Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Sistemele de incalzire prin podea capata si la noi din ce in ce mai multi adepti, datorita gradului de confort pe care il asigura la un pret din ce in ce mai competitiv in raport cu sistemele traditionale. Imaginati-va urmatoarea situatie: sunteti racit, stati infofolit pana la gat intr-un fotoliu confortabil, si aveti o cana de ceai in mana, insa ati prefera sa stati cu picioarele intr-un lighean de apa calda sau sa va vina caldura direct din podea?
Problema caloriferelor obisnuite este ca, incalzind la nivelul de 0,70-0,90 m, aerul cald are tendinta sa se ridice la nivelul tavanului mult mai repede, lasand podeaua sensibil mai rece decat restul incaperii. De aici, o stare generala de disconfort si potentiale probleme create persoanelor care sufera de reumatisme, astm, alergii samd. Sistemele de incalzire prin podea elimina toate acestea, mentinand o temperatura uniforma in toate registrele de inaltime, si oferind o suprafata calda pe care pot pasi fara dificultati chiar si persoanele bolnave sau in varsta. Sunt recomandate in special pentru incaperi cu pardoseli 'reci', din gresie sau marmura, insa pot fi adaptate fara probleme si parchetului, care trebuie insa sa includa in specificatiile tehnice rezistenta la temperaturi de pana la 40 de grade. Alte beneficii includ disparitia umezelii si crearea de mai mult loc prin disparitia celorlalte surse de incalzire.
Exista doua variante de incalzire prin podea, in sistem electric sau cu agent termic. Ambele pot asigura incalzirea totala (inlocuind complet caloriferele) sau complementara a spatiilor, dotarile necesare si investitia variind in consecinta. In cazul versiunii electrice, pretul initial se ridica la in jur de 25 de euro metrul patrat, iar consumul de energie electrica va costa aproximativ 8 RON pe luna per metru patrat. Instalarea necesita montarea unei plase de care sunt prinse cablurile de incalzire, peste care se toarna sapa. Alimentarea se face de la reteaua obisnuita, la 220V, printr-un cablu ce ramane rece.
Incalzirea cu agent termic este mai costisitoare, instalatia implicata fiind mai complexa, incluzand suprafata radianta, sistemul de alimentare si control (senzori, robinete cu trei cai, schimbatoare de caldura, pompe etc.) si sursa de caldura – o centrala termica pe baza de gaz, combustibil sau chiar lemne. Costurile de instalare variaza intre 30 si 45 de euro pe metrul patrat, exceptand centrala termica, care mai costa si ea 5-600 de euro. O astfel de centrala trimite caldura prin tevile de polietilena la o suprafata de pana la 150 de metri patrati.
Incalzirea prin podea poate fi aplicata atat la casa cat si la bloc cu egala usurinta, iar odata instalat, sistemul nu mai necesita revizii tehnice sau inlocuiri periodice de componente, fiind proiectat pentru o durata de viata egala cu a unei cladiri.
SURSA |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| e super aceasta incalzire,si eu cred ca si pt copii e bine(ca nu stau pe podeaua rece).eu de mult zic ca atunci cand imi fac casa din ro,incalzire din asta ne bagam |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| interesanta varianta electrica Mai ales ca pretul e mai mult decat rezonabil. n-am inteles prea bine care-i principiul dar ma voi interesa. mersi kiki |
|

| Pentru putin Codruta.
Uite, am mai gasit ceva info. Poate te ajuta.
Costuri :
Podeaua se incalzeste cu un consum de 25-30 de wati pe ora pe metru patrat. Un kilowatt are o mie de wati. Daca inmultim 30 de wati cu 24 de ore, vom avea 720 de wati pentru metrul patrat de incalzire. Daca un kilowatt costa 0,37 RON, rezulta ca metrul patrat de incalzire va costa 0,27 RON. Pentru incalzirea unei incaperi de 10 metri patrati se vor plati in jur de 80 RON pe luna, daca se opteaza pentru incalzire totala fara alte surse de caldura. Daca este caldura complementara, se va plati in functie de reglajul facut de catre proprietar termostatului. Solutia pentru incalzirea complementara are cablul de incalzire mai subtire.
Montaj:
Cum se monteaza. Se monteaza plasa peste care sint prinse cablurile de incalzire cu cleme si se toarna sapa. In covorasul electric sint montate si plasa, si cablurile de incalzire. Turnarea sapei de ciment costa, potrivit lui Ciprian Ana, manager Policons Group, intre 8 si 10 euro metrul patrat, cu tot cu material si manopera. La exterior ramine cablul electric, rece, care se introduce in priza. Sistemul functioneaza la curent de 220 de volti. Incalzirea prin partea de jos a incaperii este buna pentru persoanele care sufera de astm.
Unde?
Unde trebuie pardoseala calda. Sistemul de incalzire prin pardoaseala cu agent termic este compus din suprafata radianta, sistem de alimentare si control, care este compus la rindul sau din senzori, robinete cu trei cai, schimbatoare de caldura, pompe etc., si sursa de caldura, adica centrala termica, sursa care poate fi pe combustibil, pe gaz sau pe lemne. 'Sistemul de incalzire prin pardoseli radiante este utilizat atit pentru cladiri noi, cit si pentru cele in renovare, el putind fi montat chiar peste vechea podea'
Mai multe detalii AICI |
|

| mersi kiki! tot n-am idee cum arata plasa aia (eu imi imaginez ceva ca si instalatiile pt pomul de craciun )si nu stiu daca gasesc in magazinele de pe aici. Oricum am salvat articolul si dupa ce-l va citi si sotul vom cauta mai multe detalii. |
|

| Uite cateva imagini:
VarioRast (sistem cu sine):
Folie în retea pentru acoperirea izolatiei cu 50 mm împartirea retelei. 100% PE reciclata-granule, grosimea 0,2 mm
Sina cu arc cu retea de gauri la distanta de 5 cm, fiecare 10 cm se pot împarti usor manual, cu benzi autoadezive pe dos.
Ac suport pentru fixarea pe izolatie a sinei cu arc
Teava Varioklima 16x2 mm cu suprafata rugoasa

VarioRoll (cu placa de baza injectata)
Izolatie VarioRoll din styropor 32/30 mm caserat cu folie speciala. Prin tesatura inclusa da clemelor o forta de retinere optima.
Clema pentru fixarea tevilor Varioklima
Teava Varioklima 16 x 2 mm cu suprafata rugoasa

VarioNop (cu panou cu nuturi circulare):
Panou cu nuturi 1000 x 500 x 60 mm (grosimea izolatiei 30 mm)
Tevile Varioklima se pozitioneaza între nuturile circulare în santurile gata executate ale panourilor din fibrogips
Teava Varioklima 16 x 2 mm cu suprafata rugoasa

VarioKomp:
Panou compact 100 x 600 x 18 mm
Panouri fibrogips FERMACELL 18 mm verificate biologic, Semnul de verificare IBO (Institutul austric pentru biologia si ecologia în constructii) Dispunerea nuturilor existente ale conductei special frezate asigura o distanta de 10 cm între tevile Variomodul si un montaj simplu
Teava Varioklima 11,6 x 1,5 mm cu suprafata lisa
Masa de umplutura compacta
Tevile Variomodul sunt înglobate complet. Aceasta asigura o transmitere optima a caldurii

SURSA
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Este super mai ales pentru noi, astia de la parter |
|

| kiki, esti fenomenala
|
|

| cris22tyna wrote:Este super mai ales pentru noi, astia de la parter
Eu n-am nevoie, ca sub apartamentul meu sunt tevile de apa calda. Asa ca eu am incalzire prin podea fara sa platesc nimic |
|

| kiki, esti fenomenala
nu stiam de ce-mi apare maesaj ca nu mai pot posta in urmatoarele 7 secunde.... Pai da, ca am postat de doua ori
iar editez cine stie sa-mi stearga mesajele care se repeta?pls |
|

|
Pupici si sper sa gasiti si pentru casuta voastra! |
|

|
ce tevi ai mai tu, tevoaie cat casa ??! dar tot iti trebuie cand fac astia revizia de 1 luna
|
|

| Eu am iarna in casa peste 30 de garde. Trage tu concluzia. Si in al doilea rand blocul meu nu are treaba cu revizia ca e conectat la doua centrale termice...si cand e una in revizie ne preia cealalta |
|

|
Concluzia : ne mutam la voi iarna :010: :004: |
|

| Va asteptam. Micii teroristi vor fi incantati! |
|
|