Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Miri wrote:Anca, chiar daca e purtator sanatos de bacil Piceanic, nu e obligatoriu sa fac vreo infectie cu acest bacil.Cum la fel de bine puteti face tratament pentru distrugerea lui, iar la sfarsit sa se dovedeasca ca nu ati avut rezultatul scontat...De aceea se impune - obligatoriu- repetarea exudatului faringian dupa cura de antibiotic! Dar poate ca totul a fost doar o greseala de laborator, si totul se rezolva cu o a doua proba, negativa...eu asa va doresc! P.S.- totusi, mie nu-mi da pace o intrebare...de unde sa fi contactat Andrei acest bacil?  Din spital, din aer, din apa...oricum, de undeva unde este mediu umed, cu sigurantza.
exact asta mi-a zis si pediatra, nu o data ci de 20 ori! daca facem tratament, in primul rand ca nu avem certitudinea ca este corect diagnosticul (mi-a zis ca a mai avut cazuri de rezultate fals pozitive la asa ceva ) si atunci bombardam corpul cu niste tratamente nu numai inutile ci si periculoase (vezi gentamicina, oto si nefrotoxica ) sau...devine si mai rezistent si nu am scapat de el si facem iarasi mai mult rau decat bine! asadar, eu zic ca singura chestie pozitiva acum ar fi sa aflam cu siguranta daca este sau nu purtator. si sa stii mami ca deja avem doua probe pozitive! eu sper ca a treia macar sa iasa negativa si apoi o fac, de siguranta, si pe a patra.
intrebarea care tie nu iti da pace, pe mine ma macina pe dinauntru! nici eu nu stiu de unde ar fi putut lua asa ceva... putea sa il ia de oriunde teoretic, orice fiinta din jurul lui sau obiect putea sa fie un posibil purtator si o posibila sursa de contaminare.
cel mai ciudat este ca eu, ca mama, ca persoana care petrec f mult timp langa el si f aproape de el fizic, nu am absolut nimic, nici urma de piocianic. asta este o enigma si pt dr pediatra.
Miri, crezi ca faptul ca la mine in casa este aerul mai umed, ar putea fi o sursa de contaminare?
Cristy, la noi nu exista sistemul de la voi. teoretic, cand ai branula in vena la un copil mic, nu se prea inghesuie sa te lase cu copilul acasa desi cred ca se poate, pe propria raspundere. desi as putea chema o asistenta specialiata sa ii faca dar nu, multumesc. prefer sa il tin la o injectie.
oricum, eu sper sa nu ajungem acolo. ideea este ca pe branula in vena nu poate oricine sa faca antibiotic... nu orice asistenta stie sau are voie sa faca asta. mama de ex nu se baga la asa ceva, ea nu face decat intramusculare, niciodata intravenoase. e drept si ca ea este dietetician dar are o specialiare in chirurgie la activ. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Anca, eu nu cred ca aerul de la voi este de vina...mai degraba gandeste- te la alte locuri umede, gen piscina, spital... Eu sper sa fiti bine, chiar daca toate probele vor iesi pozitive, iar pediatra ta are dreptate: nu se administreaza tratament la un purtator sanatos ! |
|

| Miri wrote:Anca, eu nu cred ca aerul de la voi este de vina...mai degraba gandeste- te la alte locuri umede, gen piscina, spital... Eu sper sa fiti bine, chiar daca toate probele vor iesi pozitive, iar pediatra ta are dreptate: nu se administreaza tratament la un purtator sanatos !
hai sa le luam pe rand: la piscina, da, am fost o data in Austria iar in spital am inteles ca apare la cei spitalizati nu la vizitatori cum am fost noi.
maine mergem la un nou set de analize, de data asta la un nou laborator si la un alt medic pediatru. sper sa fie bine, am nevoie de inca o parere. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Asteptam vesti, Anca! Buneeeee!
|
|

| Kiki wrote:Asteptam vesti, Anca! Buneeeee!
si eu sper sa fie bune! |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Mult succes maine,Anca! Sa dea Domnul sa fie bine! Oricum,nu uita ca orice problema are cel putin o rezolvare! Fii optimista si calma! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| am facut un exudat acum 3 saptamani a iesit ca are bacilul piocianic si conform antibiogramei ia dat norfloxacin pastile cinci zile. Am facut tratamentul iar dupa opt zile am facut iarasi exudatul si il are in continuare. In seara asta luam antibiograma. In prospectul norfloxacinului scrie a nu se administra sub 18 ani . |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Valentina, te rugam nu mai raspunde in acest mod. Se pierd informatii importante! In dreapta jos se afla butonul Replay, apasandu-l vei deschide un mesaj nou.
Sa intelegem ca Razvan a fost depistat cu acest bacil?? |
|

| am fost azi la doi medici diferiti si am repetat inca de doua ori exudatul, la lab diferite.
dar sa va povestesc pe indelete cum au decurs "ostilitatile":
buuun, ne trezim la prima ora, ne echipam, ne suim in masina si plecam la Sf. Gheorghe, la mama sotului meu care ne-a dus la spitalul din oras, la o pediatra trecuta bine de 50 ani, recomandata ca f buna. il vede pe pici, ii vede si analizele si ii recolteaza exudat (cu rezultat maine) si vine in sala de consultatii cu fiole de gentamicina - antibioticul care se da cu "succes" la acest bacil. imi explicase inainte de a aduce injectiile ca e f serioasa chestia, bla, bla si ca trebuie sa facem tratamentul, indiferent daca este sau nu purtator sanatos. tratamentul asta al ei inseamna 2 injectii pe zi intramusculare cu cate 40mg de gentamicina. eu am refuzat categoric tratamentul pt ca mai doream si a treia opinie, asa cum m-a sfatuit toata lumea sa fac. oricum nu ar fi avut cine sa ii faca pt mama e plecata si eu nu las copilul pe orice maini. m-a cam scos din sarite dr asta ca a decis de una singura ce e de facut. mi-a explicat ca este posibil, dc nu facem tratamentul, sa faca mereu infectii respiratorii de la bacilul asta si ca o "avem mult de tras cu el". chiar si asa, am refuzat.
de acolo, am plecat imediat la Brasov, am sunat un dr f bun, directorul spit de copii din oras, cel la care m mai fost cu Andi cand era bebe mic si avea colici. f amabil, dr m-a primit imediat si l-a consultat si el pe pici, i-a recoltat la randul lui un exudat, a vazut analizele si mi-a spus raspicat: NU facem nici un tratament, purtatorii sanatosi nu se trateaza! mi-a explicat clar fenomenul: dc chiar il are, sta la "caldurica" in mucoasa din gat si este "tinut sub control" de microbii din gat. este insa f posibil, in perioadele de "oboseala imunitara" (scaderea imunitatii din varii motive) sa "isi faca de cap" si atunci, daca va fi cazul, il vom trata. pana atunci nu!
pt mucii care persista si au devenit purulenti ne-a dat niste picaturi din laboratorul farmaceutic al Spitalului, ceva cu cloramfenicol si mi-a dat si o reteta de siropel de tuse pe care l-am preparat eu acasa din lamaie, miere si glicerina simpla din farmacie.
mergem dupa rezultat vineri in Bv si asteptam si rez de la Sf. Gheorghe maine.
oricum ar fi, dr din Bv mi-a recomandat f puternic sa nu il duc la nici o cresa pana la anul in primavara. nu este cazul sa intre inca in colectivitate si nu este indicat pt ca pe fondul "intalnirii cu noi microbi", se poate activa piocianicul. oricum, l-am retras pe pici de la cresa si ne apucam de cautat bona.
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Sa auzim de bine! lui Pepsilica. |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Anca, sa auzim numai de bine. |
|

| multumim! speram si noi sa fie bine! |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Anca,sa speram ca aceste doua rezultate vor fi negative! Sanatate maxima si un pupicut lui Andi |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Anca, nervi tari! Andi, multa sanatate, puiut! |
|

| Laura wrote:Anca,sa speram ca aceste doua rezultate vor fi negative! Sanatate maxima si un pupicut lui Andi
daca astea vor veni negative...sa stiti ca mai repetam inca o data cel putin! asta macar ca sa am eu confirmarea ca e negativ. Kiki, Laura
|
|
|