Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Ce parere aveti? http://www.dailymotion.com/video/xia72k_de-la-bloc-la-iurta_lifestyle
|
|
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Eu una nu as putea sa fac asa ceva!Odata ce te-ai obisnuit cu binele e foarte greu sa dai inapoi!Inainte aveam masina de spalat dinaia Albalux,apa nu aveam,asa ca scoteam apa din fantana,duceam in cazan pe soba la incalzit,apoi alta tura in vana pentru spalat.Dupa ce se incalzea iar o ridicam si o bagam in masina de spalat care bineinteles dupa doua spalari era neagra deja si trebuia din nou schimbata.Hainele scoase trebuiau stoarse apoi clatite in vana si inca o data stoarse,crede-ma ca aveam niste dureri de maini,eram uda la picioare si din cauza asta raceam foarte des jos.Acum cu masina automata e domnie apesi pe buton si scoti hainele aproape uscate!De ar fi sa ma mai intorc inca o data la cea manuala cred ca as muri!Asta o fost doar un exemplu sa nu mai zic de masina,de microunde...etc. Stii unii mai fac chestia asta doar asa sa se bage in seama,sa fie mediatizati,ca in gandul lor nu stiu cat de multumiti sunt! |
|
| Raly,asa este.Mai ales cu spalatul hainelor...tin minte in copilarie ca o ajutam pe mama,ce se mai chinuia si ea si nu erau nici detergentii din ziua de azi Cam ciudati acesti oameni,si au avut de toate,bani in conturi,job-uri bune... Mie mi-ar place sa locuiesc intr-o casa utilata cu de toate,intr-o zona cu multa verdeata,gradini imense,livada,sa am masina si sa nu fac decat 10 minute pana in oras |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| ingerash wrote:Raly,asa este.Mai ales cu spalatul hainelor...tin minte in copilarie ca o ajutam pe mama,ce se mai chinuia si ea si nu erau nici detergentii din ziua de azi Cam ciudati acesti oameni,si au avut de toate,bani in conturi,job-uri bune... Mie mi-ar place sa locuiesc intr-o casa utilata cu de toate,intr-o zona cu multa verdeata,gradini imense,livada,sa am masina si sa nu fac decat 10 minute pana in oras
Ar fi bine sa traimi toate in locul asta de zici tu. Eu prefer casa mea utilata si moderna ,departe de agitati. N as putea trai izolata. |
|
| koko2008 wrote:
Ar fi bine sa traimi toate in locul asta de zici tu. Eu prefer casa mea utilata si moderna ,departe de agitati. N as putea trai izolata.
Am o colega de munca care locuieste la 10 km de oras,are casa mare de lux cu 11 camere...casa ca in reviste,ferma cu animale(cai,oi,capre)...sunt multe case de acest fel pe aici,dar si scumpe(ca chirie).Am rugat-o sa faca niste poze pentru mine,mi le aduce cand incep munca .Nici ea nu suporta aglomeratia,ea fiind nascuta la "tara"in Scotia,dar nu a fost saraca,a avut de toate...
|
|
| Iubita, nu am lux...stau la tara..ceea ce mi am dorit..baie in casa!!Si apa curenta. Am trait 20 de ani in oras.Nu m as fi vazut niciodata aici..dar nu regret.Nu regret agitatia. Avem animale..porci, gaini, pui, catei..gradina..e greu dar si satisfactia e mare. Abea astept pozele. |
|
| koko,astea sunt cele mai importante baia si apa curenta!Am vazut pe la jurnal,imi place Si eu abia astept sa primesc pozele |
|
|
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Eu una am trecut prin asa ceva;da,poate nu veti crede,dar noi am trait astfel.Cand am venit in 1991,aici la tara,aveam casa acoperita cu stuf,o camera locuibila,fantana in curte,fara curent electric.Plecasem de la conditii de bloc,din cartier rezidential,de la confort,si am ales salbaticia.Faceam mancare la pirostrie,faceam focul la soba,aveam pamant pe jos iar deasupra presuri,scoteam apa gheata din fantana si ne spalam in lighean,...cand ploua,ploua peste noi in pat,si aveam oale prin camera unde curgea,.., Am trait asa timp de cateva luni,pana ne-am reparat acoperisul,...noaptea incepea la noi la ora 19,caci nu aveam lumina si aprindeam lumanarea de botez,dar totul era minunat;era superb,....o sa ziceti ca sunt nebuna,...ce daca,....asa a zis si mama mea mult timp,dar cand a vazut ca intram in noroi pana la 1/2 pulpei ca sa-mi duc copilul la gradinita,iar eu eram cea mai fericita,...nu a mai zis nimic.Era o situatie ciudata sa treci de la confort la preistorie,dar ne simteam bine.Spalam de mana,culmi de rufe de la 2 copii mici,dar miroseau a aer proaspat si curat.(nu erau atatia detergenti ca acum si balsamuri,etc)Ascultam seara,putin stirile la un radio cu baterii,.....nu aveam masina mica si faceam naveta la munca cu trenul de 4:30,intram la munca la 7 si ne intorceam seara cu trenul de 16:30.Sotul meu facea naveta,cand eu am ramas acasa 35 km dus si 35 intors cu bicicleta,....si era mult mai sanatos si mai fresch ca acum,cand a devenit sedentar si obez din cauza nemiscarii. Am si eu conditii,nu foarte bune,dar am ceva,....e rudimentar in comparatie cu ce au altii,dar noua ne place rusticul,rudimentarul.Eu una cred ca m-as descurca acolo cum traiesc ei Ca sa fi curat iti trebuie apa si sapun fie ea si rece ca gheata. Fiecare isi doreste si aspira la mai mult,la mai bine,dar dupa mine cel mai important lucru este sa sti sa traiesti,sa te descurci in toate modurile,....pt.ca nu stii ce-ti rezerva viata.Acum esti sus in varf,iar in clipa urmatoare poti sa fi la pamant.Daca nu stii sa te descurci,mori imediat.Eu am cunoscut oameni care nu s-au putut adapta situatiei si au murit.Eu una stiu ca pot supravietui,....cu gandul la Dumnezeu si cu ajutorul Lui poti muta muntii din loc. |
|
| Marivic,esti de admirat |
|
| ingerash wrote:Marivic,esti de admirat multumesc ,Mihaela,..stiu pt.ca multi mi-au spus acest lucru si s-au intrebat cum am rezistat si cum am ramas.Am avut ,,prieteni''buni,care dupa ce au venit la noi si au vazut cum locuim,a doua oara nu au mai venit.Au zis ca suntem saraci,....sarmanii,....erau ei saraci cu duhul,...noi aveam ajutorul lui Dumnezeu.Cand mi-era mai greu,Dumnezeu imi dadea un semn,....si ma facea sa inteleg ca aici era locul meu,soarta si viata mea.Eu si acum visez la o casa in inima padurii sau la poale de padure,fara vecini prin preajma,doar vietatile padurii.Doamne ce mult mi-ar place! |
|
| marivic wrote:multumesc ,Mihaela,..stiu pt.ca multi mi-au spus acest lucru si s-au intrebat cum am rezistat si cum am ramas.Am avut ,,prieteni''buni,care dupa ce au venit la noi si au vazut cum locuim,a doua oara nu au mai venit.Au zis ca suntem saraci,....sarmanii,....erau ei saraci cu duhul,...noi aveam ajutorul lui Dumnezeu.Cand mi-era mai greu,Dumnezeu imi dadea un semn,....si ma facea sa inteleg ca aici era locul meu,soarta si viata mea.Eu si acum visez la o casa in inima padurii sau la poale de padure,fara vecini prin preajma,doar vietatile padurii.Doamne ce mult mi-ar place!
Marivic,nu ai avut prieteni,prietenii se ajuta la nevoie sa sti!Noi avem multi prieteni,mereu ii serveam cu ce aveam mai bun in casa,iar cat eram la pat anul trecut,cu hemoragie,apoi pierderea de sarcina,veneau sa stea cu copii,sa faca mancare,faceau planuri care si cum sa vina sa aiba grija de mine si copilasi cat era Vasi la servici....ii am la suflet,au plans cand eram trista si s-au bucurat cand au vazut ca sunt asa cum ma stiu ei,optimista,increzatoare. Pe aici sunt zone asa cum detaliezi,ca iti doresti,dar fara masina nu te poti descurca cu mancarea,pamantul nu este asa roditor,ploua mult...doar sa ai casuta verde unde sa plantezi cate ceva. Spuneai tu odata de o cabanuta tare draga tie. Dumnezeu sa-ti ajute sa realizezi casuta mult dorita |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Astia-s oameni bogati si salbaticia e un nou moft sau hobby.Ce le pasa, daca ceva nu merge bine au banet destul sa faca sa mearga bine.Viata aia nu e pentru saraci ca ar muri cu zile acolo.Eu vad locuitul acolo un lux nu toti ne-am permite .sa ramana taraboanta inecata in noroaie in drum spre servici sau sa nu faci recolta un an mori cu copkii cu tot...bogati cu mofturi si fraierii de la TV mai fac si reportaje cu ei ca saracii ce greu o duc :018: |
|
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| marivic wrote:Eu una am trecut prin asa ceva;da,poate nu veti crede,dar noi am trait astfel.Cand am venit in 1991,aici la tara,aveam casa acoperita cu stuf,o camera locuibila,fantana in curte,fara curent electric.Plecasem de la conditii de bloc,din cartier rezidential,de la confort,si am ales salbaticia.Faceam mancare la pirostrie,faceam focul la soba,aveam pamant pe jos iar deasupra presuri,scoteam apa gheata din fantana si ne spalam in lighean,...cand ploua,ploua peste noi in pat,si aveam oale prin camera unde curgea,.., Am trait asa timp de cateva luni,pana ne-am reparat acoperisul,...noaptea incepea la noi la ora 19,caci nu aveam lumina si aprindeam lumanarea de botez,dar totul era minunat;era superb,....o sa ziceti ca sunt nebuna,...ce daca,....asa a zis si mama mea mult timp,dar cand a vazut ca intram in noroi pana la 1/2 pulpei ca sa-mi duc copilul la gradinita,iar eu eram cea mai fericita,...nu a mai zis nimic.Era o situatie ciudata sa treci de la confort la preistorie,dar ne simteam bine.Spalam de mana,culmi de rufe de la 2 copii mici,dar miroseau a aer proaspat si curat.(nu erau atatia detergenti ca acum si balsamuri,etc)Ascultam seara,putin stirile la un radio cu baterii,.....nu aveam masina mica si faceam naveta la munca cu trenul de 4:30,intram la munca la 7 si ne intorceam seara cu trenul de 16:30.Sotul meu facea naveta,cand eu am ramas acasa 35 km dus si 35 intors cu bicicleta,....si era mult mai sanatos si mai fresch ca acum,cand a devenit sedentar si obez din cauza nemiscarii. Am si eu conditii,nu foarte bune,dar am ceva,....e rudimentar in comparatie cu ce au altii,dar noua ne place rusticul,rudimentarul.Eu una cred ca m-as descurca acolo cum traiesc ei Ca sa fi curat iti trebuie apa si sapun fie ea si rece ca gheata. Fiecare isi doreste si aspira la mai mult,la mai bine,dar dupa mine cel mai important lucru este sa sti sa traiesti,sa te descurci in toate modurile,....pt.ca nu stii ce-ti rezerva viata.Acum esti sus in varf,iar in clipa urmatoare poti sa fi la pamant.Daca nu stii sa te descurci,mori imediat.Eu am cunoscut oameni care nu s-au putut adapta situatiei si au murit.Eu una stiu ca pot supravietui,....cu gandul la Dumnezeu si cu ajutorul Lui poti muta muntii din loc.
Da,iubita stiu exact despre ce vorbesti,nu degeaba te admir eu!! |
|
| SHIREL,nu am cuvinte ca sa-ti multumesc pt.prietenia ce ne leaga,....cu toate ca suntem atat de departe,esti atat de aproape de sufletul meu MIHAELA,stiu,tocmai ca am pus in ghilimele prieteni,caci aceia nu erau prieteni,....mai bine lipsa decat asa,....Tu,esti binecuvantata cu astfel de prieteni,....aceia sunt oameni in adevaratul sens al cuvantului.Cinste lor si cinste tie,pt.ca esti o persoana integra,deosebita si chiar daca si tu esti departe,esti la fel de aproape de sufletul meu ca si Shirel. P.S.Scuze de off-topic |
|
|