Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2006 Mesaje: 1445
| Nu stiu daca am postat unde trebuie, caci se mai incadreaza intr-un alt subforum... Ne dati si noua un sfat, sau mai multe? In fapt: Sotul meu si fratele lui, vor sa cumpere apartamentul proprietate personala a tatalui lor, proprietate comuna cu sotia sa de a doua... Asta in ideea de a il exclude de la o eventuala mostenire pe baiatul (singurul copil, de altfel...) al celei de a doua sotii, baiat pe care nu prea l-au vazut la fata nici socrii mei, nici sotul sau cumnatul meu... Au fost pana acum la doi notari, si au primit sfaturi care se cam bat cap in cap... Unul a spus ca se poate face renuntare de drepturi de catre soacra mea in favoarea sotului ei, implicit a lui Andrei si a fratelui lui, iar celalalt a zis ca nu se poate face decat prin act de vanzare-cumparare prin uzufruct viager, si numai cu clauza de intretinere, caci altfel poate fi atacat! Acum, eu nu mai stiu ce sa cred... Pe langa asta, stiu ca nu au facuta intabularea, si nici cadastrul... Are cineva vreo cunostinta in acest domeniu, pentru ca intr-un astfel de caz, nu prea imi vine sa dau actele pe mana unui necunoscut, chiar si agentie fiind... Ai mei baieti vor sa rezolve repede treaba asta... E cineva care lucreaza intr-o agentie imoboliara care ar putea sa ne dea un sfat legat de intabulare si cadastru? Sau cineva care lucreaza (sau are tangente cu domeniul juridic, notarial) cu legislatia actuala sau viitoare (ca am inteles ca de la 1 ianuarie 2007 intra alte legi in vigoare) si ne poate sfatui? Nu mai am incredere in notari! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Cris, de ce nu consultati un avocat in problema asta? Stiu ca e scump, dar macar aflati ceva sigur. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Exact la asta ma gindeam si eu , un contract bine facut , in astfel de situatii , necesita neaparat si un avocat. Legea noastra a romanilor are atitea dedesubturi si atitea interpretari incit mai bine "dai un ban dar stai in fata"(asta este o vorba de prin zona noastra ) |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| dya wrote:Exact la asta ma gindeam si eu , un contract bine facut , in astfel de situatii , necesita neaparat si un avocat. Legea noastra a romanilor are atitea dedesubturi si atitea interpretari incit mai bine "dai un ban dar stai in fata"(asta este o vorba de prin zona noastra )
Mda...vorba asta este peste tot. Partea nasoala e ca o portita de scapare exista in fiecare lege...cu sau fara avocat |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Kiki wrote:Mda...vorba asta este peste tot. Partea nasoala e ca o portita de scapare exista in fiecare lege...cu sau fara avocat
Asta este si mai adevarat,din pacate |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| CRis, am fost intr-o situatie similara(nu era in relatia cu parintii ci cu niste rude dar cam tot aceeasi situatie este) si la sfatul avocatului am facut contract de intretinere. Motivatia a fost faptul ca intr-un eventual proces pierzi automat daca ai contract vanzare cumparare intre parinte si copil (bunici nepoti, matusa-nepoti). Cica instanta din start considera ca nu a fost facut pe baze reale si te va pune sa demonstrezi de unde ai avut bani sa cumperi respectivul imobil; apoi pot fi considerati ca partasi si parintii care au facut o asa vanzare fictiva in defavoarea altui copil. Avand un contract de intretinere demonstrezi ca tu ti-ai luat niste raspunderi fata de parinti, ca-i ingrijesti si ca te intereseaza soarta lor si ca intentia ta nu este sa-i deposedezi in defavoarea altui copil. Asa a fost la noi. Partea buna a fost ca la noi contractul a fost facut public in familie si a aflat si copilul implicat. Asa a inteles mai usor ca nu mergea pricipiul ca : "eu nu fac nimic in viata pentru ai mei ci astept doar sa moara ca sa-mi ramana casa." Acum treburile sunt linistite si contractul este solid in picioare. Si noi am facut schite cadastrale si intabularea inainte de a merge la notariat. Schita a fost acum un an jumate 5 mil pe 2 loturi si 10 mil actele la notar. La notariat sincer iti spun ca am crezut ca ma prabusesc cand mi-a spus ca un asa contract ajunge asa de scump. Deci si contractel;e de intretinere costa ca si un contract de vanzare cumparare. Mult succes si mare grija! |
|
|