Incapatanarea copiilor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
claudia.balteanu
Scris: Wednesday, August 12, 2015 2:51 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/12/2015
Copilasul meu de 1 an si 5 luni, cand ii spun ca NU ARE VOIE sa fuga in strada, de exemplu sau sa se joace la priza, se da cu fundul de pamant si se arunca pe spate, plangand isteric. uneori se si raneste, im mod evident, la cap.
Am incercat sa-l ignor in prima faza, apoi sa ii explic frumos, apoi chiar cu o palmuta la fund ca nu este frumos ceea ce face, insa nimic nu a dat roade.
Nu stiu cum sa mai reactoez si cum sa mai actionez. este de o incapatanare cum rar am mai vazut. Am ajuns sa fiu disperata.
aurishta
Scris: Wednesday, August 12, 2015 3:15 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Cu riscul de a-mi lua rosii in capCrazy , la o varsta atat de mica cel mai bun argument este un NU calm si hotarat insotit , doar in caz de refuz, de o nuielusa subtire si de cat mai putine explicatii! Daca nu va exista nici macar o singura exceptie, va invata destul de repde despre ce e vorba!
Daca vei ceda istericalelor, va obtine abilitati de mic "terorist"!
roxinthya
Scris: Wednesday, August 12, 2015 3:30 PM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
Am si eu acelasi model numai ca alt an de fabricatie ras
Functioneaza cel mai bine sa il ignore si sa il lasi sa planga chiar daca ti se rupe sufletul.
Si al meu se tavalea, plecam si ma duceam in alta camera. Alerga si se dadea cu capul de perete - nu prea tare ca se iubeste prea mult sic
Aurishta la modelul meu nu functioneaza decat pe moment bataitza. Pe termen mediu si lung inca mai caut alternative Crazy deoarece "ignore" ul cere timp pana ajunge sa recunoasca greseala, sa-si calce pe mandrie sa vina el la mine , etc.

Chiar ieri am avut un meci :

- hai sa mergem afara, hai sa te imbrac (eu)
- nu merg afara (el) - mentiune - a zis asta in gluma dar pe urma s-a ambitionat si a tinut-o langa
- plec doar cu Maria (eu)
- nu pleca (el)

M-am dus pana la usa, am invartit cheia in usa si am deschis-o si inchis-o si m-am pitit.
Il auzeam:

- Mamica mea .....ai plecat la balamuc....(aici m-a auzit pe mine zicand ca o sa plec la balamuc ) si m-ai lasat in casa....
L-am lasat maxim 1 minut dupa care am umblat iar la chei si am deschis si inchis usa ca si cum m-as fi intors.
Cand m-a auzit tipa din camera - mami hai ca vin afara.
- Da? Hai sa te imbrac! (eu)
- NU, vino tu (el) - ca sa nu cedeze de tot
- Daca nu vii, plec iar afara .
Pana la urma a venit asa tarsaind picioarele, l-am imbracat.
- Hai sa sufli nasul (eu)
A mers la baie, I-am pus servetelul la nas si nu sufla. M-am facut ca nu pricep, mutam servetelul de la o nara la alta si ma miram de ce nu iese nimic.
In fine a cedat si a inceput sa il sufle el. Dupa care parca nimic nu se intamplase si a fost toata seara FOARTE ascultator.
Nu va spun de cate ori m-am abtinut si m-am rugat la Dumnezeu sa ma calmez caci imi venea sa il joc in picioare
sousourel
Scris: Wednesday, August 12, 2015 9:11 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Am ajuns la concluzia ca mai putine explicatii inseamna mai mult in directia in care vrei sa o ia. Hai, nu e voie si ignorarea tantrumurilor par sa fie demersuri potrivite.
Sa iei masuri in public, ma rog, e consistenta comportamentului tau fata de copil, desigur. Dar e clar ca-ti aduce oprobiul publicras Incercat, vazut si simtit pe propria pieleras
Succes! pupici
praslea_cel_voinic
Scris: Thursday, August 13, 2015 5:30 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Sunt in total de acord cu Sousourel, consistenta comportamentului fata de copil. Amandoi parintii trebuie sa fie pe aceeasi pagina tot timpul. Rabdare multa!
De obicei copiii nu se ranesc in mod voit, daca o sa vada ca doare o sa evite in viitor. Cel putin asa au facut si ai mei ras
Josefina
Scris: Thursday, August 13, 2015 6:16 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/12/2015
Uite,Aurishta,ca n-a dat nimeni cu rosii dupa tine,toata lumea se poarta "strong" cu copiii,nimeni nu explica nimic,ca nu e "modelul de fabricatie " "setat" sa inteleaga!

Acuma va rog eu sa nu dati cu rosii dupa mine(ca n-am nevoie,am destule),dar opinia mea e ca tipul acesta de comportament este stil "dracusor" nu copil si eu sunt de parere ca trebuie sa explici copilului cum sta treaba ca de-aia e om,sa inteleaga!Sigur,daca nu l-ai "comandat" de la altcineva! Boredom

roxinthya
Scris: Thursday, August 13, 2015 6:34 PM
Nivel

Draga Josefina, crede-ma ca pe al meu l-am comandat la Doamne - Doamne si tot are momentele lui de glorie - mai ales cand e obosit.
Azi iar am avut 2 episoade - parca s-au indesit in ultimul timp - o fi din cauza caldurii excesive? ca se spune ca mareste agresivitatea?
In rest e un inger dulce - pupacios, iubitor, lipicios si 80% ascultator.
Si din nou mi-am dat un 10 cu felicitari ca m-am abtinut cu stoicism desi am primit si un picior in fata cand se zbatea sa nu-l pun in scaunul de masina (unde de obicei nu comenteaza - chiar ii place)
Am fost ferma, I-am spus ca nu inteleg de ce face asa desi noi il iubim cu totii dar daca nu respecta regulile o sa chem politia ca sa ne dea amenda pentgru centura , ba chiar ca o sa-l las afara din masina pt ca nu am voie sa il tin fara centura.
A inceput si mai tare sa planga insa nu a mai obiectat nimic si a fost foarte cuminte...
Pana acasa cand nu mai voia sa fie dezbracat si descaltat....
Si din nou aceeasi strategie dar cu alte replici..
Acum doarme tun dupa ce si-a luat fiola cu laptic in botic.
Insa repet - lucrurile astea se intampla cand este obosit ( azi nu si-a facut somnul de pranz la ora care trebuia pt ca am avut programare la medic pe la 3)
Josefina
Scris: Thursday, August 13, 2015 8:04 PM
Nivel

Roxinthya,te cred ca...l-ai comandat de la Doamne-Doamne,dar copiii de felul asta sufera intr-un plan pe care cine ti l-a "livrat" stie.Eu ma gandesc sa ii canti putin in struna imediat ce situatia te lasa si apoi sa ii explici cu explicatii reale(nu cu minciunele),altfel va stresati amandoi,creste mare si nu va mai puteti iubi.Si lui ii este greu,de undeva ii vine starea aceea si la varsta mica e usor sa o alungi,daca acum nu gasesti solutii de pace,mai tarziu apar probleme de relatie,de comportament,de sanatate.Plus ca iti poate reprosa ca te-ai purtat dur cu el.Altadata ascultarea de parinti era automatism,acuma trebuie sa fie justificata;un copil nu e un animalut(si poate nici ala) de care sa fii multumit ca a raspuns la dresaj pe moment.

Nu ar trebui ca oboseala copilului sa fie motiv de nervi impotriva adultului sau nu,eventual ar trebui sa spuna ce vrea,mai ales daca e asa de voluntar,n-ar tacea!Si daca ar fi obosit,odihneste-l,ce sa mai zic!In masura in care e posibil atunci.

Va doresc zile si nopti pliiine-pline de pupici si relatii sanatoase! Angel

roxinthya
Scris: Friday, August 14, 2015 10:56 AM
Nivel

Poate ai inteles gresit situatia pentru ca nici eu nu am intrat prea tare in detalii.
Sincerea sa fiu sunt cam lenesa la scris, plus ca ma incomodeaza si unghiile sic
Sau poate au am inteles gresit.Crazy
Petru testeaza limitele si se incapataneza in anumite privinte ca sa imi/ne vada reactiile.
Noi in 90% din situatii ii explicam cu calm si intelege. Problema apare cand este oboist si se incapataneaza.
Pentru noi ca parinti e mai greu si chiar as putea sa spun ca este o provocare pentru ca la Maria nu am intampinat NICIUN fel de probleme.
Maria a fost un copil care a ascultat si inteles imediat ce primea explicatiile.
Josefina
Scris: Friday, August 14, 2015 12:22 PM
Nivel

Cum zici tu.Doar ca mie nu imi plac jumatatile de masura.Ori e laie,ori balaie.Ori cresc un om cu toate demnitatile lui,ori deloc.

Ce-i aia "testeaza limitele" cand e obosit?
Acesta nu e comportament frumos si de acceptat de catre parinti.Eu i-as testa limita bunei cuviinte.Voila,provocare pentru copil:"hai sa te vad cat de cuminte esti azi!"

Ma rog,faceti cum doriti,voi raspundeti de el,nu eu! Love
roxinthya
Scris: Friday, August 14, 2015 12:46 PM
Nivel

Este foarte usor sa dai una la fundul altuia.
Ti l-as "imprumuta " un pic sa vad cum rezolvi astfel de situatii.
Numai daca nu cumva esti psiholog de profesie...
Nu ma justific in niciun fel - dupa cum am mai spus nu cunosti toate detaliile situatiei - insa chiar m-am informat din surse avizate si am incercat o gramada de abordari - care chiar au dat rezultate.
aurishta
Scris: Friday, August 14, 2015 1:53 PM
Nivel

Josefina wrote:
.......Eu ma gandesc sa ii canti putin in struna imediat ce situatia te lasa si apoi sa ii explici cu explicatii reale(nu cu minciunele),altfel va stresati amandoi,creste mare si nu va mai puteti iubi.
banghead banghead banghead
Eu cred ca vorbaria multa este contra-educativa. Nici eu, ca adult, nu sufar sa imi insire cineva tone de argumente si explicatii..daramite un prunc care inca nu a dobandit abilitatea de a-si tine atentia incordata un timp mai indelungat!
Anelise
Scris: Friday, August 14, 2015 2:14 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Josefina, de curiozitate, tu ai copii?
aurishta
Scris: Friday, August 14, 2015 3:13 PM
Nivel

Anelise wrote:
Si eu m-am intrebat asta scratch fiindca , din afirmatiile ei, mai degraba pare cineva care crede ca a educa si creste niste copii este ceva extatic, paranormal chiar...mai degraba vorbeste teoretic!
Disciplina este o parte importanta a educatiei si, fireste, are si aspecte neplacute. Cui ii place sa fie sub disciplina? Haideti, mana sus! Cine intelege scopul profund, pe termen lung, facut in dragoste de cel care disciplineaza si are maturitatea sa spuna "multumesc pentru iubirea pe care mi-o porti" pentru asta?!
Nu sunt deloc de partea parintilor violenti, care isi varsa furia si frustrarile pe copii,numind asta "educatie", dar nici de partea celor care nu iau masuri practice si asteapta ca lucrurile sa se corecteze de la sine, de indata ce va trece "varsta pacatoasa"!
Nu am "cantat in struna" niciodata copiilor mei fiindca nu o fac nici cu adultii si, daca i-as fi obisnuit asa, le-as fi facut un mare deserviciu educational!
kali
Scris: Friday, August 14, 2015 3:36 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Anelise wrote:

Are, da's mari, setati dupa norme si comandat fix de la cine trebuie! Si ce sa vedeti voi, la asa mama perfecta imi imaginez ca si si copiii sunt pe masura ca altfel ar fi fost aruncati in shantz dupa principiul de mai sus - cel cu demnitatile.alcool

Josefina wrote:
Ori cresc un om cu toate demnitatile lui,ori deloc.

Hmmmm... uite asa imi explic multe dintre stirile de la ora 5.

In fine, fetele... eu zic asa: si explicatul asta are un rost atata timp cat te faci inteles. Un om cu formulari alambicate si " cetzoase " nu va avea alta reactie decat privirea nauca a copilului deci ce sa explicam agricultorului ce face contructorul - ca spun asa, dupa model...?!

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.