Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Cum ati reactiona daca ati afla ca sotul nu va este fidel ? V-ati da seama? Cum? Care sunt primele semne care v-ar pune pe ganduri ? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Adriana, mi-ai luat-o inainte...si eu voiam sa deschid un topic cu acest subiect(m-am gandit la chestia asta aseara, cand am revazut filmul "Hartuire sexuala")...mi-e destul de greu sa spun ce as face...acum, avand doi copii, probabil ca l-as ierta, dar ar fi greu sa accept ca a fost cu altcineva...uf! nu stiu ce sa zic, sper sa nu trec niciodata prin asa ceva, e usor sa zic ca l-as ierta sau as divorta, dar, pana nu treci prin asa ceva, nu ai de unde sa stii cum ai reactiona... |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Sunt sigura ca fiecare isi da seama daca e inselata sau nu.Imposibil sa nu vezi o schimbare cat de mica .Daca s-a dus o data la o prostituata poate nu-ti dai seama dar daca intervine o amanta, sigur vezi ca ceva e altfel.Al meu nu ma poate insela chiar daca ar vrea ca la ei la musulmani e mai greu,pierzi prestigiul si atentia familiilor " bine asezate" , nu mai esti invitat la diverse ocazii si nimeni nu-ti mai calca pragul,comunitatea incet incet te scoate din randurile ei si te trezesti singur.Oricum ideile lui despre femeie si sexualitate sunt cam de pe vremea bunicii( si sunt f. sanatoase)asa ca nu-mi fac probleme.Totusi, daca m-ar insela vreodata, poate as incerca sa iert dar sigur nimic nu va mai fi la fel.Vorba aia :increderea se pierde o singura data. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Si eu cred ca as incerca sa iert, dar de vreme ce a facut chestia asta odata o poate face si a doua oara...as sta mereu in garda si poate as fi stresata sau poate as deveni paranoica... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Ei, noi gandim acum din perspectiva sotiei care e si mama. Acum deja e mult mai greu sa accepti o despartire ca urmare a infidelitatii sotului. Daca inainte puteai sa ii spui frumusel "fa-ti bagajele si sterge-o de din viata mea", dupa aparitia copilului deja e mult mai complicat si mai greu de luat o astfel de hotarare. Pentru ca automat ne gandim la puiutii nostri mici... Cred ca sunteti de acord cu mine, nu?
Dar vreau sa va lansez si eu o intrebare: voi, la un moment dat in viata, sau chiar ca razbunare a unei infidelitati a sotului, ati putea sa inselati? |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| al meu nu cred ca risca, stie ca nu iert, nu-i dau alte sanse ci pun punct daca Doamne fereste se ajunge aici. Si ar pierde mult prea mult, nu cred ca merita. Pe de alta parte nici n-ar avea cand , noi fiind si colegi de serviciu eram impreuna 24 din 24.Iar acum, dupa serviciu e acasa |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| In cazul unei infidelitati pasagere,vorbind acum din perspectiva unei mame si sotii ,cred ca fiecare are dreptul la o a doua sansa...Problema este cu "viermele"care iti ramine in suflet si care roade continuu.Te gindesti ca,daca a fost posibil sa-ti insele increderea si pe tine o data, de ce nu ar mai face-o?... Sint de acord ca,in cazul unei relatii extraconjugale stabile,e imposibil sa nu-ti dai seama.Ciorba nu mai e la fel de calda,casa la fel de curata,prietenii comuni la fel de haiosi...Ceva ,ceva se schimba!Important este si sa vrei sa-ti dai seama de asta si sa nu te minti! Iar cu iertarea...asta se poate.Dar cu uitarea ce facem? |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| oana_nicole wrote: Dar vreau sa va lansez si eu o intrebare: voi, la un moment dat in viata, sau chiar ca razbunare a unei infidelitati a sotului, ati putea sa inselati?
Asta e cel mai prostesc mod de a te razbuna...nu-ti faci rau decat tie.O casnicie in care numai unul a inselat o data se mai poate salva dar daca si celalalt a luat-o pe aratura...salutare.Se cheama "familie de dragul copiilor".Nu va mai fi atmosfera de dinainte si nici glume nu mai poti face ca pica "pe subiect".Eu nu le am cu inselatul ca mi-a facut mama spalare de creier, mi-a umplut capul cu lectii de viata de ma urmaresc si acum ( dar mi-au prins bine).Am suferit cu ex-ul, numai eu stiu, dar mai degraba ma gandeam la sinucidere decat la inselat.Nu recomand inselatul, nu se merita |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu nu as putea sa insel. Daca as insela, s-ar termina. Mi s-a intamplat o data, in facultate, eram cu prietenul meu de 3 ani si m-am indragostit de un altul, am rezistat ct am putut dar pana la urma am cedat, si apoi m-am dus si marturisit si ne-am despartit. Sper ca niciodata sa nu ma mai "tenteze" nici macar un pic altcineva...Ir dca sotul meu m-ar insela, ceea ce nu prea vad posibil, cred ca l-as ierta, pentru ca stiu ca ma iubeste si eu il iubesc prea mult. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Pentru mine inselatul ar fi un prag mult prea greu de trecut, iertat sau uitat. Poate par idealista dar cred ca m-am casatorit cu un barbat inteligent. Inelatul cu o prostituata l-ar face in ochii mei un idiot incompatibil cu viata si sperantele mele de viitor. Nu as putea sa inteleg ce anume ar gasi excitant si atragator la o femeie care o face pe bani cu oricine, oriunde si oricum. Inselatul cu o amanta ar presupune lipsa de iubire intre noi doi si atunci mai bine ar fi sa ne vedem fiecare de drumul lui. Da, avem un copil, dar nu cred ca as mai putea avea o viata frumoasa stiind ca a mangaiat si iubit o alta femeie. Nu cred ca as putea trece peste inselat pentru ca nu este vorba doar de sex ci si de minciuna, ipocrizie... Apoi cand inseli nu o faci doar cu organele sexuale o faci si cu mintea.
|
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| g_nicoleta2000 wrote:Pentru mine inselatul ar fi un prag mult prea greu de trecut, iertat sau uitat. Poate par idealista dar cred ca m-am casatorit cu un barbat inteligent. Inelatul cu o prostituata l-ar face in ochii mei un idiot incompatibil cu viata si sperantele mele de viitor. Nu as putea sa inteleg ce anume ar gasi excitant si atragator la o femeie care o face pe bani cu oricine, oriunde si oricum. Inselatul cu o amanta ar presupune lipsa de iubire intre noi doi si atunci mai bine ar fi sa ne vedem fiecare de drumul lui. Da, avem un copil, dar nu cred ca as mai putea avea o viata frumoasa stiind ca a mangaiat si iubit o alta femeie. Nu cred ca as putea trece peste inselat pentru ca nu este vorba doar de sex ci si de minciuna, ipocrizie... Apoi cand inseli nu o faci doar cu organele sexuale o faci si cu mintea.
Ai dreptate Nicoleta si eu merg pe aceeasi varianta nu pot sa accept ideea ca atinge sau mangaie pe altcineva si apoi sa puna mana pe mine stiu ca as suferi daca ne.am desparti dar cred ca as suferi mult mai mult locuind sub acelasi acoperis ar fi lipsa de incredere ,i-as reprosa mereu si ma gandesc ca daca a facut odata de ce nu ar face de mai multe ori . |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| AdrianaC wrote:Cum ati reactiona daca ati afla ca sotul nu va este fidel ?
L-as trimite de unde a venit.Fara reprosuri, fara circ, fara balci.Ar primi instiintare prin posta draga lui mamica sa ridice "coletul" cu bagajele lui.As skimba yala si intr-o fractiune de secunda si-ar da seama ca trebuie sa-si caute alt "culcus".
AdrianaC wrote:V-ati da seama? Mi-as da seama ....si inca cum....ne cunoastem atat de bine, ne simtim unul pe altul...
Flerul si al "tz"spelea simtz mi-ar da de banuit.
AdrianaC wrote:Care sunt primele semne care v-ar pune pe ganduri ?
Paaiii....numai daca nu mai m-ar saruta de 100 de ori pe zi, daca nu mai mi-ar aduce flori, daca nu ar veni intins acasa, daca nu mai m-ar suna in cursul zilei, daca nu ar mai dori ca fiecare secunda libera sa o petreaca cu mine, daca nu mai mi-ar gati, daca in fiecare ssaptamana nu mi-ar rezerva cel putin o surpriza....daca toate astea ar inceta (si ar mai fi inca multe altele), atunci ar fi clar ceva la mijloc.Sau cel mai probabil cineva. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| oana_nicole wrote:
Dar vreau sa va lansez si eu o intrebare: voi, la un moment dat in viata, sau chiar ca razbunare a unei infidelitati a sotului, ati putea sa inselati?
Mi s-ar parea cea mai crunta ipocrizie de care as da dovada daca mi-as insela sotul.M-am rugat ani de zile pentru o familie frumoasa, pentru un sot potrivit felului meu de a fi ca, dupa ce Dumnezeu a fost atat de milostiv si ingaduitor cu mine si mi-a daruti lucruri si momente pe care traindu-le, mai mult ca sigur nu le meritam, iar eu sa-I raspalatesc bunatatea cu o asemenea mizerie umana?In nici un caz.Sunt datoare Celui ce m-a creat pentru cea mai mare fericire traita de mine vreodata:familia mea, adica sotul si copilul meu.
Nu sunt capabila sa insel, in skimb sunt capabila sa fiu sincera sa sa spun:"gata, s-a terminat, fiecare isi vede de treaba lui.Ne intelegem astfel incat sa vizitezi copilul, sa petreci clipe frumoase alaturi de el si atat".Nu as jertfi copilul de dragul aparentelor.
APoi, nu as raspunde infidelitatii cu o infidelitate.Pe langa faptul ca as fi mult prea ranita, nu imi sta in fire sa fiu razbunatoare.Nu ma razbun pentru lucruri minore, d'apoi pentru ceva ce afecteaza 3 sau poate mai multi memebri ai aceleiasi familii.
Nu as putea trece peste o infifdelitate,ca ma stiu cu clontul mare si i-as reprosa la tot pasul, as fi suspicioasa, dar, cel mai rau lucru ar fi ca mi-ar fi scarba de el, ca a fost lanaga altcineva, ca tot ceea ce face cu mine face si cu alta.Eu inca mai cred ca tot ce ii ofer sotului este numai pentru el si viceversa.
Sper din tot sufletul sa ne pastram inimile si trupurile curate unul fata de celalalt, sa indepartam ispitele, caci mai devreme sau mai tarziu ispitele tot vor veni.De ex.cand eram insarcinata in 3 luni (inca nu mi se vedea burtica dar toti colegii stiau ca sunt insarcinata), unul din colegii mei(casatori si cu copil de 1 an) imi facea oki dulci de cand m-am angajat,Am mentinut o relatie pur colegiala cu el, dar asta nu l-a impiedicat sa imi faca avansuri insarcinata fiind.Pe cand celalalt coleg nici macar nu a putut sa vina la cununia mea, pentru ca "visam sa fiu eu alaturi de tine.nu am suportat gandul ca te vei marita cu altul".Cu cel din urma coleg si acum mai vb.la telefon, ne-am intalnit si in institutie si cu copilul, si gravidutza, si vad in privirea lui acel "ceva", dar are un atat de mult bun-simt, care ma face sa-l respect pentru puterea lui de stapanire.Sotul ii cunoste pe amandoi colegii si pot spune ca pe cel din urma kiar il place si-l respecta la randul lui.Prieten cu cei 2, mai este inca un coleg de-al nostru, casatorit, in prezent cu 2 copii.Abia ii nascuse sotia de 2 saptamani al doilea copil cand el s-a autoinvitat la mine acasa, intr-un mod de-a dreptul grosolan.P'asta sotul il cunoaste numai din vedere (i l-am aratat in metrou) si, impulsiv cum e sotul meu a zis "ca-i sparge fata" daca-l mai vede in preajma mea.
Deci, oameni cu copii acasa, casatoriti, si tot se gandesc la "oportunitati".Dar oare ce-i determina pe oameni sa-si insele partenerul? |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 8/16/2006 Mesaje: 43
| sintem casatoriti copii inca nu avem ... daca as insela eu ?- nu ... nu as putea pt ca mi-a intrat in sufletel deci daca ar aparea probleme intre noi as incerca sa le rezolv (in orice relatie mai exista certuri marunte, mai mari ,...depinde de la caz la caz )si daca fereasca dumnezeu nu ma mai pot intelege cu el am lua o hotarire de comun acord si am spune amindoi gata ... s-a terminat dupa parerea mea barbatul care are o amanta se schima in comportament :nu mai este atent cu tine , iti cauta "nod" in orice ,nimik din ce faci nu mai este bine ,cauta tot timpul cite un motiv sa plece de acasa . chiar credeti ca este vreo femeie care sa nu simta ca este inselata ? |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Hmm greu de spus ce as face daca as afla ca ma inseala sotul( si as afla,sunt sigura de asta.il cunosc prea bine ca sa nu-mi dau seama de o asemenea transformare).De iertat nu cred ca l-as ierta.Povestea s-ar repeta.Sunt sigura.In plus, odata ce m-a inselat, e clar ca nu ma mai iubeste.Si atunci....de ce sa mai raman cu el?! De dragul lui Matei???NUUU... Matei ar fi mai fericit intr-o familie in care parintii se iubesc si se respecta. |
|
|