Infertilitatea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
nicoleta_elena
Scris: Tuesday, January 8, 2013 11:39 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 1/8/2013
buna, dana! ai idee daca la fertilia sunt ok si pe zona de infertilitate masculina? sotul meu are nise probleme si ne gandeam sa mergem la un control...mersi
Dana Valian
Scris: Tuesday, January 8, 2013 2:27 PM
Nivel

Inregistrat: 12/13/2012
da, sunt foarte ok, au medici specializati pe andrologie si pe genetica si fac multe tipuri de analize ca sa depisteze daca e vreo problema de fertilitate masculina.
Sezen
Scris: Thursday, September 12, 2013 4:44 PM
Nivel

Inregistrat: 9/12/2013
Pentru fertilizare in vitro apelati cu toata increderea la Spitalul Medpark din Chisinau. Aici au medici foarte buni cu sanse mari de reusita, iar preturile sunt accesibile. Puteti sa aflati mai multe pe medpark.ro.Eu am fost la acest centru si am ramas foarte impresionata de profesionalismul echipei.
maria criss
Scris: Monday, September 23, 2013 11:37 AM
Nivel

Inregistrat: 9/23/2013
AdrianaC wrote:
Infertilitatea este opusul fertilitatii si se defineste ca inabilitatea de a ramane insarcinata dupa mai mult de un an de incercari, sau dupa 6 luni in cazul femeilor de peste 35 de ani. Femeile care raman gravide dar nu pot tine sarcina, sau femeile care raman insarcinate o singura data si de loc dupa aceaa pot fi de asemenea infertile. Se estimeaza ca infertilitatea este o boala, care poate afecta deopotriva barbatii si femeile. Din randul femeilor intre 15 si 44 de ani, aproximativ 10% intampina dificulatti in a ramane gravide sau nu pot pastra sarcina.

Care sunt cauzele, probabilitatea si factorii de risc pentru infertilitatea feminina ?

Ce metode exista pentru cazurile de infertiliate, in care ati tot incercat si nu v-a iesit.

O prima abordare din cate stiu eu este sa va asigurati ca aveti o problema, apoi sa o depistati si sa o tratati.
Pentru aceasta sunt necesare mai intai investigatii precum analize de sange, analiza spermei, etc.

Daca toate acestea sunt OK si totusi nu puteti ramane insarcinata, o alta investigatie ar fi aceea de a vedea daca nu cumva aveti trompele infundate. In cazul in care si aceasta potentiala problema a fost indepartata, probabil ca alta varianta ar fi fertilizarea in vitro.

Din cate stiu eu in Bucuresti se face fertilizare in vitro de catre Prof Dr Ancar Virgil, care lucreaza la policlinica Medsana si este sef de sectie la Obstetrica-Ginecologie la Spitalul Pantelimon.

Se incepe cu o stimulare hormonala a ovarelor, ovocitele (ovocitul este celula germinativa feminina) sunt extrase si se pun in contact cu spermatozoizii sotului intr-un recipient ("eprubeta"). Spermatozoizii vor fecunda ovocitele si astfel se vor obtine embrioni care vor fi introdusi in uterul viitoarei mame, unde acestia vor continua sa se dezvolte in conditii ideale, rezultand sarcina.

Aceasta metoda este aplicabila si femeilor care, fie ca au trompele uterine infundate, fie ca acestea nu mai sunt functionale si la care nu mai este posibila inlaturarea chirurgicala a acestei cauze de sterilitate.

In lumea intreaga se considera ca rata de reusita / embriotransfer este de 25%-35%. La unele loturi de paciente s-a ajuns chiar la o rata de reusita de 50%.

maria criss
Scris: Monday, September 23, 2013 11:52 AM
Nivel

Inregistrat: 9/23/2013
AdrianaC wrote:
Infertilitatea este opusul fertilitatii si se defineste ca inabilitatea de a ramane insarcinata dupa mai mult de un an de incercari, sau dupa 6 luni in cazul femeilor de peste 35 de ani. Femeile care raman gravide dar nu pot tine sarcina, sau femeile care raman insarcinate o singura data si de loc dupa aceaa pot fi de asemenea infertile. Se estimeaza ca infertilitatea este o boala, care poate afecta deopotriva barbatii si femeile. Din randul femeilor intre 15 si 44 de ani, aproximativ 10% intampina dificulatti in a ramane gravide sau nu pot pastra sarcina.

Care sunt cauzele, probabilitatea si factorii de risc pentru infertilitatea feminina ?

Ce metode exista pentru cazurile de infertiliate, in care ati tot incercat si nu v-a iesit.

O prima abordare din cate stiu eu este sa va asigurati ca aveti o problema, apoi sa o depistati si sa o tratati.
Pentru aceasta sunt necesare mai intai investigatii precum analize de sange, analiza spermei, etc.

Daca toate acestea sunt OK si totusi nu puteti ramane insarcinata, o alta investigatie ar fi aceea de a vedea daca nu cumva aveti trompele infundate. In cazul in care si aceasta potentiala problema a fost indepartata, probabil ca alta varianta ar fi fertilizarea in vitro.

Din cate stiu eu in Bucuresti se face fertilizare in vitro de catre Prof Dr Ancar Virgil, care lucreaza la policlinica Medsana si este sef de sectie la Obstetrica-Ginecologie la Spitalul Pantelimon.

Se incepe cu o stimulare hormonala a ovarelor, ovocitele (ovocitul este celula germinativa feminina) sunt extrase si se pun in contact cu spermatozoizii sotului intr-un recipient ("eprubeta"). Spermatozoizii vor fecunda ovocitele si astfel se vor obtine embrioni care vor fi introdusi in uterul viitoarei mame, unde acestia vor continua sa se dezvolte in conditii ideale, rezultand sarcina.

Aceasta metoda este aplicabila si femeilor care, fie ca au trompele uterine infundate, fie ca acestea nu mai sunt functionale si la care nu mai este posibila inlaturarea chirurgicala a acestei cauze de sterilitate.

In lumea intreaga se considera ca rata de reusita / embriotransfer este de 25%-35%. La unele loturi de paciente s-a ajuns chiar la o rata de reusita de 50%.

buna sunt casatorita de 5 ani si am incercat sa raman gravida dar nu am reusit ne dorim ff mult un bebe,de ceva timp am aflat ca am dereglari hormonale si chisturi la ovare si parca nu era de ajuns nici uteru nu mi sa dezvoltat cum trebuie a ramas mic,ce credeti voi putea avea un bebe in viitor?cunoasteti pe cineva care are aceleeasi probleme si a ramas insarcinata?va rog dak stit sa-mi spuneti, am ceva timp ce am renuntat la visu de a avea un copil dar nu as vrea in viitor sa ma gandesc ca poate nu am facut orice,,tot ce era posibil...va ultumesc
Sofia
Scris: Saturday, October 5, 2013 4:45 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 6/12/2013
Buna fetelor, sunt noua pe topicul acesta, am tot postat la mamici aspirante dar cred ca aici am mai mari sanse sa intalnesc pers cu aceeasi probl ca si mn.

Sotul meu a fost diagnosticat acum o luna cu oligospermie. (8,8 milioane)
Ulterior si-a facut analizele hormonale, spermocultura, consultatia la urolog - nu are varicocel si ecografia testiculara. Totul i-a iesit perfect. Mai are de facut ecografia scrotala. Urologul ne-a spus sa urmeze un tratament timp de 3 luni cu Profertil si Branca Ursului si sa repete spermograma.

daca este cineva care a mai trecut prin asta va rog sa-mi spuneti daca aveti idee ce alte cauze ar mai putea fi si cum sa le depistam? si
Cu 8 mil ce sanse avem sa se intample pe cale naturala?

Doctorul s-a ferit de raspuns glumind spunand ca e mai grav cu 8 mil ron pe luna decat cu 8 mil de "baietei"
Diana555
Scris: Thursday, November 6, 2014 2:47 PM
Nivel

Inregistrat: 7/30/2014
Buna, vreau sa va povestesc si experienta mea fericita cu clinica Gynera, pentru cine nu a apelat inca la ei. Sotul meu si cu mine ajunseseram sa ne pierdem nadejdea ca vom mai avea un copil dupa ce in primii 6 ani de casnicie, Dumnezeu inca nu ne binecuvantase cu o minune. Aveam tot ce ne doream, mai putin un copil al nostru asupra caruia sa ne revarsam dragostea, o etapa fireasca in viata oricarui cuplu care atinge o anumita varsta. In urma testelor de fertilitate pe care le-am facut la mai multe clinici, nu ni s-au dat mari sanse de reusita. O prietena mi-a recomandat sa incerc si la Gynera. Am decis sa incercam si la ei si nu am regretat. Tratamentul medicamentos pe care l-am urmat a functionat si acum suntem trei. :) Eu si sotul meu vom fi mereu recunoscatori dnelor doctor Dorina Codreanu si Luminita Mirzan pentru ca ne-a intregit familia.
Camelya M.
Scris: Friday, August 5, 2016 3:00 PM
Nivel

Inregistrat: 5/5/2016
Buna mamaici,as avea si eu ceva intrebari...
nu reusec de 1 an sa raman insarcinata...
problema mea:ovare polichistice,deficit de progesteron si menstruatie neregulata..am tot luat arefam,duphasyon,acid folic
analizele hormonale sunt bune
ce imi recomandati sa fac?
a doua intrebare ar fi: ieri la consultatie mia zis dna dr ca am endometrul ingrosat si imi este intarziat de 6 zile...a zis sa iau duphaston si sa asteptam sa vad daca vine sau nu menstruatia
am zis ca merge si sotul sa faca spermograma dar dna dr a zis sa mai astept sa vedem acuma daca sunt sanse sau nu sa raman ca am ovulat pe ovarul stang
oare ec sanse am?
multumesc
silvia777
Scris: Monday, January 28, 2019 1:32 PM
Nivel

Inregistrat: 1/28/2019
Buna.sunt noua pe acest forum si doresc sa adresez o intrebare intr-o sectiune potirivita. Am inceput un tratament cu Duphaston dupa 8 luni de incercare de a ramane insarcinata si din cauza deficientei de progesteron dovedita la analizele hormonale. Va rog sa imi spuneti dupa cat timp pot spera la un bebe dupa acest tratament. Am tratamentul pentru 6 luni din ziua a 15 cm pana in ziua 24 cm, avand un cm de 34-35 ze zile. Multumesc!pupici
Mihaelaalin
Scris: Monday, January 28, 2019 8:28 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/1/2018
silvia777 wrote:
Buna.sunt noua pe acest forum si doresc sa adresez o intrebare intr-o sectiune potirivita. Am inceput un tratament cu Duphaston dupa 8 luni de incercare de a ramane insarcinata si din cauza deficientei de progesteron dovedita la analizele hormonale. Va rog sa imi spuneti dupa cat timp pot spera la un bebe dupa acest tratament. Am tratamentul pentru 6 luni din ziua a 15 cm pana in ziua 24 cm, avand un cm de 34-35 ze zile. Multumesc!pupici

Poti intreba fetele aici o sa iti rasp.

http://forum.7p.ro/clubul-aspirantelor---71.aspx?g=posts&t=18957
maria2013
Scris: Monday, January 28, 2019 8:41 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/29/2013
silvia777 wrote:

La un ciclu asa lung, îmi e greu sa cred ca ovulatia se produce pana în ziua 14, ca sa începi duphaston în z15. Ideal e sa monitorizezi ecografic ovulatia si sa începi duphaston la doua zile dupa confirmarea ei. E posibil sa nu apuci sa ovulezi, caci duphaston împiedica ovulatia daca e luat prea devreme! Eu începeam în z17, la un ciclu de 32-33zile, cu ovulatie confirmata în z15.
daniela86
Scris: Wednesday, April 7, 2021 7:47 PM
Nivel

Inregistrat: 4/7/2021
Hello!

Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva.

Totul este in regula si cu mine si cu sotul, am facut multe analize.

Doctora ultima oara mi-a spus ca ma stresez prea mult si la locul de munca si referitor la ideea ca tot nu reusesc sa raman insarcinata. Am 36 de ani si sotul tot pe acolo. Aveti idee ce as putea face sa ma mai destresez? Exista aceasta posibilitate? Ca eu am impresia ca totul de fapt vine din subconstient.
Nu stiu unde sa mai caut, ca am tot cautat pe internet si nu gasesc raspunsuri.

Se mai confrunta cineva cu problema asta?
Maria.mmh
Scris: Wednesday, April 7, 2021 8:02 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/21/2019
daniela86 wrote:
Hello!

Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva.

Totul este in regula si cu mine si cu sotul, am facut multe analize.

Doctora ultima oara mi-a spus ca ma stresez prea mult si la locul de munca si referitor la ideea ca tot nu reusesc sa raman insarcinata. Am 36 de ani si sotul tot pe acolo. Aveti idee ce as putea face sa ma mai destresez? Exista aceasta posibilitate? Ca eu am impresia ca totul de fapt vine din subconstient.
Nu stiu unde sa mai caut, ca am tot cautat pe internet si nu gasesc raspunsuri.

Se mai confrunta cineva cu problema asta?

Buna, ?i-am raspuns ?i în casu?a cealalta. Te a?teptam la aspirante. Însa î?i recomand sa gase?ti un medic pe infertilitate care va va ghida în tot ce ave?i de facut. O?i ?in pumnii sa î?i atingi visul Cheek Kiss
Alinush
Scris: Wednesday, April 13, 2022 8:49 AM
Nivel

Inregistrat: 4/13/2022
Bună ziua dragele mele, m am alăturat vouă...va citesc de ceva timp dar nu am avut curajul sa va scriu. Mă confrunt și eu cu aceiași problema că și voi bănuiesc( nu rămân însărcinată),de o luna de zile iau inogest și acifol( menționez că nu avem probleme de sănătate nici eu nici soțul)...a mai luat cineva inogest și a dat rezultate? Vă mulțumesc și vă doresc o zi minunata!🥰🌹
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.