Indemnizatia de 85%....?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
yasminne
Scris: Friday, December 11, 2009 7:30 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Am si eu o intrebare referitoare la indemnizatia de 85%. Daca am lucrat (si platit impozite) timp de 11 luni(complete) si pe parcursul celei de-a 12-cea luna am nascut...mai am dreptul la aceasta indemnizatie???? Am pe cartea de munca peste 11 luni lucrate (dar nu 12 luni complete). Sau s-ar calcula si concediul prenatal de 42 zile (ca pana acum nu mi-am luat deloc concediu)(daca mi-as lua acest concediu ar completa 12luni)dar nu stiu daca se mai calculeaza (pt ca acesta ar continua dupa data nasterii).... De la asistenta soc. am primit raspunsuri contradictorii..... Poate ma poate ajuta vre-o mamica.... VA MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL:018:
Cris-DL
Scris: Friday, December 11, 2009 7:58 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Ca sa beneficiezi de indemnizatie pt. cresterea copilului (85% din media veniturilor pe ultimul an sau 600 lei + 200 lei alocatia -depinde pt. ce optezi), trebuie sa ai 12 luni lucrate consecutiv, fara intrerupere nicio zi (sa fi avut calitatea de asigurat timp de 12 luni).
42 de zile se iau dupa nastere -minim- din cele 126 de concediu postnatal.
cute_babies_of_mine
Scris: Saturday, December 12, 2009 7:18 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Liz spunea ca nu e nevoie sa ai 12 luni lucrate consecutiv, fara nicio zi lipsa, ci doar ca in a 12-a luna sa fi lucrat macar o zi, astfel incat sa figureze la CAS ca s-a platit contributia pe luna respectiva. Cel putin, parca asa am inteles!
Poate intra ea si da lamuriri!pupici
yasminne
Scris: Saturday, December 12, 2009 10:59 AM

Deci daca am PESTE 11 luni lucrate (cu impozitele la zi- si fara nici o intrerupere) si nasc pe parcursul celei de-a 12 luni (am platit impozitele si pe parcursul acestei luni), atunci sa inteleg ca am dreptul la ac. indemnizatie? Ca la "fortele de munca" si la "asistenta soc." mi-au zis ca TREBUIE sa am 12 luni COMPLETEuff . Va multumesc dragi mamici ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti. Va pup cu dragpupici
Anelise
Scris: Saturday, December 12, 2009 11:44 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Am intrebat un contabil si mi-a explicat ca ideea e sa nu ai o luna intreaga pauza, nicidecum o zi. Daca ai lipsa cateva zile intr-o luna, cand vei scoate adeverinta de la Casa de Pensii, nu iti apare nici o luna cu 0. Probabil asta e ideea, sa se vada clar ca s-a cotizat 12 luni consecutiv, chiar daca intr-o luna s-ar putea sa apara o suma mai mica. Intreaba totusi pe cineva avizat ca sa fii sigura pentru cazul tau cu ultima luna si referitor la concediul prenatal. Intreaba cel mai bine un contabil macar sa stii exact si sa nu ai surprize. pupici Tu depune dosarul asa cum e si vezi daca ti-l respinge, decat sa nu-l depui deloc. thumright
snowdrop
Scris: Saturday, December 12, 2009 7:35 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/26/2007
Eu la fel stiu ... 12 luni fara pauza!
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, December 13, 2009 8:11 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
la calcul, atunci cand se intocmeste adverinta de venit pentru stabilirea indemnizatiei, se ia in considerare inclusiv luna nasterii copilului! nu reiese clar din postul tau cand nasti, cand ai inceput sa cotizezi si raspunsul nu poate fi complet si corect.
yasminne
Scris: Thursday, December 17, 2009 6:45 PM

Am inceput sa cotizez din 7 ian.2009 si o sa nasc pe 25/26 dec.2009. Dar am cotizat si in dec. si inca nu mi-am luat concediul prenatal. Nu stiu: daca il iau dupa nastere oare se cumuleaza la perioada lucrata (ca sa am un an COMPLET pe cartea de munca)?? Din fiec. parte primesc rasp contradictorii.... VA IMPLOR: ma poate lamuri vre-o mamica? VA multumesc ENORMcoeur
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.