Intarcarea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
monique
Scris: Sunday, February 19, 2006 1:26 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Intarcarea... de cand? Ce probleme apar si cum pot fi ele evitate?
Elia
Scris: Tuesday, February 21, 2006 9:15 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
La primul copil am intarcat la nici o luna, dintr-o prostie, ca nu am stiut ce sa fac si doctorii din Romania sustin alaptatul mai mult de-o gramada (adica doar asa, in teorie, dar cand dai peste o problema, in loc sa o rezolve, iti zic sa treci la formula).

Acum, in timpul sarcinii, am fost OBSEDATA de alaptat, asa ca am citit o gramada de carti si articole pe tema asta. In America este recomandat alaptatul pe termen foarte lung si intarcatul in ritmul decis de copil. Adica nu dintr-o data si nu la decizia mamei. Copilul trebuie sa fie cel care se desprinde, nu mama cea care il impinge. Bineinteles, mama trebuie sa ii prezinte alternative, sa il tenteze sa renunte, sa ii trezeasca interesul in alte activitati (pentru ca alaptatul este pentru un copil mai mare nu in primul rand o sursa de hrana, ci un mod de a capata atentia mamei, de a se simti iubit, protejat). Asa ca daca mama petrece timp cu el si fara sa il alapteze, sau daca ii arata afectiunea tot timpul, copilul se va simti suficient de independent incat sa renunte la alaptat.

De asemenea trucuri sugerate sunt ca la orele la care stii ca vrea sa manance sa il duci afara sau undeva unde sa se simta bine (un parc, muzeu, loc de joaca) astfel incat el sa nu mai simta nevoia alaptatului.

Cam asta e teoria, sa vedem cum o punem in practica.
ligiaG
Scris: Wednesday, February 22, 2006 10:35 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/16/2006
rares are 1 an si 4 luni.am decis sa rarim alaptatul pana vom renunta.motivul;se trezea f.des noaptea sa suga si refuza apasau ceai noaptea.si nu e bine pt dinti
am alaptat la cerere si dupa un timp aveam program.nu era problema cu diversificarea.acceptase orice.
am inceput sa renuntam treptat la mesele de lapte de ziua,apoi de noaptea,apoi la cea de seara.acum papa la san doar o data,dimineata.
am ales varianta asta pt ca ,cantitatea de lapte se regleaza la cerere.asa scade.e usor si pt el,caci am observat ca de un timp era doar un moft,cerea cand era murdar,cand ii era sete...si e usor si pt sanii mei.
trebuie rabdare.
georgy_adinutza
Scris: Thursday, March 2, 2006 5:47 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
eu am fost mai "norocoasa" , in sensul ca nu am avut niciun fel de probleme , deoarece Adinutza mea s-a intarcat singura la 7 luni , desi fulga mai avea laptik....hohot
mammatilerik
Scris: Thursday, March 2, 2006 6:13 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/25/2006
Si eu m-am gandit cum e treaba cu intarcatul.
O prietena a trebuit sa il intarce pe la 7-8 luni ca ii iesisera dinti si o musca.
O alta inca ii mai da lapte asa ca desert o data pe zi si baitelul face 2 ani in vara.

Acum...la mine problema este ca el inca se mai trezeste noaptea, "sa verifice" daca sanul e acolo la locul lui.Asistenta de la dispensar mi-a recomandat sa incerc sa nu ii mai dau lapte noaptea ci sa incerc cu apa de exemplu cand se trezeste.
Si sa ma mut intr-o alta camera cateva zile si sa il las pe sot sa il linisteasca atunci cand se trezeste.Dar faza e ca eu nu "suport" (in sensul sa nu ma lasa inima) sa il aud plangand mai mult de 5 minute.Si nici nu am cum sa stiu sigur ca el se trezeste doar din moft sau chiar ii e foame.Ca de supt suge cand il pun la san, nu se joaca.

Asa ca o sa mai aman momentul.
stele_pe_cer
Scris: Thursday, March 2, 2006 10:39 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
mammatilerik wrote:

Acum...la mine problema este ca el inca se mai trezeste noaptea, "sa verifice" daca sanul e acolo la locul lui.Asistenta de la dispensar mi-a recomandat sa incerc sa nu ii mai dau lapte noaptea ci sa incerc cu apa de exemplu cand se trezeste.
Si sa ma mut intr-o alta camera cateva zile si sa il las pe sot sa il linisteasca atunci cand se trezeste.Dar faza e ca eu nu "suport" (in sensul sa nu ma lasa inima) sa il aud plangand mai mult de 5 minute.Si nici nu am cum sa stiu sigur ca el se trezeste doar din moft sau chiar ii e foame.Ca de supt suge cand il pun la san, nu se joaca.

Asa ca o sa mai aman momentul.

Dar de ce vrei tu sa intarci copilul (sau nu am inteles eu bine)?Nu are decat 5 luni...mai ai inca 7 luni pana cand ar trebui sa te gandesti la intarcare.

Si daca diversificarea a primit-o bine poti recurge la un truc:dupa alpatarea de seara, ii poti prepara niste cereale cu lapte matern sau praf si sa ii dai cu lingurita.Nu inainte de alaptare, ca atunci iti refuza tie sanul, si apoi iti scade lactatia.Fiid satul si cu lapticul tau si cu cerealele oferite (ai grija sa ii dai cereale gustoase, nu de orez, sau mai stiu eu ce....cei de la humana au o variatie de gusturi pe palcul nostru, poate si al voostru).

Daca continua sa se trezeasca noaptea, poate fi de sete.Dupa cereale e bine sa ii dai o gurita-doua de apa, ca ele favorizeaza aparitia setei.Daca i-ai dat si supliment alimentar si apa, si tot se trezeste noapte, atunci si-a creat uj prost obicei.Va trebui sa il lasi s aplanga la inceput cateva minute, apoi cresti progresiv timpul de astepatare pana sa te duci la el, pana ajungi la 10-15 minute.Dupa 10-15 minuteii dai suzeta sau il mangai.Metoda asta se numeste metoda plansului controlat.La noi a functionat inca din primele luni.
AdrianaC
Scris: Friday, March 3, 2006 4:44 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Eu la Alice nu prea am avut de ales si de la 3 saptamani nu i-am mai dat sa suga, desi aveam lapte siroaie. Spun ca nu am avut de ales pentru ca dupa ce am sosit cu ea acasa a continuat sa scada in greutate, astfel ca de la 3200 g la nastere, 2900 g la iesirea din spital, dupa inca 2 saptamani ajunsese la 2700g.

Cand am mers la medic mi-a spus ca eu nu am laptele bun si sa trec pe lapte praf, fara prea multe comentarii. Nici macar nu s-a uitat daca nu e alta cauza. Am trecut atunci prin momente cumplite, ma simteam asa de rau, auzi, nici macar atat nu eram in stare sa am laptele bun pentru copilul meu.

Nu mi-a spus nimeni cum se face intarcarea, asa ca am facut dupa capul meu. La inceput ma mulgeam cand nu mai rezistam, apoi usor-usor, daca ea nu mai sugea, s-a dus si lapticul. Acum imi vine sa o spanzur pe doctorita aia ca din cauza ei nu a mancat Alice laptic de la mine.

La Andrei deocamdata vad ca am, si o sa alaptez pana nu o sa mai am. Oricum, o sa ma documentez mai bine acum ce si cum cu intarcarea, dar din cate stiu si eu, e bine ca daca ai lapte pana pe la vreo 5 luni sa il hranesti exclusiv cu lapte, apoi sa incepi diversificarea dar sa continui si cu lapte si pe la 1 an poti incepe sa te gandesti sa il intarci.
georgy_adinutza
Scris: Friday, March 3, 2006 8:41 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Asta asa e , ! Nimik nu se compara ci laptele matern!!!
monique
Scris: Friday, March 3, 2006 8:59 AM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Eu am avut vreo 2 zile in care Alexandra nu a pus gura pe san... am crezut ca o sa ma urc pe pereti de tare ce ma dureau... Noaptea papa fara nici o problema, dar ziua are din ce in ce mai des toane... cateodata ma impinge de nu ma vad...
mammatilerik
Scris: Friday, March 3, 2006 2:24 PM
Nivel

Stele pe cer cred ca nu m-am exprimat prea bine.Eu m-am bagat sa imi spun oful la topicul Intarcare.Eu am vrut sa zic ca nu stiu cum sa fac ca sa nu se mai trezeasca noaptea.Ca uneori se trezeste si de 3 ori.

Ii dau seara si cereale,sau/si piure de fructe, apa,plus san inainte de nani.
Dar el tot se trezeste.
Si faza e ca nu stiu sigur daca e doar sete sau chiar i s-a facut iar foame.
Cred ca este o combinatie intre foame - sete - si moft.

Nu ma gandesc la intarcare, caci in timpul zilei papa numai san.
Decat seara am diversificat deocamdata.

O sa incerc si eu metoda plansului controlat.Dar daca plange prea tare si mult, nu ma lasa inima sa nu il iau langa mine, mai ales ca se linisteste imediat, si imi e asa de drag sa il mangai, chiar daca sunt chiauna de somn...

Deci oare fac bine sau nu?oare oare oare
g_nicoleta2000
Scris: Friday, March 3, 2006 3:03 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
monique wrote:
cateodata ma impinge de nu ma vad...

Moni, sa stii ca si Alexuta mea le are cu impinsul. Papa cat papa dupa care gata, nu ma mai suporta. Daca o pun in patut nu protesteaza, parca ar fi foarte fericita ca a scapat de mine.
Oricum suge mai rar si mai putin acum. Are 3 supturi ziua si cateodata unul noaptea. Singurica a inceput sa-si taie din portia de san. Cateodata ma gandesc ca vrea sa se intarce si nu vreau sa o las dar apoi ma razgandesc si ma intreb daca insist sa-i bag inapoi 4 mese la san pe zi parca vad ca nu o sa mai vrea o masa de mancare.
Oricum eu am hotarat sa o las pe Alex sa stabileasca ritmul de supt. Are deja 8 luni, nu o pot hrani la san sa-i tina de foame. Sper pana la un an sa ramanem tot cu 3 supturi, dar daca vor fi doar doua nu o sa fie un capat de lume.
AdrianaC
Scris: Friday, March 3, 2006 3:12 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

mammatilerik wrote:
Stele pe cer cred ca nu m-am exprimat prea bine.Eu m-am bagat sa imi spun oful la topicul Intarcare.Eu am vrut sa zic ca nu stiu cum sa fac ca sa nu se mai trezeasca noaptea.Ca uneori se trezeste si de 3 ori.

Ii dau seara si cereale,sau/si piure de fructe, apa,plus san inainte de nani.
Dar el tot se trezeste.
.......

O sa incerc si eu metoda plansului controlat.Dar daca plange prea tare si mult, nu ma lasa inima sa nu il iau langa mine, mai ales ca se linisteste imediat, si imi e asa de drag sa il mangai, chiar daca sunt chiauna de somn...

Deci oare fac bine sau nu?oare oare oare

Poate totusi nu mananca suficient la masa de seara sau e prea cald in camera si se scoala de sete. Andrei la 3 luni jumatate se scoala pe la 1:00, la 5:00 si la 8:00, deci de 2 ori peste noapte. Nu ma deranjeaza ca mananca 5-10 min si se culca imediat la loc.
stele_pe_cer
Scris: Friday, March 3, 2006 4:04 PM
Nivel

mammatilerik wrote:

Nu ma gandesc la intarcare, caci in timpul zilei papa numai san.
Decat seara am diversificat deocamdata.

Ultima masa diversificata se recomanda a fi cea de seara, iar prima va fi cea de la ora 10-11, adica cea de-a adoua din zi, urmata de masa de pranz, iar ultima,cum am spus, va fi cea de seara.Se recomanda ca masa de seara sa ramana mai mult timp numai de lapte, pentru ca copilul are nevoie ca inainte de somn sa beneficieze de acelasi ritual, lapticul cald care il linisteste, sanul mamei care ii ofera aceeasi singuranta si caldura.

Ma bucur ca nu intentionezi sa il intarci pe micut, si sper sa il apltezi cat mai mult posibil.

Mai poate sa se tezeasca de mai multe ori pe noapte din cauza unei cresteri breuste in greutate sau lungime, corpul necesitand mai multa grana (dar atentie, s anu il imbuibi).

Te pupic si ma bucur ca am inteles eu gresit pupici
mammatilerik
Scris: Friday, March 3, 2006 5:37 PM
Nivel

Mie mi se pare ca mananca destul seara:cereale, piure de fructe ca desert si inainte de nani si laptic de la mine.

In camera nu sunt mai mult de 19-20 grade niciodata.

Sincer acum nici pe mine nu ma deranjeaza asa de tare ca inca se mai trezeste sa pape,adica deja m-am obisnuit cu "programul".Ca daca nu se trezeste el...ma trezesc eu inainte si ma intreb de ce este asa liniste...ras ras ras

Doar ca mi se spune si mie in stanga si in dreapta...ca sa incerc sa nu ii mai dau....sa il las sa planga cateva seri, si sa il linistesc doar cu apa eventual.
Dar,ma repet...nu ma lasa inima....sa nu il pun la san...ca mi-e asa drag de el cand sta acolo cu nasu bagat...si molfaie....si ma mai tine si de mana....deci "ma ucide"...ras

De asta am zis sa va intreb si pe voi, ce parere aveti...

Eu oricum o sa il las sa mai pape noaptea...chiar daca mi-e dor sa dorm si eu mai bine..

Pupici la toata lumea si multumesc pt sfaturile voastre.
stele_pe_cer
Scris: Friday, March 3, 2006 6:54 PM
Nivel

mammatilerik, e pacat sa ii strici obiceiul asta, daca tie iti place...aca ar percepe lucrul asta ca pe o corvoada,atunci intr-adevra ar merita sa incerdci sa skimbi ceva.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.