Chestionar intrebare: Ce sistem de incalzire aveti?
Alegere Voturi Statistici
centrala termica pe gaz 32 59%
centrala termica electrica 9 16%
centrala termica pe lemne 8 14%
panouri solare 2 3%
pompa de caldura 0 0%
sobe pe lemn 3 5%

Incalzirea casei
Subiectul anterior · Subiectul urmator
zaza_
Scris: Wednesday, October 10, 2012 2:07 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Indiferent ce folosesti ia-ti si panouri solare. Vara am inteles ca ajunge apa si la 70-80 grade, deci adio foc la centrala, iar iarna ai apa la 20 grade. Este investitia mai mare, dar se amortizeaza.
kali
Scris: Thursday, October 11, 2012 8:46 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
zaza_ wrote:
Indiferent ce folosesti ia-ti si panouri solare. Vara am inteles ca ajunge apa si la 70-80 grade, deci adio foc la centrala, iar iarna ai apa la 20 grade. Este investitia mai mare, dar se amortizeaza.

Merci! Da, oricum le aveam in vedere - de altfel iubitu' s-a si intalnit cu cineva din domeniu pentru a ne face un calcul ca sa stim cum sa adaptam tigla ( ca este una speciala, cu cleme ) la ele.

LilianaD
Scris: Tuesday, October 16, 2012 9:45 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/22/2011
Noi am optat pentru centrala termica pe gaz si ca alternativa,una pe lemne. Prima data vom pune cea pe gaz, dar dupa o iarna-doua de folosinta, daca vedem ca sunt costurile prea mari, o sa punem si una pe lemne. Noi avem padure, ca daca ar fi sa cumparam lemnele, nu cred ca am face mare economie.
kali
Scris: Tuesday, October 16, 2012 11:49 AM
Nivel

LilianaD wrote:
Noi am optat pentru centrala termica pe gaz si ca alternativa,una pe lemne. Prima data vom pune cea pe gaz, dar dupa o iarna-doua de folosinta, daca vedem ca sunt costurile prea mari, o sa punem si una pe lemne. Noi avem padure, ca daca ar fi sa cumparam lemnele, nu cred ca am face mare economie.

Si cu cosul de fum cum ati procedat? L-ati pus? Daca da, de care?
Ideea e ca si eu stau in dubii cu centrala pe lemne si nu stiu cum sa procedez cu cosul de fum. Daca-mi pun unul pe masura si nu-mi trebuie ( la modul ca ma razgandesc sau ajung la concluzia ca nu-mi trebuie ) sunt bani aruncati in vant; daca-mi trebuie, nu-l pot pune ulterior fara cheltuieli suplimentare si uite asa bat pasul pe loc.
shirel
Scris: Tuesday, October 16, 2012 12:18 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Ma bag si eu ca musca in lapte ,dar la tine Oana dupa cum ne-ai prezentat si design-ul interior ar fi foarte super in sufrageria mare un camin (asa se spune la noi nu stiu in romaneste am uitat)cu lemne deci ar fi super dar binenteles ar trebui horn sus.Ca aspect inauntru este clasic ,romantic minunat cald .Uite mi-am adus aminte cum se spune seminee.
Te-ai gandit si la incalzirea in pardoseala?
kali
Scris: Tuesday, October 16, 2012 12:26 PM
Nivel

shirel wrote:
Ma bag si eu ca musca in lapte ,dar la tine Oana dupa cum ne-ai prezentat si design-ul interior ar fi foarte super in sufrageria mare un camin (asa se spune la noi nu stiu in romaneste am uitat)cu lemne deci ar fi super dar binenteles ar trebui horn sus.Ca aspect inauntru este clasic ,romantic minunat cald .Uite mi-am adus aminte cum se spune seminee.
Te-ai gandit si la incalzirea in pardoseala?

Semineu va fi in living si bineinteles ca trebuie si cos de fum, insa cum nu-l pot folosi doar pe el pentru incalzirea casei, imi pun problema de centrala ( deci daca voi avea 1 sau 2 cosuri de fum ). Cu cosul pentru centrala sunt lamurita; mai ales ca va fi de uz ocazional, nu e mare filosofie. Am doilea cos de fum ar trebui dimensionat la capacitatea centralei si e alta poveste, care pleaca din camera tehnica si cu care suntem in ceata.

Da, ne-am gandit si la incalzirea in pardoseala. La parter va fi peste tot iar la etaj numai in bai.
koko2008
Scris: Tuesday, October 16, 2012 2:32 PM
Nivel

Inregistrat: 1/11/2009
Kali eu nu te vad cu o centrala pe lemne...sincer ..poate din aia care isi ia singura lemne sic noi avem pe lemne dar bagam la 2 ore (iarna)...plus ca mai scoate si fum.....in fine.Cosul e din caramida si fier dar vad ca fierul s a copt dupa 3 ani si trebuie inlocuit .pupici
LilianaD
Scris: Tuesday, October 16, 2012 2:36 PM
Nivel

kali wrote:

Si cu cosul de fum cum ati procedat? L-ati pus? Daca da, de care?

Kali nu am pus cosul. Spatiul pentru centrala pe lemne l-am prevazut aferent garajului, nu casei. Daca o sa punem centrala pe lemne,cosul il vom construi pe exterior,lipit de peretele camerei unde va veni centrala, si cred ca va fi din prefabricate,iar acoperisul va necesita o modificare, dar foarte mica.
Sincer eu nu-mi doresc centrala pe lemne, se face prea multa mizerie, eu una nu ma vad folosind-o, dar daca sotul vrea s-o puna, n-are decat..., atunci el va face focul, el o va curata, el se va ocupa de lemne...
koko2008
Scris: Tuesday, October 16, 2012 2:56 PM
Nivel

LilianaD wrote:

Sincer eu nu-mi doresc centrala pe lemne, se face prea multa mizerie, eu una nu ma vad folosind-o, dar daca sotul vrea s-o puna, n-are decat..., atunci el va face focul, el o va curata, el se va ocupa de lemne...

Ei uite de aia ma supar si eu....mizeria ...
zaza_
Scris: Tuesday, October 16, 2012 5:41 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Se poate face semineu care sa incalzeasca si o parte din casa, depinde de locatie, pe unde trece cosul si mai ales depinde de mesterul care ti-l face. Stiu pe cineva care si-a facut semineu, cosul trece prin living si holurile de distributie de la etaje (doua) si este foarte incantat. Incalzeste foarte bine livingul, care este destul de mare, in jur de 35mp, si holurile. Iar cand este toamna nu trebuie sa dea drumul la centrala, e suficient semineul. Dar tebuie facut cosul foarte bine. Cu mai multe fumuri... nu ma pricep...

Spatiul pentru centrala termica, daca este pe lemne, este obligatoriu o camera separata cu geamuri, volumul spatiului este in functie de centrala, ca si vitrarea spatiului, adica mp de geam. Daca centrala termica este pe gaze se poate amplasa in baie, bucatarie, etc.

Mizerie nu prea are de ce sa se faca, de obicei spatiul de centrala este folosit si ca spatiu de depozitare - la o casa se strang multe chestiiras

Koko, cum a copt fierul din cos??? Nu a fost betonat? De obicei cosul se leaga de structura casei cu centuri din beton armat.
bulibuli
Scris: Tuesday, October 16, 2012 5:44 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
koko2008 wrote:

Ei uite de aia ma supar si eu....mizeria ...

Mizeria si fumul!! nervi
ingerash
Scris: Tuesday, October 16, 2012 10:18 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Folosim centrala cu ulei,avem si semineu dar pe post de exponat nu-l olosesc din mai multe motive,fum,praf de cenusa,ingalbenit peretii,draperiile,parchetul din apropriere si bebe mic si cercetas.
koko2008
Scris: Wednesday, October 17, 2012 7:41 AM
Nivel

bulibuli wrote:

Mizeria si fumul!! nervi

Si, si ....

Oricum noi suntem multumiti....aveam 3 variante :
-centrala cu gaze dar costa mult si gazele si racordare
-centrala pe lemne ...
-sobe pe lemne in fiecare camera....care ar fi bagat mizeria si fumul in casa...plus ca o soba ne ducea la 10 mil ori 5 sobe alcool costa mult.

Asa ca am ales centrala pe lemne ,care e super daca te ocupi de ea ...adica curatat la 2 zile cu o perie mare (si te faci negru hohot ) cosul sa fie mai inalt decat casa si lemnele sa fie uscate.
LilianaD
Scris: Wednesday, October 17, 2012 8:46 AM
Nivel

Am vorbit cu cineva din sat care are centrala pe lemne, era foarte multumita de confortul termic pe care il are in casa, mai putin partea cu mizeria.
Imi zicea ca o curata o data la trei zile si scoate o roaba de cenusa, si ea e tot o cenusa din cap pana in picioare.
Deci Kali, angajezi si un fochist, ca nici eu nu te vad facand focul.sic
Plus ca nu stiu cum se pupa centrala pe lemne cu incalzirea in pardoseala, pentru ca stiu ca pentru IP trebuie o temperatura mai mica pe tur-retur. Sper sa nu vorbesc aiureli, dar oricum te mai interesezi tu.pupici
kali
Scris: Wednesday, October 17, 2012 8:57 AM
Nivel

koko2008 wrote:
Kali eu nu te vad cu o centrala pe lemne...sincer ..poate din aia care isi ia singura lemne sic

hohot hohot hohot hohot Ce dulce esti!! Sa stii ca nu esti nici prima, nici singura care ne spune asta. Prietenii, in gluma, ne intreaba daca ne angajam omulet la pus lemne in centrala.hohot hohot hohot

LilianaD wrote:

Kali nu am pus cosul. Spatiul pentru centrala pe lemne l-am prevazut aferent garajului, nu casei. Daca o sa punem centrala pe lemne,cosul il vom construi pe exterior,lipit de peretele camerei unde va veni centrala, si cred ca va fi din prefabricate,iar acoperisul va necesita o modificare, dar foarte mica.

Aha, am inteles. La voi e ceva mai simplu cu cosul...

Nici eu nu-mi doresc neaparat, insa in zona asta se gasesc lemne si sunt ieftine ( pe ai mei i-au costat lemnele pe iarna trecuta 1300 ron la o casa de 250 mp ) iar noi ne dorim sa facem o casa cat mai... autonoma... la o investitie nu foarte mare in sisteme de incalzire ( in principiu sa se amortizeze investitia inainte de a expira garantia ).
Sigur ca avem in vedere si o varianta de rezerva insa cum nu se stie niciodata cum vor evolua lucrurile, ne gandeam ca totusi ar fi ok si centrala pe lemne, ca, totusi, e destul e economa.

Insa, daca pun in balanta costul unei centrale pe lemn buna, a puffer-ului, a cosului de fum ( Schiedel )... ei... parca ar creste costurile destul de mult si nu stiu in cat timp s-ar amortiza. De aceea inca studiem problema. Pe de alta parte, o centrala pe gaz sau electrica e simtitor mai ieftina; costa si trasul gazului - care e la vecinu' -, insa nu pot estima valoare facturilor. Mai departe intra in poveste si eoliana cu care inca sunt in ceata - cum ma lamuresc, va povestesc.

zaza_ wrote:
Se poate face semineu care sa incalzeasca si o parte din casa, depinde de locatie, pe unde trece cosul si mai ales depinde de mesterul care ti-l face. Stiu pe cineva care si-a facut semineu, cosul trece prin living si holurile de distributie de la etaje (doua) si este foarte incantat. Incalzeste foarte bine livingul, care este destul de mare, in jur de 35mp, si holurile. Iar cand este toamna nu trebuie sa dea drumul la centrala, e suficient semineul. Dar tebuie facut cosul foarte bine. Cu mai multe fumuri... nu ma pricep...

Zaza, casa mea e mare si de aceea cred ca nu face fata doar semineul. Daca tu zici ca e suficient pentru un living de 35 mp, pai eu am living-ul + holul ( de intrare + cel de trecere ) de 100 mp asadar nici nu am luat in considere varianta asta. Plus ca semineul e asa... pentru serile de iarna si pentru sarbatori ( deci momentele de relaxare ), ca nu ma vad sa fac focul cum ajung acasa si sa-l intretin printre teme, copchii, pregatit masa, etc... La o casa mai mica, da, merge - de fapt am niste prieteni care tot asa procedeaza desi mie mi se pare putin straniu sa faci foc in semineu cat nu e zapada afara si nu ai vinul fiert la dispozitie.angel

zaza_ wrote:
Spatiul pentru centrala termica, daca este pe lemne, este obligatoriu o camera separata cu geamuri, volumul spatiului este in functie de centrala, ca si vitrarea spatiului, adica mp de geam. Daca centrala termica este pe gaze se poate amplasa in baie, bucatarie, etc.

Mizerie nu prea are de ce sa se faca, de obicei spatiul de centrala este folosit si ca spatiu de depozitare - la o casa se strang multe chestiiras

Camera tehnica am si e ok gandita pentru oricare dintre centrale - ramane sa ne hotaram ce facem... si inca destul de repede, sa putem face comanda de tigla.

LilianaD wrote:
Am vorbit cu cineva din sat care are centrala pe lemne, era foarte multumita de confortul termic pe care il are in casa, mai putin partea cu mizeria.
Imi zicea ca o curata o data la trei zile si scoate o roaba de cenusa, si ea e tot o cenusa din cap pana in picioare.
Deci Kali, angajezi si un fochist, ca nici eu nu te vad facand focul.sic
Plus ca nu stiu cum se pupa centrala pe lemne cu incalzirea in pardoseala, pentru ca stiu ca pentru IP trebuie o temperatura mai mica pe tur-retur. Sper sa nu vorbesc aiureli, dar oricum te mai interesezi tu.pupici

Aha, deci ne trebuie si un omulet pentru curatat cosulhohot hohot
Mey, totusi tata nu curata cosul atat de des - sau nu stiu eu... tre' sa-l intreb... uite ca am omis asta -.

Buuun, m-am cam lamurit. De confortul termic stiu si eu de la ai mei, dar tata are o placere deosebita sa faca focul - deci nu e un impediment pentru el. Plus ca ei sunt plecati aproape toata ziua, nu e nimeni acasa ( la noi e cate cineva cat e ziua de lunga chiar daca noi nu suntem ) si nici nu mai au copiii acasa... alt stil de viata, deci.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.