Incapatanarea copiilor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
roxinthya
Scris: Friday, August 14, 2015 3:39 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
kali, aurishta iloveyou iloveyou iloveyou
Pentru cateva momente am crezut ca vorbesc alta limba Crazy
aurishta
Scris: Friday, August 14, 2015 3:40 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
ras ras
Josefina
Scris: Friday, August 14, 2015 4:46 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/12/2015
Mie mi se pare ca va radeti de ce are omul mai scump-inteligenta si dragoste.Daca nu sunt pretuite,nu dau roade.Nici nu se lasa calcate in picioare,ca sa se ni se transforme in "covor rosu" sau covor zburator. Copiilor mei le-am explicat fara minciunele cauza si consecintele.Am plecat de la ideeaca or avea minim doi neuroni sa faca conexiuni si o bruma de respect pentru parinti.
aurishta
Scris: Friday, August 14, 2015 9:24 PM
Nivel

Aici vorbim despre strategii de educatie, nu radem de insusirile umane! Poate ca in familia ta au functionat metodele despre care vorbesti...poate copiii tai sunt deja mari si ai uitat cum au fost mici...timpul tinde sa acopere aceste lucruri, sa le minimalizeze...Sau, poate, ai avut o editie speciala de copii...chiar sunt unii linistiti, cumintei din "constructia" lor interioara!
Inteligenta si dragostea despre care vorbesti ne fac pe noi sa cautam solutii si nu sa ne comportam animalic!Daca imi pedepsesc fiul, sa zicem, nu o fac fiindca nu il iubesc sau fiindca sunt cam proasta, ci din contra, fiindca il iubesc, imi pasa de el si de evolutia caracterului sau! Daca as fi oaie, nu mi-ar pasa daca mielul meu mehaie isteric...o vita nu-si pune astfel de probleme. Oamenii, insa, sunt fiinte sociale si, daca le pasa de copiii lor, se ingrijesc sa le cladeasca un comportament acceptabil in societate si faca ceea ce cred ca e potrivit pentru asta! De aceea ne si intanim aici, in mediul virtual, pentru a face schimb de experienta, de idei...de a gasi ceva care sa se potriveasca situatiei noastre si temperamentului copilului nostru.
Josefina
Scris: Friday, August 14, 2015 10:44 PM
Nivel

Am inteles bine scopul intalnirilor,nu-ti fa griji,Aurishta!

Toate sunt cum zici tu,doar ca de mine inteligenta si dragostea au fost considerate stari din fire si nu mijloace de a-mi atinge scopul de a avea copii educati.Faptul ca i-am privit pe copii ca avand zestrea lor deja de inteligenta si afectivitate i-a facut,da,foarte cooperanti si prietenosi(eu am considerat ca nu e frumos sa nu tin cont de ce mi-a dat "furnizorul" si sa zic ca fabric eu copilul atunci,dupa alte reguli).Am presupus ca ei,copiii,inteleg si respecta si sa stiti ca functioneaza.
Aceasta a fost metoda mea. Love

Care functioneaza si cu adultii,in general,daca le place ideea mea de baza,ca omul e dastept si bun din nastere,daca nu le place,ma retrag ca nu-mi place sa imi auda urechile altceva.

t-mihaela
Scris: Saturday, August 15, 2015 4:28 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Josefina, nu e corect, nu ai raspuns la intrebare.Tu ai copii? Copii, nu adulti-copii ca asa si tata are copii si da sfaturi fix ca ale tale .Cati ani au si mai ales cati ani ai tu , nu ca ma I tereseaza varsta dar sa stim macar cu cine vorbim, pune o poza cu tine si copii, noi cam asa facem pe aici.
Josefina
Scris: Saturday, August 15, 2015 4:32 PM
Nivel

Au sarit de 20 de ani.Am mai spus de cateva ori si metoda mea nu e discutabila,ca se supara "furnizorul". Bye2
t-mihaela
Scris: Saturday, August 15, 2015 4:40 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Interesant cat tupeu ai , eu am copil de 7 ani si nu-mi permit sa-mi dau cu parerea la topicuri de bebelusi ca am mai uitat si ma simt depasita dar tu nici macar nu mai ai copii si vii cu filozofeli de doi lei la toate topicurile mai ales de ecucatie , ete educatoarea secolului trecut...Vezi ca vine toamna,, se redeschide sezonul de tricotat, ne vedem acolo, vin cu oaia NuImiPasa
aurishta
Scris: Saturday, August 15, 2015 5:41 PM
Nivel

Big Laugh Big Laugh Big Laugh
Josefina
Scris: Saturday, August 15, 2015 6:11 PM
Nivel

t-mihaela wrote:
Interesant cat tupeu ai , eu am copil de 7 ani si nu-mi permit sa-mi dau cu parerea la topicuri de bebelusi ca am mai uitat si ma simt depasita dar tu nici macar nu mai ai copii si vii cu filozofeli de doi lei la toate topicurile mai ales de ecucatie , ete educatoarea secolului trecut...Vezi ca vine toamna,, se redeschide sezonul de tricotat, ne vedem acolo, vin cu oaia NuImiPasa

Interesant ce limbaj ai!
Big Laugh Big Laugh Big Laugh
sousourel
Scris: Saturday, August 15, 2015 10:14 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Ciudat e ca "furnizorul" prezinta reguli de educare, da, chiar si a copiilor incapatantati. Este undeva un citat indelung si multblamat care face referire la nuia ...

Tot stau si anlizez, dar nu merge asa. Nu merge cu presupunerea si contemplarea. Astea-s povesti. Si cei mai cuminti copii pe care-i cunosc au momentele lor. Si atunci ce faci? Presupui ca din multa inteligenta da cu fundul de pamant in mijlocul unui magazin?

Aici mergem pe concret...uite si eu am patit sau asa ceva sau altfel si am procedat asa sau altfel. Din metafore nu se intelege nimic.
aurishta
Scris: Saturday, August 15, 2015 10:39 PM
Nivel

sousourel wrote:
Ciudat e ca "furnizorul" prezinta reguli de educare, da, chiar si a copiilor incapatantati. Este undeva un citat indelung si multblamat care face referire la nuia ...

ras
Daca furnizorul este cel la care ne gandim totiras , iata unul dintre citatele buclucase:
In "Proverbe" cap 13 v. 24: "Cine cruta nuiaua, uraste pe fiul sau, dar cine-l iubeste, il pedepseste indata!"
Si un alt citat care raspunde afirmatiei ca omul se naste destept si bun, chipurile de la Creator (repet, daca Josefina vorbeste despre Dumnezeu, fiindca "furnizor" nu este un termen prea explicit) este gasit in "Proverbe" cap 22 v 15: "Nebunia este lipita de inima copilului, dar nuiaua certarii o va dezlipi de el."
Asa ca recomadarile despre care vorbim nu ne apartin noua, le-am invatat si noi de la Cineva mai destept decat noi!
Si da, metaforele sunt bune la literatura, nu la sfaturi practice!
Josefina
Scris: Sunday, August 16, 2015 12:08 AM
Nivel

Fireste ca la Dumnezeu ma gandesc cand spun ca El le da pe toate bune.Daca si copilul stie asta,ca de acolo s-a nascut,e bine.
Dar mai eu un...furnizor diablo la care prea multi s-au gandit si I-au facut asa baeh lui Dumnezeu.
Nu vreau s-o dau in religie,dar foloseste sa stii cum stai,mai ales copil fiind.

Trantitul cu fundul de pamant l-am evitat aratandu-le toti banii din casa si tot ce faceam cu ei.Poate vi se pare ciudat,dar asa aveau grija sa luam din magazin ce ne trebuia musai si mai apoi moftulete.
praslea_cel_voinic
Scris: Sunday, August 16, 2015 1:12 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Metoda asta merge cand copilasii sunt deja mai mari, cand sunt la 2-3 ani nu prea merge cu explicatii lungi, ci simple si la obiect, legate de ce ii doare mai tare. Eu deabia acum pot vorbi si explicat ce si cum cu copiii mei...desi cateodata moatza mica daca e obosita pot vorbi cu peretele ca asculta ala mai bine....
E suficient sa ii arati o data-de doua ori cine e seful si apoi se conforma...asta daca nu sunt obositi!
Josefina, sincer eu am uitat deja de cum reuseam sa ii controlez cand aveau copiii mei 2-3 ani...ras
Josefina
Scris: Sunday, August 16, 2015 2:22 AM
Nivel

Bine,s-o lasam balta,eu sunt defecta ca tin minte si copiii mei ca percutau.
Vorbiti voi despre ce doriti,eu nu ma mai bag. Big Surprise
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.