|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Shirel multumesc mult!!! |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Ne descoperim prima data în oglinda în jurul vârstei de 6 luni Si apoi înca ani întregi ne construim imaginea despre noi din adevarul altora. De multe ori stim ce vrem abia dupa ce am trecut pe lista asteptarile multora de la noi. stim cine suntem din parerile altora si ne construim dorinte ca sa fugim, mai degraba decat sa construim. Ne definim prin gandurile altora despre noi si prin experientele pe care am apucat sa le încercam cu grija de a nu încalca regulile stabilite de altii. Tarziu, pe parcursul vietii, ne descoperim pe noi. Timid, începem prin a ne întreba ce ne dorim cu adevarat si apoi ne gasim cumva curajul sa aflam daca sunt dorintele noastre. Daca apucam sa le aflam, ne e teama apoi sa le sustinem si de multe ori ne ascundem de adevarul din noi pentru ca ne este greu sa-i dam glas. Ne face sa ne simtim goi de protectii, vulnerabili si expusi. Avem nevoie de timp si rabdare sa ne privim în oglinda si sa ne vedem cu adevarat pe noi, sa nu ne criticam, sa nu ne pedepsim, sa nu ne respingem, ci cu tandrete sa admitem ca, intalnirea cu noi presupune descoperirea unui adevar unic pe care trebuie doar sa-l acceptam. Adevarul despre noi ne elibereaza de rusine, de teama, de intoleranta, de judecata si frustrare. Ne ofera posibilitatea sa fim noi pur si simplu fara sa ne aparam, fara sa fugim, fara sa vrem sa corectam. Ne elibereaza de presiunea inadecvarii si de nevoia perfectiunii si ne ofera intalnirea cu adevarul care ni se reveleaza si ne copleseste. Sa cautam sa cunoastem adevarul din noi, despre noi, este o misiune pentru o viata iar farmecul ei il decoperim pe parcursul calatoriei. Nu e ceva simplu de facut, dar cu siguranta este cu adevarat minunat! |

| Multe dintre noi renuntam sa traim pana cand…lumea va fi asa cum vrem noi...dar realistic vorbind lucrurile nu vor fi niciodata perfecte sau niciodata lumea nu va fi ceea ce vrem noi sa fie.Amanam sa traim pana cand va fi prea tarziu si descoperim doar atunci ca cel mai potrivit moment pentru fiecare dintre noi este prezentul. Prezentul este acea clipa perfecta pe care o avem la dispozitie sa ne bucuram de ea si de tot ceea ce D-zeu ne daruieste.Obisnuim sa traim in trecut, retraind momente in general cu regret sau cu spaima ca nu am fost la inaltimea asteptarilor sau sa ne proiectam viitorul asa cum l-am dori noi sa fie. Dar pentru ca prezentul e atat de scurt nu-i dam nici o importanta. Incercati sa va traiti prezentul, sa va bucurati de clipa prezenta ,eu stiu ca nu este chiar asa usor dar se merita incercat. Despre a ne accepta provocarile, despre a nu ne refuza nimic, despre a ne darui, despre a iubi si de a ne iubi, despre sinceritate si spontaneitate suntem cu toate aici pentru experientza vietii ,pentru ca fara aceasta experientza nu vom putea avea cunoastere. Nu putem sti ce inseamna fericirea, iubirea, daruirea, candoarea dar si nefericirea, ura, renuntarea sau dispretul fara a le fi trait vreodata. |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Cata dreptate ao , Shirel! Eu imi zic de cateva zile bune:traieste si fii fericita.Lupta ca ai pentru ce.Indrazneste sa ai incredere in tine!Mesajul acesta vi-l transmit tuturor |

| Educatia societatii actuale in care traim ne-a orientat foarte mult spre exterior,prin a percepe informatii din lumea inconjuratoare,de la lucrurile din jur si de la demenii nostri.Prin aceasta educatie ceea ce este in jurul nostru pare sa aiba cea mai mare importantza in cunoasterea pe care o dobandim in viatza si de aceea multi oameni dupa o anumita varsta ajung sa aiba senzatia unei mari neimpliniri a vietii lor ,a unui mare gol in cunoasterea lor chiar daca au reusit sa studieze mult si sa traiasca multe experientze care le-au dat o mare cunoastere despre lumea din jurul lor si totusi ei se descopera ca nu se cunosc deloc pe sine. Voi ati reusit sa va cunoasteti pe voi ? Stiu ca este un proverb din antichitate care spune"Cunoaste-te pe tine insuti"si acesta era una din cheile intelepciuni.Astazi suntem prea ocupati de atentia pe care o dam lumei exterioare si care ne-a facut sa uitam ca propia noastra fiintza reprezinta un obiect de studiu mereu la indemana,mereu aproape.Oare cum uitam ca de fapt noi suntem fereastra deschisa catre cunoasterea realitatii noastre.Se pare ca ne-am lasat pacaliti de jocul exteriorului ,al iluziei si am uitat de noi insine? Stim o multumime de lucruri despre natura,despre politica,despre economie ,despre arta si cu toate acestea abia daca stim cine suntem si ce avem de facut ca sa fim fericiti...sa insemne asta civilizatia de astazi? Cred ca este timpul sa ne intoarcem spre noi,acuma la inceput de an nou si sa ne cunoastem cu adevarat pe noi insine.Chiar si psihologia a dat si da greseli in directia cunoasterii psihicului uman ,cati psihologi cunoaste-ti care au probleme si nici ei nu se cunosc pe insusi .Eu sincer am cunoscut chiar multi . care cautau raspuns la multe dintre probleme lor personale.Fiecare poate si trebuie sa devina propiul lui psiholog,sa se cunoasca pe sine fiindca intradevar el se cunoaste mai bine decat oricine altceva,spun asta nu fiindca as fi impotriva psihologilor ci fiindca reaspunsul problemelor noastre le avem chiar in noi.Fiecare dintre noi poate sa curetze ,sa stearga fereastra prin care priveste lumea ca sa vada cat mai clar numai ca pentru asta trebuie sa fim atenti la ceea ce ne transmitem noua insune ,la ceea ce ne comunica in permanentza propiul nostru suflet,prin comportamentul,obisnuintele si reactiile noastre de fiecare clipa. Priviti-va in oglinda sau daca te vezi intamplator intr-o oglinda si te observi facand anumite gesturi de rutina,ce iti spune despre tine ceea ce vezi?Dar nu incerca sa te privesti cu ochii altuia ca si cum ai gandi"Ce spune lumea despre mine ,cum ma vad alti?Daca coafura mea le va place prietenelor mele "NUuuuuu ce priveste-te cu ochii tai ,iti place cum arata omul din oglinda?Are o figura plina de viatza,de bucurie,de lumina sau are o figura trista,ingrijorata ,intunecata?Sau iti place cum se misca ,este atent,sigur,calm,relaxat in gesturi sau este repezit ,imprudent ,temator?Esti multumit de ceea ce vezi la tine,daca da atunci e bine daca nu atunci este timpul sa te intrebi unde ai gresit si ce poti face ca data viitoare cand te vei privi in oglinda din nou sa-ti spui:"Minunat"!!! Cand vorbesti ,asculta-te ce spui nu vorbesti doar pentru ceilalti ci vorbesti in primul rand pentru tine cu tine vorbesti.Ceilalti s-ar putea nici sa nu te auda dar tu in mod cert te auzi cand spui ceva .Nu vorbi aiurea deschide-ti urechea spre propiile tale cuvinte sunt ele chiar cele ce vrea inima ta sa afirme? Cateodata noi doar repetam niste cuvinte auzite de la altii pe care le pasam mecanic mai departe? Sunt cuvintele tale aducatoare de bucurie,de pace,de echilibru de rezolvarii sau exprima doar supararea,neputintza,slabiciunea,rautatea?Esti multumita cu ceea ce te auzi vorbind?daca da atunci este bine daca nu atunci este timpul sa te intrebi ce vrei sa le spui celorlalti si de fapt ce adevar vrea inima ta sa exprime prin cuvintele tale si cum sa faci ca sa exprimi mereu acelasi adevar astfel incat ori de cate ori vorbesti sa te bucuri si tu insusi si toti cei care te aud de puterea cuvantului tau rostit din inima. In ebraica este o propozitie care spune"Cuvintele rostite au putere"
-voi reveni ma doare mana |
|

Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| pai chiar te rog sa revii, multi dintre noi avem nevoie de o astfel de analiza. |
|

| Dana,am revenit! Fiecare dintre noi trebuie sa fim atenti cum reactionam in diferite situatii,deci observa-te cum reactionezi cand ti se intampla ceva indiferent ca e un lucru marunt,cotidian sau ceva neasteptat poate chiar socant.eu imi aduc aminte cum reactionam cand il vedeam pe Yohanan unde-si aseza incaltamintea dupa ce se descaltza ... imi venea sa urluuu nu alta asa de tare ma innerva dar asta era o reactie mecanica as spune o prima reactie .De la asta pana la izbucnirea un adevarat scandal este doar o secunda dar am invatat sa trec peste asta si de a nu ajunge la asemenea moment .Unii oamenii au reactii automatice imprimate prin exersari frenetice astfel incat ajung sa reactioneze mereu la fel,fara sa gandeasca ,fara sa stie de ce reactioneaza asa.Esti cumva unul dintre ei?Te observi reactionand impulsiv sau instinctiv din obisnuintza sau din intamplare?Poti sa-ti explici de ce te comporti intr-un anumit fel la un moment dat?sau te multumesti sa-ti spui ca asa esti tu si n-ai cum sa te schimbi? Iti ajuta cu adevarat comportamentul tau actual?Iti da mai multa liniste ,rezolva situatiile respective?Esti multumita cu ceea ce observi in stilul tau ?daca da atunci e bine daca nu inseamna ca trebuie sa iei masuri cu tine insuti,sa cauti sa intelegi ce anume te face sa te comporti asa intr-un fel care nu-ti place nici tie si sa incerci sa adopti atitudini noi care sa te ajute sa te exprimi asa cum simti ca esti tu cu adevarat.
Dupa cum se vede avem multe de invatat din ceea ce ne comunica propia noastra fiintza si nu am amintit aici decat unele aspecte mici pe care le observa cei din jur noi fiind singuri care se pare ca le observam foarte sau cel mai rar.Dar in noi insine exista o comoara,o adevarata comoara a cunoasterii pe care se merita sa o punem in valoare.Efortul este minim,nu necesita investitii dar castigul este enorm caci prin aceasta autocunoastere vom ajunge sa-i cunoastem mult mai bine si pe ceilalti si tot ce este in jurul nostru. Vom descoperi ca exista multe moduri de a ne prezenta in fatza lumii ,de a vorbi,de a ne misca,de a fi noi insuni.Nu trebuie sa fim altcineva ,nu trebuie sa aratam ca toata lumea nu trebuie sa vorbim numai ce-i place lumii sa auda si nici sa ne purtam "cum este bine" in ochii altora ci sa descoperim prin aceasta autocunoastere cine suntem noi cu adevarat si cum sa ne putem exprima in modul cel mai sincer ,cel mai autentic ,cel mai liber asa incat sa traim permanent o viatza plina de bucurie ,de implinire ,de pace si iubire!
|
|

Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Am luat topicul de la cap la coada si mi-am incarcat bateriile!Multumesc Shirel... [quote Shirel] Vom descoperi ca exista multe moduri de a ne prezenta in fatza lumii ,de a vorbi,de a ne misca,de a fi noi insuni.Nu trebuie sa fim altcineva ,nu trebuie sa aratam ca toata lumea nu trebuie sa vorbim numai ce-i place lumii sa auda si nici sa ne purtam "cum este bine" in ochii altora ci sa descoperim prin aceasta autocunoastere cine suntem noi cu adevarat si cum sa ne putem exprima in modul cel mai sincer ,cel mai autentic ,cel mai liber asa incat sa traim permanent o viatza plina de bucurie ,de implinire ,de pace si iubire![quote Shirel] Cat de adevarat! |
|

|
Da,si eu il recitesc din cand in cand ,adevarul ca fiecare avem nevoie de a ne incarca bateriile ! Asa traiesc eu de multi ani de zile doar pentru mine ,pentru familia mea cum vreau si cum cred ca imi este mie bine ,eu trebuie sa fiu multumita si fericita de mine insumi nu lumea care ma inconjoara ,daca ma doare ceva de obicei pe mine ma doare nu pe lumea care ma inconjoara.Este mottul meu in viatza si de asta imi traiesc viatza din plin cu bucurie ,in liniste si iubire si cu mine insumi cat si cu cei din jur . |
|

Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| Da asa e ai spus numai adevaruri , dar ne putem conforma ? ne gandim tot timpul sa nu fim judecati de cei din jur ! |
|

| endy wrote:Da asa e ai spus numai adevaruri , dar ne putem conforma ? ne gandim tot timpul sa nu fim judecati de cei din jur !
Lumea din jur ne va judeca mereu ca vrem noi sau nu vrem asta ,noi nu-i putem schimba niciodata pe cei din jur ,lumea care ne inconjoara, ci putem doar sa ne schimbam pe noi si felul nostru de gandire de a vedea lumea si de a trai in ea.Raspunsul meu este Daa ne putem conforta daca vrem asta cu adevarat! |
|

Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Cred ca acel paragraf,il voi lua,il voi copia si il voi face motto-ul meu;este bine sa-l vad cat de des in fata ochilor,ca sa mi-i se intipareasca adanc in minte,sa pot gandi astfel si nimic sa nu ma mai clatine! Multumesc! |
|
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Acum am descoperit si eu topicul! , Shirel! Esti o binecuvantare, mai fato (doamna cu gorila )! Te imbratisez! |
|

| mamiemi wrote:Acum am descoperit si eu topicul!  ,  Shirel! Esti o binecuvantare, mai fato (doamna cu gorila  )! Te imbratisez!
Ei uite ca ma bucur sa te vad si pe aici cu toate ca cum te cunosc eu tu nici nu ai nevoie de acest topic esti minunata asa cum esti! |
|
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Multumesc! Sa stii ca niciodata nu strica un cuvant bun, un sfat! Te mai pup un pic! |
|
|