|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22793
| eu n-am curaj sa incerc sa fac inghetata in casa...nu sunt nici o mare mancatoare de inghetata. |
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Mmm..... ce pofta mi-ai facut! Sigur am sa incerc zilele astea una dintre retete desi pana acuma nu am mai facut niciodata inghetata in casa. |
| Am facut reteta de inghetata de cacao postata a doua si a iesit delicioasa Sigur am sa mai fac! |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/22/2009 Mesaje: 1639
| Iuli wrote:Am facut reteta de inghetata de cacao postata a doua si a iesit delicioasa  Sigur am sa mai fac! ce ma bucur, mi-ai dat si mie curaj sa o incerc.am sa o incerc si eu cat de curand.sa aveti pofta |

| ai pus zahar sau miere?daca zahar cum praf sau tos?ca vreau sa fac si eu acum. |

| am facut inghetata de cacao,am pus-o la rece.abia astept sa fie gata si va arat ce a iesit. |
| Vad ca ai facut-o inainte sa-ti raspund. Eu am pus zahar tos ca oricum trebuie pusa compozitia pe foc si se topeste. A iesit mai pufoasa si mai gustoasa de cat ma asteptam. Soacrei mele i s-a parut putin cam dulce dar mie nu. Am ales retetta ca mi s-a parut cea mai simpla si imi si place inghetata de cacao. Sa aveti pofta. |

| Iuli wrote:Vad ca ai facut-o inainte sa-ti raspund. Eu am pus zahar tos ca oricum trebuie pusa compozitia pe foc si se topeste. A iesit mai pufoasa si mai gustoasa de cat ma asteptam. Soacrei mele i s-a parut putin cam dulce dar mie nu. Am ales retetta ca mi s-a parut cea mai simpla si imi si place inghetata de cacao. Sa aveti pofta. eu o am de 3 ore jumate la congelator si inca nu e gata , tu cat ai tinut-o ca sa se intareasca? |

Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Am facut si eu cu stafide si esenta de rom si de lamaie. La cateva ore e bine sa o amesteci, ca sa nu faca ace. |

| mie mia iesit bine zic eu,maine pun si poze. |
| RuxandraS wrote:eu o am de 3 ore jumate la congelator si inca nu e gata  , tu cat ai tinut-o ca sa se intareasca? Eu nu stiu exact cat ca am lasat-o in frigider caam bagat-o si am plecat la plimbare in parc iar cand ne-am intors am mancat-o, sa fi fost 3 - 4 ore. Nu a fost inghetata chiar bocna dar parca a fost mai buna asa fata de cum a fost seara cand nici nu mai puteai baga lingura in ea. Oricum oricat de tare a fost inghetata nu mi s-a parut sa aiba ace de ghiata. Sau poate la mine a fost pofta mai mare de aceea mi-a placut asa de mult |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Fetelor eu una nu va cred fara poze |
| Dovada: a doua tura de inghetata de data asta facuta cu 2 linguri de cafea nes in loc de cacao si ceva mai putin zahar(doar 100g.)
 fara ornare speciala ca nu mai apuca si pentru noi cei de-ai casei mrege si asa. |

Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Eu am facut o mare tampenie. Am pus in smantana niste gelatina. Parca ai manca numai cauciuc, o sa ajunga inghetata mea direct la gunoi! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Eu azi am facut inghetata.Si pentru ca aveam ceva mai mult timp la dispozitie,m-am gandit sa fac si ceva poze,poate va faceti curaj si incercati.Reteta asta o fac de vreo 16 ani si iese delicioasa.
Ingrediente: 1 litru de frisca lichida(indulcita) 10 oua 16 linguri de zahar zahar vanilat esente dupa preferinte cacao(dupa pofta inimii) Aceasta e reteta de baza.

Mod de preparare: Se bate frisca.Se separa albusurile de galbenusuri.

Se bat albusurile spuma cu 8 linguri de zahar.Galbenusurile se bat cu 8 linguri de zahar,zaharul vanilat si esentele pana cand se topeste zaharul.

Apoi se amesteca toate cu o spatula (sau cu mana)pana se omogenizeaza bine.Nu se amesteca cu mixerul ca se lasa.

Se toarna compozitia in casolete.

Se mai opreste putina compozitie in care se amesteca cacaoa si care se toarna cate putina in fiecare casoleta si se amesteca usor.

Se pun in congelator pentru cateva ore.Este usor de facut,nu face ace de gheata si e delicioasa.In maxim jumatate de ora este la congelator.Cam atata inghetata iese la reteta:

Optional se poate adauga la compozitie:ciocolata menaj rupta in bucatele sau rasa,orice fel de ciocolata fara crema,stafide inmuiate in rom,alune sau nuci prajite maruntite,gem sau diferite siropuri de fructe,fructe pentru a obtine diferite arome. Eu acum am pus doar cacao si ciocolata.
Va doresc POFTA BUNA! |
|
|