|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| t-mihaela wrote:Nu sunt de acord cu intoarcerea obrazului, poate are un sens metaforic sau un talc pe care eu nu-l inteleg dar la propriu ma las calcata in picioare asa de dragul dragostei fata de oameni nu vad rostul.Inteleg sa renunti la razbunare fata de cel care te-a lovit, sa uit si sa iert poate as fi in stare (dar rar de obicei te cam tin minte ) insa pe post de momaie nu o sa stau in veci.Chiar mi-e imposibil sa inteleg treaba asta cu obrazul,ce am de castigat daca stau ca prostul sa primesc atacuri si sa spun si saru'mana pentru ele Da Miha asa e o metafora,se refera in general sa ierti persoana respectita ,sa renunti la razbunare,sa-l(o) lasi in plata Domnului,asa nici eu nu pot acceptea sa fie calcata in piceoare,si oricum pt mine Bibila nu inseamna mare lucru,eu nu cred in Dumnezeul bibilc si in cel ceresc din univers,in energia pozitiva! |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| ingerash wrote:berea,da am citit dar eu m-am referit la situatia mea prin ceea ce am experimentat si experimentez inca si ma rog sa le ajute Dumnezeu sa-si implineasca dorintele iar eu si Vasi sa fim lasati in pace. Am ajuns la concluzia ca uitarea e jumatate iertare si jumatate,eliberare de poveri sufletesti.
Mda, ce e prea mult e prea mult |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2009 Mesaje: 1038
| Bereea nu cu sora mea nu ma inteleg.Cu sora mamei mele nu ne intelegem.Si cum am mai spus daca era vorba doar de casa batraneasca , pe care o ridicasera bunicii mei nu a zis nimeni nimic , desi parintii mei au adus imbunatatiri serioase acolo, dar era vorba de casa pe care o construisera parintii mei si in care locuia fratele si tatal meu.Asta nu pot eu sa iert ca era in stare sa-l dea pe copilul surorii ei afara din casa , numai pentru a face rau ca altfel nu pot sa-mi explic , pentru ca avea unde sa stea.Are casa si apartament in Bucuresti , si mai au o casa undeva intr-o comuna din Dambovita.Dar Dumnezeu are grija de tot |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Michi, eu nu judec pe nimeni, fiecare face asa cum simte.Spuneam doar ce cred ca as face eu.Am si eu probleme in familie (din partea mamei) dar incerc (inca n-am reusit ) sa-i iert.Nu e vorba de mostenire ci de ceva foarte, foarte grav asa ca si mie mi-e foarte , foarte greu.De aceea ma framanta atat de mult acesta problema |
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| ia uitati ce tocmai am primit pe mail.....
Neiertarea = cancerul sufletului Iertarea nu are nimic de a face cu meritul cuiva de a fi iertat – este un act de dragoste, nu de dreptate.
Daca alegem sa nu-i iertam pe cei ce ne-au ranit, ne punem sub controlul lor. Iertarea celorlalti reprezinta primul pas urias, ducând la eliberarea noastra completa din lanturile care înconjoara o inima îndurerata. Daca reactionam cu amaraciune în inima fata de cei ce ni se opun si chiar ne fac rau, am fi sclavii acelor oameni pentru tot restul vietii iar reactia noastra fata de ceea ce ne-au facut altii ar putea sa dauneze la fel de mult ca si ofensa initiala.
Indiferent daca ceea ce ni s-a facut reprezinta ceva foarte grav sau mai putin grav, rezultatul final al neiertarii este acelasi. Când alegem sa nu iertam pe cineva, amaraciunea, resentimentul si mânia se aduna si apoi prind radacini în interiorul nostru. Actioneaza ca si cancerul asupra emotiilor noastre si ajungem sa fim plini de noduli în interior – indiferent cât de îndreptatiti am crede ca suntem si indiferent cât ar fi gresit persoana în cauza.
Ne putem compara cu ei, ne putem înalta pe noi însine într-o pozitie superioara si ne putem justifica lipsa de iertare fata de ceilalti pe motivul ca suntem mult mai buni decât ei dar, în realitate, aceasta nu ne ajuta deloc.
S-ar putea sa fie adevarat ca cei ce ne-au ranit au gresit împotriva noastra la un nivel mult mai profund decât am fi putut noi gresi fata de ei. Dar aceasta nu diminueaza efectul pe care neiertarea îl are asupra noastra în interior.
Ofensa pe care deja am suferit-o se multiplica, zi dupa zi, ca rezultat al propriei noastre neiertari. În cele din urma, devine epuizanta, iar propria noastra persoana ajunge sa se piarda într-o mare de resentimente, care pot duce la ani de probleme emotionale, psihologice si chiar fizice.
Iertarea este o optiune. Este o alegere. Este o decizie pe care o iei în mod volitiv, cu vointa ta, pentru ca asa vrei tu. Nu are legatura cu emotiile, dar beneficiile ei nu întârzie sa apara la nivelul emotiilor tale. Si trebuie sa faci asta în fiecare zi, în fiecare situatie, oricât ar fi ea de dramatica. De câte ori trebuie sa ierti? De fiecare data.
Peter Horrobin, „Cea mai puternica rugaciune de pe pamânt”
Sursa: Apostolat în Tara Fagarasului nr. 55 – august 2011
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Fluturas wrote:eu ma consider o femeie care intorc obrazul,poate chiar exagerat.uneori ma bucur ca sunt asa,dar uneori ma enervez pe mine.din mine poate face oricine orice.ma face cu ou si otet...eu tac....sufar,sufar singura...si dupa un timp nu mai am nimic,o poate lua de la inceput. mi-as dori sa fiu altfel,dar...asta sunt eu.stau rau cu increderea in sine parca m-ai descris pe mine... |
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Si eu cam intorc obrazul!Dar sincer acum va zic,eu nu prea am lume rea in jurul meu.Sunt inconjurata numai de oameni minunati.Dumnezeu ma rasplateste prin fiinte dragi si iubitoare.Seara in rugaciunile mele ma rog pt dusmanii mei,cu toate ca nu cred ca am asa ceva!Ma rog pt sanatate lor si sa ii ajute Dumnezeu sa gaseasca calea spre El,fiindca daca sunt dusmani va dati seama ca nu sunt de partea Lui... |
Inregistrat: 2/17/2009 Mesaje: 1038
| Bereea - eu te inteleg perfect.Nu stiu daca reiese clar din ceea ce scriu.Nu faptul ca a venit la mostenire m-a deranjat foarte mult, si fapul ca a putus sa faca asa ceva.Suna aiurea dar nu stiu cum sa ma exprim.Ma deranjat mai mult gestul in sine ,si mai alec cuvintele grele pe care le-a aruncat peste toto inclusiv in instanta la adresa mamei mele care era sora ei.Nu s-a gandit nici macar o clipa cat degreu ne-a fost pentru ca mama a murit cand era foarte tanara nu impinise nici macar 44 de ani , iar noi eram niste copii, pe ea o interesau decat bunurile ramase.Cu timpul am reusit oarecum sa iert.Zic oarecum ca asa cum am mai spu in rugaciunile mele o pomenesc si marog mereu ca Dumnezeu sa o aiba in paza lui.Dar cum am mai spus nu pot sa o imbratisez si sa stam de vorba desi uneori parca as fi tentata sa pun mana pe telefonsi sa o intreb ce face , mai ales ca in ultimul timp am inteles ca nu le-a mers prea bine.Stiu ca iertarea trebuie sa fie totala dar nu pot pur si simplu.Poate daca vor mai trece niste ani voi putea sa fac si lucrul acesta. |
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| roxinthya wrote:ia uitati ce tocmai am primit pe mail.....
Neiertarea = cancerul sufletului Iertarea nu are nimic de a face cu meritul cuiva de a fi iertat – este un act de dragoste, nu de dreptate.
Daca alegem sa nu-i iertam pe cei ce ne-au ranit, ne punem sub controlul lor. Iertarea celorlalti reprezinta primul pas urias, ducând la eliberarea noastra completa din lanturile care înconjoara o inima îndurerata. Daca reactionam cu amaraciune în inima fata de cei ce ni se opun si chiar ne fac rau, am fi sclavii acelor oameni pentru tot restul vietii iar reactia noastra fata de ceea ce ne-au facut altii ar putea sa dauneze la fel de mult ca si ofensa initiala.
Indiferent daca ceea ce ni s-a facut reprezinta ceva foarte grav sau mai putin grav, rezultatul final al neiertarii este acelasi. Când alegem sa nu iertam pe cineva, amaraciunea, resentimentul si mânia se aduna si apoi prind radacini în interiorul nostru. Actioneaza ca si cancerul asupra emotiilor noastre si ajungem sa fim plini de noduli în interior – indiferent cât de îndreptatiti am crede ca suntem si indiferent cât ar fi gresit persoana în cauza.
Ne putem compara cu ei, ne putem înalta pe noi însine într-o pozitie superioara si ne putem justifica lipsa de iertare fata de ceilalti pe motivul ca suntem mult mai buni decât ei dar, în realitate, aceasta nu ne ajuta deloc.
S-ar putea sa fie adevarat ca cei ce ne-au ranit au gresit împotriva noastra la un nivel mult mai profund decât am fi putut noi gresi fata de ei. Dar aceasta nu diminueaza efectul pe care neiertarea îl are asupra noastra în interior.
Ofensa pe care deja am suferit-o se multiplica, zi dupa zi, ca rezultat al propriei noastre neiertari. În cele din urma, devine epuizanta, iar propria noastra persoana ajunge sa se piarda într-o mare de resentimente, care pot duce la ani de probleme emotionale, psihologice si chiar fizice.
Iertarea este o optiune. Este o alegere. Este o decizie pe care o iei în mod volitiv, cu vointa ta, pentru ca asa vrei tu. Nu are legatura cu emotiile, dar beneficiile ei nu întârzie sa apara la nivelul emotiilor tale. Si trebuie sa faci asta în fiecare zi, în fiecare situatie, oricât ar fi ea de dramatica. De câte ori trebuie sa ierti? De fiecare data.
Peter Horrobin, „Cea mai puternica rugaciune de pe pamânt”
Sursa: Apostolat în Tara Fagarasului nr. 55 – august 2011
Cred cu tarie cele scrise! Multam' Roxi, mi-a facut bine sa citesc randurile postate de tine |
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| Am sa raspund in pilde de data asta, si s-ar putea ca doar o parte dintre cei/cele care citesc, sa inteleaga ce vreau sa spun. Uneori, a intoarce si celalalt obraz, este echivalent cu a arunca margaritare in gura porcilor. Decat sa fac risipa, prefer sa adun carbuni aprinsi pe capul dusmanilor.
"Daca este flamand vrajmasul tau, da-i paine sa manance, daca ii este sete, da-i apa sa bea. Caci facand asa, aduni carbuni aprinsi pe capul lui, si Domnul iti va rasplati" (Proverbe 25:21-22) |
Nivel: Membru
Inregistrat: 6/13/2011 Mesaje: 94
| Buna fetelor...
Iaca eu nu pot sa iert pe cei care dupa doua zile de cresa mi-au nenorocit copila....mi-au desfigurat-o si mi-au bagat-o in spital.La gradinita "DISNEY BABY HOUSE BACAU"
eDUCATOAREA SI INGRIJITOAREA SI-AU FACUT CAFEA CLOCOTITA SI AU LASAT-O INTRE COPII. Biata Eva s-a izbit de masa si educatoarea vrand sa o prinda cica i-a rasturnat tot ibricul clocotit in cap/
Sunt in proces cu ei e vorba de vatamare corporala grava si nu ii iert.Nu au dat un telefon in luna aia...nimic nimic.....copilul nu conteaza. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 6/13/2011 Mesaje: 94
| https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
asta i-au facut copilului meu....asa ceva poate fi iertat? Niciodata,niciodata.A aparut si la televizor si in presa....peste tot....
VA ROG SA FTI TARI CAND VA UITATI. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Vai m-am tulburat cu totul ...deci nu ma pot opri din plans. Dumnezeu sa va intareasca si sa va dea putere sa treceti peste aceasta incercare!!
sa ne mai scrii despre starea fetitei |
|
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Saracuta de ea.Prin ce chinuri a trecut cred .Sa va intareasca Dumnezeu sa puteti trece peste aceasta nenorocire.A fost oparita,nu?Si cu cafea parca vazusem la stiri .Un doctor plastician v-ar putea ajuta...dar musai acele specimene sa plateasca cu varf si indesat! |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Vai,cumplit!Ai grija de sarcina,apoi zi si noapte veghezi asupra fetei sa creasca ferita de orice pericol...pana ajunge in grija celor doua E strigator la cer!Am lucrat si eu in gradinita,dar cu ceai,cafea fierbinti nu aveam voie in preajma copiilor,chiar daca aveam cani speciale,tip termos cu supapa. Fa dreptate pentru copilul tau |
|
|