Nivel: Membru
Inregistrat: 2/23/2006 Mesaje: 81
| Lasa draga mea kry ca ne rezolvam noi baiurile si trecem si noi dincolo ... daca nu sarim gardul da ce Cum stii foarte bine nu sunteti singurii care aveti baiuri ... la noi este problema feminina ... FSH ridicat ... asa ca asta e incercam cu ajutor.
Lasa draga mea va fii bine si sotul tau va fii super dupa tratament ... si o sa vina puiutii ca pe banda. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| gugulet, kry parca vad ca maine-poimaine se umple iar forumul de burtici si o sa sarim toate pe voi, ca babele, cu sfaturi si indicatii.. Doamne ajuta |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Gugulet, ce e aia FSH? Scuza-mi nestiinta |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| FSH (Hormon Stimulator al Foliculei)
Am gasit un articol interesant...
Scopul fiecarui ciclu reproductiv este sa maturizeze un ovul din ovar (existand astfel oportunitatea de fecundare si pregatirea corpului femeii daca insarcinarea are loc). Scurgerea menstruala este cel mai bun moment pentru inceperea urmaririi ciclului pentru ca este singurul moment cand acesta poate fi observat.
In prima zi a ciclului nivelul diferitiilor hormoni implicati este foarte scazut. Nivelui scazut al estrogenului face ca hipotalamusul sa comande glandei pituitare sa secrete in sange FSH (Hormon Stimulator al Foliculei). Ovarele reactioneaza la nivelul crescut de FSH din sange si incepe procesul de maturizare a ovulului in interiorul foliculelor ovarelor. In timp ce foliculele cresc se secreta estrogen. Prezenta estrogenului face ca celulele din endometrium (captusala uterului) sa se multiplice si captuseala devine din ce in ce mai groasa. Nivelul de estrogen continua se creasca pentru aproximativ 10 zile pana cand este destul de ridicat pentru a face ca glanda pituitara sa secrete hormonul LH. Aceasta crestere brusca a nivelului hormonului LH determina eliberarea ovulului maturizat din interiorul foliculelor. Nivelul crescut al estrogenului produce de asemeni modificari ale cervixului si a mucusului cervical. Numita si ovulatie, aceata eliberare a ovulului apare cam la jumatatea perioadei ciclului reproductiv si are semnificatia ca ovulul este pregatit pentru fecundare daca sperma este prezenta. In acest moment FSH-ul si LH-ul au cele mai ridicate niveluri, dar nivelul estrogenului scade in doua trei zile de la ovulatie.
Dupa ce un ovul a fost eliberat , celulele care au captusit foliculele ovariene isi schimba forma si culoarea devenind un corpus luteum (corp galben). Acesta secreta si estrogen si progesteron , un alt hormon. Nivelul progesteronului este mai ridicat la ovulatie iar nivelul estrogenului creste din nou. Cresterea nivelului progesteronului determina o crestere a temperaturii corpului femeii. In aceasta faza a ciclului, captusala uterului este deja de 5-10 ori mai groasa decat dupa oprirea ultimei scurgeri. Dar cu ajutorul progesteronului din corpus luteum captuseala se modifica pentru a forma straturi distincte, nutritive si cu alte calitati necesare pentru a sustine o sarcina daca ovulul este fecundat. Prezenta progesteronului de asemeni produce scaderea treptata a nivelurilor FSH-ului si LH-ului. Cand nivelul FH-ului este destul de coborat, corpus luteum nu mai este stimulat si treptat se opreste secretia estrogenului si progersteronului. Aceasta scadere a nivelurilor FSH-ului si LH-ului face ca uterul sa elimine captuseala -aceasta este prima zi a urmatorului ciclu.
Daca are loc feritilizarea, nivelul progesteronului ramane ridicat si captuseala uterina ramane pentru a gazdui ovulul fecundat. Un singur spematozoid este acceptat in ovul devenind impreuna prin fecundare o singura celula. Fecundarea cu succes apare in prima treime a tubului falopian si isi incepe calatoria spre uter (aproximativ 10 zile) unde se fixeaza in captuseala nutritiva si bogata in sange. Aceasta hraneste celula si, curand, se dezvolta embrionul si placenta.
romedic.ro |
|
| Mersi kiki ca ai raspuns in locul meu deliei ... da intr-adevar este hormonul care se ocupa de crearea si cresterea foliculilor. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| gugulet wrote:Mersi kiki ca ai raspuns in locul meu deliei ... da intr-adevar este hormonul care se ocupa de crearea si cresterea foliculilor.
Cu placere...eram si eu curioasa ce inseamna, ca nici eu nu am stiut. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Kry,Gugulet,speranta moare ultima,parca asa se spune,nu? Si va intreb asta eu,care am asteptat 10 ani pina sa-mi vad visul implinit! In curind veti trece de partea burticilor, nu o sa va vina sa credeti cind se va intimpla asta! |
|
| Pai din ce pricep io e bine sa fie nivelul FSH ridicat, da gugulet zice ca topcmai asta e problema. Hai gugulet explica-mi tu asa, fare termeni medicali ce si cum, ca vreau si io stiu, sa nu mor proasta. |
|
| Pai sa incep asa cu inceputul ... cum am mai spus hormonul acesta se ocupa de foliculi. Asa si organismul in functie de nevoi secreta hormonul acesta. Si daca nu este intre nivelul de 4-5 U/l atunci imediat rezulta ca foliculii tai se dezvolta deficitar(ca si la mine de ex) si poate duce de multe ori(ceea ce se intampla la mine) sa nu se poata elibera din folicul ovulul. Si nu se dezvolta un ovul sanatos ci unul "subnutrit" sa zicem. Inca un efect este si acela ca endometrul(acesta este in uter si de el se lipeste sarcina) este si el micut si subtire. Cam astea is efectele si e bine sa fie mare dar nici foarte mare. Acuma ptr cei care vor sa isi faca dozari hormonale dr meu spunea ca e bine in uan din zilele de 7,14 sau 21 sa se faca. Cel mai cocnludent si de ajutor ptr dr e cea din ziua a-7a caci dupa te poate ajuta vazand rezultatul ... si poate urmari evolutia.
Un articol mai pe intelesul meu este aici: http://www.justmommies.com/articles/high_fsh_level.shtml va rog sa ma scuzati daca nu am tradus. Dar sper ca va descurcati. |
|
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| kry, gugulet, suntem alaturi de voi! Fruntea sus! |
|
| mersi guglet, sa zicem ca am mai priceput cate ceva. succes mult. ce fel de tratament faci? |
|
| Nu fac nici un tratament momentan caci nu are sens ... ci pur si simplu mi-a urmarit dr foliculii din ziua 10 - 14 si in ziua 14 mi-a dat o injectie de Pregnyl. Si de la injectia asta are loc ovulatia la 36 de ore. Luna asta am incercat natural iar daca nu am reusit atunci de luna viitoare facem stimulari ... urmarire foliculara, injectie si dupa injectie o inseminare artificiala. Cam asta o sa facem si speram ca vom reusi... daca cumva nu am reusit. Sincer nu stiu cata rabdare o sa am sa astept pana pe 21 dar trebuie caci nu are rost sa cumpar teste peste teste. Cam asta e delia si mersi mult ca ne sustineti si pe mine si pe kry. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| waw, noi burtici la orizont Sa dea Dumnezeu sa fie bine si... felicitari, gugulet, ca tare presimt ca meriti |
|
| codruta draga mea nu cobi ... ca eu as vrea sa astept pana la capat ... esti o scumpa sincer in adancul sufletului meu si eu vreau sa cred ce zici tu dar dupa atata vreme parca numai cele 2 liniute imi mai garanteaza. Esti o scumpi |
|
| Gugulet, mai e cale lunga pana pe 21, cred ca tie ti se pare si mai lunga. Succes mult si sa vezi cele doua liniute mult-asteptate! |
|
|