: Senior

Si eu stiu ca sunt obligati sa te primeasca inapoi in postul pe care l-ai avut inainte de a intra in concediul de crestere a copilului. Iar treaba cu salariul mai mic nu este posibila cu siguranta, pentru ca asta ar insemna ca ai primit o penalizare sau ceva de genul asta. Si tu pentru ce sa primesti penalizare, pentru ca te-ai intors din concediu? Asa ca poti sta linistita 6 luni de zile. Dupa aceea nu mai stiu care e mecanismul legal. Insa, daca intentioneza sa te dea afara, gasesc ei o solutie, mai ales la o firma precum cea unde lucrezi tu, kiki. Oricum, stiu ca trebuie sa primesti 3 milioane in plus la salariu daca te intorci mai devreme de cei 2 ani de concediu legal. Asa era parca, nu?
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, April 25, 2006 6:00 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Kiki wrote:

Ce se intampla cand te intorci la serviciu? Din punct de vedere legal... 6luni nu are voie sa te dea afara?.

Eu stiam de 2 sau 3 luni, dar bine ar fi sa fie 6 luni...

Kiki wrote:
Te poate reangaja pe un alt post si pe salariu mai mic?.

Te poate reangaja pe un alt post similar, dar cu acelasi salariu si cel putin cu aceleasi drepturi ca si ianinte de intrarea in CIC.Postul teoretic ar trebui sa fie ocupat temporar (pe perioada determinata) de o alta persoana care, la revenirea ta la serviciu, va trece ea pe un alt post (daca exista conform studiilor sale), sau va fi transferata pe un post deficitar, in functie de locurile dipsonibile in frima, si kiar poate sa o concedieze (in ultimul caz nu stiu sigur....eu am fost in situatia de a ocupa un post al unei mamici si s-a gandit domana mama ca nu e de ea acasa cu copilul si mi-a facut figura si a venit mai devreme la serviciu de a trebuit sa figurez in cartea de mucna ca si ingrijitor timp de 2 luni, desi eu continuam sa fiu economist la Directia Economicabanghead , asta pana cand am gasit in alta parte unde sa ma incotzopenescras ).

Kiki wrote:
Daca firma isi muta sediul in alta localitate, ce se intampla?.

Ori vei fi delegata si tu in localitatea cu pricina si frima ar trebui sa iti asigure locuinta si eventual,in cazuri fericite o norma de hrana, ori pur si simplu esti delegata si te descurci cum poti.A doua varianta e sa refuzi aceasta delegare, dar daca o refuzi se conidera ca demisonezi, cred, si nu vei putea beneficia de ajutoruld e somaj (nu ca ar fi mare, dar decat nimicoare ...)

Miri
Scris: Sunday, October 8, 2006 10:34 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
In cazul in care revii la serviciu, inainte de implinirea celor doi ani, trebuie sa-ti refaci dosarul pe care l-ai depus prima data, cind ai solicitat intrarea in CIC?
Daca da, ce acte trebuie sa contina si cu cit timp, inainte de data reinceperii serviciului, trebuie refacut dosarul si unde trebuie depus?
monique
Scris: Sunday, October 8, 2006 11:27 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Miri wrote:
In cazul in care revii la serviciu, inainte de implinirea celor doi ani, trebuie sa-ti refaci dosarul pe care l-ai depus prima data, cind ai solicitat intrarea in CIC?
Daca da, ce acte trebuie sa contina si cu cit timp, inainte de data reinceperii serviciului, trebuie refacut dosarul si unde trebuie depus?

Nu refaci dosarul, te intorci pur si simplu la munca, acolo faci o declaratie ca te-ai intors, iar pe baza ei cei de la firma iti completeaza o adev cu care te duci la primarie. Acolo mai completezi inca vreo 2 cereri tip, si gata!!! Dar ce, ai vreun gand?!?oare
Miri
Scris: Monday, October 9, 2006 12:22 PM
Nivel

monique wrote:

Nu refaci dosarul, te intorci pur si simplu la munca, acolo faci o declaratie ca te-ai intors, iar pe baza ei cei de la firma iti completeaza o adev cu care te duci la primarie. Acolo mai completezi inca vreo 2 cereri tip, si gata!!! Dar ce, ai vreun gand?!?oare

Monique, ma crezi ca la tine ma gindeam ca o sa-mi raspunzi la intrebari?pupici
Eu mi-am facut cerere pina la 1. ianuarie 2007, deci atunci pot sa ma intorc la serviciu sau sa-mi fac alta cerere, sa ramin in continuare acasa....
Am un gind si zau ca nu stiu ce sa facuff
Poti sa-mi dai un sfat?
Kiki
Scris: Monday, October 9, 2006 12:24 PM
Nivel

Fetelor, de ce va grabiti sa va intoarceti la serviciu? E o perioada asa frumoasa pe care o pierdeti....

Eu nu vreau sa ma intorc la serviciu, chiar daca sunt ceva probleme financiare. Nu am de gand sa pierd nimic din evolutia lui Dav....Ne-om descurca noi! angel
leut
Scris: Monday, October 9, 2006 12:47 PM
Nivel

Kiki, uite, in cazul meu o sa fie tare bine. Ma duc la serviciu pe la 8, pot sa mai dau fuga pana acasa uneori iar de venit acasa e undeva pe la 15. Soacra mea este un om de nadejde ca doar am testat-o cand am fost la mare cu Iuli 7 zile. Alex o iubeste ca si pe socrul meu de altfel.
M-am hotarat ca de la 1 nov sa ma duc la serviciu si nu-mi fac griji, ca Alex e destul de marisoara. A si in ce priveste salariul, pot spune ca acum pierd cam 5 milioane pe total deci e ceva...zic eu!
sic
Kiki
Scris: Monday, October 9, 2006 12:48 PM
Nivel

Tu esti norocoasa, Leut, daca poti munci si sa mai treci si pe acasa. Eu nu as putea, programul meu la serviciu e facut la secunda. si nu am cum sa ma strecor acasa, desi lucrez la 5 min de casa (cu masina)....Eu pierd stand acasa cam 11 milioane, deci iti imaginezi, dar asta e...
Miri
Scris: Monday, October 9, 2006 12:49 PM
Nivel

Ai tu dreptate, Kiki , dar...
Cum zicea si Leut, ma gindesc ca Sara va fi destul de marisoara sa ramina acasa cu Manu.Ca la noi e singura alternativa viabila, iar Manu e de-a dreptul incintat sa stea cu ea ,pina la ora 15 cind termin eu serviciul!
leut
Scris: Monday, October 9, 2006 12:55 PM
Nivel

Mda! Cred ca sunt norocoasa!sic
Miri...eu am o vorba...copiii cresc repede! Si daca-i lasam cu cineva de incredere, e ok!
Miri
Scris: Monday, October 9, 2006 1:30 PM
Nivel

Kiki, dar tu chiar pierzi mult, din punct de vedere financiar!pale
Leut, eu alta persoana,mai de incredere decit Manu, care sa stea cu Sara, nici nu cred ca as putea gasi!sic

La mine, pe linga banii pe care-i pierd stind acasa, se mai pune si problema salariului, care va fi acelasi cu care am ramas acasa, in momentul revenirii la servici, indiferent cite mariri procentuale s-au mai facut intre timp.
Am o colega care se intoarce la servici, dupa 2 ani, la 5 milioane salar de incadrare, pentru ca atit avea in 2004!uff Si pina sa isi ajunga din urma colegele, va mai trece probabil, cel putin un an,doi...
Kiki
Scris: Monday, October 9, 2006 2:01 PM
Nivel

Miri wrote:
Kiki, dar tu chiar pierzi mult, din punct de vedere financiar!pale

Mie imi spui?!

Ei, orice motive aveti ca sa va intoarceti la serviciu, succes va doresc! Si sa rezistati fara pitici, care cred eu ca e cel mai greu lucru! plans
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.