Indigestia la nou nascuti
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, April 16, 2006 7:48 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Cum ne dam seama daca bebelusul nostru are sau nu indigestie?

De obicei, bebelusii care au probleme cu digestia plang 1 ora sau 2 dupa ce au fost hraniti. Daca bebelusul e alimentat natural, ganditi-va ce ati mancat voi. Este posibil ca ceva din ceea ce ati mancat sa nu ii fi priit micutului.

Daca este hranit artificial, trebuie sa intrebati medicul daca e cazul sa ii schimbati formula de lapte bebelusului. Nu toti medicii aplica aceasta metoda, sunt unii medici care recomanda schimbarea laptelui numai in cazul in care se constata o intoleranta la formula respectiva sau alergie.
Elia
Scris: Sunday, April 16, 2006 1:42 PM
Nivel: Guest

Dar eu ama uzit de bebelusi care plang ore in sir dupa ce mananca doar de la colici, adica mers la doctor si negait nimic, nici o alta suferinta, nici o boala. Si dupa un timp inceteaza reprizele astea de plans de la sine. Eu una, multumesc lui Dumnezeu, nu am patit asa ceva, ca la cat sunt de panicoasa,cred ca m-as duce la doctor in ficare zi, dar am auzit chiar de la doctori, pe care i-am intrebat daca e normal sa aiba o ora de plans zilnica, de aceste cazuri care sunt, pare-se normale.

Si atunci intrebarea mea este cum iti dai seama ca e indigestie si nu simplii si banalii colici?
stele_pe_cer
Scris: Sunday, April 16, 2006 1:59 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
"Indigestia alimentara
Te simti balonata, regurgitezi si ai o durere surda in capul pieptului? S-ar putea sa fie o indigestie! "

Indigestia sau colicii la sugar se manifesta asemnator.Un sugar nu are cum avea indigestie de la altceva decat de la singurul aliment ingerat, si se poate manifesta numai sub forma de colici (durere de burtica).
taki
Scris: Sunday, April 16, 2006 4:16 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Intrebare de baraj ras : Se poate ca nou nascutul sa faca indigestie prin alaptare la san??? oare Adica laptele mamei nu este bun??? oare

Este prima oara cand aud de indigestie la nou nascuti, si cum ei nu mananca decat laptic uff ...

Asadar, indigestia si colicii sunt una si aceeasi chestie la bebei???uff oare
stele_pe_cer
Scris: Sunday, April 16, 2006 5:11 PM
Nivel

taki wrote:
Intrebare de baraj ras : Se poate ca nou nascutul sa faca indigestie prin alaptare la san??? oare Adica laptele mamei nu este bun??? oare

Este prima oara cand aud de indigestie la nou nascuti, si cum ei nu mananca decat laptic uff ...

Asadar, indigestia si colicii sunt una si aceeasi chestie la bebei???uff oare

Eu as spune ca la sugar, indigestia si colicii sunt acelasi lucru, ceea ce insemna ca indigestia la sugar nu se produce din cauza ca laptele nu este bun, ci din cauza imaturitatii organelor interne ale sugarului.

Laptele mamei este cel mai bun!
AdrianaC
Scris: Sunday, April 16, 2006 5:20 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Colica = durere intestinala.

Se manifesta prin plans, care nu poate fi oprit si dureaza mai mult de 3 ore / zi, mai mult de 3 zile / saptamana si mai mult de 3 saptamani.

Indigestia poate aparea numai intr-o singura zi, nu e ceva ce persista (decat doar daca si cauzele ce au determinat-o persista si ele).
taki
Scris: Monday, April 17, 2006 3:45 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Multumim pentru raspunsuri!!! pupici pupici pupici

Eram in pom si pomu-n aer...cate mai invata omul in viata asta uff ras !
Tina
Scris: Monday, April 17, 2006 7:03 AM
Nivel: Guest

Indigestia nu are nici o legatura cu colicii, aceasta se manifesta de cele mai multe ori cu greata, varsaturi si chiar febra ridicata.Asa ca sa nu faceti greseala sa ignorati aceste simptome la bebelusi spunandu-va ca e vorba doar de colici. Pupici si sanatate
stele_pe_cer
Scris: Monday, April 17, 2006 9:50 AM
Nivel

Dar care este cauza indigestiei la bebelusi?Ca ma gandesc ca acelasi laptic baut ieri, astazi ii provoaca indigestie.De la ce poate sa apara greata sau voma la sugarul sanatos, care totusi a facut o indigestie?

Eu ma gandeam ca ambele, atat indigestia cat si copilii se manifesta la fel:durere de burtica.

Uitati ce am gasit:

Tulburarile digestive

Tulburarile stomacale minore, gastrita si indigestia se vindeca de obicei de la sine destul de repede si, în general, sunt probleme care pot fi rezolvate cu remedii simple de acasa. "Paleta" plantelor este foarte bogata, existând ierburi care stimuleaza digestia, reduc aciditatea, protejeaza învelisul delicat al tractului digestiv si stimuleaza functionarea ficatului.

INDIGESTIA e cauzata de luarea în graba a meselor, de tensiune, de purtarea unor curele prea strâmte, de mesele neregulate sau de ingerarea prea multor mâncaruri consistente. Simptomele pot include dureri de piept, dificultati de respiratie, balonare, greata si arsuri la stomac sau refluxul de acid din stomac în esofag ori în gât. Indigestia recurenta poate indica o disfunctie serioasa si, în acest caz, trebuie sa cereti sfatul medicului. Uneori, este confundata cu durerile de inima determinate de boli ca angina pectorala.

În cazul unei indigestii usoare, consumati dupa mese o ceasca de infuzie pregatita din oricare dintre urmatoarele plante: seminte de fenicul, seminte de cardamom, seminte de marar, ghimbir, scortisoara, galagal sau menta.

Cununita, galbenelele, trifoistea/bobul-broastei, fierea-pamântului si ulmul rosu reduc aciditatea si combat secretiile acide, care pot duce la aparitia ulcerului. Musetelul si roinita ajuta la reducerea starii de tensiune. Consumati un ceai preparat din cantitati egale de fenicul si trifoiste, cretusca si roinita (doua lingurite de amestec la o ceasca), înainte de mese.

TOXIINFECTIA ALIMENTARA. Simptomele includ varsaturi, diaree si dureri abdominale. Cauza este de obicei infectia cu o bacterie, ca de exemplu Salmonella, Escherichia coli sau Listeria. Toxiinfectia alimentara poate fi deosebit de periculoasa pentru persoanele în vârsta, pentru copii sau pentru oamenii bolnavi.

Tratamentul de urgenta administrat înainte de sosirea medicului: la fiecare câteva minute se iau câte 1-2 înghitituri din urmatorul amestec - o lingurita de tinctura de ghimbir, scortisoara sau ardei la o jumatate de pahar de apa calda. Daca puteti, înghititi si doua-trei tablete de usturoi. Pentru a va rehidrata, beti apa calda cu doua lingurite de sare si de zahar.

GASTRITA este o inflamatie a stratului inferior protector al stomacului, fiind cauzata deseori de abuzul de mâncaruri consistente si de alcool, de stres sau deficienta de vitamine. Simptomele tipice sunt: greata, voma, dureri abdominale si diaree.

Remediile includ plantele ce contin substante emoliente, care protejeaza stratul interior al stomacului si aceleasi substante carminative folosite în tratarea indigestiei. Evitati mâncarurile picante si iritante, ca de exemplu condimentele, ceaiul negru, cafeaua, alcoolul, prajelile si muraturile. În locul unor mese copioase la intervale mai mari, mâncati mai des si mai putin.

Printre remediile calmante din plante se numara preparatele din ulm rosu, nalba-mare, cununita, lemn-dulce, schinduc si musetel. Fierbeti la foc mic doua lingurite de seminte de schinduc într-o ceasca de apa, timp de 10-15 minute, apoi strecurati lichidul rezultat peste o lingurita de musetel uscat si adaugati apa fiarta, daca e nevoie, ca sa obtineti o ceasca de ceai.

Un remediu frantuzesc traditional: amestecati câte o lingurita de roinita, seminte de fenicul si menta la o ceasca de infuzie si luati acest lichid cât de des e nevoie.

Sursa:timpul.md
Roxanel
Scris: Thursday, June 15, 2006 9:35 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Fetelor, noaptea trecuta ii ghioraia burtica lui fiica-mea.uff Dar nu de foame caci doar ce o hranisem.oare I-am dat niste Gripe water si i-a trecut. Parea ca o doare burtica. Dar de ce ii ghioraiau matele? De la lapte praf? N-am stiut unde sa postez subiectul asa ca l-am pus si eu aici.
danab
Scris: Thursday, June 15, 2006 10:16 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Si eu mai auzeam cum ghioraie matele fetitei mele dupa ce manca, dar dupa ce ragaia se mai linistea "cantarea". Eu ii mai dadeam Sab simplex sau tot Grape water, dar doar daca se strangea de burtica.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.