INGHETATA
Subiectul anterior · Subiectul urmator
zaza_
Scris: Friday, July 2, 2010 9:38 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
Retete de inghetata nu am gasit nicaieri! Cine a facut? Cum? Cu ce?

Am luat un litru de smantana si vreau sa fac o frisca, am pus niste stafide in esenta de rom cu 100 ml apa, doua lingurite de zahar si cateva picaturi de lamaie. Si mai am niste piersici din compot. Poate mai amestec si un pic de cacao si biscuiti. Va pun poze cand o sa terminras
ingerash
Scris: Friday, July 2, 2010 10:03 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
O prietena mi-a dat niste retete,trebuie sa le traduc si apoi postez.hearts

Abia astept sa vad,zazatopai topai topai
RuxandraS
Scris: Friday, July 2, 2010 11:26 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/22/2009
Mesaje: 1639
de pe net,incercate de altii si declarate foarte bune:
Inghetata de piersici


Ingrediente:

- jumatate de kg de piersici (cat mai zemoase)
- patru lingurite de faina
- lapte jumatate de L
- zahar tos 150 gr.
- esenta de lamaie
- vanilie

Modul de preparare:

Puneti la fiert Intr-o cratita laptele, zaharul si faina (pe care o adaugati putin cate putin), si amestecati bine, pana devine o ciulama. Se baga la frigider.

Piersicile trebuie curatate de samburi si de coaja, dupa care se se paseaza cu mixerul. Dupa ce s-a racit crema, incorporati fructele pasate, vanilia si esenta de lamaie. Inghetata de piersici trebuie tinuta cateva ore la congelator inainte de a fi mancata.
RuxandraS
Scris: Friday, July 2, 2010 11:27 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/22/2009
Mesaje: 1639

Inghetata de cacao


Ingrediente:

- zahar 150g
- doua linguri cu faina
- doua linguri de cacao
- apa 250ml
- patru oua
- patru linguri de zahar

Modul de preparare:

Se amesteca cele 150g de zahar, faina, cacao si apa la foc mic pana se face ca o ciulama, apoi se pune la rece. Intre timp se bat spuma albusurile de la patru oua cu patru linguri de zahar, Amestecati cele patru galbenusuri ramase in compozitia cu cacao, apoi adaugati albusurile si se incorporeaza usor. Puneti inghetata la rece in castronase sau pahare si lasati-o cateva ore in congelator.
RuxandraS
Scris: Friday, July 2, 2010 11:28 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/22/2009
Mesaje: 1639

Inghetata de lamaie


Ingrediente:

- apa jumatate de L
- zahar jumatate de kg
- coaja de la o lamaie
- zeama de la trei lamai

Modul de preparare:

Puneti intr-o cratita jumatate de litru de apa cu jumatate de kg de zahar. Dupa ce se topeste complet zaharul puneti apa la fiert doua minute. Adaugati coaja de la o lamaie, acoperiti cu un capac si lasati asa o jumatate de ora. Adaugati zeama de la trei lamai, treceti compozitia printr-un tifon, turnati-o in sorbetiera si puneti-o in congelator.
RuxandraS
Scris: Friday, July 2, 2010 11:30 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/22/2009
Mesaje: 1639


Inghetata de zmeura


Ingrediente:

- trei pahare cu lapte
- doua pahare cu zmeura pasata
- trei oua
- zahar tos – 1pahar
- faina - 1 lingura

Modul de preparare:

Bateti ouale intr-un castron, adaugati zaharul tos combinat cu faina iar apoi turnati lapte caldut putin cate putin. Amestecati continuu, asezand castronul la bain-marie, la foc domol, pana cand se ingroasa amestecul. Inchideti focul iar cand compozitia s-a racit, combinati-o cu zmeura zdrobita, puneti-o in forme si bagati-o la congelator pentru cateva ore.



Inghetata de visine


Ingrediente:

- visine 500 gr.
- lapte 750 ml
- zahar tos 300 gr.

Modul de preparare:

Spalati visinele, curatati-le de samburi si codite si pasati-le prin sita. Fierbeti samburii zdrobiti in piulita impreuna cu laptele si zaharul 5 min, amestecind continuu. Luati compozitia de pe foc, strecurati-o si amestecati-o cu fructele pasate. Turnati compozitia intr-o caseta si bagati-o la rece.



Inghetata de capsuni


Ingrediente:

- capsuni jumatate de kg
- zahar pudra 250 gr.
- trei oua
- trei linguri de lapte praf

Modul de preparare:

Bateti spuma albusurile de la 3 oua dupa care adaugati fructele,si zaharul. Amestecati bine, turnati laptele praf dizolvat in 200ml de apa iar la final galbenusurile.

Amestecati totul si bagati inghetata la rece pentru cateva ore.
RuxandraS
Scris: Friday, July 2, 2010 11:30 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/22/2009
Mesaje: 1639
inghetata cu ciocolata


Ingrediente:
- sase galbenusuri
- zahar 300 gr.
- un litru de lapte
- ciocolata 100 gr.
- vanilie

Modul de preparare:

Fierbeti laptele si vanilia, acoperiti oala si luati-o de pe foc. Separat, frecati galbenusurile si zaharul, adaugati ciocolata muiata cu o lingura de apa calduta si continuati sa frecati in acelasi sens. Apoi adaugati lapte, putin cate putin. Fara sa va opriti din a amesteca, puneti oala iar pe foc pana incepe sa fiarba. Cand incepe putin sa se umfle e timpul sa o luati de pe foc. O lasati putin sa se raceasca dupa care o bagati la frigider.
RuxandraS
Scris: Friday, July 2, 2010 11:31 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/22/2009
Mesaje: 1639

Inghetata de vanilie


Ingrediente:
- patru galbenusuri
- lapte 250ml
- frisca 250g
- zahar 150g
- vanilie

Modul de preparare:

Frecati galbenusurile cu zaharul, turnati putin cate putin laptele clocotit cu vanilia, amestecind bine. Dupa ce ati turnat tot laptele iar compozitia s-a racit, adaugati frisca batuta. Turnati compozitia in forma dorita si bagati-o la congelator pentru cateva ore. Inainte de servire puteti sa ornati inghetata cu frisca.
RuxandraS
Scris: Friday, July 2, 2010 11:32 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/22/2009
Mesaje: 1639
sper ca v-am facut pofta, ca mie mi s-a facut, vi voi face foarte curandthumleft
RuxandraS
Scris: Friday, July 2, 2010 11:37 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/22/2009
Mesaje: 1639
ia uitati ce am gasit:


Înghetata de vanilie vs cacao

Tot din ciclul de dorul mamei fac retetele ei, am incercat zilele astea reteta ei de inghetata de casa. A iesit minunata, un deliciu. Daca respectati cu sfintenie reteta, nu are cum sa nu iasa, mama o facea saptamanal, mie mi-a iesit din prima.

Ingrediente:
- 1 l de lapte
- 5 oua
- 1 cana de zahar
- 4-5 linguri de faina
- o margarina (am folosit Rama maestro cu rom)
- 1 borcan de smantana (200 gr)

Se pune jumatate de litru de lapte la fiert. Separat, se freaca galbenusurile cu zaharul, faina si se incorporeaza treptat cealalta jumatate de lapte. Cand sunt omogenizate toate, se toarna peste laptele care se fierbe, nu toata o data ci incet si amestecand in continuu, pt a nu se face ocoloase, Evetual puneti intai putin lapte fiert peste compozitie sa fie cat mai moale si o introduceti treptat.

Se tine pe foc mic si se amesteca incet pana cand se omogenizeaza, apoi se adauga o margarina taiata bucatele mici, smantana si albusurile batute spuma (se pun toate pe rand si se amesteca pana se omogenizeaza fiecare in parte).

Se lasa crema la racit, apoi se imparte in 2 sau 3 parti. Eu am impartit in 2 si am facut o inghetata de vanilie si una de cacao. La inghetata de vanilie se amesteca crema cu 3 pliculete de zahar vanilat si esenta de la un baton de vanilie. Pentru inghetata de cacao, am pus 3 linguri de cacao si 3 esente de rom.

Noua ne-a placut foarte foarte mult, sper ca se vede si din poze ce a iesit :)


mie m-i s-a facut pofta , cred ca si voua, precizez ca sunt luate de pe net, inclusiv pozele.









ingerash
Scris: Friday, July 2, 2010 11:58 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Yamiiiiiiiiiiiiiiiii ce delicii!love
flori1972
Scris: Saturday, July 3, 2010 12:54 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/20/2009
Mesaje: 7636
ruxandra ,multumimhearts

singura inghetata care mi-o place e ce-a de lamaie,asa ca am sa incerc reteta pusa de tine
Ange blanc
Scris: Saturday, July 3, 2010 7:59 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/11/2010
Mesaje: 4221
Ruxandra multumim. pupici
Kmy
Scris: Saturday, July 3, 2010 8:53 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/13/2006
Mesaje: 1653
Fetili, eu la inghetata folosesc miere in loc de zahar ca ramane foarte pufoasa si nu se fac ace de gheata.
Ana
Scris: Saturday, July 3, 2010 2:09 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Zaza vrem poze cu inghetata,daca mai airas ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.