Infertilitatea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Wednesday, February 15, 2006 10:51 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Infertilitatea este opusul fertilitatii si se defineste ca inabilitatea de a ramane insarcinata dupa mai mult de un an de incercari, sau dupa 6 luni in cazul femeilor de peste 35 de ani. Femeile care raman gravide dar nu pot tine sarcina, sau femeile care raman insarcinate o singura data si de loc dupa aceaa pot fi de asemenea infertile. Se estimeaza ca infertilitatea este o boala, care poate afecta deopotriva barbatii si femeile. Din randul femeilor intre 15 si 44 de ani, aproximativ 10% intampina dificulatti in a ramane gravide sau nu pot pastra sarcina.

Care sunt cauzele, probabilitatea si factorii de risc pentru infertilitatea feminina ?

Ce metode exista pentru cazurile de infertiliate, in care ati tot incercat si nu v-a iesit.

O prima abordare din cate stiu eu este sa va asigurati ca aveti o problema, apoi sa o depistati si sa o tratati.
Pentru aceasta sunt necesare mai intai investigatii precum analize de sange, analiza spermei, etc.

Daca toate acestea sunt OK si totusi nu puteti ramane insarcinata, o alta investigatie ar fi aceea de a vedea daca nu cumva aveti trompele infundate. In cazul in care si aceasta potentiala problema a fost indepartata, probabil ca alta varianta ar fi fertilizarea in vitro.

Din cate stiu eu in Bucuresti se face fertilizare in vitro de catre Prof Dr Ancar Virgil, care lucreaza la policlinica Medsana si este sef de sectie la Obstetrica-Ginecologie la Spitalul Pantelimon.

Se incepe cu o stimulare hormonala a ovarelor, ovocitele (ovocitul este celula germinativa feminina) sunt extrase si se pun in contact cu spermatozoizii sotului intr-un recipient ("eprubeta"). Spermatozoizii vor fecunda ovocitele si astfel se vor obtine embrioni care vor fi introdusi in uterul viitoarei mame, unde acestia vor continua sa se dezvolte in conditii ideale, rezultand sarcina.

Aceasta metoda este aplicabila si femeilor care, fie ca au trompele uterine infundate, fie ca acestea nu mai sunt functionale si la care nu mai este posibila inlaturarea chirurgicala a acestei cauze de sterilitate.

In lumea intreaga se considera ca rata de reusita / embriotransfer este de 25%-35%. La unele loturi de paciente s-a ajuns chiar la o rata de reusita de 50%.

taki
Scris: Thursday, February 16, 2006 4:59 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Se spune ca inamicul nr.1 al fertilitatii este stresul. Cu cat vei fi mai obsedata de gandul de a avea un copil, cu atat rezultatul va intarzia sa apara. Nu trebuie sa intreti relatii sexuale doar pentru a ramane insarcinata, pentru ca astfel nu vei rezolva nimic.
Atat infertilitatea feminina, cat si cea masculina, se pot vindeca in totalitate cu produse apicole...laptisorul de matca si de apilarnil. Mai intervine si asocierea de propolis, polen si miere.
Laptisorul de matca are foarte multi hormani feminini si detremina la femei o anumita ovulatie.
Apilarnilul contribuie la vindecarea unor afectiuni genital feminine, cum ar fi fibroamele sau chisturile ovariene.
Se spune adesea ca un cuvant important in fertilitate il are dieta ta si a partenerului. Nu se stie exact care este cea mai buna dieta, insa un lucru este dovedit. Ca sa ai un copil frumos si sanatos trebuie sa renunti cu cel putin 2 ani inainte de concepere la tutun, si de ce nu, la cafea.
ira_tgr
Scris: Thursday, February 16, 2006 5:41 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2007
sunt intru' totul de acord ca STRESUL este una din cauzele infertilitatii, eu una am incercat 5 ani sa raman insarcinata, am fost la toti doctori posibili si imposibili, toate testele in regula, in shcimb, bebe - lipsa....
cum am dat al o parte toate grijile (apropo credeam ca nici nu mai pot face copii), cum am ramas insaricnata bounce
apropo de tutun, nu mai stiu unde am citit dar ar fi bine mai bine ca barbatii sa se lase de tutun, ca ala face spermatozoizii mai "lenesi" , da..... nu cred ca aceste este cel mai important factor thumright
Anaida
Scris: Sunday, February 19, 2006 11:40 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Eu am fost o norocoasa din acest punct de vedere...am ramas gravida atunci cand mi-am dorit si din prima incercare (la ambele sarcini)...banuiesc ca este destul de frustrant sa astepti cele 2 liniute si ele sa se incapataneze sa nu apara...asa cum zicea taki trebuie multa relaxare...si sex! cyclops
Miri
Scris: Sunday, April 2, 2006 9:31 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
La 18 ani am fost operata de urgenta pentru un chist ovarian care s-a rupt,urmat de hemoragie interna masiva(suspicionata fiind de ruptura de splina din cauza hemoragiei)sic
Dupa 5 ani de casnicie,cind am vazut ca nu ramin insarcinata,am fost convinsa ca vinovata este operatia suferita in adolescenta,asa ca am mers la doctor si...surpriza!Dupa efectuarea echografiei si a unor teste,s-a dovedit ca eu eram apta pentru procreere,dar spermatozoizii sotului meu se incapatinau sa fie putin iar aia putini mai erau si lenesi,pe deasupra!ras Sanse de reusita pentru o eventuala sarcina:unu la mie!Adica aproape deloc!plans
Factorii ce au dus la acest lucru:sportul de performanta(handbal,cu lovituri de rigoare in zona genitala)lucrul in mediul toxic( in combinatul din oras), stressul si consumul de toxice(cafea)!
Am incercat sa facem ce e mai bine pentru noi,astfel ca sotul meu a renuntat la serviciul din combinat,nu a mai consumat cafea deloc si cind tocmai ne obisnuisem cu gindul(deci s-a dus si stressul)s-a intimplat minunea!yes
Anul acesta vom sarbatori 10 ani de casnicie iar puiutul nostru va avea atunci exact 8 luni si 2 zile!pupici
stele_pe_cer
Scris: Sunday, April 2, 2006 9:56 PM
Nivel
Nivel: Senior

miri_haluca wrote:

Anul acesta vom sarbatori 10 ani de casnicie iar puiutul nostru va avea atunci exact 8 luni si 2 zile!pupici

Domnul sa va binecuvanteze si sa aveti o familie cat mai frumoasapupici !

Miri
Scris: Sunday, April 2, 2006 10:04 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Multumim de urari!flowers
Asemenea va dorim si voua!pupici
stele_pe_cer
Scris: Sunday, April 2, 2006 10:07 PM
Nivel

miri_haluca wrote:
Multumim de urari!flowers
Asemenea va dorim si voua!pupici

kry
Scris: Monday, May 8, 2006 11:17 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Si la noi este o problema de infertilitate masculina, avem un tratament de doua luni, dupa care daca totul e ok, mai incercam.Asa ca...tot fara burtica sunt.plans mai incercam din iulie incolo.nervi Deja simt ca ma lasa puterile.
Kiki
Scris: Monday, May 8, 2006 11:28 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
kry wrote:
Si la noi este o problema de infertilitate masculina, avem un tratament de doua luni, dupa care daca totul e ok, mai incercam.Asa ca...tot fara burtica sunt.plans mai incercam din iulie incolo.nervi Deja simt ca ma lasa puterile.

Nu renunta daca iti doresti un bebe. Nu-ti pierde speranta! pupici
stele_pe_cer
Scris: Monday, May 8, 2006 11:57 AM
Nivel

kry wrote:

Curaj Kry, suntem alaturi de tine, cu sua fara burtici.Macar ati depistat din cauza nu oti ramane insarcinata.O prietena si colega de-a mea a reusit in final sa ramana insarcinata dupa ce sotului i s-a facut spermograma...bietii mititeii ai sotului erau prea lenesiras ...a urmat tratament si la scurt timp a ramas insarcinata.Duap ce s-a nascut fetita, la un intervald e cateva luni bune, a mai ramas insarcinata din nou, fara tratament....

Kry, un medic homeopat poate trata in timp infertilitatea.Iar alaturi de spermograma sau ma rog, tratamentul care i s-a adminsitrat sotului, puteti incepe un tratament homeopat amandoi.Important este sa gasiti medicul potrivit care sa solutioneze problema.

Iti tinem pumnii pentru cele 2 liniute atat de mult asteptatepupici !
Elia
Scris: Monday, May 8, 2006 12:54 PM
Nivel: Guest

Kry, capul sus, este un pas foarte important ca ati aflat de ce nu reuseati sa aveti un bebe, de acum inainte, cu tratament si cu ajutorul lui Dumnezeu, totul va fi bine. pupici
kry
Scris: Monday, May 8, 2006 1:58 PM
Nivel

Va multumesc fetelor, sunteti tare dragute, ca de obicei.Deocamdata face timp de doua luni tratamentul prescris, ca am tot incercat cu branca ursului si nimic, e adevarat ca atunci nu stiam care e problema, dar nici nu a ajutat prea mult.Asa ca acum asteptam sa creasca nivelul de testosteron si apoi abia in iulie mai putem incerca.
Dar niciodata nu mi-a fost usor sa obtin ceva, asa ca o sa-mi ajute Dumneze si de data asta.
Noroc ca va am pe voi sa-mi mai ridicati moralul.
pupici
sousourel
Scris: Monday, May 8, 2006 8:26 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Kry, sunt si eu alaturi de tine, cu gandul si rugaciunea. Sa dea Dumnezeu sa va realizati dorinta! Adevarul este ca, cel putin pentru noi, copilul a facut diferenta intre un cuplu oarecare si o familie. Abia astept sa vad pe tiker-ul tau cum ca astepti barza pupici
kry
Scris: Tuesday, May 9, 2006 7:37 AM
Nivel

pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.