Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17814
| INFECTIILE GASTROINTESTINALE LA COPII
In sezonul cald, mai ales la copiii mici, pana intr-un an, sunt destul de frecvente infectiile gastrointestinale determinate de infectii bacteriene, si mai ales de Escherichia Coli.
De aceea trebuie sa aveti mare grija la modul in care preparati mancarea, la fructele pe care le dati micutilor (sa fie bine spalate), la preparatele din carne care trebuie sa fie foarte bine gatite si nu in ultimul rand si la piscine, bazine de inot, etc.
Primul semn al unei infectii gastrointestinale este diareea, aceasta raspandindu-se cu usurinta !
Daca micutul / micuta are diaree trebuie sa fiti foarte atente si la ceea ce vine in contact cu sursa de infectie (pampersii cu diaree) intrucat daca acestia se ating de masa de schimbat scutece, de jucarii, etc sau daca nu va spalati foarte bine pe maini dupa ce ati schimbat un astfel de pampers, infectia se poate transmite foarte usor.
Mai ales la cei mici, care inca isi duc foarte des manutele in gurita, trebuie sa aveti grija sa fie tot timpul curati pe maini si sa nu vina in contact cu sursele de contaminare.
Daca aveti un bebelus cu diaree si un fratior mai mare, nu ii dati niciodata lui sa duca pampersul, chiar si impaturit, la gunoi, intrucat riscati sa se contamineze si fratiorul. Mai ales in gradinite, scoli, infectiile virale pot provoca gastrite virale ce se raspandesc rapid si cauzeaza diaree. Aceasta diaree este periculoasa intrucat deshidratarea apare destul de usor la copiii mici si trebuie sa aveti grija sa fie bine hidratati, sau uneori medicul poate sa recomande si saruri de rehidratare.
Vara infectiile gastrointestinale cum ar fi cele datorate bacteriilor ca Escherichia Coli, Salmonella (care poate fi gasita in oua, carne de pui insuficient preparata), Shigella (care se datoreaza unei igiene necorespunzatoare) sunt des intalnite mai ales la copiii pana intr-un an.
Cand puteti suspecta o infectie gastrointestinala?
Daca apar unul sau mai multe din semnele de mai jos, puteti suspecta o infectie gastrointestinala: - diaree - febra - varsaturi - dureri abdominale - deshidratare
De asemeneam, dintre infectiile gastrointestinale datorate parazitilor, cele cu Giardia sunt foarte des intalnite. Pentru a depista daca este infectat cu Giardia, se fac analize de coprocultura si se mai poate face un antigen rapid Giardia.
Rotavirusul este de asemenea o infectie de care am inceput sa aud tot mai des in ultima vreme si care este destul de urata. Se manifesta prin febra, diaree, varsaturi... De ceva timp incoace a aparut si un vaccin impotriva rotavirusului, insa nu este inclus in schema obligatorie de vaccinare.
Trebuie sa mergeti la medicul pediatru sau medicul de familie daca suspectati o astfel de infectie si acesta va va recomanda un set de analize (de obicei hemoleucograma completa, CRP - proteina C reactiva, fibrinogen, VSH, coprocultura) si in functie de rezultate va va recomanda un anumit tratament.
Cu siguranta va trebui sa manance si de regim o perioada (banane, mar copt, branza de vaci, orez fiert, supa de morcovi, lapte fara lactoza), este posibil sa i se recomande si saruri de rehidratare in cazul in care s-a instalat si o deshidratare severa (noi am avut probleme cu Alice si cu Andrei cat erau mai mici si le-am dat la ambii saruri - desi sunt cam scarboase ) sau chiar internare in spital pentru perfuzare.
Dupa antibiograma se va recomanda daca este cazul si un antibiotic, in functie de bacteria care a iesit la analize.
Aveti mare grija, pentru ca sezonul cald deja a inceput !!!
Sper sa nu semnam prea des condica pe aici anul acesta ! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| David a avut asa ceva,nu ia prescris decat saruri de hidratare,nurofen si calpol pentru febra. Acel vaccin au inceput sa-l faca in Irlanda incepand cu acest an. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Pe langa rotavirus mai exista si norovirus, putin mai bland decat rotavirusul dar care nu are vaccin. Noi facem obligatoriu vaccinul de rotavirus. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17814
| Dar oare aceasta vaccinare contra rotavirusului chiar e buna de ceva sau e doar chestie de marketing? |
|

| La noi vaccinul e in schema dar se poate renunta la el daca nu-l vrei, se zice ca e eficient impotriva rotavirusului in proportie de 85-98%, in preventia cazurilor severe la infanti si copii mici dar nu previne diareea si voma provocate de alte virusuri, normal! Uite aici mai multe despre vaccin si virus http://www.cdc.gov/rotavirus/vaccination.html SI pareri contra http://www.ageofautism.com/2009/09/rotavirus-the-vaccine-nobody-wants.html Vaccinul e pe piata de vreo 10-11 ani, virusul nu poate fi tratat cu antibiotice |
|

Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| La noi s-a instalat deja...nu e cald dar e sezon in comunitati...primul Alex cu febra care a durat 24 ore, crampe abdominale si diaree dar nu exagerat, unul ici si unul colo, deci nu e chiar asa rau...cred ca era si mai bine daca nu ii dadea barbata-meu duminica cand a ramas cu ei suc de prune...ca a zis ca ii trece mai repede... Acum e Teo la rand, diaree dimineata, febra acum, fantana arteziana in masina...in 24 ore cu siguranta o sa fie mai bine... Nu am facut la nici unul din ei rotavirusul...am studiat intens la momentul respectiv si asa am decis...aici nu e obligatoriu, dar te incurajeaza sa il faci...efectele adverse au contat in decizia mea..
|
|
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| Fetelor voi stiti daca rotavirusul poate sa il faca un copil de 2 sau mai multe ori? Edy l-a avut o data deja un an in urma, de atunci a facut des diaree, cam o luna in urma am fost in vizita la cineva care a spus ca bebelu?ul lor are diaree, febra si varsa dupa 2 zile a inceput si edy sa verse, apoi febra pe urma diaree facea in jur de 25-30 de ori pe zi, am fost cu el la urgente si a spus ca e virus sa stam linistiti ca ii trece in cateva zile. I-a trecut dar am mers din nou in vizita la acelasi copil (de obicei intreb parinti daca sunt sanatosi copii, mi-a spus ca da), copilul face caca de vreo 3 ori cat am stat acolo, am intrebat ca iar e bolnav si mi-a raspuns ca nu a avut nimic înainte, ajung acasa seara iar a inceput si edy. Deci e de ajuns sa stea langa un copil care are diaree si imediat face si el, oare sa fie de fiecare data acelasi virus sau o fi altul? Virus este ca am observat ca il ia fiecare copil cu care intra in contact, sau sa fie doar coincidenta, deci noi am venit in tara si fiecare copil cu care ne-am intalnit a facut diaree sau a varsat. Nu stiu ce sa mai cred edy face cam de 2 ori pe zi destul de moale de vreo saptamana si jumate, degeaba ii tin regim, ii dau fermenti ca nu se schimba nimic, ar mai putea el sa fie contagios? |
|

| sweet angel wrote:Fetelor voi stiti daca rotavirusul poate sa il faca un copil de 2 sau mai multe ori? Edy l-a avut o data deja un an in urma, de atunci a facut des diaree, cam o luna in urma am fost in vizita la cineva care a spus ca bebelu?ul lor are diaree, febra si varsa dupa 2 zile a inceput si edy sa verse, apoi febra pe urma diaree facea in jur de 25-30 de ori pe zi, am fost cu el la urgente si a spus ca e virus sa stam linistiti ca ii trece in cateva zile. I-a trecut dar am mers din nou in vizita la acelasi copil (de obicei intreb parinti daca sunt sanatosi copii, mi-a spus ca da), copilul face caca de vreo 3 ori cat am stat acolo, am intrebat ca iar e bolnav si mi-a raspuns ca nu a avut nimic înainte, ajung acasa seara iar a inceput si edy. Deci e de ajuns sa stea langa un copil care are diaree si imediat face si el, oare sa fie de fiecare data acelasi virus sau o fi altul? Virus este ca am observat ca il ia fiecare copil cu care intra in contact, sau sa fie doar coincidenta, deci noi am venit in tara si fiecare copil cu care ne-am intalnit a facut diaree sau a varsat. Nu stiu ce sa mai cred edy face cam de 2 ori pe zi destul de moale de vreo saptamana si jumate, degeaba ii tin regim, ii dau fermenti ca nu se schimba nimic, ar mai putea el sa fie contagios?
Din cate stiu eu, rotavirusul are perioada de incubatie de vreo 2 zile, un copil se poate infecta de mai multe ori cu rotavirus, pana si animalele se infecteaza cu rotavirus, virusul supravietuieste intre 9 si 19 zile, prima data sunt simptome mai severe, la urmatoarele infectari simptomele devin mai blande pt ca intra sistemul imunitar in functiune, dar sunt vreo 5 tipuri de rotavirus dintre care numai 3 afecteaza omul. Diareea poate fi recurenta cand se introduce lapte in alimentatia copilului. Trebuie sa-l tii pe Edy hidratat bine, sanatate multa! |
|
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| Daca e asa atunci se leaga totul. Primele 2 zile au fost cele mai groaznice. A inceput cu voma, pe urma diareea si febra mare peste 39. Diareea a tinut vreo 6 zile, pe urma a intrat in contact cu acel copil a facut iar diaree cateva zile, i-a trecut pe urma a luat-o iar cu voma si diareea. Acum vad ca e bine, sper sa ramana asa. |
|

| Parca am fost in infern cu toti patru in faza de asta,care vomita,care letargic,diaree....masina de spalat in functie zi-noapte... |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22793
| Sper ca sunteti mai bine! |
|

| bereea wrote:Sper ca sunteti mai bine!
Daaa am si iesit putin la aer dupa ce a iesit David de la gradi.Maine cei mari revin la scoala.
Cam asa vine primavara aici cu tummy flu(bug) |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Saracii pui! |
|

| |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813