Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Problema mea a fost descris amai demult la "Ragade" Adica de vreo luna sanul stang are mamelonul si juma de aoreola facuta praf. Mi-a dat tratament cu Garmastan, mi-a fost bine o spatamana dupa care iar juma de aoreola este rosie foc, are ca niste taieturi fine prin care curge un ser. Eu pun pe sutien cate o juma de tampon Alldays si-l schimb cam la 3-4 ore ca mi-era frica de infectie. Medicul mi-a spus de prima data sa o intarc ca fata-i mare; mi-a pipait sanii si mi-a zis ca si asa prea mult laptic numai am... Acum m-am dus iar ca situatia se agravase, ser curgea din ce in ce mai mult, ma doare de dor cand ma suge... Mi-a zis macar la sanul ala sa o intarc neaparat ca este inuman sa ma sui pe pereti de durere la alaptat cand fata este deja "mare". |
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Of, Nicoleta, prin ce treci tu!!!...nu ai incercat sa lasi mai mult sanul expus la aer? ca la soare nu prea ai cum zilele astea...mie stiu ca mi-a prins foarte bine bepanthen-ul...ai incercat? |
|

| Anaida wrote:Of, Nicoleta, prin ce treci tu!!!...nu ai incercat sa lasi mai mult sanul expus la aer? ca la soare nu prea ai cum zilele astea...mie stiu ca mi-a prins foarte bine bepanthen-ul...ai incercat?
Iubita mea, candva scriu mesaje stau cu sanii goi ca o madona italiana. Noroc ca nu avem transmisie prin camere web ca avea un succes mai nebun ca poza cea renumita de la ursuleti. Bepanthen am incercat imediat, mi se pare un pic mai slab ca garmastanul.. doar ca pe mine acum nu ma salveaza decat odihna sanului |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Nico, cred ca nu-ti ramane decat sa alaptezi numai de la un san....dar ce te faci daa sanul bolnavior se umple de laptic?Macar la 2 zile ar trebui muls lapticul strans si aruncat...nu i-l mai dai Alexandrei.Mai poti face pauze, adica aiz nu ii dai san bolnav, maini ii dai, adica o zi da, una nu, si poate asa se mei calmeaza cel bonavior.
Problema este cauzata de alaptat,a dica de suptul Alexandrei, sau e altceva?Medicul ce ti-a zis?
Acum mi-am adus aminte de homeopatie, ca tot tre' sa merg la farma....daca ai un homeopta prin oras, poate gaseste o solutie pentru tine.daca ai incredre in mine, poti sa imi trimti pe mail o descriere completa a simptomelor (super detaliata, cu 'cum'te doare, in ce parte,acut sau nu) si neaparat o poza cu sanul bolnav si i le pot arata saptamana viitoare medicului cand ma voi duce la consult pentru mine si Matei. |
|

| Deci medicul nu mi-a mai dat alt tratament. El spune ca sanul este traumatizat de la suptul mult prea puternic al Alexandrei si ca se vindeca cu unguient foarte usor daca nu as mai alapta la el. Eu de ieri nu i l-am mai dat si abia acum la 3 30 am stors foarte putin din el ca sa mai elibereze din presiune. De acum 24 de ore incerc iar sa nu il mai necajesc si doar ca este superplin am sa mai scot un picut. I-am pus si o compresa rece si sper sa se linisteasca. Stele pe cer iti multumesc pentru incercarea de a arata "buba mea" si la alti medici dar ragada mea imensa nu este o problema medicala serioasa. Sper ca lasand sanul in pace 2-3 zile sa se vindece macar un pic si totusi sa nu pierd definitiv laptele din acel san. |
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Iti doresc insanatosire grabnica, sa scapi cat mai repede de ragade si s-o alaptezi in continuare linistita pe Alexuta ta! |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| g_nicoleta2000 wrote:...I-am pus si o compresa rece si sper sa se linisteasca. Stele pe cer iti multumesc pentru incercarea de a arata "buba mea" si la alti medici dar ragada mea imensa nu este o problema medicala serioasa. Sper ca lasand sanul in pace 2-3 zile sa se vindece macar un pic si totusi sa nu pierd definitiv laptele din acel san.
Eu stiu ca nu e bine sa pui comprese reci pe sani cand sunt prea plini pentru ca poti face mastita. Poate nu stiu eu bine, dar eu tot iti spun ce stiu.
Voi cum stiti ? |
|

Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| AdrianaC wrote:
Eu stiu ca nu e bine sa pui comprese reci pe sani cand sunt prea plini pentru ca poti face mastita. Poate nu stiu eu bine, dar eu tot iti spun ce stiu.
Voi cum stiti ?
Eu am avut mastita operata. Apa rece si gheata ajuta la calmarea durerilor si a infectiilor, dar stagneaza producerea laptelui. Deci,...
Nico, imi pare rau sa aud ca ai un san bolnavior, iti doresc insanatosire grabnica! |
|

| Mai fetelor nu ma speriati cu mastita mai ales OPERABILA. Vesna, da cum te-ai pricopsit cu ea?
Alta solutie nu am decat sa las sanul la odihna si sa storc cu pompa cate un picut de lapte ca sa nu explodeze laptaria. |
|

Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Nico din cate stiu exista chiar si aparatori de mameloane care pot fi puse pe san si apoi bebe sa suga prin ele. Ai incercat la farmacie? La mine a mers laptele de mama si unguentul cu galbenele si catina, benphatenul nu mi-a facut bine... Si ca sa nu pierzi laptele de la san ar fi bine sa te mulgi usor la fiecare masa, dupa ce-i dai fetei sa pape. |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| AdrianaC wrote:
Voi cum stiti ?
Eu stiu cum ca compresele reci pe sani, ca si dusuril reci sau alternative in timpul alaptarii ajuta la intarcare, deci, la diminuarea secretiei lactate, dar acum nu stiu daca pui compresa numai pe un san, daca afecteaza productia per ansamblu, sau numai pe unul....
Nico, te-as mai intreba ceva: ce pompa de muls ai?Sau ai o pompita de muls?Eu am una Isis Avent si ti-o pot trimite cu imprumut prin posta....e foarte gentle, eu m-am muls cu ea aprox.3 luni de cate 6 ori/zi la inceput, apoi de 5-4-3-2 ori, si nu am avut probleme cu sanii in sensul ca nu mi i-a traumatizat deloc. |
|

| mama_Sonyei wrote:Nico din cate stiu exista chiar si aparatori de mameloane care pot fi puse pe san si apoi bebe sa suga prin ele. Ai incercat la farmacie? La mine a mers laptele de mama si unguentul cu galbenele si catina, benphatenul nu mi-a facut bine... Si ca sa nu pierzi laptele de la san ar fi bine sa te mulgi usor la fiecare masa, dupa ce-i dai fetei sa pape.
Sa stii ca am si eu aparartori de san dar am uitat de ele, Doamne ce m-am mai prostit. Noroc ca mai imi mai amintiti voi ca altfel.....
Stele pe cer esti super draguta, iti multumesc mult. Eu am o pompa electrica de la Farlin si vad ca mulgandu-ma cu ea nu mai ranesc aoreola deci mai dau la pompa cateva zile. Am pus si un pic de compresa rece si se elibereaza din tensiune, nu mai doare sanul; vad ca sanul celalat isi vede nestingherit de productie de parca nimic nu s-a intamplat. Probabil nu sta de vorba cu cel ranit. Doar cand suge alex din ala bun cel bonav curge si el cu laptic, parca plange de necaz ca-i in somaj. Dimineata nu mai curgea ser, s-au mai unit taieturile alea mic ca de lama, acum sper sa se vindece un strop pielea aia finuta ca si tura trecuta tot pana aici am mers cu tratamentul si nu mai avansam. Mi-am pus si aparatoarile alea din silicon (le-am cautat prin o gramada de pungi cu hainele mici ale lui Alex; vai ce mi-a placut sa-i revad body-uri mici de nou nascut) |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Eu alaptez numai cu ajutorul mameloanelor din silicon si totul e ok!Nu am avut nici un fel de probleme(ragade,iritatii,crapaturi).Sint foarte multumita ca bebe suge laptic, si asa sper sa treaca muuuult timp pina sa vorbim de intarcare. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/25/2006 Mesaje: 258
| g_nicoleta2000 wrote:Problema mea a fost descris amai demult la "Ragade" Adica de vreo luna sanul stang are mamelonul si juma de aoreola facuta praf. Mi-a dat tratament cu Garmastan, mi-a fost bine o spatamana dupa care iar juma de aoreola este rosie foc, are ca niste taieturi fine prin care curge un ser. Eu pun pe sutien cate o juma de tampon Alldays si-l schimb cam la 3-4 ore ca mi-era frica de infectie. Medicul mi-a spus de prima data sa o intarc ca fata-i mare; mi-a pipait sanii  si mi-a zis ca si asa prea mult laptic numai am... Acum m-am dus iar ca situatia se agravase, ser curgea din ce in ce mai mult, ma doare de dor cand ma suge... Mi-a zis macar la sanul ala sa o intarc neaparat ca este inuman sa ma sui pe pereti de durere la alaptat cand fata este deja "mare".
Eu am avut probleme la san, dar in primele saptamani doar.Ca nu erau sfarcurile tabacite cum se spune.Si eu plangeam de durere cand sugea.Dar incet incet s-a vindecat:aerisit tot timpul:faceam nudism prin casa - sotul era in al 9 lea cer,crema, scoici si plus plasture de silicon..
Bafta multa! |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Of, Nicoleta, prin ce treci! Dar merita, mai ales daca mai ai destul laptic. Eu, in curand cred ca o sa intarc pe Alex...nu se mai da in vant dupa lapticul meu. Au ramas mesele de dimineata si seara inainte de culcare. Nici nu mai am asa mult...cred ca-i tine de sete... Tot o sa-i dau pana se intarca singurica. |
|
|