Institutii si invatatori - Recomandari
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Tuesday, June 27, 2006 11:45 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Ce scoli recomandati si ce invatatori? E bine sa iti dai copilul la o scoala buna, cu invatatori / profesori buni, sau asta nu influenteaza cu nimic ceea ce va face copilul ulterior?

Alice mai are putin si va merge la scoala si eu nu stiu nici o scoala buna, care sa imi fi fost recomandata, cu atat mai putin vreo invatatoare buna.

Hai sa deschidem aici un subiect cu recomandari vis-a-vis de scoli si invatatori.

Pentru Bucuresti, vom trece scolile pe lista in functie de sectorul in care se afla, iar pentru tara, in functie de oras.

Cine are informatii, chiar si de la prieteni sau cunoscuti, asteptam !
Alina
Scris: Wednesday, June 28, 2006 3:35 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Recomandarile mele:

pentru ciclu primar: Colegiul National Mihai Eminescu Suceava (in fiecare an este o invatatoare de elita)

pentru gimnaziu: Colegiul National Petru Rares Suceava

pentru liceu: Colegiul National Mihai Eminescu Suceava, Colegiul National Petru Rares Suceava sau Colegiul National Stefan cel Mare Suceava

AdrianaC wrote:
Ce scoli recomandati si ce invatatori? E bine sa iti dai copilul la o scoala buna, cu invatatori / profesori buni, sau asta nu influenteaza cu nimic ceea ce va face copilul ulterior?

Eu sustin ideea de a-ti da copilul la o scoala buna si la un dascal pe masura (eu fiind dascal la randu-mi, cred ca sunt mai pretentioasa, adica vad lucrurile cu alti ochi, e chiar greu uneori sa fii si mama si dascal in acelasi timp). In acelasi timp sustin si ideea ca startul copilului in ceea ce priveste educatia, i se da la gradinita, caci de aici incep sa se sedimenteze daruirea si perseverenta copilului catre educatie, un start ratat e de multe ori un finish pe masura.
La anul, in 2007 probabil ca o voi inscrie pe Catinca in clasa intai (ce emotii, uff uff ) intr-o clasa cu progarm de limba germana, limba engleza fiindu-i cam prea la indemana, sic sic
Alina
Scris: Wednesday, June 28, 2006 3:42 PM
Nivel

Adriana, te-ai hotarat cand o vei inscrie pe Alice in clasa I?
AdrianaC
Scris: Wednesday, June 28, 2006 4:33 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Pai anul asta in septembrie merge la gradinita, grupa mare, apoi din 2007 (2007-2008) va merge la pregatitoare, asa ca prin 2008 merge si ea in clasa I, la 7 ani si 2 luni. O fi prea tarziu?
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, June 28, 2006 4:45 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Eu cred ca nu e prea tarziu sa iti dai copilul la scoala la peste 7 ani.Ma gandesc ca si daca imi dau copilul la 6 ani la scoala, care ar fi avantajul meu sau al lui?lui ii rapesc un an din copilarie, din farmecul vietii lipsite de grijile lectiilor, de vraja jocurilor si distractiei de la gradinita.

Eu pe Matei il voi da la scoala la 7 ani jumate.Si daca va fi printre cei mai mari copii, nu cred ca va fi o problema.Important este sa accepte bine skimbarea.
lori16ro
Scris: Wednesday, June 28, 2006 6:36 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
la 7 ani, nu e prea tirziu dupa mine, nici prea devreme la 6 ani eu nu sunt de acord nu pentru ca n-ar face fata, la scoala, dar e greu cu celelalte, deschis usa, incalzit mincare, asteptat pina vin parintii de la serviciu mai ales cind nu ai pe nimeni sa te ajute
georgy_adinutza
Scris: Thursday, June 29, 2006 12:19 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/2/2006
la 7 ani si 2 luni eu zic ca e perfect Adriana !! mai las-o sa copilareasca si ea un an ..... pupici
Anaida
Scris: Thursday, June 29, 2006 1:53 PM
Nivel

Cred ca formatia invatatorului (dar nu numai) conteaza foarte mult pentru evolutia ulterioara a copilului. De aceea, pe langa cei 7 ani de-acasa plus cei cativa ani (suprapusi) de gradinita se alatura invatatorul care trebuie sa vina si sa puna bazele culturii pe care copilul/tanarul/adultul o va purta cu el de-a lungul intregii vieti.
Cand alegeti o scoala, aveti grija sa nu va duceti la "pomul laudat". Luati referinte de la parintii in care aveti mare incredere si ai caror copii au dovedit prin performantele lor ca fac cinste scolii si dascalilor lor. Acum am obervat ca si invatamantul s-a transformat intr-un soi de piata cu cerere si oferta, dar de mute ori oferta ramane doar atat, oferta, si cei care au prezentat-o uita sa-si puna in practica promisiunile.
Tineti cont si de oferta educationala a scolii, de activitatile extrascolare si extracurriculare pe care le sustine.
Daca cel mic interactioneaza mai bine cu o persoana tanara alegeti o invatatoare tanara, daca nu, duceti-l la o invatatoare mai matura. Nu va luati dupa gurile rele care spun ca un invatator proaspat iesit de pe bancile scolii nu va avea ce sa-l invete pe copil. Entuziasmul tineretii, dorinta de a realiza ceva, prospetimea, dragostea pentru copii sunt atuuri care de multe ori tin locul experientei.
Din proprie experienta va spun ca m-am confruntat adesea cu idei preconcepute...s-a spus despre noi, astea tinere, ca facem facultate si lipsim mult (desi nu lipseam mai mult de 3-4 saptamani pe an si chiar si in acest caz am asigurat suplinirea, cautand pe cineva de incredere), ca ne-am maritat si facem copii si lasam copiii la jumatatea ciclului(de invatamant, sa nu se inteleaga altcevasic )...si atunci noi ce sa facem? sa ne casatorim? sa nu facem copii?...si erau spuse tocmai de invatatoare (colege de-ale noastre) casatorite, cu copii, deci care trecusera prin asa ceva si uitaserauff .

Cat despre varsta optima pt clasa intai, eu cred ca trebuie tinut seama si de cat de pregatit este copilul pt scoala. Sunt copii care "cer" sa fie dusi la scoala, care se simt pregatiti sa faca fata cerintelor scolii, copii care se plictisesc sa mai faca un an de gradinita. De aceea parintele, in colaborare cu educatoarea si medicul care l-a avut in ingrijire pe copil poate hotari daca copilul este pregatit mai devreme pt "marele pas"!
Alina
Scris: Thursday, June 29, 2006 2:10 PM
Nivel

Anaida wrote:
Cat despre varsta optima pt clasa intai, eu cred ca trebuie tinut seama si de cat de pregatit este copilul pt scoala. Sunt copii care "cer" sa fie dusi la scoala, care se simt pregatiti sa faca fata cerintelor scolii, copii care se plictisesc sa mai faca un an de gradinita. De aceea parintele, in colaborare cu educatoarea si medicul care l-a avut in ingrijire pe copil poate hotari daca copilul este pregatit mai devreme pt "marele pas"!

Tocmai din acest punct de vedere spuneam ca o voi inscrie pe Catinca in clasa I in 2007, ea merge la gradinita din 2003, adica de la 2 ani si 5 luni, deci sa mai faca inca un an de gradinita, nu nu nu cred. Chestiunea cu ii rapesti copilului un an din copilarie mi se pare depasita (sper sa nu se supere nimeni uff oare ), adica daca incepe scoala, nu mai are timp sa "copilareasca", nu cred.
leli
Scris: Monday, March 3, 2008 10:07 AM
Nivel: Guest

ajutati-ma.fetita mea face 6 ani in septembrie pe 16 si nu stiu ce sa fac.la gradinita la care este nu pot sa o las ca se desfinteaza.ea a facut oricum pregatitoarea.ce sa fac sa o dau la scoala ,sa o tin un an acasa sau sa o duc la alta gadinita.va mai spun ca am si un baietel in clasa intii si fata inceput sa sa invete dupa el.imi tot zice sa ii dau si ei teme mai grele decit liniute si bastonase.astept sfaturi
Lilly of the valley
Scris: Monday, March 3, 2008 11:25 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
de ce atata graba??? poate mai sunt si alte gradinite in localitatea ta.
flowers flowers flowers
Cris Rusu
Scris: Monday, March 3, 2008 12:01 PM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2006
Mai lasa-i copilei un an de copilarie. Da-i teme, daca ti le cere, dar nu o da la scoala la 6 ani.
S.ELENA
Scris: Monday, March 3, 2008 11:27 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2007
Cris Rusu wrote:
Mai lasa-i copilei un an de copilarie. Da-i teme, daca ti le cere, dar nu o da la scoala la 6 ani.

Sunt de aceeasi parere: nu se va mai intalni cu acesti ani, iar o data cu scoala incep si grijile, ramanandu-i din ce in ce mai putin timp liber!!!!!
leli
Scris: Monday, March 10, 2008 2:14 PM
Nivel: Guest

cind m-am hotarat sa nu o dau la scoala dn-a educatoare ii spune sotului ca este pregatita sa mearga la scoala si iar m-a dat peste cap.iar sunt nehotarata.
dya
Scris: Monday, March 10, 2008 3:12 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
leli wrote:
cind m-am hotarat sa nu o dau la scoala dn-a educatoare ii spune sotului ca este pregatita sa mearga la scoala si iar m-a dat peste cap.iar sunt nehotarata.

Parerea mea este asa...doamna educatoare este doamna educatoare ...nu este copilul ei si este usor sa-si dea cu parerea...lasa fetita sa-si petreaca copilaria . Trebuie sa fii mai hotarita si sa nu asculti chiar de toate parerile celor din jur.Pune argumentele pro si contra pe o hirtie si hotaraste singura(adica impreuna cu sotul)daca se merita sa o da-i de acum la scoala sau nu.pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.