Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Am deschis, iata, si un topic cu mancaruri din bucataria indiana, a carei mare fan sunt. Dar fiidca sunt in cautarea retetelor din acest loc, va astept pe voi cu idei. M-ar interesa pentru inceput o reteta de orez cu curry in orice combinatie cu carne sau legume |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| OREZ CU CONOPIDA SI CURRY
O reteta foarte usoara si foarte buna,merita incercata! 1/4 pahar ulei de masline 3 cepe taiate marunt 300 gr.de conopida despicata (alegem o conopida mai mica ,ca bucatiile sa fie mici si fragede) 2 rosii date pe razatoare 1 1/2 pahar de orez lung sau basmati sare si piper negru proaspat macinat 1 1/2 linguritza de curry de buna calitate 3 pahare de supa de pui limpede 1 pahar de patrunjel tocat(cine nu-i place se poate si fara..)
Mod de prepare::1)Intr-o oala dintr-un material destul de greu (sunt de obicei cele mai bune de folosit cand pregatim orez)incalzim uleiul adaugam ceapa si bucatiile de conopida si prajim pina capata o culoare putin inchisa pe urma adaugam rosiile,orezul si condimentele si mai prajim invartind mereu circa trei minunte. 2)Adaugam supa de pui in oala si lasam sa inceapa sa clocoteasca,acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic 20 de minute.Luam de pe foc si-l lasam asa acoperit inca 15 minute .Adaugam patrunjelul ,amestecam si servim. Este foarte gustos,pofta buna! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Mai am cateva retete indiene foarte bune si incercate numai ca mie imi este greu cu traducerea la condimente ,sunt asa de multe condimente pe care nu le stiu traducerea in romaneste . |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| scrie-le cum poti, ca te ajutam noi cu traducerile, mai ales daca spui ca le-ai si testat |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Eu fac des o prajitura indiana cu legume si orez,copii sunt inebuniti dupa ea
Folosesc un pahar de orez{cam 150-200gr} orez indian,este mai lunguet,4 morcovi potriviti taiati cubulete,2 cepe potrivite,taiate marunt,marunt,4-5 catei de usturoi zdrobiti,1 ardei capia,taiat cubulete,3 oua,cam 200 ml smantana,curry,piper,sare,2 lingurite mustar picant,ulei de masline.
Bat albusele spuma.Separat bat galbenusele cu mustarul si smantana. Pun la fiert legumele cu orezul,cum se face pilaful cu legume la care adaug piper,curry,usturoi si ulei de masline{este gata in 15 minute},apoi amestec pilaful cu galbenusul si albusul si pun compozitia in tava unsa cu ulei.Las prajitura la copt pana face crusta aurie si apoi o servesc.Un deliciu!
|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| vreau si eu prajitura ta, ingeras! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| bereea wrote:vreau si eu prajitura ta, ingeras!
O sa fac pe joi si pun poze |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Asteptam.... |
|
|