Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Irinuta wrote:Si mai am inca o nelamurire: Daca eu solicit incetarea contractului de munca incepand cu data de 1 septembrie, pana in 15 sept, ar trebui sa fac munca voluntara, sau cum? Nu are nici o logica. Esti platita in cele 15 zile. Nu faci munca voluntara. Chiar si cu cm, daca-ti dai demisia, tot trebuie sa lucrezi in perioada de preaviz. Intr-adevar, daca vrei sa pleci imediat,se poate numai cu acordul partilor.
|
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| Sper sa obtin macar acordul, daca altceva nu s-a putut. |
|

| Irinuta wrote:Sper sa obtin macar acordul, daca altceva nu s-a putut.
Vezi si tu... daca nu au cu cine sa te inlocuiasca, e putin probabil. Totusi, preavizul e si in avantajul tau, ca-ti mai acorda timp sa-ti gasesti alt job. Sau nu...? Sa ne spui ce-ai rezolvat. |
|
| kali wrote:
Vezi si tu... daca nu au cu cine sa te inlocuiasca, e putin probabil. Totusi, preavizul e si in avantajul tau, ca-ti mai acorda timp sa-ti gasesti alt job. Sau nu...? Sa ne spui ce-ai rezolvat.
In acest moment lipsesc 15 persoane din sistem. De ce sa ma inlocuiasca doar pe mine cand sunt atatea locuri libere? Si apoi, pana in 12 septembrie as sta degeaba in cabinet, ca nu sunt copii in gradinita. Doar sa ma uit pe pereti si ei sa ma plateasca? Prefer sa am grija de ai mei, decat sa dau cu subsemnatul din cauza faptului ca nu este autorizatie de functionare. Va tin la curent. Rugati-va sa se termine cat mai repede. |
|

Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Irinuta, succes sa se termine cu bine! |
|
| Monica |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Maria fie ca Dumnezeu sa rezolve totul dupa Voia Sa si tu sa fi multumita! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Maria , sper sa se rezolve cu bine.Esti foarte curajoasa, esti o luptatoare de aceea ai sa reusesti in ceea ce ti-ai propus |
|
| Ana, Brandusa, Am fost sfatuita sa mentionez articolul 55 litera b, ceea ce inseamna acordul partilor, sa scap de perioada de preaviz. Asa am facut. S-a intamplat la orele diminetii, iar Irina (singurul sustinator pe care-l aveam), era cu mine. Au fost socate cand au aflat de ce am mers acolo. Se pare ca le-am dat o grozava tema de casa, pentru ca la ora 16, m-au sunat sa-mi spuna ca ma asteapta dimineata la prima ora acolo. Nu stiu ce mai vor, dar refuz sa ma mai gandesc la asta azi. Deja e prea mult. Va multumesc pentru sustinere. |
|

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Irinuta, imi pare rau de situatia prin care treci, as vrea sa-mi dau si eu o parere daca nu te deranjeaza...As zice ca nu trebuia sa mergi pe "acordul partilor" ca tu nu ai fost de acord, tu ai nevoie de un job, iar in final daca se faceau restructurari si nu mai aveai acel job puteai beneficia de somaj pana iti gaseai altceva. Niste bani acolo pe care ii meritai la urma urmei...Sper sa se rezolve repede si cat mai bine pentru tine... |
|
| mikaela wrote:Irinuta, imi pare rau de situatia prin care treci, as vrea sa-mi dau si eu o parere daca nu te deranjeaza...As zice ca nu trebuia sa mergi pe "acordul partilor" ca tu nu ai fost de acord, tu ai nevoie de un job, iar in final daca se faceau restructurari si nu mai aveai acel job puteai beneficia de somaj pana iti gaseai altceva. Niste bani acolo pe care ii meritai la urma urmei...Sper sa se rezolve repede si cat mai bine pentru tine... Nu poate fi vorba de somaj sau restructurari cand e criza de personal. Ar mai trebui sa fie cel putin 15 persoane, ca sa fie la limita. Nu m-a dat nimeni afara, a fost decizia mea. Nu se stie insa cum va fi pana la urma, pentru ca dimineata ma asteapta la birou "sa discutam". O sa revin cu noutati. |
|

Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Sper din inima sa vii cu vesti bune. |
|
| Asta imi doresc si eu. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| sa incerc sa lamuresc putin lucrurile:
- iti dai demisia, art 79 1) contractul inceteaza in 15 zile (perioada de preaziv) sau imediat (daca angajatorul este de acord cu eliminarea perioadei de preaviz). Daca stai in preaviz esti platita.
- incetezi contractul cu acordul partilor 55 b - aceeasi poveste - cu/fara preaviz.
- pentru perioada de concediu de odihna pe care nu ai efectuat-o, dar ai dreptul, trebuie sa fii remunerata.
- daca in preaviz ai luat concediu medical, se suspenda preavizul si se reia din ziua terminarii concediului medical. Nu poti fi concediata pe perioada concediului medical.
Uite mai multe detalii: http://codulmuncii.xproc.ro/titlul-2/capitolul-5-incetarea-contractului-individual-de-munca.html |
|

| danab wrote:sa incerc sa lamuresc putin lucrurile: - iti dai demisia, art 79 1) contractul inceteaza in 15 zile (perioada de preaziv) sau imediat (daca angajatorul este de acord cu eliminarea perioadei de preaviz). Daca stai in preaviz esti platita. - incetezi contractul cu acordul partilor 55 b - aceeasi poveste - cu/fara preaviz. - pentru perioada de concediu de odihna pe care nu ai efectuat-o, dar ai dreptul, trebuie sa fii remunerata. - daca in preaviz ai luat concediu medical, se suspenda preavizul si se reia din ziua terminarii concediului medical. Nu poti fi concediata pe perioada concediului medical. Uite mai multe detalii: http://codulmuncii.xproc.ro/titlul-2/capitolul-5-incetarea-contractului-individual-de-munca.html
Eu stiam ca prin demisie, preavizul e obligatoriu. Eu desfac disciplinar contractul de munca al celor care nu respecta asta pentru ca perioada de preaviz in caz de demisie e prevazuta si stipulata in contractul individual de munca semnat la angajare. Dupa parerea mea, demisia inseamna un act unilateral ( adica numai angajatul vrea sa plece... ) iar eu, ca angajator, am nevoie de termenul asta de 15 zile ca sa-i gasesc inlocuitor.
Daca angajatorul e din start de acord cu plecarea, nu mai e vorba de demisie si atunci intervine acordul partilor. Acesta nu presupune preaviz in nicio situatie. |
|
|