Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| valen_tina2005 wrote:Da mariuta. pentru a raspunde mesajelor dai Reply, altfel nimeni nu va intelege despre ce vorbim.
Sanatate multa! Mai cereti opinia altor medici, eventual repetati analizele. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| valen_tina2005 wrote:am facut un exudat acum 3 saptamani a iesit ca are bacilul piocianic si conform antibiogramei ia dat norfloxacin pastile cinci zile. Am facut tratamentul iar dupa opt zile am facut iarasi exudatul si il are in continuare. In seara asta luam antibiograma. In prospectul norfloxacinului scrie a nu se administra sub 18 ani .
extraordinar!
citind ce ai scris tu, ma felicit singura ca mi-am ascultat instinctul si pe cei doi pediatri care mi-au recomandat sa nu ii fac tratament decat in caz de nevoie! imi pare f rau pt voi! poate ca ar fi bine sa lasi si tu copilul in pace - apropo nu am retinut cati ani are ?
la voi cum s-a manifestat acest bacil? de ce ati facut exudat? de rutina sau pt ca aveati deja probleme de la el? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Razvan are 11 luni. La 7 luni a facut prima raceala cu temperatura 38.5 maxim. Pediatra ne-a dat imediat antibiotic Augumentin, dupa 2 zile de antibiotic ia aprut o eruptie ca de pojar, am fost la spital sa ne confirme daca este pojar. Dr de acolo a spus ca nu este pojar dar nu stie ce este si trebuie sa ne interneze. Toate analizele au fost bune. In 2 zile a trecut si eruptia iar diacnosticul a fost "viroza cu eruptie". La 10 luni am fost la pediatra si ne-a spus ca are rosu in gat sa ii dau antibiotic. Nu am vrut sa ii dau antibiotic numai pt rosu in gat si de la mine putere am facut exudatul. |
|
| A iesit ca are bacilul pioceanic.Am vb cu 4 doctori. patru pareri diferite.sa ii dau norfloxacin pastile, sa ii fac gentamicin, sa il las in pace, sa ii fac si gentamicin si nu mai stiu ce antibiotic pastile. I am dat norfloxacin un antibiotic f puternic 5 zile, dupa 8 zile am repetat exudatul si il are in continuare Starea lui este f buna a luat in greutate f bine, are 11 luni si merge singur in picioare toul este k. problema cea mai mare este ca aces bacil se transmite f usor pote sa il dea si la alti copii cu care intra in contact. Si ar mai fi ceva daca nu il distrugem pe acest microb la o raceala cat de mica poate sa complice foarte mult. Anca tu il lasi asa? NU vrei sa il tratezi?
|
|
| Valentina, sanatate puiului tau.
Anca bafta sa va iasa aceste 2 exudate negative. Dupa ceea ce spui poate ca e chiar mai bine ca ati mai amanat cresa. Va tinem pumnii. |
|
| Am citit ca exista si un vacin . Nu stiu ce sa mai fac. maine voi merge sa imi fac si eu exudatul. Stie cineva care sunt efectele negative ale antibioticelor? Mai ales ca pentru acest bacil se dau antibiotice foarte puternice. |
|

| valen_tina2005 wrote:Am citit ca exista si un vacin . Nu stiu ce sa mai fac. maine voi merge sa imi fac si eu exudatul. Stie cineva care sunt efectele negative ale antibioticelor? Mai ales ca pentru acest bacil se dau antibiotice foarte puternice.
ideea de a-ti face si tu (si sotul!) un exudat este f buna, asa am facut si noi si ale noastre, ambele sunt negative. cum l-o fi luat piciul meu, chiar este o chestie de neinteles.
copilasul tau, parerea mea, este ca l-a luat din spital. pe acolo umbla chestia asta f des.
eu te sfatuiesc sa ii refaci mai multe exudate faringiene. poate ca nu il are de fapt si atunci tratamentul este inutil.
imi pare rau ca piticul tau a trebuit sa treaca prin asa ceva. eu una, sincer iti spun, nu i-as fi facut acest tratament si nici nu i-l voi face deocamdata. intr-adevar, partea proasta e ca poate sa complice racelile. acum nu stiu exact cum e situatia voastra. mie mi s-a spus ca Andi este purtator sanatos, il poate da si altora - teoretic cel putin - si ca nu trebuie tratat pana nu stim sigur daca de la el raceste. si nu trebuie tratat in ideea in care aceste antibiotice sunt f puternice si toxice. intrebai care este efectul antibioticelor? gentamicina este nefrotoxica si nu iti recomand sa ii mai faci tratament pana nu esti ferm convinsa ca are asa ceva. si pana nu discuti cu un medic competent. la tine in bucuresti sigur gasesti unul f bun pe care sa te poti baza. ba chiar si pe noi ne bate gandul sa ne ducem la bucuresti, cluj sau tg mures la un medic f bun in aceste probleme, ca sa fim 100% sigui ca facem ce este corect. |
|
| Am facut exudatul faringian de 3 ori la trei laboratoare diferit si la toate a iesit pozitiv. SI am fost la patru doctori si numai unul ne a spus sa nu il tratam in rest toti , cu toate ca este purtator sanatos. Dar nu numai la o simpla raceala se poate declansa acest piocianic. Cele mai "usoare" boli care pot apare dintro data pot fi bolile de piele, infectia urinara. Din aceasta cauza vreau sa il tratez nu vreau sa il las asa. Plang in fiecare zi cand stiu ca are acest bacil foarte rezistent la antibiotice. Si plus ca daca se descopera intrun spital acel spital intra in carantina. Sunt din constanta si mergem la dr Bucur este sefa de la neonatologie. ANCA noi stam intro casa in care nu prea bate soarele si mai este si putin umezeala, voi aveti soare in camera? |
|

| offf... ce toanta sunt!
1. esti din constanta nu din bucuresti! normal, daca ma uitam la avatar imi dadeam seama! scuze!
2. si eu astept azi un rezultat de la al treilea exudat! si vineri al patrulea! sper sa fie bine totusi!
3. camerele noastre sunt insorite pe rand, ziua, dupa cum merge soarele. este umezeala in casa pt ca avem deasupra podul si trage umezeala si nu avem balcon si uscam rufele in casa. cel putin pe ale lui Andi. pe ale noastre, asta e, e tiganie, le scot pe hol (avem un hol f mare si sunt numai 3 apartamente) si nu imi scot totusi kilotii! dar tocmai din cauza aerului umed am zis sa le pun acolo la uscat pana ne rezolvam si noi un balcon sau un apartament cu balcon. desi...nu cred ca e de la aerul umed din casa.
stii ce e naspa? nu mereu, daca se descopera in vreun spital (iti spun sigur, mama e asistenta) se afla si la publicul larg! traim in Romania doar! se "rezolva" intern si gata! si maternitatea din bv colcaie de stafilococ auriu de ani de zile, chiar fusese un scandal inainte de a naste eu, acum aproape 2 ani si s-a musamalizat. trebuiau sa arda tot spitalul din temelii ca sa il elimine dar nu au facut-o!
in fine...ce sa iti zic? si eu plang sa stii la gandul ca are asta si acum stau cu okii in 14-shpe din cauza lui si ma rog la Dumnezeu numai sa nu aiba probleme de la el.
eu vreau sa fac asa: ma intresez de un medic bun intr-un centru universitar recunoscut, ma duc si facem niste analize, ii cer parerea si mai astept inca un timp sa vad cum evolueaza. daca pana atunci imi raceste iar si voi avea certitudinea ca e de la piocianic, atunci ii fac gentamicina si gata.
nu sunt nebuna, nu las copilul asa dar... nici nu as sari pe el cu antibiotice asa de tari si sa patesc cum ati patit voi...sa nu ii treaca si sa ii dau degeaba!
|
|

| FETELOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!
Dumnezeu e mare! tocmai ce m-a sunat soacra mea si mi-a zis ca la laboratorul din Sf. Gheorghe avem prima analiza negativa! Doamne, iti multumesc din toata fiinta mea!
astept azi, maine cel mai tarziu (am pus-o pe mama sa faca "presiuni" la laboratorul din spitalul de copii), un raspuns si din Brasov! Doamne ajuta-ne sa fie bine! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
|
Hai sa fie intr-un ceas bun. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Doamne Ajuta sa fie bine Anca! Noi va tinem pumnisorii in continuare! Multa sanatate si sa dea Domnul inca doua rezultate negative! |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Anca, ce tare ma bucur. |
|

| Roxanel, Laura, Alina, va multumesc dragelor! nu pot decat sa ma rog in continuare la bunul Dumnezeu sa ne ajute si cu urmatoarea analiza si sa fie totul un vis urat!
la fel va doresc si voua, Valentina! sa dea Dumnezeu sa fie si la voi o greseala sau macar sa il poti vindeca pe puiut si sa scapati de nenorocirea asta. |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Anca, si asteptam in continuare vesti bune. |
|
|