Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| "Nico_3_case" sau Nico_3_seturi_de facturi" Terenul nostru e pe deal, feriti de viituri si ape, dar cei din vale, la Barnova au fost spalati de ape saptamana trecuta - nu au canalizare, au astupat si santurile din fata casei, ca sa-si toarne pod sa intre masinile, asa ca au cam platit pentru fuduleala. Sfaturile pt chiuveta ti le dau ca sa nu patesti ca mine prima data. Ca sa iti faci idee - pe mine m-a ajuns baia mica vreo 2700 lei (refacuta de la 0). |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Nico, la multi ani tuturor sarbatoritilor din familie! Cam tarziu vine urarea, dar mai bine mai tarziu decat niciodata! Felicitari si pentru casuta, sa dea Dumnezeu sa o terminati cat mai curand! Sa-ti traiasca sotul, ca e asa de harnicut! Ce mai, sunteti niste oameni minunati!
Carla, o sa vina si acoperisul. Si dupa aceea poti sa spui ca partea cea mai usoara a trecut....Ca din cate stiu eu, o casa la rosu costa cat o treime dintr-o casa, finisajele te mananca... Nu vreau sa te demoralizez, Doamne fereste! Iti doresc sa terminati cat mai repede casuta! Sa va bucurati de ea cat mai mult timp si sa fie exact asa cum v-ati dorit!
Am si eu o intrebare. Cat a costat proiectul de arhitectura, rezistenta, instalatii? |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| danab wrote: Ca sa iti faci idee - pe mine m-a ajuns baia mica vreo 2700 lei (refacuta de la 0).
Dana, cu infundatul de santuri sunt si eu la curent, in sat au astupat santul ca sa-l sape sa puna porumb asa ca stiu cum este sa-i vezi pe altii chinuindu-se sa obtina nota maxima la licenta de prostie. Si dupa cum povesteste si Giulia se pare ca sunt absolventi peste tot. Baia mica te-a ajuns 2700? , adica WC, chiuveta, gresie si faianta pe cativa m2. Noi nu avem baie mica ci doar baie mare, nu am vrut doua bai ca nu mai suport sa curat inca una chiar daca-i mica. Am fost si la Delta si am ramas uimita cat de mult seamana cu SSabul. Vorbind cu asistenta de acolo se pare ca se vand cu mare succes chiuvetele ce au dedesupt un dulapior de sticla si costa numai 8000 lei. Sincer nu as da atati bani din simplu motiv ca-mi trebuie femeie de serviciu de fiecare data cand dai drumul la apa.
Zaza multumim mult pentru urari. Am sa raspund si eu la intrebarea adresata Carlei, cu costul finisajelor. Cred ca poate sa te coste de 10 ori mai mult decat casa la rosu daca alegi materiale de lux fara pic de utilitate instalate de firme scumpe. Totul este sa poti jongla intre produse superbe care au un pret corect, asa cred eu cel putin. |
|

| Nico, baia mea e mica de la "natura" are cam 1,8 x 2,2, cada mijlocie = 4 mil, chiuveta cu dulapior alb - 3 mil, vas si bazin wc la oferta 2,5 mil, gresia am avut nevoie putina, cred ca am luat vreo 4 cutii, dar faianta cam 20 mp la 35 sau 39 lei/mp, usa 2,5 mil, simpla, din Dedeman, dus, robinet baie (primul a fost o chinezarie care curgea si a trebuit sa luam al doilea, putin mai scump, dar mai bun). Celelalte materiale de constructii nu mai stiu cat au costat, dar a contat, ca a trebuit sa micsoram scurgerea de la baie si sa refacem structura, sa facem suport la cada, sa izolam tavanul si scurgerea - gheul. Cat despre gresie si faianta, am vazut toate modelele de prin dedeam, praktiker si alte cateva din Iasi, dar noi eram fixati pe mov, asa ca numai la asta ne uitam, restul ni se parea deja urat 
Ai dreptate cu finisajul - poate ajunge la de 10... ori valoarea casei la rosu, dar nu cred ca se merita. Multe finisaje se demodeaza, sau se deterioreaza si va trebui sa repari, si risti sa nu gasesti completari si sa te coste si mai mult sa refaci tot.(la gresie si faianta nu mai gasesti de la un an la altul, poate pe la depozitele mici).
|
|

| Dana, noi avem baia ceva mai marisoara, am vrut sa putem pune in ea si masina de spalat care acum o avem pe hol. NU ne putem decide defel ce sa cumparam... Suntem tare tristi pentru ce se intampla in judet, cand traversam Siretul miroase ca pe Dunare . Cu toate ca noi nu suntem afectati ne-am inmuiat foarte tare cand trecem de doua ori pe zi pe langa infernul celor inundati. |
|

| Vin si eu cu niste pozici facute la birou.Sunt de fapt niste randari 3d la o schita de cabanuta pe care mi-o doresc foarte mult.Si cu un foisor care mi-a placut cum a iesit.
Proiectul este proprietate privata, orice reproducere se considera furt intelectual - mai trebuie spuse si treburile astea, ca asa e corect. zaza_ attached the following image(s):

|
|

| Cabanuta ar fi parter si mansarda. De fapt si parterul e mansardat . Costurile m-am gandit ca ar fi mai mici, ca pereti de finisat nu as avea, pentru ca as folosi busteni,la vedere exterior cat si interior, si mare parte ar fi si acoperis. Credeti ca as iesi mai ieftin? |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Frumos Zaza |
|

| Zaza, dupa un an de facut casa termenul de "ieftin" este tare relativ. Casa arata super dar nu mi-e clar cum poti izola peretii de busteni. Probabil pui izolatie intre bustenii exteriori si cei interiori sau??? Apoi vezi din timp cat costa tratamentele pentru lemn, pe un sadolin ca sa tratez grinzile din bucatarie am dat 120 lei si acopera 10mp. La exterior tratamentele sunt mai complexe si tot ingrozitor de scumpe. De lemn mi-e cam frica, in zona noi nu avem pe nimeni cu lemn ieftin asa ca nu a reprezentat o optiune atunci cand am hotarat sa ramana caramida. Voi o vreti ca si locuinta de vacanta sau permanenta? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| super Zaza!
in schita finala se vad busteni finisati, deci ma gandesc ca exista ceva finisaje. iar busteni neizolati, deja simt crivatul, ca si locuinta permanenta e greu de realizat pt. ca finisajele de genul acesta, a spus si Nico, sunt extrem de costisitoare.
Nico, vad ca sarcina ta merge bine! Spor, vreme si bani sa aveti! |
|

| Lilly of the valley wrote:Nico, vad ca sarcina ta merge bine! Spor, vreme si bani sa aveti!
Da, multumim de intrebare, mergem inainte. Stii ca dupa 7 luni tikerele de la sarcina sunt plictisitoare, iti spune ca i-a in greutate si atat ca de crescut i-au crescut cam toate, la fel si la noi. Astazi terminam cu incalzirea in bucatarie, punem sapa si gata. Stiu ca au terminat si fosa de la bucatarie, ca au conectat baia de fosa mare. Ieri am cumparat o prima parte de materiale pt interioare, nu ne putem hotara pentru ca sunt numai chestii lucioase, lunecoase.. in fine, suntem mofturosi. Baia imi place la nebunie cum va iesi, Liv este un pic nedumerit de ideile mele futuriste si crede ca riscam prea mult daca le punem in aplicare dar vedem noi ce va iesi. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| g_nicoleta2000 wrote:
Da, multumim de intrebare, mergem inainte. Stii ca dupa 7 luni tikerele de la sarcina sunt plictisitoare, iti spune ca i-a in greutate si atat ca de crescut i-au crescut cam toate, la fel si la noi. Astazi terminam cu incalzirea in bucatarie, punem sapa si gata. Stiu ca au terminat si fosa de la bucatarie, ca au conectat baia de fosa mare. Ieri am cumparat o prima parte de materiale pt interioare, nu ne putem hotara pentru ca sunt numai chestii lucioase, lunecoase.. in fine, suntem mofturosi. Baia imi place la nebunie cum va iesi, Liv este un pic nedumerit de ideile mele futuriste si crede ca riscam prea mult daca le punem in aplicare dar vedem noi ce va iesi.
BAFTA la cumparaturi,si sper sa ne vedem cat de curand! |
|

|
Cu cea mai mare placere Mari.
Acum, cine stie la ce este buna o masina uriasa de nisip? va spunem noi, la ingropat copii spre marea lor incantare sau la folosirea pe post de observatie de catre catei:

Incalzirea din hol:

Incalzirea in baie:

Au sosit primele materiale:

Fosa din bucatarie urmeaza sa fie decofrata:

Atentie: Domnisoara in control:

Podul trebuie neaparat prevazut cu geamuri ca sa poata copii sa zburde:

Ultima sapa care trebuie turnata, bucataria, tati da nivelul:

Mici exercitii ale fetei ca sa nu ne pierdem tonusul muscular:

Paznic dormind in post pe scule: prima data cu capul pe un cutit si apoi cu nasul obstructionat de polistiren. Pozitiile si le-a ales singura:

Cada se odihneste inainte incepe o viata permanenta de spalat rapanosi mari si mici:

Baia asteapta cuminte sa se usuce sapa pentru a putea fi decorata:

Toate drumurile nu duc la Roma ci la distribuitor:

Alex si tati, unul se chinuie sa munceasca, altul se chinuie sa se joace:

|
|

| Ce frumos inainteaza lucrarile, Nico! Si Alex ce fidela e muncii de inspector calitate
Nisipul ala nu mai era acolo daca o trimiteam pe Miru la voi, era deja in casa ca are spor la carat Spor la treaba si inca o data felicitari domnului inginer! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Spor la treburi in continuare! Micuta inspector este adorabila! |
|
|