Intarcarea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
denisa_rachid
Scris: Sunday, October 16, 2011 5:25 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Ingerash, de ar fi moft, nu l-as lua in brate si legana si canta si mangaia si cateodata ma smiorcai ca el...el urla de-a dreptul.Spre exemplu, cateodata adoarme la 12 si la 3 destul de repejor, dar numai incercand cumva sa il adorm. De il las singur, plange de se inroseste tot, se sufoca aproape - am incercat sa vad daca il las daca adoarme...cred ca ar muri, chiar nu pot sa il las, se face rosu ca focul, abia mai respira. Asa ca incerc cumva sa il calmez si depinde cateodata merge cu vorba si batutul incet pe spatic sau pe fundulet, cateodata merge leganat pe picioare, cateodata doar stand langa mine si mangaindu-l pe corpsor...cateodata cand nu merge nimic, vine Rachid (pe care l-am scos afara din cameraras ), il ia vorbeste cu el, il linisteste...cateodata adoarme cu el, de cele mai multe ori nu, insa se linisteste si adoarme cu mine. Cand nimic din toate astea nu merge...il pun la san, ofteaza de imi sfasie inima si ...dupa ce suge, se intoarce pe partea lui, vorbeste putin fericit si adorme.

Acum de cand incerc sa il dezvat, Aurishta, il tin cu mine inpat - ca mi-e mai lejer decat sa ma tot scol mereu...sincer nu stiu cum sa mai fac....am sa mai incerc si...Dumnezeu sau cine o veghea asupra noastra cu mila.....sorry1 El nu primeste suzeta nici acum si nici cat a fost mic, o scuipa de nu se vedea, acum numai de o vede plange...nici biberonul nu il prea agreaza....bea laptic numai de vaca (in afara de al meu) din cel de la cutie, insa il prefera din canuta sau pahar...
Cat despre cereale, el e destul de grasunel, mi-e sa nu dau in altele...ii dau seara inainte de culcare pireu de legume, sau un iaurt sau laptic cu biscuit pisat, sau fidea/orez cu lapte....
Sa stii ca este de dragoste adevarata, pentru ca atunci cand il pun la san, doamne se elibereaza de orice stres...nu stiu cum sa zic, dar se calmeaza si linisteste instantaneu...sper sa reusim incet incet totusi sa se dezvete de trezitul noaptea, ca in rest nu vreau sa termin cu alptarea.

Rugati-va pentru noisorry1
shirel
Scris: Sunday, October 16, 2011 11:23 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Denisa ,iubita mea incerc sa te ajut cu toate ca tie ca mama iti va fi foarte greu cu tot ce iti voi spune.
Un copil la 9 luni sa spunem trebuie sa aiba un program foarte bine stabilit si la aceasta varsta nu ar mai avea nici un motiv sa se trezeasca noaptea nu pentru a manca si nu pentru a suge piept ...acesta este doar un simplu moft ,o obisnuintza cu care a fost invatat.Probabil ca mai mereu cand plangea sau ceva credeai ca-i este foame si-l linisteai mereu cu pieptul asta la facut sa inteleaga ca titza este pentru al alinta linisti si adormi ceea ce este gresit.Dezvatul va veni foarte greu dar este posibil.
Incearca te rog sa-mi povesti ce mananca Marwan si la ce ore sau mai bine care este programul lui zilnic si am sa te ajut dar binenteles am nevoie totala de tine sa nu plangi odata cu el sau de mila lui ca pe urma urmeaza sa plang eu de mila ta ,nu vei avea nici zi nici noapte si iti va fi enorm de greu.
Trebuie sa-i faci cumva inainte de al pune la culcare nu stiu exact ora cand o faci sa spunem 9 seara o sticla de lapte cu cereale(am inteles ca bea lapte de vaca din cutie ce fel de referi la laptele formula sau laptele obisnuit ?nu am prea in teles bine,scuze.Deci cereale obligatoriu inainte de culcare va fi satul ,linistit si va dormi bustean si iubita mea nnnnnnnnnnnuuuuuu cu tine in pat fiindca poate fi dezastru mai tarziu nu mami are nevoie si copilul sa stie ca are patutul lui sa se obisnuiasca cu el ,cu jucariile si tot cel inconjoara.
Lasa dragostea deoparte asta nu inseamna ca nu va mai iubi ,copii pur si simplu au nevoie de asta noi suntem astia care facem toate greselile fiindca le invatam cu obiceiuri care nu sunt sanatoase mai incolo plus ca noi parinti avem si noi nevoie de un coltisor al nostru si asta este pe cuvant patul ,dormitorul nostru .Asta nu inseamna ca suntem parinti rai suntem super buni si copii vor aprecia lucrul acesta mai tarziu ai sa vezi .
Denisa ,sa nu fii suparata eu tot ce ti-am scris sunt din propia experientza la mine toti copii au dormit singurei in camera lor de la 3 luni si au dormit toata noaptea si asta nu pentru ca sunt copii buni ,linistiti ci pentru ca nu i-am obisnuit altfel ,imi aduc aminte de Oshry ,fetele stiu de 20-30 de ori il linisteam si-l puneam in patutul lui inapoi si asa timp de 2 saptamani....crede-ma ca nu este usor dar posibil copilul dupa aceea mi-a dormit mereu noaptea fiindca isi cunostea deja ritualul.
Astept vesti bune si fii optimista nu se va insura cu titza ta in guritza ....ai vrea tu!!ras pupici pupici
denisa_rachid
Scris: Sunday, October 16, 2011 11:50 PM
Nivel

Shirel, sa stii ca m-ai facut sa rad tare bine cu ultima fraza ras mersi di suflet, dar sa stii ca eu chiar nu vreau sa ajung acolo...

Hai sa zic mai pe larg: in primul rand Marwan doarme in patutul lui de la inceputul inceputurilor, adica in primele 2 luni a dormit in cosulet langa patul nostru, iar de apoi a dormit in patutul lui care inca se afla cu noi in camera (pana pe la un an un an si un pic asa il las). Abia acum de cand m-am hotarat sa il dezvaz noaptea de san l-am luat cu mien in pat...ca mi-e mai comod. Inseara asta insa l-am pus iar la el in patut. El are zile si zile cand adoarme singur sau cand adorme la san...are toanele lui, na, ca fiecare dintre noi.
Acum, in ceea ce priveste programul este cam asa: dimineata intre 6-7 depinde cum se scoala, papa san. In jur de 9 papam ori ou cu branzica ori iaurtel ori laptiic cu biscuiti (cam atat cred...). Mai stam putin cam in jur de 2 ore si papam nitel fruct sau suc de fruct. Apoi pe la 13-14 mancam piureuri de legume (intotdeauna amestec cel putin 3 legume) plus carnita. Mananca bine, un castronel de al, dar il mananca in timp - jumatate il mananca bine, apoi incepe sa se mai distreze mai papa, se mai invarte iar mai papa...nu-i bai, important e ca mananca. Pe la 5-6 (depinde cand se trezeste din somnul de dupa-amiaza) papam iar: ori fidea cu laptic, ori orez cu lapte, ori piureu de fructe, ori piureu de legume, ori mar ras cu biscuite, ori iaurt natural in care amestec eu piureu de fructe...menu-ul este diversificatras sa nu se plictiseasca. Si apoi inainte de culcare care este la 9-9.30, un castronel cu laptic cu biscuite si apoi san, evident.
Astazi, am pus laptele cu biscuite in biberon, am facut la tetina o ditamai gauroaia - de curge ca la robinet. Si a acceptat biberonulras . Cred ca a baut cam multicel ca a vomitat un pic...Sa vedem cum o mai fi n noaptea asta...va tin la curent. Apoi a papat nitel san si apoi a adormit...

In rest, iesim afara de cel putin 3 ori pe zi, ne jucam cu catelul si pisica mereu ii alergam, ne jucam cu jucarioare...
Shirel, eu i-am cam dat san cand plangea noaptea, e drept, insa daca cerea....chiar nu il pot lasa asa sa planga in nestire, mai ales ca am considrat ca este prea micut si la inceput el nu manca mancarica foarte bine. Asa ca asta a fost situatia. Lapte formula nu a vrut de niciun fel, le-am incercat pe toate il scuipa de parca ii dadeam otrava...pana intr-o zi cand am zis sa incerc cu laptele de la cutie, ala normal, pe care il bem noi, si am avut surpriza: l-a vrut, insa l-a baut numai din pahar sau cana. Cum il puneam in biberon, nu il mai vroiaras

Of, sper ca m-am mai facut inteleasa. Si sper ca in noaptea asta sa fie prima dupa mai bine de un an ( ca eu si insarcinata am avut probleme, ma sculam la 3-4 dimineata si tricotam sau citeamnervi alcool fool ) in care sa o dorm bustean de la inceput pana la sfarsitangel

Edit: am uitat sa zic ca am papat jumatate de biveron de 260 de ml, apoi am facut baita, apoi l-am terminat. Am mai stat un pic, timp in care ne-am jucat putin si a si vomitat, si apoi ne-am culcat, am papat san si am adomrit.
Edit2: am uitat sa mai precizez ca ziua ii dau si vreau sa ii dau in continuare san. Nu avem probleme deloc ziua: cand sunt acasa adoarme cu mine dupa ce papa san, cand sunt la munca, nu face figuri cu Rachid si adoarme linistit: stie ca mami daca nu e acum, vine ea mai pe urma....
shirel
Scris: Monday, October 17, 2011 12:18 AM
Nivel

In primul rand nu stiu cum este la voi dar aici laptele obisnuit este dat de obicei numai la copii de la 1 an in sus si asta fiindca stomacul lor este inca prea sensibil pentru acest lapte normal ca lui i place dar totusi parca este prea devreme .Ceea ce te-as sfatui este totusi sa incerci sa-i dai in continuare lapte de mama (deci sa te storci si sa folosesti asa laptele tau cu biscuiti sau cereale ,fiindca este si mult mai sanatos plus ca contine toate vitaminele necesare varstei lui).
Daca este obisnuit dupa amiaza sa stea fara tine si fara titze se va obisnui si noaptea plus sa vedem cum trece si noaptea asta.sper sa fie bine si pleese nu-l scoate pe Rachid din camera ras ce vei face cand vei avea mai multi copii ?Mesele sunt foarte bune cu toate ca mi se par c-am dese dar asta binenteles in functie de copil si de cerintele lui.
Sper sa fie un inceput bun ,iti doresc succes si tine-ma la curent!aaa si intreaba si doctoritza in legatura cu laptele normal din cutie ,chiar sunt curioasa ce ti spune!Pupam un baietel grasunel si smecher!pupici pupici
denisa_rachid
Scris: Monday, October 17, 2011 12:26 AM
Nivel

Shirel, si aici se obisnuieste la fel, insa este singurul pe care il accepta. Am intrebat si mi-a zis ca daca e singurul pe care il accepta, asta este.Cu mulsul nu stiu ce sa zic...m-am muls de cateva ori doar si a fost un stres maxim, abia scoteam 60 de ml cred ca in juma de ora, asa ca mi-a disparut orice initiativa pentru aceasta activitateras . Dar ii dau laptic in continuare...de la sursa (mai lejer pentru amandoi).Si l-am reintrodus pe Rachid in camera din seara astadance . Of sa speram ca va fi bine, tine-mi pumnii, bine?angel Te pup cu mult mult drag si iti multumesc din suflet pentru toata bunavointa pe care ai aratat-o pentru mine mereupupici computerlove hearts
Edit: stii de ce m-am ingrozit de fapt eu? Am citit in acest topic si pe net ca intarcarea poate dura si cateva luni, si ma si vedeam zombihohot . Desi daca sunt total sincera Marwan al meu in aceste 2 saptamani s-a comportat destul de bine si a invatat cumva ca nu mai are san asa cum era ... pe timpuri. Adica daca in prima zi s-a sculat foarte des, in urmatoarele nu s-a mai trezit asa de des si a adormit mult mai repede (fara san) decat in primele zile. Si ce e cel mai important, e ca eu mi-am propus ca termen 2 saptamani in care sa se dezvete total si astazi sunt cele 2 saptamani....
shirel
Scris: Monday, October 17, 2011 12:32 AM
Nivel

denisa_rachid wrote:
Shirel, si aici se obisnuieste la fel, insa este singurul pe care il accepta. Am intrebat si mi-a zis ca daca e singurul pe care il accepta, asta este.Cu mulsul nu stiu ce sa zic...m-am muls de cateva ori doar si a fost un stres maxim, abia scoteam 60 de ml cred ca in juma de ora, asa ca mi-a disparut orice initiativa pentru aceasta activitateras . Dar ii dau laptic in continuare...de la sursa (mai lejer pentru amandoi).Si l-am reintrodus pe Rachid in camera din seara astadance . Of sa speram ca va fi bine, tine-mi pumnii, bine?angel Te pup cu mult mult drag si iti multumesc din suflet pentru toata bunavointa pe care ai aratat-o pentru mine mereupupici computerlove hearts

Iubita incerc si eu macar prin sfaturi cat de mici stii noi mamicile invatam mereu ori din experientza altora ori din grselile noastre.Ma bucur pentru Rachid sa stii ! ras sic Astept maine vesti sa vad cum ati petrecut noaptea !....nu te gandi la prostii hohot sic ma refeream la Marwan daca a dormit sau nu toata noaptea!sic pupici pupici
denisa_rachid
Scris: Monday, October 17, 2011 12:38 AM
Nivel

Imediat mi-a fugit gandul acolo...dar nu e neaparat nevoie sa avem patul...folosim si canapele si altelehohot hohot hohot
ingerash
Scris: Monday, October 17, 2011 9:47 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Denisa,sa nu patesti ca o prietena de-a mea....dormea cu fetita ei in pat,sotul separat in alta camera;cand fetita a implinit 4 ani(sorry1 ) au mutat-o in camera ei...relatia lor "scartaie"iar ea se intreaba de ceuff O mama e buna si daca copilul este in camera lui ,iar sotul nu trebuie "inlaturat",are si el depresiile lui si nevoile de a fi implicat,de a se implica,nevoia de-a fi util,de-a darui iubire,atentie,grija,nu ii lua acest dreptcomputerlove .
Iar daca vrei sa-l dezveti de titzi (asa cum spui)nu il mai lua cu tine in pat,nu ii mai da imediat dupa ce mananca,e clar ca e un moft,cu tati nu are probleme,vezi?Cum e cu tine cum vrea "jucaria"ras Eu am alaptat pana peste 1 an,aveam mult lapte...dupa ce i-am intarcat ma mulgeam si aruncam.
Mult succes iti dorescpupici
AlexandraL
Scris: Monday, October 17, 2011 1:25 PM
Nivel

Inregistrat: 11/18/2007
Denisa, intru si eu in club. Gata, de azi ma fac rea sic dar pentru binele copilului meu. Chiar aveam nevoie de un impuls pentru a incepe o rutina un pic mai stricta, multumim lui Shirel si lui Ingerash pt sfaturi.

In primul rand m-am hotarat sa il invat pe Matei sa se adoarma singur. El nu adoarme la san de obicei, ci dupa san, langa mine in pat sau in brate, si abia cand adoarme profund il pun in patut. Asta ziua, ca noaptea, din pacate, din comoditate, l-am lasat langa mine in pat. Ceea ce, recunosc, nu este bine pentru nici unul din noi. Deci deocamdata astazi la somnicul de dimineata, dupa ce am citit cele postate aici, i-am dat lui Matei san, apoi l-am asezat in patut, i-am dat suzeta si am fugit in alt dormitor. A facut circ jumatate de ora, timp in care, ca sa nu plang de mila lui, m-am apucat de calcat hohot (si uite asa rezolv 2 treburi), mai mergeam pe la el, ii mai dadeam suzeta, il mangaiam pe cap de 2 ori si plecam. Dupa ce a urlat bine si era super obosit, am stat 2 minute langa el, pentru ca deja suspina foarte puternic si nu se putea linisti singur. Si gata, in 2 minute a adormit. O sa perseverez si sper ca in cel mai scurt timp sa se obisnuiasca sa adoarma singurel.

In problema somnului de noapte, am de gand sa il pun in patut dupa ce ii ofer niste apa/ceai si il linistesc. Incerc sa nu ii mai dau san, ci ma gandeam eu ca poate un biberon cu lapte praf, cu cereale, seara inainte de culcare, ar rezolva poate problema trezitului. Sau poate sa i-l dau pe la 11, inca nu stiu. Mi-e teama totusi sa nu introduc prea multe schimbari deodata si sa il zapacesc pe bietul copil.

Programaul lui este cam asa: in jur de 7 se scoala, la 9 papa pireu de fructe, la 10 san si apoi doarme, la 12.30 plecam dupa Ioan, deci ia aer vreo ora jumatate, cand ne intoarcem, pe la 14, papa legume cu carne/ ou/ peste sau ciorbita pentru toata familia cu paine(nu obisnuiesc sa calesc legumele sau carnea), la 15 san si nani, apoi seara pe la 18 iaurt cu fructe sau pireu de fructe (mai nou nu mai agreeaza iaurtul), la 20, dupa baitza si san, nani pana...pe la 11.

Vreau pareri, sfaturi, va rog. Procedez bine?
Mela
Scris: Monday, October 17, 2011 1:58 PM
Nivel

Inregistrat: 11/19/2006
eu am dormit cu Lara in pat tot 4ani si relatia cu sotul meu nu scartie,ba din contra :p nu toti au aceeasi minte ca si prietenii tai,Ingeras.

Alexandra se trezeste si acum,de 2 ori pe noapte,prima data in jur de 4,apoi la 6. sa planga,n-o pot lasa pentru ca mai am 2 copii,care merg la scoala/gradi si nu ma vad stand treaza cu toti 3 la ora aia.n-o iau in brate si n-o leagan pentru ca-s rupta de oboseala asa ca o pun langa mine si ii dau tzitzi,asa poate dormi tot familionul.
cu somnul peste zi e greu de tot,nu vrea si pace sa se culce singura,daca o vad somnoroasa o pun in pat dar urla si cate juma de ora,ii trece somnul,o aduc sa se joace si tot asa,pana se face ora sa mergem dupa copii,moment in care reuseste si ea sa pice de oboseala (ati vazut la jurnal ce stil de a dormi in carucior are).
ma gandesc tot mai serios sa o intarc.sa-i dau tot mai rar,pana o sa se lase singura,cum a facut si Mihaita.
vedem...
monica irimia
Scris: Monday, October 17, 2011 2:14 PM
Nivel

Inregistrat: 7/3/2010
Mela wrote:
eu am dormit cu Lara in pat tot 4ani si relatia cu sotul meu nu scartie,ba din contra :p nu toti au aceeasi minte ca si prietenii tai,Ingeras.

Exact. thumright
Ce varsta are Alexandra? Cred ca planul tau de intarcare e bun, Mela. Succes! majoreta pupici
Mela
Scris: Monday, October 17, 2011 2:25 PM
Nivel

Inregistrat: 11/19/2006
are 1 an si 5 zile...
ingerash
Scris: Monday, October 17, 2011 2:38 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mela wrote:

Alexandra se trezeste si acum,de 2 ori pe noapte,prima data in jur de 4,apoi la 6. sa planga,n-o pot lasa pentru ca mai am 2 copii,care merg la scoala/gradi si nu ma vad stand treaza cu toti 3 la ora aia.n-o iau in brate si n-o leagan pentru ca-s rupta de oboseala asa ca o pun langa mine si ii dau tzitzi,asa poate dormi tot familionul.
cu somnul peste zi e greu de tot,nu vrea si pace sa se culce singura,daca o vad somnoroasa o pun in pat dar urla si cate juma de ora,ii trece somnul,o aduc sa se joace si tot asa,pana se face ora sa mergem dupa copii,moment in care reuseste si ea sa pice de oboseala (ati vazut la jurnal ce stil de a dormi in carucior are).
ma gandesc tot mai serios sa o intarc.sa-i dau tot mai rar,pana o sa se lase singura,cum a facut si Mihaita.
vedem...

Pe voi va cunosc,va iubiti,sunteti apropriati...computerlove eu am dat un exemplu, sa nu se ajunga acolo ,in acea situatie.
DEci te-ai hotarat sa nu ii mai dai?Mult succes,e greu pana renunta,dar nu imposibil.

Eu cu David mai mult de 1 an nu dau,poate si mai putin de un an si nu mai fac greselile facute cu Ionut si Madalinaras zic eu acum,faptele la timpul lorras
monica irimia
Scris: Monday, October 17, 2011 2:39 PM
Nivel

Inregistrat: 7/3/2010
Mela wrote:
are 1 an si 5 zile...

Sa fie sanatoasa! coeur pupici E o fericita ca a papat atata vreme tzatzuca. newclap Succes cu intarcarea. majoreta
denisa_rachid
Scris: Monday, October 17, 2011 4:07 PM
Nivel

Ingerash, nu cred ca se va ajunge asa in cazul meu, insa nici sa dorm cu Marwan pana la 4 ani nu am de gand...am explicat ca a fost vorba doar de 2 sapatamani...Si Rachid se implica si chiar de dormea in alta camera...avand in vedere ca se trezeste mereu dimineata si merge la munca, am consierat ca e mai bine sa ii fac noptile cat mai linistite. Insa situatia asta nu va dura la infinit, clarpupici . Si de aseara a reintrat in camera, insa pana la un moment dat cand...
Acum sa va zic: l-am culcat aseara pe Marwan, a adormit frumos si bine...pe la 12 (ora cand se scula sa pape titi) incepe foiala...inima mea cat un purice, zic gata,s eva trezi...dar s-a linistit...pana pe la 1 fara un sfertras , cand a inceput sa planga. M-am ridicat din pat, am inceput a il bat pe spatic, s-a mai linistit nitel, am mai vorbit, s-a linistit, insa nu adormea. Am stat langa el, a inceput sa planga...asa ca i-am dat san, a supt cu foc (i-am dat pentru ca vomitase cand a baut lapticul cu biscuit si am zis ca poate chiar i-o fi foame avand in vedere ca vomitase nu tot ce mancase dra cred ca jumatate...). A baut lapticul de la san, l-am asezat in patutul lui si a adormit...pana pe la 2 si ceva cand a inceput iar sa zbiera...s-a trezit Rachid, la luat cu el in alta camera si haabr nu am ce au facut acoloras , caci pe mine m-au lasat sa ma odihnesc...pana in jurul orei 4 si un pic cand maimutoiul a inceput sa planga...ii era fomica clar (deja ii recunosc plansurile), asa ca i-am dat san si apoi a adormit (nu imediat, s-a mai invartit, a mai cantat nitel...).
Cred ca maimutoiul meu nu vrea sa doarma multhohot .
Dar nu ma las, vedem ce si cum vom rezolva. Incet incet se va invata sa doarma noaptea...SPERras
Mela, m-ai mai linistit...chiar mult de tot spunand ca si Alexandra inca se trezeste noaptea...adica mi se pare un pic mai normala situatia mea, nu ma mai simt extraterestra: toti copiii dorm noaptea numai al meu face gimnasticahohot . Multumescpupici computerlove
Edit: Misha, cred ca e ok cum faci. Nu stiu, din tot ce am citit, sunt de acord cu parerile specialistilor care spun ca e bine sa lasam copilul in ritmul lui, si noi ca mama sa il ademenim cumva sa renunte. Eu m-am mai linistit, acum cand termenul mpus de mine (2 saptamani) a luat sfarsit aseara. De azi intram in saptamana a 3-a de dezvatare de san - noaptea dor, caci eu am de gand sa ii dau san pe timpul zilei cat mai mult posibil si cat va dori Marwan (nu pana la adanci batranete, desigurhohot ). Sincer iti zic, eu de nu as fi inceput munca, nu as fi facut "gat" la trezitul noaptea....dar asa...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.