Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Noi am aplicat regula dulcele nu aduce absolut nici un aport in alimentatie asa ca nu ne trebuie si a functionat perfect. Nu se atinge de bomboane sau jeleuri nici cu slujbe, asta-i super dar am grave probleme daca trebuie sa-i dau orice pastila care trebuie supta si-i dulce. Aici lipsa dulcelui se intoarce impotriva mea pentru ca nu suge nimic, nici un fel de vitamina indiferent de forma amuzanta care o are. Mancam cioco Kinder, o primim ca recompensa. Stiu ca-i considerat retardat primitul de recompense sub forma de ciocolata dar daca la noi merge nu renunt la regula. Partea buna este ca nu mananca toate feurile de cioco, ii plac cele bune calitative si nici atunci nu o incurajez sa termine bucatica. Am observat in jur ca sunt copii care nu papa tot dulcele si vine parintele cu incurajatul: termina toata acadica, termina tot sucul ce logica are sa vrei sa termine tot dulcele, bucura-te ca ai ce arunca! Apoi nu uitati ca zaharul provoaca dependenta! Eu sunt calare pe cioco zilnic, o pap pe ascuns ca sa nu creada Alex ca-i super inteligenta mami si fetei ii spun ca-i mai dragut mai rarut in timp ce eu da-i cu otrava. In homeopatie sunt tratamente pentru "dezaharisire" , scapatul de dependenta de zahar dar sincer nu vreau sa-l urmez, sunt ca un fumator constient careia ii face ingrozitor de multa placere tigara de cioco, multa MIlka sa fie! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| Sunt si eu curioasa intr-o problema. Cum si cand ati introdus dulciurile la copii? Cum a aflat bebe de acadele si bomboane din comert si la ce varsta?
Eu in mintea mea mi-am propus sa o invat pe bebita mai mult cu dulciuri de casa. Mie imi place sa gatesc, dar acum nu prea am pentru cine. Sotul mananca rar dulciuri, iar eu nu sunt in stare sa termin toata tava de una singura.
Acuma, nu stiu ce o sa se intample cu bebita cand o sa creasca mai mare, dar sper sa reusesc ce mi-am propus. Si apoi, daca se duce la gradi si vede la alti copii cum sa ii spun ca ciocolata facuta de mine de exemplu e mai buna decat cea a colegului - care mai mult ca sigur e cumparata?
Eu vreau sa imi feresc copilul cat mai mult de produse din comert, chiar si fast food...Am o colega la servici care si-a dus copilul de ziua lui la McDonald's... Cu astfel de lucruri nu sunt de acord. Poate sunt prea drastica
|
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Princess, ideal ar fi sa nu-i dai nimic dulce artificial cat poti de mult. Asta-i valabil mai ales daca stai tu cu copilul cand este bebe ca daca au grija mai multi de el sigur se gaseste cate un milostiv sa-l invete cu acadele. Apoi invata sa faci cantitati mici de dulciuri chiar si de casa, chiar daca o sa adore numai prajiturile tale nu ar trebuie sa le aiba tot timpul la indemana sau cel putin asa gandesc eu.
Tot timpul poti sa-i spui ca ceea ce faci tu este mult mai bun decat ce se cumpara, noi ii spunem ca ce cumparam are "chimicale" si ca o sa o doara burtica de la ele. Numai ca socoteala de acasa se intampla sa nu se potriveasca cu cea din piata si cateodata copii capata unele "gusturi" artificiale pentru ca nu putem sta non stop numai noi cu ei.
Cu mersul la zilele de nastere ai sa vezi ca-i o epidemie, daca nu-i la McDonals este intr-un alt loc de joaca unde tot fast food se serveste ca altceva nu mai stim sa punem pe masa. Mancarea vine de obicei cu certificat de conformitate ceea ce tu ca parinte nu ai sa poti sa o faci. Inclusiv tortul de la gradi trebuie sa aiba certificat asa ca nici pe ala nu-l poti face. Am ajuns sa certificam toate chimicalele ca fiind ideale si nesigur laptele si oul de acasa. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Din acest punct de vedere eu am fost considerata o mama denaturata.De ce? Pentru ca nu am dat deloc dulciuri copilului meu pana cand nu mi-a cerut ea, adica pe la varsta de 3,5 ani.Asa ca fetita mea nu mananca nici in ziua de azi bomboane , nu vrea acadele , foarte rara cere ciocolata.E adevarat, nici cu dulciurile de casa nu e mare fan, si nici inghetata nu prea vrea.La mine in casa nu se gasesc bomboane sau alte porcarii.Poate candva o sa le descopere, dar ma indoiesc ca va fi vreodata o mare mancatoare de dulciuri (asa cum sunt mama-sa si tata-su) |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Din pacate , asa e ! Trist dar adevarat !
Nici Maria mea nu e fan dulciuri ! ea isi cere Kinderul cu lapte sau Pingui insa ..... spre ex : a fost sambata la o petrecere si nu s-a atins de mai nimic scobitoarea mea : acadele , sucuri acidulate , jeleuri, bombonele M&S, tort din sponge cu gem ...... Ma intreb daca as fi indopat-o cu dulciuri acasa nu ar mai fi atat de prenetioasa si poate putin mai gogoasha !
|
|
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| bereea wrote:Din acest punct de vedere eu am fost considerata o mama denaturata.De ce? Pentru ca nu am dat deloc dulciuri copilului meu pana cand nu mi-a cerut ea, adica pe la varsta de 3,5 ani.
Din punctul meu de vedere, esti mama ideala! Nici eu nu tin dulciuri in casa pentru Alex(pentru mine Da! ), tot dupa 3 ani i-am mai dat si eu cate ceva din comert si nu din proprie initiativa, ci pentru ca a vazut la altii si a cerut. La gradi le da, nu multe, dar din punctul meu de vedere prea mult. Si eu ii fac mereu cate ceva in casa. Eu nu i-as fi dat niciodata nimic, dar din pacate nu-i putem controla la nesfarsit. PrincessLilou, cu cat mai tarziu, cu atat mai bine.
|
|
Inregistrat: 1/16/2009 Mesaje: 1578
| Fiica-mea a vazut in parc, la alti copii caramele, acadele, ciocolata, gume de mestecat, ceai la sticla, pungi cu cartofi prajiti, snak-uri si pizza...la copii de 1-2-3 anisori...noi iesim pe la 11,00 si am incercat mereu ca la acea ora sa-i ofer copilului un fruct ...mamicile vin in parc cu copiii, care mai de care are mainile pline de grozavii de astea Si copilul vede oricit ai incerca sa-l feresti...mami ce e aia? ce e ailalta? e mult pina gusta, vede forma si culoarea si sa vezi cum i se rotesc ochii ca girofarurile cautindu-le prin magazine. A mea primeste maxim o caramea/jeleu pe zi (s-a invatat sa o ceara, i-o dau eu sau i-o ofera altii ), o prajiturica din cind in cind, o patratica de ciocolata cam de 2 ori pe saptamina. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/12/2009 Mesaje: 304
| of ce norocoase sunteti ca copii vostrii numananca dulciuri sau ca ati reusit sa ai tineti departe pana la 3 ani.al meu mananca.e numai vina lui tati ca e copil si eu am mancat.sa nu zic de mama(bunica)ca ce tu nu ai mancat cat ai fost mica? da am mancat dar am niste dinti toti plombati.numai eu stiu prin ce dureri am trecut si cate nopti nu am dormit. eu incerc sa ai dau cat mai putine dar nu prea reusesc.se duce la dulap si plange pana primeste ceva sau incepe bobo bobo bobo bobo pana ma doare capul. mai am si o prietena care tot ai da.sau cand mergem la ea sunt peste tot numai dulciuri trebuie sa strang si sa ascund ca el e mic si ar manca.ai dau jeleuri,cioco din aia neagra ca e mai amara ,a mai mancat si acadele cu toate ca eu nu sunt de acord.daca le primeste nu i le mai pot lua |
|
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Noi nu mancam dulciuri, decat cele facute in casa, pe care i le ofer si lui Ioan, si ocazional cate o ciocolata/inghetata/napolitana pe care le priveste cam neincrezator. Asa ca, in privinta asta, stam foarte bine. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| miorita02 wrote: eu incerc sa ai dau cat mai putine dar nu prea reusesc.se duce la dulap si plange pana primeste ceva sau incepe bobo bobo bobo bobo pana ma doare capul.
Pai, vezi sa nu mai gaseasca bobo prin dulap.arata-i ca nu sunt.si discuta cu prietenele care isi permit sa-i ofere dulciuri.Sa stii ca orice invat are si dezvat. |
|
| da stiu.dulapul nu al poate de3schide si daca reuseste sunt numai sticle de apa si suc jos unde ajungr el,ceva conserve.dulciurile sunt sus.si prietena asta nu intelege.ca intr-o zi am fost la ea si mancase si acasa dulce si la ea stau dulciuri peste tot.eu cum intru incep sa adun sa pun sus sa nu vada,sxi ea ai mai da.atunci m-am enervat si iam luat din mana . |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Multumita unei persoane "dragute", Vi s-a invatat cu acadelele. Eu nu ii cumpar, dar uneori bunicul sau tati ii mai iau, caci sunt printre putinele dulciuri pe care le cere. Tot asa oul kinder, inghetata si ciocolata. Cred ca avea 2 ani si jumatate sau trei cand a inceput sa ceara. Primul "dulce" imi aduc aminte ca a fost....frisca de pe tort N-as putea spune ca exagereaza, dar nici nu e oprit. Si eu, ca si Nico, mai folosesc dulciurile pe post de...intarire, sa zicem adica nu i le promit, dar daca e "cuminte" mai gasim cate ceva de oferit. Apreciez pozitiv ca si daca i se ofera, asteapta si cere si acordul meu. |
|
Inregistrat: 2/6/2009 Mesaje: 2162
| Nici Ale nu e mare fan dulciuri ce mananca e oul Kinder si caramele cu lapte dupa care e topita, dar nu primeste decat una pe zi cel mult.Nu mananca prajituri ,inghetata, si atunci cand mergem la magazin merge direct la mezeluri dupa cremvusti si trece pe langa dulciuri ca si cum nu ar fi acolo. |
|
| al meu din carut le vede si striga bobo bobo.sao co cioco sa co suc .a vazut un blat de tort si a inceput paa paa adica praji.iam zis ca ai faca mami acasa si a tacut.nici nu a mancat multa cand am facut.ca am facut cu cirese din borcan si zicea ca e aca aca adica acra |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Ce ghinion si pe capul nostru cu dulciurile astea. La noi chiar dr. de familie( care e si matusa mea) ii da caramele cand ne intalnim. Am reusit sa nu ii dau doar pana la un an si ceva. Dar cand a inceput sa mearga singurel prin parc si a primit dulciuri, a invatat sa zica "gadici"(acadici) si boboane. Intra sigur in magazin si stie ce sa ceara . Si nu stiu cum ma mosteneste asa de bine ca la biscuitii cu crema ii desface si mananca doar crema; asa fac eu dar nu m-a vazut niciodata. Eu sunt dependenta de dulciuri, nu rezist fara, dar cu greutatea stau bine . Oare nu exista bomboane bio? dulciuri bio? Nu ma tem de zaharul din ele, ci de e-uri, conservanti si coloranti, si ca sa le fac eu nu le pot vinde la magazin |
|
|