Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| fetelor avem o problema! desi sper sa fie doar o alarma falsa!
in ideea ca il ducem pe Andi la cresa de la luni, ne-am dus la un laborator de analize sa ii facem exudat faringian si ex coproparazitologic si ieri am luat analizele. ex copro e negativ, la exudat nu a aparut streptococ sau stafilococ (ceea ce e ok) insa, cica, ar avea in gat bacilul piocitanic, o bacterie f periculoasa, extrem de rezistenta la cele mai multe antibiotice si care poate urmari dintre cele mai groaznice, inclusiv meningita, in anumite cazuri.
am vorbit aseara cu dr pediatra, am sunat-o imediat cum am vazut buletinul de analiza pt ca eu nu mai auzisem de chestia asta si chiar nu stiam nimic de el si aceasta mi-a spus ca e ceva ce umbla numai prin spitale (asa cum am citit si pe net ulterior). si ca nu are cum sa aibe asa ceva si sa repet analiza la mai multe laboratoare ca e posibil sa fie chiar de la ei de acolo.
zis si facut, azi de dimineata la 7:00 ne-am infiintat amandoi la un alt laborator, am facut amandoi (si eu si piciul) un exudat - de data asta prelevat cum trebuie ca tanti de la primul laborator abia daca i-a bagat batul ala in gura lui Andi ) si sper sa avem un raspuns bun vineri cand ar trebui sa fie gata analiza.
sunt terifiata de ceea ce am citit despre el (gasiti pe google multe informatii , nu le mai pun eu aici ca sunt zeci de articole) si chiar ma tot intreb de unde ar fi putut sa il ia daca chiar este corect rezultatul.
in aceste conditii oricum nu il mai duc la cresa (nici nu mai aveam de gand, voi povesti la topicul cu pricina si de ce) dar sunt ingrozita pana la noul rezultat care sper sa fie bun.
ati auzit de bacilul asta piocianic? stiti ceva despre el mai mult decat ce exista pe google? stiti pe cineva care l-au avut? |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Anca , ai rabdare sa vezi vineri ce si cum. Intereseaza-te si informeaza-te , dar nu te panica. Plus ca trebuie si medicatie la el, ca daca e descoperit e si tratabil. O antibiograma sa vezi la ce e rezistent si ..... o serie de antibiotic , apoi se sterilizeaza !
Va dorim sanatate multa la amandoi si .... analize negative vineri ! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Multa sanatate lui Andi! Eu zic sa te linistesti si sa astepti rezultatele de vineri1 |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Repeta la 3-4 laboratoare...Matei a avut multe minuni d'astea in gat, cand una, cand alta dar d fapt analiza nu a fost facuta cum trebui!Noroc ca nu am acceptat antibioticele.. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Anca, spune-mi si mie unde ai facut analizele alea, la ce laborator. Sanatate lui Andi, si speram sa va iasa analizele negative. |
|

| MNiko wrote:Anca, spune-mi si mie unde ai facut analizele alea, la ce laborator. Sanatate lui Andi, si speram sa va iasa analizele negative.
la Hiperdia! sunt niste cretini! abia dc i-a bagat batul ala in gat si dc l-a atins in zona de unde se recolteaza! sper si eu sa fie negativa analiza!
Stele, ma duc si la al treilea, de siguranta dar astept intai rezultatul al doilea macar sa nu ma duc degeaba acum.
Oana, multumesc, sa stii ca, din pacate, avem si o antibiograma facuta pe buletinul de analiza unde a aparut ceasta bacterie si acolo, dupa stiinta mea, sunt trecute la "insensibil la" inclusiv augmentinul care este puternic si lui mereu i-a facut f bine . el a luat de vreo 2 ori in ultimele luni augmentin deci, daca este adevarat ca il are, nu s-a dus cu el. tot ce pot sa fac este sa sper ca au gresit aia de la primul laborator. |
|

| Stele, apropo de zici tu cu "analiza nu a fost facuta cum trebuie"... pe langa faptul ca toanta aia de asistenta nu i-a recoltat cum trebuie din gat (puteam face si eu acasa ca ea fara probleme, ba chiar mai bine), se mai poate oare sa fie si de la faptul ca a baut lapte cu vreo 2 ore inainte de recoltare? stiu ca nu trebuie mancat, baut, spalt pe dinti (eu asa m-am dus azi de imi era si rusine ) ca sa nu se "spele" microbii din gat insa... este un copil mic si el bea lapte la 5 si ceva, 6 dimineata iar eu nu il pot tine nemancat atata timp. i-am spus asta si drei care ne-a recoltat azi si a spus ca nu e f ok ce am facut dar a inteles situatia si a mai zis si ca ii va spunei dr de la laborator de asta si sa vedem ce iese...
off.... |
|
| Andismom wrote:la Hiperdia!  sunt niste cretini!  abia dc i-a bagat batul ala in gat si dc l-a atins in zona de unde se recolteaza!  sper si eu sa fie negativa analiza! Aveam eu o banuiala ca asa o sa spui. Eu de obicei fac analizele la Prosana. Au si mai mult timp pe luna compensat si din cate am vazut e si mai ieftin. Din pacate saptamana asta era inchis asa ca am apelat tot la ...Hiperdia. Tot vineri iau si eu rezultatele si tot impresia aia am avut-o si eu: ca nu a bagat betisorul ala pana unde trebuie. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Multa sanatate lui Andi! De curiozitate cum l-ai determinat pe Pepsi sa stea sa-l gadile in gat ca Leea face urat de tot si nu putem recolta nici un fel de analiza, nici cele de sange. |
|

| mariuta wrote:Multa sanatate lui Andi! De curiozitate cum l-ai determinat pe Pepsi sa stea sa-l gadile in gat ca Leea face urat de tot si nu putem recolta nici un fel de analiza, nici cele de sange.
l-am tinut strans in brate ( a se citi imobilizat si cu falcutzele inclestate) si asa i-a bagat ala pe gat! cat el se smucea, i-am spus ca o sa imi faca si mie la fel si cand mi-a facut... am inceput sa urlu si eu de se uita saraca aia la noi ca la nebuni! si mi-a zis apoi:"vedeti dna de ce nu sta nici copilasul?"
sper sa iasa negativ de data asta ca ma impusc! |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Anca, numai bine iti doresc. |
|
| Anca, e posibil sa apara si din cauza ca a mancat. Eu pe Cristina am dus-o la analize fara sa manance. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Am incercat si noi, dar figurina mea incleasta dintii si adio uitat in gura ei, nu-i vezi decat perlutele (dintii) ca-i plina gura. La sange au renuntat 3 laboratoare, le e frica sa nu i se rupa acul in vena, asa de agitata e. Nu o tineam eu ci ta-su si nu as putea spune ca e anemic. |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Andismom wrote:Stele, apropo de zici tu cu "analiza nu a fost facuta cum trebuie"... pe langa faptul ca toanta aia de asistenta nu i-a recoltat cum trebuie din gat (puteam face si eu acasa ca ea fara probleme, ba chiar mai bine), se mai poate oare sa fie si de la faptul ca a baut lapte cu vreo 2 ore inainte de recoltare? stiu ca nu trebuie mancat, baut, spalt pe dinti (eu asa m-am dus azi de imi era si rusine  ) ca sa nu se "spele" microbii din gat insa... este un copil mic si el bea lapte la 5 si ceva, 6 dimineata iar eu nu il pot tine nemancat atata timp. i-am spus asta si drei care ne-a recoltat azi si a spus ca nu e f ok ce am facut dar a inteles situatia si a mai zis si ca ii va spunei dr de la laborator de asta si sa vedem ce iese... off....
Parerea mea este ca nu trebuia copilul sa mance la ora 5 dimineata.Numai apa in timpul noptii, si cu 6 ore inainte nimic, nici apa.sa se umfle de plans, si nu ar trebui sa ii dai nimic.Plus ca trebuia sa spui de asta,ca nu te primea.Ai kinuit si copilul, te kinui si tu cu tot felul de nebunii.Mie imi venea sa imi iau campii cand am vazut ce poate avea matei cica in gat si urina.cand colo, copilul sanatos, numai laboratorul inducea erori.
Eu va urez succes!Mergeti simultam la mai multe laboratoare.In aceeasi zi. |
|

| stele_pe_cer wrote:
Parerea mea este ca nu trebuia copilul sa mance la ora 5 dimineata.Numai apa in timpul noptii, si cu 6 ore inainte nimic, nici apa.sa se umfle de plans, si nu ar trebui sa ii dai nimic.Plus ca trebuia sa spui de asta,ca nu te primea.Ai kinuit si copilul, te kinui si tu cu tot felul de nebunii.Mie imi venea sa imi iau campii cand am vazut ce poate avea matei cica in gat si urina.cand colo, copilul sanatos, numai laboratorul inducea erori.
Eu va urez succes!Mergeti simultam la mai multe laboratoare.In aceeasi zi.
mai Stele dar nu am ce sa ii fac! nu pot sa il las sa urle de foame ca un salbatic! si, intre noi fie vorba, nici apa nu trebuia sa ii dau! cred ca o sa vb la urmatorul tur de analize si sa vad dc nu pot sa ii iau eu acasa cand se trezeste ca am vazut cum se face si eu sigur am mai multe sanse sa ii fac asa.
ce ziceti? |
|
|