infectiile urinare la copii

Options infectiile urinare la copii
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ely
Postat: Monday, June 16, 2008 7:19 PM


Nivel: Senior

Intrat: 3/2/2006
Postari: 5605
Butterfly uite aici un articol cum se recolteaza urina .Sper sa te ajute.Multa sanatate fetitei.pupici

Pregatirea pentru recoltarea urinii


Pentru examenul obisnuit de urina (biochimie si sediment) recoltarea se face din prima urina de dimineata, într-un recipient foarte curat (daca este posibil în cel furnizat de laborator).

Pentru urocultura recoltarea se face tot dimineata, din prima urina, dar cu anumite particularitati. Recipientul de recoltare este steril, se numeste urocultor si trebuie obtinut obligatoriu (pentru a garanta calitatea analizei) de la laboratorul unde dorim sa efectuam analiza. Recoltarea se face dupa o toaleta riguroasa a regiunii genitale cu apa si sapun. Primele picaturi de urina (care sunt contaminate de bacteriile care exista în mod obisnuit în segmentul inferior al uretrei) sunt eliminate în toaleta, iar urina din jetul mijlociu este colectata direct în urocultor având grija sa nu atingem dopul acestuia de nici un obiect din jur pentru a nu se contamina cu germenii existenti pe acesta. Este important ca recoltarea sa se faca înainte de începerea tratamentului cu antibiotice deoarece, în general, antibioticele distrug flora microbiana iar rezultatul uroculturii va fi negativ chiar daca infectia urinara exista. Daca totusi semnele clinice de infectie urinare nu dispar în cursul tratamentului, putem face urocultura si în aceste conditii deoarece, foarte probabil, agentii patogeni din urina nu sunt sensibili la antibioticul administrat. Urocultura de control, care va stabili eficienta tratamentului, o vom face la cel putin trei zile dupa terminarea tratamentului.

Pentru dozari chimice cantitative din urina (exemplu: glucoza, creatinina, proteinele, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, catecolaminele, acidul vanilmandelic, 17-cetosteroizi, etc.) este necesara recoltarea urinii pe parcursul a 24 ore. Explicatiile exacte în cazul acestor recoltari le vom primi de la medicul care a solicitat aceste analize sau de la personalul specializat al laboratorului.


sursa synevo.ro
Lilly of the valley
Postat: Monday, June 16, 2008 8:01 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 3/23/2007
Postari: 12042
cand am stat internata cu Leea pt. convulsiile febrile i s-a luat si o urocltura care iesise pozitiva. dar infectia a fost usoara. am scapat de ea odata cu tratamentul injectabil pt amigdalita pultacee.
ce medicament i-a dat Karinutei? i s-a facut si antibiograma? musai trebuie ca sa fie sensibila bacteria la antibiotic! altfel tratamentul e inutil.
precizarile pe care le-a dat Ely sunt f. importante si trebuiesc neaparat urmate in recoltare.
sanatate multa pui mic!angel
danamaria
Postat: Monday, June 16, 2008 10:32 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 10/4/2007
Postari: 3495
Locatia: Braila
draga fluturas si andreea lasa o dira de secretie dar galbuie pe pampers. deci este o consecinta sa-i spunem fireasca a acestei infectii. dar sa stii ca medicul nostru ne-a recomandat si am luat tratament 10 zile si abia apoi simpotomele au disparut, inclusiv "dunga" de infectie. eu personal am mare incredere in medicul nostru. de aceea iti spun: cred ca nu ai facut un tratament complet. cred ca trebuia sa continui cu antibioticul. sigur ca da trebuie sa mergi la doctor sa-i spui ce ai vazut pe pampersul karinei si sa-l intrebi cit trebuie luat antibioticul. si apoi fetele au dreptate ar fi trebuit si ma gindesc ca, chiar s-a facut o antibiograma. in baza acelei antibiograme iti poate recomanda medicul tratamentul potrivit, pentru ca si bacteriile astea unele raspund la un antibiotic altele nu. deci parerea mea du-te la medic si discuta cu el problemele astea. multa sanatate draga mea
dya
Postat: Monday, June 16, 2008 10:45 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 5/12/2006
Postari: 12982
Locatia: Hunedoara
Fluturas tratamentul a fost dat in urma uroculturii??? Este posibil ca antibioticul pe care i l-ai dat sa nu fi fost cel corespunzator ...de aceea este bine ca in cazurile infectiilor urinare sa se inceapa tratamentul cu antibiotic doar dupa ce este facuta si urocultura si implicit o antibiograma. Culoarea verzuie poate fi si in urma administrarii de antibiotic , acesta eliminindu-se prin urina se poate sa schimbe culoarea acesteia.
Multa sanatate Karinutei.pupici angel
Fluturas
Postat: Monday, June 16, 2008 11:04 PM

Nivel: Maestru

Intrat: 11/22/2006
Postari: 9778
Locatia: o casa,care nu este facuta de mana,ci este vesnica
dya,exact asta mi-a spus si mama de culoarea acea verzuie,dar oare daca era asta cauza,nu trebuia sa se schimbe culoarea mai de la inceput,nu astazi,cand am terminat cu tratamentul??.
sa explic cum a fost la noi...am fost duminica la urgenta....i-au facut analizele la urina de 2 ori,si o data la sange.ni s-a spus ca in sange nu se vede nimic,dar in urina se vede ceva foarte putin(exact asa a spus dr)ne-a dat antibioticul pentru 7 zile,si ne-a spus ca in functie de rezultatul la urocultura...pediatra hotaraste daca mai prelungim sau nu tratamentul.rezultatul a fost pozitiv,si aici ma gandesc ca trebuia sa prelungim sau sa schimbam tratamentul,DAR pediatra mi-a spus sa facem inca o data urocultura dupa ce termin cu tratamentul dat de pediatrul de la urgenta...si o ecografie la rinichi
ely multumesc pentru articol.stiam ca urina din "jetul mijlociu" este cel bun,dar cum karina nu face la olita/wc,mi s-a dat o punga speciala,care o lipesc pe labiile ei,si nu am cum sa arunc prima picatura.cand a facut pp,iau punga si golesc in recipientul special
mariutamedicamentul se numeste Necopen

Quote:
Urocultura de control, care va stabili eficienta tratamentului, o vom face la cel putin trei zile dupa terminarea tratamentului.

si atunci oare sa mai astept??pediatra mi-a spus dupa ce termin cu antibioticul,sa merg cu urina la laborator

multumesc mult pentru sfaturi,chiar nu stiam ce sa mai fac...nu am mai avut astfel de probleme nici eu,si nici cu copii si nu prea stiu cum trebuie sa reactionez
dya
Postat: Monday, June 16, 2008 11:08 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 5/12/2006
Postari: 12982
Locatia: Hunedoara
Nu este obligatoriu sa se schimbe imediat ...se poate ca eliminarea sa fie mai lenta de aici si aparitia asta tirzie.
Eu zic sa mergi acum cu urina ca sunt sigura ca vor sa vada daca totusi au dat antibioticul potrivit.ras
Lilly of the valley
Postat: Tuesday, June 17, 2008 7:24 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 3/23/2007
Postari: 12042
butterfly wrote:
...
mariutamedicamentul se numeste Necopen
...


fluturas
, necopen-ul nu mie cunoscut, e denumirea comerciala a unui antibiotic. in cazul in care ati facut antibiograma bacteria trebuie sa fie sensibila la substanta activa a necopen-ului.
mai multe detalii iti poate da pediatra.
Alina
Postat: Tuesday, June 17, 2008 7:01 PM

Nivel: SAFIR

Intrat: 3/27/2006
Postari: 18834
Karina, sa auzim numai de bine. pupici pupici
Alyna
Postat: Tuesday, June 17, 2008 7:42 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/15/2006
Postari: 1320
Karinuta,multa sanatate si pupici dulci de la Mateipupici pupici pupici
Fluturas
Postat: Friday, June 27, 2008 10:01 AM

Nivel: Maestru

Intrat: 11/22/2006
Postari: 9778
Locatia: o casa,care nu este facuta de mana,ci este vesnica
miercuri am fost dupa analizele la a doua urocultura si ne-au iesit negativ....adica totul e okyes yes .acum ma simt mult mai linistita
ieri am fost la eco.i-au facut la rinichi si s-au uitat si la vezica urinara.rezultatele le voi avea intr-o saptamana.speram totul va fi ok si cu asta

multumim ca ati fost alaturi de noi si ne-ati incurajat.sunteti minunate
dya
Postat: Friday, June 27, 2008 10:04 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 5/12/2006
Postari: 12982
Locatia: Hunedoara
Ma bucur ca ati trecut cu bine peste asta .pupici pupici pupici pupici
Lilly of the valley
Postat: Friday, June 27, 2008 10:04 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 3/23/2007
Postari: 12042
ne bucuram de vesti!pupici
Fluturas
Postat: Friday, June 27, 2008 10:06 AM

Nivel: Maestru

Intrat: 11/22/2006
Postari: 9778
Locatia: o casa,care nu este facuta de mana,ci este vesnica
dya,mariutapupici pupici pupici
MNiko
Postat: Friday, June 27, 2008 10:39 AM
Nivel: Guest

Intrat: 2/12/2006
Postari: 5
Karina, ma bucur ca s-a rezolvat problema.
Fluturas
Postat: Friday, June 27, 2008 11:42 AM

Nivel: Maestru

Intrat: 11/22/2006
Postari: 9778
Locatia: o casa,care nu este facuta de mana,ci este vesnica
MNiko wrote:
Karina, ma bucur ca s-a rezolvat problema.

noi ne bucuram si mai mult pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed