|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Vanina, zaharul ar trebui sa te sperie foarte tare pentru ca provoaca in primul rand dependenta si pentru ca efectul lui asupra organismului este ca o bomba goala de energie cu calorii goale.
MIorita, tu esti sefa, pune mana pe bici si da in cei din jur. |
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| miorita02 wrote:da stiu.dulapul nu al poate de3schide si daca reuseste sunt numai sticle de apa si suc jos unde ajungr el,ceva conserve.dulciurile sunt sus.si prietena asta nu intelege.ca intr-o zi am fost la ea si mancase si acasa dulce si la ea stau dulciuri peste tot.eu cum intru incep sa adun sa pun sus sa nu vada,sxi ea ai mai da.atunci m-am enervat si iam luat din mana .
Sincer, eu as renunta la prietenia cu ea....daca as fi foarte hotarata sa nu-i mai dau copilului dulce. E foarte usoar sa dai vina pe cineva, cand de fapt tu te complaci intr-o anumita situatie. Dar problema e a ta, ia-o in maini si rezolv-o. Daca vreau sa fac ceva cu/pentru copilul meu, nici mama, nici bunica, prietena, nimeni nu ma poate opri sau influenta. Apropo de acadele, Alex are 4 ani si nu a gustat niciodata si nici n-o sa guste vreodata. Tin foarte mult la dantura pe care o are acum (nu e chiar perfecta, dar e bine) si pentru nimic in lume nu as vrea sa repete experienta mea dureroasa pe care am avut-o cu maselutele, din cauza dulciurilor sau a neglijentei. Am facut un copil sanatos si sper sa-l mentin sanatos prin hrana cat mai buna si cat mai putine dulciuri. |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/12/2009 Mesaje: 304
| laura mersi pentru sfat.dar sa stii ca nu e usor sa nu mai fii prieten cu cineva mai ales cand esti singur la capatul pamantului.am fost fericita cand am mai gasit o ramanca aici in satucul asta . |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| sa nu exageram.... mie mi s-ar parea viata asa urata fara dulciuri deci nu va luati de ele prea tare |
| vanina wrote:sa nu exageram.... mie mi s-ar parea viata asa urata fara dulciuri deci nu va luati de ele prea tare Vanina, nu exagerez. Si mie imi plac dulciurile. Si tocmai pentru ca stiu cat sunt de nocive o anumita categorie pentru dintisori si nu numai, incerc sa-mi feresc copilul de ele: caramele, bomboane, jeleuri, acadele, etc. Nu sunt exagerata si fac foarte multe pentru copil in casa, la cuptorul meu si cu ingredientele mele. Dulciuri din comert ii dau foarte rar...poate nu atat de rar pe cat mi-as dori, dar asta din cauza varstei si a frustrarilor care pot veni din partea copilului. |
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Nici eu nu sunt incantata. Mi-as dori sa existe numai dulciuri bio la magazine, ca sa nu avem probleme :) De exemplu cum sunt la farmacie biscuitii bio pt copii indulciti cu suc de struguri... daca am gasi prin magazine dulciuri din astea ce bine ar fi Ca nu prea am timp sa fac si dulciuri in casa si chiar daca le-as face, tot ar intra in magazin dupa bomboane. Zaharul nu e singurul vinovat pt cariile copiilor sau pentru obezitate. g_nicoleta cand am spus ca zaharul nu ma sperie, faceam referire la faptul ca e-urile, colorantii si conservantii din dulciuri sunt mult mai periculoase!
Last edit: off-topic pe mine ma distreaza faptul ca prietenele mele (si nu numai), care fumeaza si poate au si alte vicii, comenteaza de dulciurile mele Aaa si mi-am amintit de alte categorii de mamici care fac dulciuri in casa dar folosesc ingrediente e-uri, coloranti, arome artificiale parca nu vad rostul... |
| vanina wrote:sa nu exageram.... mie mi s-ar parea viata asa urata fara dulciuri deci nu va luati de ele prea tare
Stai linistita ca si eu fac parte din fan club "mamanca dulciuri pana la moarte" dar nu vreau sa faca si puiul meu parte din el. Acum de exemplu savurez cioco de casa facuta impreuna cu Alex ieri,nu i-a placut defel gustul. Am pus compozitia calda intr-un sprit si am facut tot felul de forme si ea spunea: asta are forma de caca de pisica, asta forma de caca de catel Eu ma distram la nebunie. |
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| eu ce nu inteleg e ca multa lume daca vede un copil dragalas cu mama lui pe strada, la magazin, in parc, la statia de autobuz, oriunde ii da ceva din sacosa care se intampla sa fie mai tot timpul cioco sau o bomboana. sunt sigura ca unele persoane de genul, isi feresc copii lor dar dau la altii. de ce nu ne oprim astefel de "dragalasenii" si nu le dam verde decat daca avem in sacosa un mar, un fruct...orice altceva dar nu snacks-uri sau dulciuri? mie mi s-a intamplat sa vad persoane care au oferit dulciuri la copii si au zis apoi ca ai lor nu mananc asa ceva...de ce sa mai ofere la altii atunci? cum sa ii explic eu atunci copilului meu ca ce i-a dat tanti nu e bun? nu pot sa o fac de fata cu cel/ cea care i-a oferit cadoul..si pe urma nu e prea tarziu? eu cred ca o sa iau bomboana din mana femeii si am sa ii zic ca i-o dau dupa masa...si apoi nu o mai vede bebe... |
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Nico, ce simpatica este Alexandra!
PrincessL, e o varianta si scuza cu datul dupa mese, eu insa spun verde in fata: multumi, dar nu consumam. De altfel Alexandra singurica stie ca cioco ii provoaca bubite, jeleurile sunt plastic, alte minunatii sunt "naspa", si tot asa... |
| Apropo de ce spune PrincessLilou despre oferitul dulciurilor...s-a intamplat odata sa intru intr-un magazin aglomerat si efectiv nu-mi dau seama cand si cum a primit Alexandru o bomboana (din aceea tare care strica dintii ). Copil curios, a vrut s-o desfaca. A luat-o acasa, a dormit cu ea pe perna. L-am pacalit noi cateva zile sa n-o desfaca. Cand am vazut ca nu se mai poate si curiozitatea lui a atins apogeul, sotul a inlocuit bomboana cu paine, a impachetat-o frumos sa nu se observe nimic si i-a dat lui Alex sa manance. Cu ochii stralucindu-i de bucurie, Alex a papat continutul. Noi ne dadeam ghionturi pe langa el si radeam pe infundate. A mancat-o pe toata si a spus ceva de genul: "parca-i paine". Eu am evitat intotdeauna sa primesc ceva de la cineva de pe strada. Odata am primit o banana, inopinat. Am aruncat-o si imediat am cumparat alta. Na, am si eu pasarelele mele. Odata Alex tipa ca vrea ceva ce manca un copil si m-am pomenit ca-mi da o batrana 1 leu sa-i cumpar si eu. Am refuzat, dar a fost foarte insistenta. |
| monique wrote: PrincessL, e o varianta si scuza cu datul dupa mese, eu insa spun verde in fata: multumi, dar nu consumam. De altfel Alexandra singurica stie ca cioco ii provoaca bubite, jeleurile sunt plastic, alte minunatii sunt "naspa", si tot asa...
Ce inventive suntem , stai linistita ca asa vei fi si tu Princess. Copilul va creste cu tine si in general incerca sa te satisfaca, sa vada ca-ti place de ceea ce face. Laura, frumoasa faza cu painea dar si mai frumoasa faza cu refuzatul banilor. Odata daca accepti apoi sa vezi ce circ starneste in jurul lui ca sa-i faci pe plac.
|
| Laura wrote: A luat-o acasa, a dormit cu ea pe perna.
Laura wrote: sotul a inlocuit bomboana cu paine, a impachetat-o frumos sa nu se observe nimic si i-a dat lui Alex sa manance.
sa stii ca la asta m-am gandit si eu sa fac. mai ales daca e ceva impachetat sa o inlocuiesc cu ceva facut in casa. |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| La fata,vara ii dau inghetata,dar doar una intr-o zi.Am noroc ca bomboanele nu-i plac,nici acadelele,si nu mananca.Ciocolata...doar aerata sau de la kinder mananca. Dar nu mult,vreo 20g.Nu vrea nici ea,nici eu,sa se ingrase .
Baiatul mananca inghetata,tot asa,una intr-o zi,iar ciocolata,doar de la kinder,dar tot asa,vreo 20g...el e aschiuta,nu zici ca implineste 6 ani... |
|
| eh, ca sa vezi..cate s-au schimbat din 2010. sophie va face in curand doi anisori. si ...dulciuri mancam, dar nu orice.
sophie mananca iaurt pentru copii, inghetata, biscuiti simpli pentru copii, si gogosi. asta de la categoria grea de comert. in rest, mananca tot felul de fructe. nu mananca ciocolata, nu acadele, nu bomboane, nu guma, nu biscuiti cu crema, nu napolitane.
bunica Dee, i-a dat 30 de oua de ciocolata Pastele asta si sophie a gustat unul. i s-a lipit asa de usor de inimioara incat vreo luna de zile tot a strigat sa ii dau iepurasul de paste (ca era de cioco) dar nu l-a mai vazut si mami i-a zis ca nici nu-l va mai vedea pana la urmatorul Paste, si tot asa... |
|
|