Intepaturi de insecte

Options Intepaturi de insecte
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Postat: Monday, October 9, 2006 10:17 AM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36610
Locatia: In casuta cu pitici
In cazul întepaturii de insecte pot aparea atât reactii locale (alergice), cât si reactii generalizate (toxice).

Cauze: leziunile provocate de albina, viespe, bondar, paianjen.

Simptome: durere si mâncarime în locul întepaturii sau pe o suprafata mai mare, senzatie de fierbânteala în locul dat, înrosire si umflare. Reactia generalizata poate aparea daca persoana a fost întepata de mai multe insecte sau are sensibilitate individuala la întepatura de insecte (fiind suficienta o singura întepatura). Reactia generala se poate manifesta brusc si la semnele locale se alatura durerea de cap, durere în abdomen, voma, febra, tremuraturi si convulsii. Reactiile alergice se manifesta în medie la 1-2% din persoanele întepate de insecte.

Complicatii: reactiile pot continua cu aparitia socului anafilactic si decesul pacientului.

Local pot aparea suprainfectiile si inflamarea regiunii.

Tratament: îndepartarea lancei insectei cu o penseta, ac sau cutit, dar fara strivirea ei pâna la extragere; locul întepaturii se sterge cu apa oxigenata sau solutie alcoolica, se aplica punga cu gheata pentru scaderea absorbtiei veninului în sânge; în caz de oprire a respiratiei si inimii se face reanimare, se apeleaza serviciul de Ambulanta pentru a interna pacientul in spital.

sfaturimedicale.ro
Laura&Alfonso
Postat: Monday, October 9, 2006 10:39 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 4/4/2006
Postari: 1856
Locatia: Spania
pt intepaturile de albina viespie..etc e foarte bun amoniacull...e bine sa aveti After Bite(l-am testat pe pielea mea si e ok) e foarte bun ( e pe baza de amoniac) si se gaseste in magazine si farmacii ..eu am folosit Elica crema e pt tot tipul de intepaturi si e superba lu Alfonso dupa ce i-am dat unde il intepase viespia la 3 minute deja nu mai era umflat si nici rosu..iar la 10 minute doar se vedea un ounctulet micut...a fost prima noastra intepatura..si de durere si de sperietura care ne-am luat am vomitat asa mami a vazut umflatura de pe spate si am fugit repede la dr
georgy_adinutza
Postat: Monday, October 9, 2006 1:00 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 3/2/2006
Postari: 3065
Locatia: Bucuresti
pe mine m-a intepat o albina acum 2 saptamani in deget, am pus sare pe moment , insa de vreo 3 zile ma , mananca degetul de mor !!!plans plans plans
georgy_adinutza
Postat: Monday, October 9, 2006 1:04 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 3/2/2006
Postari: 3065
Locatia: Bucuresti
INTEPATURA DE INSECTA

O persoana alergica la intepaturile de insecte poate sa moara si din cauza uneia singure, datorita socului anafilactic. O intepatura nu este de obicei periculoasa, dar la o persoana alergica toxina se acumuleaza in organism. Semnele alergiei sunt: roseata, pe corp apare in cateva minute o urticarie generalizata, insotita de mancarimi puternice. Febra creste brusc la 39,40 de grade, bolnavul are ameteli si greata. Respiratia este ingreunata. Mergeti imediat la cel mai apropiat spital, unde vi se va acorda primul-ajutor. Persoana alergica trebuie sa urmeze un tratament de desensibilizare, indicat de medicul alergolog. Acesta consta in administrarea unei cantitati infime din substanta care a determinat alergia.

sursa:Ziarul Ziarul
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed