Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Pe copiii mei nu i-am pus niciodata sa numere si nici sa invete poezii.Cand s-au ivit ocazii de numarat au inceput singuri sa numere cu scop .Poeziile...nici acum nu le vad rostul dar pare mai mult o moda ca copilul sa toace poezii pe derost sa amuze matusile. Eu cred ca copilul tau are un stress si tre sa vezi de unde vine. |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 12/14/2015 Mesaje: 2
| Da, aveti dreptate pe de o parte, dar eu cred ca si invatatul poeziilor la varsta aceasta are rostul ei pentru ca este varsta la care prind cel mai repede si este si exercitiu pentru memorie. De aceea as vrea cumva sa o determin sa invete. Seara trecuta i-am citit o poveste si apoi a vrut ea sa-mi citeasca mie. Bineinteles ca se facea ca citeste. Mi-a spus ce a memorat iar unele pasaje mi le-a redat cuvant cu cuvant. De aici deduc ca de ce este interesata , retine. Am impresia ca nu vrea sa invete " ce trebuie". Probabil ca am gresit cand i-am spus " sa invatam" Trebuia sa o iau sub forma de joc de la inceput sa nu ii dau impresia ca trebuie sa invete. Multumesc pt.pareei. O zi frumoasa! |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 3/1/2016 Mesaje: 13
| Alexandra, de ce ii ceri atat de multe de la varsta asta ? La ce o ajuta ? Mai are putin si intra in clasa zero. Specilistii au considerat ca de atunci sunt ei, copiii, pregatiti sa inceapa sa invete si chiar si asa, trecerea e una treptata, nu abrupta. Inclusiv clasa 1 e de adaptare la scoala.. Dar la 5 ani, o chinui si nu cred ca o ajuta. Si tu, probabil, tii minte anumite versuri ale anumitor melodii, corect ? Te-ai gandit ca la fel de bine, exista melodii pe care le-ai auzit si nu ai retinut versurile ? De ce oare ? fiindca nu te-a interesat sa le retii, ori nu ti-au placut / iesit in evidenta cu nimic. Succes mult in continuare, dar nu te alarma si nu arata celei mici ca ai o problema cu asta. Ii vei crea o repulsie fata de invatat. Multumeste-te exact cu exercitiile de memorie pe care pitica ta le acepta, inclusiv faza cu memoratul pasajelor din povesti. Si astea sunt extrem de utile, iar facute cu placere, cantaresc mai greu decat invatatul unor poezii cu forta.
|