|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| multumim,Bereea,Denisa |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 2/22/2012 Mesaje: 1
| eu am reusit sa-mi intarc bebelusul la un an si 5 luni cu ajutorul sutienului de silicon. a fost mult mai putin dureros pt el decat dc as fi plecat de acasa. era contrariat de faptul ca simte pielea dar nu gaseste sfarcul. l-am lasat sa stea cu manuta pe san noaptea dar s-a convins ca nu mai primeste nimic, negasind sfarcul... e de incercat si varianta asta, ma bucur ca am fost inspirata sa-l folosesc in cazul asta. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Matei e indragostit total si iremediabil de tzatzica...nu accepta lapte din biberon sau canita, am incercat mai multe marci de lapte praf, dar si lapte de vaca, lapte vegetal, nimic nu-l multumeste. Deci, pentru moment, nici gand de intarcare... |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| Cat timp a supt numai la san, si Marwan a refuzat orice fel de lapte. Apoi, incet incet i-am dat din canita, lapte (a baut numai din cel de la cutie de care se gaseste in comert,iar acum ii dau de vaca) si din canita l-a vrut. Apoi, am inceput sa ii scot sanul - acum ii mai dau de 1-2 ori pe zi, in rest numai biberon, in care ii pun laptic cu bscuite, sau cu gris. Si nu mai face mutrite...as putea chiar sa il intarc definitiv, dar aman momentul... oi face bine? |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/9/2011 Mesaje: 523
| Buna fetelor am si eu nevoie de un sfat va rog. Am o sinuzita cumplita cu care ma chinui de cateva saptamani asa ca am decis sa o intarc pe daria ca sa pot lua un tratament ca lumea.De ieri dimineata nu a mai supt deloc ziua numai noaptea plange dar cand vede ca nu primeste tata bea si apa ca altfel de lapte deocamdata nu accepta. Intrebarea mea e cum pot scapa de lapte fara sa iau pastile? Azi nu am mai rezistat si m am muls ma durea rau (mai alaptam dintr un sg san). La celalat san am avut niste rani care nu imi mai treceau si nu i am mai dat din el doar ma mulgeam cand simteam ca se umple si asa s a diminuat cantitatea de lapte pana nu a mai venit deloc. Oare pot aplica si acum acelasi principiu in conditiile in care ea mai toata ziua molfaia la san? stau cu comprese reci si ma gandeam sa o dau si pe ceai de salvie si menta. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. |

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Te mai pot ajuta compresele cu gheata! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/9/2011 Mesaje: 523
| Mersi aurishta o sa incerc si compresele cu gheata. Sper ca maine sa fie mai bine! |
|
Inregistrat: 4/5/2015 Mesaje: 3
| Si noi suntem in impas... Baietelul meu are 1 an si 4 luni, inca il alaptez si probabil ca l-as mai alapta mult timp daca ar vrea sa accepte si alta mancare. Ce inseamna asta? Pai, inseamna ca mananca maxim 2 lingurite de iaurt, 2 biscuiti si alte 3 de cereale toata ziua. In rest san. Nu doarme fara san iar noaptea se trezeste atat de des incat am renuntat sa mai tin socoteala. DAR, NU STIU CUM SA IL INTARC! Treptat nu cred ca se poate pt ca daca refuz sa ii dau san atunci cand vrea el urla de il aude de la 3 strazi distanta... Sfaturi, mamici, va rog! |
|

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| In primul rand, ofera-i mancare ori de cate ori tu mananci, fara sa faci caz daca refuza!Mananca si tu dietetic, astfel incat sa poti imparti mancarea cu el! Asa va deveni mai receptiv! Abia apoi poti incepe rarirea meselor de san! Daca pleci de-acasa fara el, ce se intampla, nu mananca nimic? Evident ca acum nu e "copt" pentru o intarcare fara surle si trambite! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Gaseste-i cateva mancaruri preferate (sanatoase si adecvate varstei) si inlocuieste treptat cate o masa de san cu acestea. Incearca sa raresti mesele de noapte, poti sa-i dai alternativ... odata lapte, odata apa sau ceai cand se trezeste... sunt doar idei, stiu ca e greu si ca e posibil sa nu mearga. Daca am invatat ceva in cei 3 ani de cand sunt mamica, am invatat ca ai nevoie de multa rabdare cu cei mici, si ca orice invat are si dezvat, aplicand regula celor 2 saptamani. Cineva scria odata ca ORICE se invata sau dezvata in 2 saptamani (unii spun 3). La noi s-a dovedit adevarat, chestii care in prima saptamana pareau ca nu se vor sfarsi niciodata (ex. plansul la nani sau dupa tzitzi - in cazul tau) spre sfarsitul celei de-a doua dispar ca prin minune... |
|
| De cate ori mananc e lang mine, in scaunelul lui. F rar mai accepta cate o lingurita de ciorbita. Cat despre apa noaptea...:( nici nu vrea sa auda, tipa cat il tin plamanii. Lapte praf nu am incercat sa ii mai dau de cand am cenit cu el acasa din maternitate. Atunci l-a refuzat! Am incercat si sa il las sa se joace cu mancarea.. poate, poate. Acum m-am gandit sa incerc din nou cu lapte praf sa vad daca il accepta.. |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Si eu alaptez in stilul asta, dar am impus program: noaptea nu mai alaptez. Si intr-adevar a durat vreo 2 saptamani sa mai impun. A fost si cu urlat si cu de toate. Dar acum doarme de la 9.30-10 pana pe la 6-7 dimineata. Papa ii dau la minim o ora dupa un supt, altfel nu mananca. Si mancarea e cu multe mofturi, dar perseverez. Cu un pufulet in mana, o coaja de paine, reusesc sa-i strecor cate ceva in gura. Apoi am mai rarit mesele si ziua.
Deocamdata, atat la noi, insa eu nu intentionez sa intarc, doar am redus numarul supturilor.
|
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Lavinia&Theo wrote: Cat despre apa noaptea...:( nici nu vrea sa auda, tipa cat il tin plamanii.
Primele 2 saptamani. Trust me! Numai sa ai tu inima sa-i rezisti.... asta e mai greu |
|
| bulibuli wrote:Primele 2 saptamani. Trust me! Numai sa ai tu inima sa-i rezisti.... asta e mai greu
Cred ca asta e cea mai mare problema de fapt, nu pot sa il aud plangand... :( Acum am cumparat lapre praf, cum i-a simtit gistul l-a scuipat... Imi tre' muulta rabdare si perseverenta!
|
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2389
| |
|
|