Inghetata si dulciurile
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, August 27, 2006 7:49 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Alice e terminata dupa dulciuri si inghetata. Problema e ca ea oricum are probleme cu dintisorii si nu ar trebui sa mai manance deloc dulce, dar nu stiu cum sa fac sa o dezvat.

Copiii vostri mananca multa inghetata, multe dulciuri?
mihaela75
Scris: Sunday, August 27, 2006 8:43 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Hmmm,greu plans Cred ca o inghetata pe zi merge.Bomboane, acadele, ciocolata etc cat mai putin dar zilnic...nu ai cum sa-i refuzi copilului o bomboana.eu acasa aveam un sertar in bucatarie special pt dulciuri.Si puneam acolo mereu cate ceva,doua acadele, cateva bomboane,o ciocolata,depinde de zi.eu nu sunt de acord sa lasi copilul chiar pe zero, e copil si e dornic de dulce.Parca si mie uneori imi vine sa rontai o bomboana.uff
AdrianaC
Scris: Sunday, August 27, 2006 9:07 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Si mie imi vine sa rontai ceva dulce zilnic, desi stiu ca nu am voie, si daca eu nu pot sa ma opresc, cum sa opresc un copil? plans
mihaela75
Scris: Monday, August 28, 2006 5:15 AM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
da, sa stii ca eu ii dadeam voie o inghetata pe zi .Plus bombonele sau acadele sau jucarioare cu bomboane in ele.N-am cumparat niciodata en -gros ca sa fie in casa ca nu se putea abtine si ar fi devorat totul intr-o singura zi.Aduceam asa cu taraita cate-oleaca.Cu ciocolata statea mai prost, am eu un fix cu ciocolata la copiioare
Kiki
Scris: Monday, August 28, 2006 7:16 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
mihaela75 wrote:
Cu ciocolata statea mai prost, am eu un fix cu ciocolata la copiioare

Ai un fix pe bune. Ciocolata face rau. In afara de efectul de cafea, sa nu mai doarma copilul, poate provoca o voma, de zici ce-i aia. Tin minte si acum ca nu aveam mai mult de 10 ani si am mancat o ciocolata mare cu o prietena si ne-a fost un rau!!1 Cu de toate, dureri de cap, de burta, varsaturi...de nu mai stia mama ce sa imi faca.
leut
Scris: Monday, August 28, 2006 7:23 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Bun, dar ciocolata alba, la fel de rau face? Mie mi s-a spus cand alaptam ca pot manca oricat de multa ciocolata alba...si asa am facut, de-aia m-am ingrasat!hohot
Ciocolata alba cred ca poate fi data la copilasi bineinteles in cantitate normala...sic
Kiki
Scris: Monday, August 28, 2006 7:25 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
leut wrote:
Bun, dar ciocolata alba, la fel de rau face? Mie mi s-a spus cand alaptam ca pot manca oricat de multa ciocolata alba...si asa am facut, de-aia m-am ingrasat!hohot
Ciocolata alba cred ca poate fi data la copilasi bineinteles in cantitate normala...sic

Alba, da, dar din aia neagra, nu nu nu
Alina
Scris: Monday, August 28, 2006 8:43 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Catinca mananca dulciurile cu masura, adica e mama acolo si stie cat sa-i dea si cand sa se opreasca; inghetata a mancat cam toata vara, fara a face abuz, cam una / zi, ciocolata, mai rar, bomboane, in general sugar free, acadele, mai deloc (doar cate un moft cateodata). Mai mereu ma intreab ce areca desert; raspunsul meu: un fruct, ia vezi in bucatarie ce-ti doreste inimioara - si astfel mai tai din pofte.
Mai gresesc bunicii cateodata (la mine chiar mai des), cumparandu-le fel de felde prostii de 2 lei, daregardianul la usa (adica eu) si confisca tot.
Mai ales de cand cu durerea de burtica m-am facut mai selectiva, ce eram eu rea (din acest punct de vedere), acum m-am faut scorpie. angry
fdianamaria
Scris: Monday, August 28, 2006 11:29 AM
Nivel

Inregistrat: 2/17/2006
Fiecare cu parerea ei si cu organismul ei...eu una am mancat ciocolata multa, neagra, de cand ma stiu. As fi mancat doar dulciuri cand am fost mica, daca era dupa mine. Nu mi-a fost niciodata rau si nici n-am avut niciodata probleme de dentitie. In total pana la 25 de ani am fost de vreo 4 ori la stomatolog. In plus, sunt o norocoasa...nu ma dor dintii niciodata ras
Adevarul e ca ai mei au bagat foarte multe lactate in mine (dar mi-au dat si dulciuri). Nu exagerat, dar in fiecare zi aveam portie de dulce. Nici n-am fost grasa, doar acum dupa nastere am pus in plus...Asa ca eu consider ca putin dulce zilnic n-are ce sa strice...
Cristy
Scris: Sunday, January 14, 2007 10:38 AM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
Dulciuri !!!!!!!!!! Cu-i nu-i plac......

Si copiilor mei le plac dulciurile.... problem cu dulciurile este ca strica dintii.... bomboane, acadele....fetele mele vad doar in zile de sarbatore adica o data la 1 1/2 - 2 luni....
Snackurile - si ele strica dintii si nu numai.... sunt f pline de grasimi.... si pe ele fetele mele le manaca in zi de sarbatoare... de asemene bauturi dulci, ele beau doar apa........bataus

Napolitane nu au vazut fetele mele de 1 an de zile - si pentru cine nu stie, napolitanele se lipesc de dinti si FAC CARII!!!

Singurele "dulciuri" pe care le primesc sunt snackuri speciale si sanatoase cu unt de alune, pungulite de 20 g nu mai mari... biscuiti si covrigei nesarati din faina neagra... si cand vor ceva de rontait... fara probleme... castraveti, morcovi, ridichi, mere ras

Cat despre ciocolata.... eu prefer un cubulet de ciocolata la copii decat o bomboana... ciocolata se dizolva foarte repede de pe dinti, bomboana sau acadeaua.....Dumnezeu cu mila.... sa nu mai vb de napolitana...bataus.

La intrebarea cu ingetata....ei, aici nu imi prea pasa, poate fi o inhetata pe zi... vara este atat de calduroasa in Israel ... imi este chiar foarte greu sa le refuz...... Asa mai racoreste inghetata...

Si totul cu voiosie si cantec... asta este viata si asta manaca... trebuie sa fie fericite ca sunt sanatoase... si au dintii perfecti... si poate sa spuna cineava ca ele nu manaca dulciuri!!!!! sic

flowers flowers

bereea
Scris: Wednesday, February 20, 2008 4:03 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Vara mananca inghetata...nu se prea omoara dupa ea.
Alte dulciuri, poate ciocolata de lapte de la kinder...are voie una pe zi, adica 20 g.
De dulciurile de casa nici nu se atinge(cui o fi semanand ca noi suntem morti dupa ele)
delfinasa
Scris: Friday, December 4, 2009 9:03 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Nu sunt impotriva dulciurilor la copii, dar le dau cu masura si mai rarut, ca sa nu-si faca un tabiet din asta. Eu nu prea ii cumpar dulciuri ca stiu ca n-o sa ne mai intelegem. Anul asta de la Halloween incoace ce scene dramatice face fii-mea dupa dulciurile de la colindat banghead, ca m-a facut sa le duc in basement sa nu le mai vada ca sa nu-si mai aminteasca de ele si tot ne certam ca sunt ale ei si eu trebuie sa "inteleg la ea". Si cand ii mai dau, alege numai lollipops, caramele si hard candies, adica ce-i mai rau!
Cred ca dintre toate dulciurile nu-i interzic inghetata -ca doar este facuta cu lapte si fructe- fie si in fiecare zi, chiar daca e iarna, numai dupa ce ia masa. Bine, si iaurturile, normale sau de baut, ca desert sau la micul dejun cu cereale, biscuiti.
Laura
Scris: Friday, December 4, 2009 9:26 PM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2006
Eu sunt impotriva tuturor dulciurilor din comert pentru ca stiu ce contin. Din pacate, oricat am pledat impotriva lor, tot i-am mai cumparat lui Alex, dar foarte rar, zic eu, cmparativ cu cat consuma alti copii. Mai scrisesem pe undeva ca nu a mancat mai mult de 5 oua kinder...poate s-au facut 7 de atunci (dar asta datorita surprizei pe care o contine), inghetata doar a gustat asta vara, ciocolata a gustat prima data la aproape 3 anisori (anul trecut de Mos Nicolae) si de atunci nu cred ca a mancat mai mult de 3 tabletele de la Kinder (nu o cutie intreaga!!), napoilitane foarte rar, bomboane niciodata, jeleuri niciodata, suc din comert cred ca insumeaza un pahar..asta numai din gustat, alune ocazional. La cofetarie l-am dus de cateva ori si i-am luat cate o prajiturica si nu va spun ce fericire pe chipul lui. A mancat ursulet Barni mai des, ca vedea mereu reclama si-mi cerea. In rest, ii fac dulciuri in casa, cam de 2-3 ori/ saptamana.
Si pentru ca tot am scris toata polologhia de mai sus, mi-am amintit ca a mai papat toate dulciurile de la gradi...desi nu sunt de acord cu ele, mi se parea frustrant sa i le iau...as fi vrut din suflet, dar e ceva ce-mi depaseste puterea mea de convingere.
delfinasa
Scris: Friday, December 4, 2009 9:37 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
ras Pe cat vrem noi sa le restrictionam dulciurile, pe atat sunt ei de indarjiti sa manance cat pot cand prind ocazia...fii-mea cand s-a vazut cu gramada de dulciuri stransa de Halloween ii sticleau ochii ca la diamante si in seara aia a mancat cat a putut, stiind ca de a doua zi se va instala dictatura antidulciuri hohot.
sousourel
Scris: Sunday, December 6, 2009 11:40 AM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Victor primeste cu moderatie portia de dulce: prajiturele facute in casa, clatite, budinci, etc. Asta mai mereu, dar in cantitati mici. Ciocolata da, dar mai rar si inghetata, numai vara si tot asa, rarut. Ceea ce ma bucura e ca nu simte nevoia sa se arunce pe ele cu disperare si intelege, chiar si in situatii gen "Sf Nicolae, Craciun, Pasti" etc, sa pape acum putin si sa lase si "pentru mai tarziu".
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.